Laulajatar85

Mielipiteitä aiheelle: Lapseni on homo?

45 posts in this topic

Joku tuolla aiemmin toivon lapsensa olevan oikeakätinen - näin vasurina on kyllä vaikea ymmärtää, että miten vasenkätisen elämä poikkeaisi oikeakätisen elämästä  :D

 

Seksuaalisesta suuntautumisesta taas, enpä usko, että "reagoisin" asiaan mitenkään sen kummemmin, toki varmasti sanoisin lapselle, että hieno juttu kun halusi asiasta kertoa. Omassa ystäväpiirissä on valitettavasti nähnyt niitäkin tapauksia, joissa vanhempien on ollut todella vaikeaa hyväksyä jälkikasvunsa "normista poikkeava" suuntautuminen, onpa se joissain tapauksissa johtanut myös täydelliseen välirikkoon. Itselleni henk koht on ihan sama, olipa lapsi sitten hetero, homo tai bi, pääasia on, että on sinut itsensä kanssa ja onnellinen, ja niin halutessaan löytää itselleen sopivan elämänkumppanin. Samoin ajattelen myös transsukupuolisuudesta, eihän se lapsi itsessään muutu yhtään mihinkään käydessään läpi sukupuolen korjauksen, sittenhän ihminen saa viimein olla myös ulkoisesti sitä, mitä on mieleltään. 

 

Mahdollisen oman jälkikasvuni toivoisin onnistuvani kasvattamaan näissä asioissa avomieliseksi ja suvaitsevaiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla ei ole mitään väliä tykkääkö lapsi tytöistä vai pojista, kunhan on onnellinen! En ole oikein koskaan ymmärtänyt miksi rakkauden pitäisi rajoittua vain miehen ja naisen välille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otin pois, kun toinenkin otti. :) Ei riitaa vain tarkentava kysymys.

Edited by Kasma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sillä ei olisi minulle mitään väliä. Tahdon lapseni olevan onnellisia siinä kaikki. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos oma lapseni ilmoittaisi olevansa homoseksuaali en uskoisi sen vaikuttavan millään lailla. Rakastan lapsiani enemmän kun mitään muuta tässä maailmassa ja mulle on tärkeintä se että he ovat onnellisia. Olen tottunut jo oman työni kautta sateenkaariperheisiin eikä mulla ole mitään huonoa sanottavaa heistä. Ihania perheitä ovat olleet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulle on tärkeintä, että lapseni on onnellinen. Ei ole väliä, että onko hänen mahdollinen kumppaninsa eri vai samaa sukupuolta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mää toivon että meidän perheessä pystyttäis elämään niin, ettei lapsen koskaan tarvis "ilmoittaa olevansa homo" (tai muuta kuin cis-hetero). Kun eihän sitäkään hirveästi ilmoitella, että hei olen sukupuolessani viihtyvä hetero, jossain vaiheessa vain toivottavasti alkaa erilaisia kumppanivaihtoehtoja näkyä. Toivoisin siis, että pystyttäisiin pitämään seksuaalista ja sukupuolista monimuotoisuutta niin normaalina meidän perheessä ja ympyröissä, että lapsella ei syntyisi hirveästi tarvetta huomata olevansa jotain "odotusten vastaista" tai jotain. No tietty tää on helpommin sanottu ku tehty, etenkin kun lähipiiri on melko perusheteron näköistä ulospäin ja kaikki lastenkirjallisuus ja telkkarit on niin täynnä cis-heteromeininkiä. Mutta oon kyllä koittanu ottaa myös luettavaksi moninaisempaa kirjallisuutta ja kun puhutaan sukupuolista, niin en sano vaikka että pimppi=tyttö, vaan yritän pitää vähän avoimena sitä, että sukupuoli on kaikkea muutakin ja voi myös vaihdella ja tuntua eri aikoina eriltä. Vaikka oon ite suht selkeä sukupuoleltani ja ollu heterosuhteessa 16 vuotta, niin en koe että voisin sanoa aina olevani aivan 100% puhtaasti "nainen" tai myöskään täysin 100% hetero. Joten siis kun minusta nämä asiat eivät ole joko-tai tai muutenkaan täysin yksiselitteisiä, niin toivon, että lapset kasvais siinä mielessä turvallisesti. Melko lailla cis-heteron oloinen tuo neljää vuotta lähestyvä tuntuis olevan tässä vaiheessa mutta olkoon minkä milloinkin kokee hyväksi ja omakseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienosti sanottu. Toivoisin että meidänkään lapsen ei tarvitsisi kokea, että täytyy jotenkin erityisesti "tulla kaapista" jos hän olisi homo tai mitä tahansa vaan että asia voisi olla ihan arkipäiväinen, non-issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikeampi kyllä sitten keksiä, miten välittää omaa ajatusmaailmaa lapselle, kun niin monesta paikasta tulee toisenlaisia viestejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Siinä tarvis kai lisäksi olla lapsella vahva itsetunto ja tunne siitä, että vanhemmat eivät hylkää tuli mitä vaan. Ei kuullosta oikeen suomalaiselta meiningiltä, koska täällä viranomainen on se lähin omainen ja isoäiditkin valkkaa, että ketä jälkeläistä tuetaan. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan sairasta puhua lapselle/lapsesta tuollaista. Miten joku seksualisoi pikkulapsen (taidat tykätä banaaneista)?! Tuollainen tyyppi sais pysyä kaukana omasta lapsestani...

 

Tämä kulttuuri on niin ahdas miehisyydestä. Monessa kulttuurissa on normaalia ja miehekästä käyttää hyvältä tuoksuvia hajuvesiä (toisin kun täällä haistatan hyttysmyrkyltä), käyttää koristeellisia tavaroita ja jopa mekkoja (kiltti, arabialainen disdaasha). Ikävää että täällä herkkä poika leimataan heti homoksi :( Herkkyyttä ja empatiakykyä tähän maahan kyllä mahtuisi lisää.

 

Kaikki erilaisuus on tässä maassa vain uhka, vaatii isoa rohkeutta poiketa valtavirrasta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näin ei-heterona mielenkiintoista lukea näitä... :) Omille vanhemmilleni tulin parikymppisena kaapista ja uutinen taisi tulla melkoisena yllätyksenä, ehkä jopa shokkina. Hetkeäkään en kuitenkaan pelännyt, että vanhemmat hylkäisivät minut tai että tieto muutenkaan vaikuttaisi suhteeseemme negatiivisesti. Minulle oli myös tärkeää, että vanhempani olivat ensimmäisten ihmisten joukossa, joille asiasta kerroin. Tällaisen luottamuksen ilmapiirin haluaisin jatkossa myös omien (mahdollisten) lasteni kanssa luoda. Mielestäni tärkeintä on se, että lapsi tietää voivansa luottaa vanhempiensa tukeen ja rakkauteen, oli sitten kyse homoudesta tai mistä vaan. En kokenut itseäni erityisen rohkeaksi, ja kertominen jännitti kyllä tosi paljon, mutta sittemmin asiasta on tullut täysin arkipäiväinen sekä minulle itselleni että perheelleni.

 

Keskustelua täällä oli varsin mukava lukea. Se mikä kuitenkin vähän särähti korvaani, oli muutaman toteamus siitä, että toivoo lapsestaan heteroa, jotta heidän elämänsä olisi helpompaa. Itse en vaan jotenkin osaa ajatella, että lesbous tekisi minun elämästäni erityisen vaikeaa... Toki olen joutunut asiaa joissakin vaiheissa elämääni työstämään ehkä enemmän, kuin keskivertoheterot omaa seksuaalisuuttaan, mutta en osaa ajatella tätäkään huonona asiana. Ymmärrän tietysti, että olen ollut monella tapaa onnekas mm. perheeni ja lähipiirini suhteen (en ole kokenut syrjintää, haukkumista, hylkäämistä tai pois sulkemista), ja joillekin homous voi olla vaikea hyväksyä itsessään, mutta silti tuollainen ajattelu tuntuu liian yleistävältä. Jokaisella meistä on omat vaikeudet elämässä, mutta myös omat onnen ja voiman lähteet, ja mielestäni homous ja valtavirrasta poikkeaminen voi olla kumpaa vain, samoin kuin valtavirta ja heterouskin.

 

Tällaisia mietteitä perjantai-iltaan eräältä varsin normielämää viettävältä lapsista haaveilevalta ei-heterolta. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuntuu pahalta että tällaisista asioista täytyy vielä nykypäivänäkin murehtia :( Eiköhän jokainen meistä saa olla mitä haluaa, ei se ole toisilta pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Homo, hetero tai jotain muuta. Itselleni sillä ei ole pienintäkään merkitystä. Toivoisin, että maailma ja ihmiset muuttuisivat entisestään, ettei aiheesta tarvitsisi enää keskustella. Kaikki saavat olla ihanasti erilaisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama, ihana oma lapsenihan hän on, tykkää sitten pojista tai tytöistä. Uskoisin että lähimmät sukulaiset ajattelisivat samalla tavalla. Oma enoni ehkä hiukan epäilyttää, hänellä on taipumus laukoa typeriä vitsejä kaikenlaisista vähemmistöistä, mutta eiköhän hänkin sopeutuisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now