-Heidi-

TAYS -Tampere

702 posts in this topic

Synnytyssalissa ei ole opiskelijoita töissä, mutta muilla osastoilla voi olla. Harjoitteluissa eivät tosiaan kesäaikaan ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, kiitti vastauksista. Eipä tuota synnytystä oikein voi siirtää, ja etukäteen ei mahdollista ruuhkaa kannata murehtia. Harmi jos opiskeljoita ei ole silloin saleissa, viimeksi jäi mukavat kokemukset. Täytyy toivoa että lapsi syntyy ennen juhannusta eikä oo pahin ruuhka päällä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oli synnytyssalissa (joulukuussa 2012) iso amme ja ymmärsin että ainoa Taysissa ainakin tuolloin.

Jäi kokeilematta, mutta sai kokeilla jos tuntui siltä, ehdotettiin myös kivunlievityksestä käydä synnytyssalin suihkussa

ja käyttää jumppapalloa ja keinutuolia. 

 

Jäi tosi kiva kuva Taysista ja synnytyksestä vaikka tosin se kesti melkein vuorokauden :/ Suosittelen ottamaan opiskelijoita, opiskelijalla oli

aikaa vastata kysymyksiin ja kerrankin tuntui että hänellä oli todellakin aikaa olla vain tukena ja auttaa. Ensisynnyttäjänä sai tietoa opiskelijalta

jolla oli jo omia lapsia, ne neuvot helpotti synnytystä :)

Edited by jeja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh, mä en olis missään nimessä halunnu opiskelijaa synnytykseen. Oma mies oli koko ajan paikalla ja suurimman osan ajasta mä mieluusti olin ihan vain hiljaa, puuskutin ilokaasumaskiin ja kuuntelin radiota. Toivottavasti ei tämänkään kohdalla tarvitse sanoa kiitos, mutta ei kiitos. Siinä ponnistusvaiheessa olis varmaan ollut ihan kiva lisä, niin miehen ei olisi tarvinnut olla jalkatelineenä ja nähdä kaikkea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taysissa on nykyään kuulemma Tens-laitteita svo:lla ja osassa synnytyssaleista. Onko kellään kokemusta Taysin omien tens-laitteiden käytöstä? Auttaako ne enää siinä vaiheessa? Kun mä olen ymmärtänyt, että sitä laitetta pitäis alkaa käyttää heti supistusten alkuvaiheessa, eikä vasta sitten kun kivut on yltyneet kovemmiksi. Ja mähän en ajatellut tällä kertaa lähteä sairaalaan ennen kuin on oikeasti ihan pakko, viimeksi menin turhaan ihan liian aikaisin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari vastausta taisin tästä ketjusta löytääkin, mutta kuulisin mielelläni lisää - kokemuksia kakkososastosta sektion jälkeen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tarkoitat synnyttäneiden osastoja 2a ja 2b? Mä olin jommalla kummalla sektion jälkeen viime vuonna (en enää muista oliko se a vai B) ja ihan hyvät kokemukset on. Sain tosi paljon apua, kipulääkkeitä tarpeen mukaan, ja vauva oli ekana yönä kansliassa josta tuotiin syömään, kun en olisi voinut kuitenkaan itse hoidella vauvaa. Jalkeille kannustettiin varovaisesti seuraavana päivänä, mikä oli mun mielestä hyvä. Mutta apua siis kyllä sai, ja hyvin kehtasi myös pyytää, hoitajat oli tosi avuliaita ja kivoja. Vauvanhoitoa opetteli ensin mies, kun itse olin heikkona. Sain myös imetysohjausta sektiohaavan kanssa imettämiseen, ja muutenkin siis koko ajan apua ja tukea juuri sen verran kuin tarvitsinkin. Leikkaus oli ma, ja kotiin pääsin pe, eli ihan ok aikataulussa. Ruoka tuotiin huoneeseen, ei tarvinnut itse kipeänä sitä käytävältä hakea. Ei valittamista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies oli minullakin koko ajan mukana mutta opiskelijasta oli silti apua ja helpotti kun hän kertoi koko ajan mitä tapahtuu ja mitä seuraavaksi, helpotti 

pelkoa kun olin ensikertalainen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taysissa on nykyään kuulemma Tens-laitteita svo:lla ja osassa synnytyssaleista. Onko kellään kokemusta Taysin omien tens-laitteiden käytöstä? Auttaako ne enää siinä vaiheessa?

 

Mua ainakin auttoi. Synnytyssalissa pärjäilin varmaan noin tunnin lämpöpussien ja tensin avulla, minkä jälkeen päädyin epiduraaliin 8 cm kohdalla. Mulla supistukset tuntuivat koko ajan eniten selässä ja pakaroissa, joten tens mukavasti rentoutti supistusten välissä. Olisin varmaan ihan vaan rentoutumismielessä pitänyt tensiä pidempäänkin, mutta jotenkin sen laittaminen takaisin unohtui epiduraalin jälkeen.

 

Muoks. Laite vaan oli aika uusi tuttavuus kätilölle, mutta helposti niistä käyttöohjeista saatiin selvää kolmistaan. :D

Edited by Emotus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kumpaa siellä oli nyt tarjolla? Meillä (4/2012) oli Liberoa, sittemmin on siirrytty esikoisen kanssa Pampersiin, mutta olisi kiva, että saisi muutaman testikipaleen pientä Pampersiakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan vielä yöpynyt synnytyksen jälkeen siellä potilashotellin puolella? Kuinka paljon synnyttäneille tuosta mahdollisuudesta mainostetaan ja onko siellä aina vapaata tilaa?

 

Itsellä synnytys ajankohtainen vasta ensi vuoden puolella, mutta työskentelen PSHP:ssa ja lueskelin intrasta tuosta potilashotellimahdollisuudesta. Alkoi ihan tosissaan kiinnostamaan, kun oleilu osastolla ei niin kiinnosta.. Viimeksikin kyllä kotiuduttiin alle 24h synnytyksestä, että kaippa sen ajan nyt osastollakin malttaa olla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Minulle mainittiin tuosta mahdollisuudesta, kun kuopus oli vastasyntyneiden osastolla keuhkoinfektion hoidossa enkä kuitenkaan halunnut imetyksen vuoksi lähteä kotiin asti. Hän pääsi sitten kuitenkin kotiutumaan (tai siis siirtymään pariksi päiväksi kotisairaalan potilaaksi) kanyyli päässään, joten lähdimmekin sairaalasta samana päivänä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äiti ei välttis pääse potilashotelliin jos on joku terveydellinen uhka, esim. ystävä ei pääse koska streptokokki on plussalla. Samoin, jos vauvalla on joku hätä, tietty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potilashotelissa on muistini mukaan 5-7 huonetta synnyttäneille. Pääsyn potilashotelliin estää ainakin äidin raskausdiabetes ja tuo Ekaterinan mainitsema streptokokki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...ja yöpyminen maksaa äidilta ja isältä saman verran per nuppi kuin äidin normaali yöpyminen osastolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle kätilö harmitteli, että osastot on täynnä, mutta potilashotellissa olisi hienoja yhden hengen huoneita tyhjillään, kun sinne pitää olla niin "nappisuoritus", että pääsee. Mikä sinänsä tietysti on täysin ymmärrettävää. Mieluusti olisin itsekin mennyt, koska mua stressaa se huonekaverin "varominen" (ja se, ettei huoneessa pysty tyyliin päätään kääntämään ilman, että törmää johonkin..), mutta onhan siellä osastollakin tietysti puolensa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

saako tays:ista pampers pakkausta ja/tai liberolaukkua? :)

Liberolaukkuja ei suoranaisesti  tarjottu synnyttäneiden osastolla 4b, mutta käytävällä oli hylly täynnä liberolaukkuja ja iso lappu "saa ottaa" :) Jos meinaatte laittaa moroon ilmaisen paljasjalkaiset tampereiset /muitten mukulat osioon ilmoituksen uudesta vauvasta niin muistakaa ottaa synnyttäneiden osastolla olevasta oleskelutilasta hyllystä moron  lappu jossa "salasana" jolla ilmoituksen pääsee tekeemään netissä. Toki varmasti sen saa myös soittamalla moroon jos ei lappua huomaa ottaa. Äitille joka lähtee synnyttämään ei välttämättä tarvitse ottaa eväitä, isälle kylläkin. Hyvä on ottaa jos joutuu pitkään olemaan alakerrassa odottelemassa saliin pääsyä (itsellä oli), mutta salissa minulta opiskelija kysyi pitkän synnytyksen ja odottelun aikana että haluanko jugurttia tai mehua, synnyttäneiden osastolla on sitten jääkaappi josta äiti saa hakea hedelmiä ja pientä syötävää jos nähkä yllättää ennen ruoka-aikoja. Isällä mahdollisuus keittää kahvia ja laittaa omat eväät jääkaappiin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 Hyvä on ottaa jos joutuu pitkään olemaan alakerrassa odottelemassa saliin pääsyä (itsellä oli), mutta salissa minulta opiskelija kysyi pitkän synnytyksen ja odottelun aikana että haluanko jugurttia tai mehua, synnyttäneiden osastolla on sitten jääkaappi josta äiti saa hakea hedelmiä ja pientä syötävää jos nähkä yllättää ennen ruoka-aikoja. Isällä mahdollisuus keittää kahvia ja laittaa omat eväät jääkaappiin. 

 

Jälkikäteen mies sanoi oikeastaan vain sitä, että olisi pitänyt olla eväitä enemmän mukana. Olin käynnistyksessä nelosella ja mies oli keittänyt kotona muutaman perunan ja syönyt jotain tähteitä, sitten olikin "tenavareissulla" klo 18-06 aika vähillä eväillä. Söi tosin ne saliin saamani mammaeväät, koska keskityin itse voimaan pahoin. Mutta lyhyesti, niitä eväitä ei ole niin raskas kantaa takaisin kotiin tai vähemmän nuukana vaikka heittää mäkeen, mutta täydennyseväiden saaminen ei sitten välttämättä onnistukaan ihan käden käänteessä esim. keskellä yötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin alakerrassa eikä päästetty kotiin klo 06-16 ja siinä meni eiväitä (sunnutaina kahviokin aukeaa vasta klo 12). Salissakin oltiin klo 16-24, lapsi syntyi klo 00.01.Monet ei varmastikaan huomaa ottaa paljoa eväitä miehelle mutta kannattaa, äitit ei taas pysty monesti pahoinvoinnin tai kivun takia syömään mutta itse kipupiikin ja epiduraalin jälkeen istuin synnytyssalissa ja söin. Äidinkin kannattaa yrittää syödä jotain kevyttä että jaksaa jos synnyt venyy melkein vuorokauden mittaiseksi. Synnytyksen jälkeen saimme olla salissa parituntia ja meille molemmille tuotiin puuroa ja leipää ja juotavaa :)  tosin taysissa oli tuolloin hiljaista salien puolella (vain 2 muuta synnyttäjää samaan aikaan).. Tsemppiä kaikille tulevaa koitosta odottaville! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äidinkin kannattaa yrittää syödä jotain kevyttä että jaksaa jos synnyt venyy melkein vuorokauden mittaiseksi.

 

Kannattaa. Eteen saattaa tulla myös apekielto, jos synnytys esim. pitkittyy ja alkaa näyttää sektiokamalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now