JackieO

Japani

9 posts in this topic

Olemme menossa keväällä hiihtomatkalle Hokkaidoon eli Japaniin ja olisi kiva kuulla kokemuksia lasten kanssa matkustamisesta siellä... Erityisesti ruokakaupoista! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaanpa tätä!

 

Onko kellään kokemusta Japanista taaperon kanssa? Mua kiinnostaa lähinnä Tokio ja Kioto - mitkä nähtävyydet ja kaupunginosat olisivat kivoja 1,5-vuotiaan kanssa? Kuinka liikkuminen sujuu esim. junissa ja metroilla ja ruuhkaisilla kujilla (matkarattaat ja/vai kantoreppu/rinkka?)? Entä miten ravintoloissa on huomioitu lapsiperheet, kaikkiin ei ilmeisesti edes pääse? Mitä syötävää ruokakaupoista löytyy lapselle?

 

Muita vinkkejä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan käyty miehen kanssa kahdestaan muutaman kerran Japanissa, viimeksi syksyllä kun olin itse raskaana. Jotain vinkkejä mitä nyt ainakin tulee mieleen:

 

- isojen tavaratalojen jne vessat on tosi siistejä, niissä on usein tuoleja, kokovartalopeilit jne ja sellaiset syöttötuolin tapaiset vauvaistuimet wc-osastoilla joihin pienen voi laittaa siksi aikaa kun itse tekee tarpeensa. WC-paperia ja/tai käsienkuivatuspaperia ei välttämättä kuitenkaan ole, Japanissa monet kuljettavat omaa pientä käsipyyhettä käsilaukussa ja automaateista saa ostettua wcpaprua arkeissa. Ensi reissulle muuten otan oman rullan mukaan, se on pehmeää mutta järjetöntä höttöä siellä :P

 

- Metroja ja muutenkin julkisia kulkuneuvoja kannattaa välttää klo 18 kieppeillä. Kaikista pahimmat ruuhkat, en menisi kirveelläkään uhattuna pienen lapsen kanssa siihen härdelliin. Ihan kunnon sardiinipurkkifiilis jo pelkästään selkärepun kanssa. Kiotossa ei ole metroa, vaan kuljetaan bussilla, ei muistaakseni ole matalalattiaversioita, joten varmaan kantoliina/reppu parempi idea siellä.

 

- kannattaa välttää heinä-elokuuta, silloin Japanissa on kuumaa ja kosteaa (vähän niin kuin täällä tänä kesänä, lisätään vielä sateet jotka ei viilennä keliä ollenkaan). Itse ollaan reissattu pääosin lokakuussa, jolloin on ns. normaali suomalainen kesäkeli, eli +15-20 keskimäärin Tokion korkeuksilla. Maalis-huhtikuu taitaa olla kirsikankukkien takia suosituinta matkailukautta, kelit on silloinkin mukavan leppoisat mutta ehkä enemmän turisteja?

 

- ruokakaupoissa on usein esim. hedelmiä valmiiksi pilkottuina muovirasiassa, lisäksi monet lapset näin mutustamassa "eväskolmioita", merilevään käärittyä sushiriisiä ja joku ylläritäyte, jos/kun ei osaa lukea japaninkielistä tuoteselostetta :grin: - itsellekin oli välillä sellaisia makuja että jätin syömättä.. En muista kuollaksenikaan nähneeni soseruokapurkkeja, mutta ehkä niitä oli? En nimittäin muista nähneeni vaippojakaan ja kai ne japsivauvatkin pissaa ja kakkaa? :P

 

- majapaikaksi suosittelen esim. Uenon kaupunginosaa Tokiossa. Suht siistiä aluetta ja edullista asua, hyvät yhteydet eri suuntiin. Uenossa on kiva puisto, siellä on myös zoo mutta jotenkin jäi siitä sellainen fiilis ettei elukoilla ole kovin hyvät oltavat siellä joten jätettiin käymättä. Sunnuntaisin perheitä näkee piknikillä Harajukun puistossa, siellä on myös koirapuisto jonka menoa on mukava varjoisalla penkillä istuskellen katsella.

 

Tokioon en itse lähtisi kovin helpolla puolitoistavuotiaan kanssa, ainakaan ilman valjaita tms. Ihmisiä on ihan järjettömän paljon, ja pikkuinen seikkailija katoaa sekunneissa. Toisaalta jos pieni matkustaja on tyytyväinen kantorepussa tai rattaissa, ja pystyy välttelemään pahimpia ruuhkia, niin ehkä.

 

Ruokailu voi olla seikkailu sinänsä, jo pelkästään vanhemmille kun harvoissa ruokapaikoissa on menut englanniksi tai tarjoilijoita jotka ymmärtävät ko. kieltä. Väsyneenä pitkän päivän kävelleenä itse sorruttiin kovin usein tuttuun ja turvalliseen mcdonaldsiin. Mahtavia ruokaelämyksiä on paljon tarjolla, mutta ilman paikallista opasta ruokailu saattaa olla aikamoisen jännittävää arpapeliä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jei, kiitoksia wee ja sincerity vinkeistä!

 

Tuolta blogista bongasinkin että vaippoja ja sosepurkkeja myydään isommissa apteekeissa sekä lastenlelu/tarvikekaupoissa (esim. Toys R Us). Siellä oli pari hyvää postausta juuri tästä aiheesta!

 

Me ollaan nyt koko viikko Tokiossa silä mua alkoi stressaamaan Kiotoon junailu aikaerosta toipuessa pikku neidin protestoidessa kaikesta. Aiotaan keskittyä puistoissa hengailuun, syömiseen ja pariin shoppauskeikaukseen. Hotellilla on oma allas joten voidaan pulikoidakin. Ja hotellin vieressä on Tokyo tower joten yksi nähtävyys nähdään ainakin :)

 

Me lähdetään siis nyt perjantaina, helteisimpään aikaan siis (mutta se on meille jo se normaali ilmasto kun ei asuta Suomessa plus täälläkin oli vielä kesä näin lämmin). Kuumankostean vuoksi meillä on kyllä vielä harkinnassa että jätetäänkö Disney world välistä. Se ois varmaan aika näkemisen arvoinen kun ei olla koskaan oltu. Neiti on varmaan vielä niin pieni et se ois lähinnä meille vanhemmille.

 

Muuten olisi varmaan valittu joku muu ajankohta - esim. tuo kirsikkapuiden kukinta-aika - mutta tää osui niin sopivasti kotimatkan varrelle että pysähdytään Tokiossa sitten samaan hintaan ja samalla pitkä kotimatka puolittuu. Valjaat ja kantoreppu otetaan mukaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää nyt tulee ehkä myöhässä, mutta vähän ruokailusta Japanissa. Ravintoloissa tupakoidaan niin ei välttämättä ole kivaa olla lasten kanssa. Monen ravintolan ulkopuolella on muovista tehdyt mallit ruuista, siitä vaan tarjoilijaa hihasta ja sormella osoittamaan mitä haluaa syödä. Tavarataloissa on hyvät valikoimat ravintoloita yleensä omassa kerroksessa ja siellä myös muoviruuat. Juna-asemilta saa tosi huippuruokia, leipiä, valmiita bentoannoksia ja vaikka mitä, ja kaikki ovat tosi tuoreita ja maukkaita.

 

Yleisesti: me käytettiin lähinnä junaa kun oli se Rail-passi ja sillä pärjäsi tosi hyvin Tokion alueella. Asemilla oli aina hissit, joten vaunuilla voisi pärjätä mutta en kyllä nähnyt paljon vaunuja muistaakseni. Ja Kiotossa on metro, vaikkakin pieni Tokioon verrattuna.

 

Huh, tuli taas ikävä Japaniin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nosta tätä, jos jollain olisi lisää kokemuksia. Yksi Tokion reissu kahdestaan miehen kanssa takana, ja kovasti haaveilen jos reilun vuoden ikäisen kanssa lähtisi ensi vuoden keväänä tarkistamaan Kioton.

 

(Ja tohon tupakointiin vielä sen verran, että me ei ainakaan koettu häiritseväksi, koska monissa paikoissa oli tupakointialueet erikseen, monesti jopa eri kerroksessa. Muuten siellä oli ko. asian tiimoilta mukavampaa, kun kaduilla ei saanut tupakoida, paitsi merkityillä paikoilla. Oisko viikon loman aikana tullut 4-5 tupakoitsijaa kadulla vastaan, aika hyvin Tokion kokoisessa paikassa :D )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Japani on imetysmyönteinen maa, mutta varsinaista julkista imetystä ei juurikaan tapahdu. Ravintoloissa imettäminen ei ole sopivaa, jos teillä ei ole erittäin suojaista pöytää. Japanissa täytyy muutenkin kyllä imettää huomaamattomammin kuin Suomessa, kun kulttuuri on ylikohtelias. Monissa paikoissa on imetystä varten lastenhoitohuoneita (tavarataloissa, turistikohteissa, lentokentillä), joten yleensä se onnistuu hyvin. Näissäkin on hyvä kuitenkin toimia siten, että paljasta pintaa ei juuri näy. Oma vauva oli reissun aikoihin viisi kuukautta vanha, joten imetyskertoja tarvittiin vähän harvemmin kuin ihan pikkuvauvan kanssa. Imetin myös välillä naistenvessoissa, joissa oli usein meikkaustuoleja. Puistot olivat ainoa paikka, missä näin paikallisten naisten imettävän nuorimmaisiaan, kun vanhemmat lapset olivat leikkimässä.

 

Meillä ei ollut rattaita ollenkaan mukana ja päätös oli hyvä juurikin ruuhkaisten metrojen ja monien portaikkojen takia. Vauva kulki koko reissun rintarepussa (painoi n. 7-8 kg). Isommalle lapselle voisin ottaa helposti kokoontaitettavat sateenvarjorattaat, mutta niilläkään ei kyllä joka paikassa pärjäisi.

 

Oli ihana kahden viikon reissu. Eniten tykkäsin pienemmistä paikkakunnista, missä julkisissa matkustamiseen ei mennyt aina puolta päivää (Tokio on niin suuri, että eri puolilla kaupunkia olevat nähtävyydet ovat kaukana toisistaan).  
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now