-Heidi-

TAYS -Tampere

702 posts in this topic

Kiitos laura! vastauksesta. :)

 

Mutta mitä ihmettä, perhehuoneita TAYSissa?! Onpas se uudistunut parissa vuodessa. Jospa edes sellaiseen pääsisi, kun kuitenkin vaan stressaan niissä jaetuissa huoneissa. Viimeksi oli tuskaa se kylppärin jakaminen, kun tuntui että pissareissullakin meni aina järkyttävän kauan epparin suihkuttelujen ym vuoksi ja aina joku kävi kokeilemassa ovea. Plus että piti muistaa lukita molemmat ovet (omaan + naapurihuoneeseen). Ja milloin ei oma vauva itkenyt, niin naapurin vauva itki tai sen äiti kuorsasi, eikä sitten todellakaan tullut nukuttua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No siis ne perhehuoneet oli ihan niitä vanhoja potilashuoneita, eli vessa oli kahden perhehuoneen yhteinen edelleen.. Mutta tämä on kuulemma siksi että kun potilashotelliin oli saatu lisäpaikkoja niin haluttiin tarjota perhehuoneita myös heille joilla potilashotelli ei ole vaihtoehto. Siis sektioäidit, raskausdiabeetikot, infektioriskit, jne. on nyt otettu huomioon tuossa suhteessa, ruoka ei toki ihan sitä hotellin kanssa samaa ole mutta se nyt on aika pieni murhe nykyään. Mutta synnärin puolella pitää osata puhua jo että haluaa perhehuoneen kun niitä kaiketi on vain siellä 2B osastolla (?).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me päästiin potilashotelliin, vauva syntyi 40+3 alatiesynnytyksellä, olin ensisynnyttäjä. Vauva syntyi aamulla seitsemältä ja puolilta päivin oltiin hotellissa. Kriteerejä en sen paremmin tiedä, mutta kyllä siellä hotellissakin tarkistettiin bilirubiiniarvot, kun vauva jossain vaiheessa vähän kellersi yms. Ne oli ok, eikä jouduttu missään vaiheessa osastolle.

 

Se hotelli oli kyllä jotain aivan parasta! Oikein harmitti, kun meidät kotiutettiin kahden päivän jälkeen :D. Neljä kertaa päivässä buffet-ruokailu hotellin ravintolassa, oma iso ja moderni huone suurine kylppäreineen, kiva henkilökunta... Menisin sinne koska tahansa uudestaan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kopsattu taysin synnytyssivustolta: "Potilashotelliin pääsee säännöllisesti synnyttänyt äiti ja hyväkuntoinen vastasyntynyt, jotka täyttävät ennalta laaditut kriteerit."

 

Kysymys: tietääkö kukaan, millaisia nuo kriteerit ovat? Onko hotelliin pääsääntöisesti helppo päästä? Mitenkäs tuo säännöllinen synnytys, yliaikaisena käynnistetty ei taida olla sellainen?

 

Terv. nimim. Epätoivoinen hotelliin hinkuja

 

Synnytin keväällä yliaikaisuuden ja lapsiveden vähyyden tähden käynnistettynä. Poika syntyi 41+6. Synnytys oli vauhdikas, mutta mitään kummempaa ei sattunut ja hotelliin päästiin vaikka oma olo oli heikko. Mulle sanottiin, että jos olisin menettänyt yhtään enempää verta, niin olisi pitänyt jäädä osastolle. Siinä oli siis joku raja, mutta en sitä enää muista. Lapsella piti olla kaikki ok, niin hotelliin pääsee. 

 

Myöhemmin pojalla nousi keltaisuusarvot ihan valohoidon rajalle, mutta ei jouduttu sitten kuitenkaan valohoitoon. Yksi ekstrapäivä tosin vietettiin hotellilla, se ei tosin haitannut yhtään. Ja jos valohoitoon olisi poika joutunut, niin sen valohässäkän olisi saanut omaan huoneeseen, eli ei senkään takia oltaisi jouduttu osastolla. Henkilökunta oli aivan ihanaa ja rohkaisevaa! Eli jos hotellille pääsee, niin kannattaa ehdottomasti mennä. 

 

Muoks. Ja tosiaan siis esikoinen oli kyseessä, eli ensisynnyttäjäkin pääsi hotellille kun kaikki oli mennyt suunnilleen hyvin synnytyksessä.

Edited by Napisija

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä synnytin syyskuussa viikoilla 40+4. Oltiin sairaalassa aamulla klo 5.30, neiti syntyi klo 12.31 ja taisi olla iltasella viiden-kuuden välillä, kun päästiin potilashotelliin. Minä olin unohtanut koko hotellin ja meille alettiinkin heti pian synnytyksen jälkeen puhua, että halutaanko sinne. Se tosiaan oli luksusta. Oma rauha, mutta apu lähellä. Meillä neiti alkoi vähän muuttua keltaiseksi ja lopulta vietettiin hotellissa 5 päivää. Tai siis niin, että torstai-iltana päästiin hotelliin ja tiistaina puolen päivän aikoihin lähdettiin kotia kohti. Tuossa ajassa alkoi jo kaipaamaan kotiinkin, mutta tosiaan olihan tuo ihanaa, että sai noin pitkän ajan olla tuolla hotellissa. Neiti oli vuorokauden valopöydällä, joka tuotiin meidän huoneeseen ja sen jälkeen bilirubiini lähti tosi hissukseen laskemaan ja verikokeita otettiin aamuin ja illoin. Labratäti tuli kärryn kanssa ottamaan sen verikokeen sinne potilashotelliin, joten ei tarvinnut viedä vauvaa mihinkään. Ja buffetruokaa äiti tosiaan sai 4 kertaa päivässä ja isällekin hintaan sisältyi aamupala.

 

Minulle kätilö sanoi, että periaatteessa äidin pitäisi olla kykenevä kävelemään sinne potilashotelliin, mutta minut ainakin lykittiin sinne pyörätuolissa. Ja hyvä niin, koska matka oli tosi pitkä, enkä tosissaan olisi varmaan sitä jaksanut kävellä ja eppari tuntui kipeältä ja sekin vaikeutti kävelemistä. Mutta jos siellä vain tilaa on, niin suosittelen kaikille. Kätilöitä on koko ajan 2 paikalla ja avun saa aina kun tarvitsee, mutta kuitenkin saa olla omassa rauhassa ja tutustua uuteen tulokkaaseen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin synnytin esikoiseni TAYSissa kolme viikkoa sitten (rv 40+1), ja päästiin potilashotelliin. Emme itse osanneet edes toivoa (oli kyllä tarkoitus, mutta vähän jotenkin unohtui siinä synnyttäessä, heh), sitä ehdotettiin ja oikeastaan aika voimakkaasti synnytyksen hoitanut kätilö jopa suositteli. Hän kertoi, että hotelliin pääsyn kriteerejä on höllennetty, kuulemma ennen sinne oli tiukempi seula.

 

Mulla oli ruokavaliohoitoinen raskausdiabetes ja streptokokki positiivinen, mutta nämä eivät ainakaan olleet esteitä. Kyseessä oli muutoin hyvin sujunut alatiesynnytys. Syystä, jota en itse asiassa tiedä, vauvalta mitattiin verensokeri ensimmäisenä yönä (syntyi 16 aikaan, päästiin hotellille klo 21) ja kun se oli vähän alhainen, sitä seurattiin vielä muistaakseni vuorokauden verran hotellissa. Luullakseni myös jokin tulehdusarvo (?) mitattiin verikokeesta.

 

Oltiin hotellissa kaksi yötä, mutta lastenlääkärin tarkastuksessa vauvalla kuului sivuääni sydämestä, ja tästä tuli sitten syy siirtää meidät osastolle 2B vielä yhdeksi vuorokaudeksi. Siellä onneksi päästiin perhehuoneeseen, joka oli juurikin sellainen jaettu vessa -huone. (Totta on myös tuo, mitä joku sanoi, että myös toisin päin: osastolta pääsee siirtymään hotelliin, jos siellä on tilaa.)

 

Hotelli oli tosi jees: oma rauha, luksusympäristö (verrattuna sairaalaoloihin), hyvä ruoka. Olin tosin itse kyllä niin tillintallin valvomisesta ja synnytyksestä, että en oikeastaan huomannut mitä söin, että sikäli meni buffa ehkä vähän hukkaan. :D Henkilökunta oli ihanaa ja apua sai esim. imetykseen, tosin piti itse osata aika lailla pyytää. Vaatteita, vaippoja, siteitä ym. oli tarjolla myös ihan normaalisti, ainoastaan piti olla omat vaatteet itselle syömässä käymistä varten. Toisaalta musta oli kiva olla myös osastolla se yksi vuorokausi, niin sai verrata näitä kahta paikkaa. Osastolla oli selvästi enemmän sairaalameininki: hoitajat tulivat enemmän kysymättä sisään ja hoitoa ja apua sai jotenkin suoremmin, ei tarvinnut itse osata pyytää.

 

Kaiken kaikkiaan tosi positiivinen kokemus :)  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyykö hotellissa olla jatkuvasti tukihenkilö mukana? Vai saako ravintolasta hakea ruokaa omaan huoneeseen? Katsooko hoitajat vauvaa sen aikaa?  :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä hain ravintolasta ruokaa omaan huoneeseen, mutta mies oli silloin vauvan kanssa. Näin kyllä että joku vauva oli hoitajien huoneessa hoidossa, joten kyllä varmaan onnistuisi niinkin. En kysynyt, kun meillä oli koko ajan jompikumpi paikalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies oli yhden yön kotona, kun seuraavana aamuna oli hautajaiset. Aamulla jätin tytön kätilöiden hoitoon, kun menin aamupalalle. Pääajatuksena kuitenkin, ettö tukihenkilö/isä on vauvan kanssa, kun äiti käy syömässä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy kyllä kehua Taysissa saamaamme hoitoa. Menin sairaalaan 1.12, kun lapsivedet meni. Siirrettiin käynnistysosastolle, jossa synnytys käynnistettiin ti 2.12 ja tyttö syntyi samana iltana. Kokemusta tuli reissulta synnytysvastaanotosta, käynnistysosastosta, synnytyssalista ja synnyttäneiden osastolta. Kaikissa tosi hyvä palvelu ja osaava henkilökunta.

 

Synnyttäneiden osastolla oltiin lähes viikko, kun seurasivat tytön vointia. Kukaan ei ehdottanut, että minut olisi kotiutettu ilman vauvaa vaan ennemminkin haluttiin pitää osastolla, jotta vierihoito toteutuisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä oo valittamista täälläkään :) 2010 ja 2013 on piipahdettu synnärillä. Molemmista kotiuduttiin jo synnytystä seuraavana päivänä (no esikoinen syntyi yöllä, joten seuraavan vuorokauden puolella), vaikka molemmat syntyivät reilusti lapsivesien menon jälkeen. Sitten ollaan vaan käyty vielä lisätarkistuksissa TAYS:sa tai joku on käynyt meillä. Potilashotellissa käytiin juurikin jossain jälkitarkastuksessa ja aika hienolta näytti! Mutta kun osastollakin on tullut oltua niin lyhyitä aikoja, niin turhaa on hotelliin mennä.

Edited by Stressipossu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Synnyttäneiden osastolla oltiin lähes viikko, kun seurasivat tytön vointia. Kukaan ei ehdottanut, että minut olisi kotiutettu ilman vauvaa vaan ennemminkin haluttiin pitää osastolla, jotta vierihoito toteutuisi.

 

No tässä on menty eteenpäin ja hyvä niin. Itse vierailin laitoksessa v. 2012 ja kokemukset oli ihan päinvastaiset. Hoito oli täysin tunteetonta monella tavalla ja heti kun vaan mahdollista, niin ruvettiin kyselemään että koskas lähtisit, vaikka lapsi jäi vielä osastolle. Joo sen "hoidon" jälkeen mieluummin menin vaan kotiin.

Annoin myös palautetta tästä kokemuksesta, että hyvä jos ovat hommaa parantaneet :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitääkö svo:n aina soittaa ennen sinne lähtöä, vai voiko vaan paukata paikalle kun siltä tuntuu? Lähinnä siis synnytyksen alkaessa supistuksilla?

 

Toisekseen löytyykö potilashotellista shampoot/saippuat jne? Jos jollain on tuoretta tietoa niin olisin kiitollinen :)

Edited by Anmiina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei soittaminen varmaan haittaa. Mä soitin ensin, kun en ollut varma pitäiskö lähteä. Siltä reissulta tultiin vielä kotiin, ja toisen kerran menin ilmoittamatta.

 

Potilashotellissa oli sellasta pesuainetta, jolla voisi halutessaan hiuksetkin pestä (ihan hyvää), mutta mulla oli oma shampoo mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla olis tyhmä kysymys tuosta potilashotellista. Synnytys lähestyy ja Ipanassa olen toivonut pääseväni hotelliin. Mutta sitä mietin, että pitääkö hotellissa olla myös vauvalle vaatteet kotoa, vai saako ne sairaalasta, kuten osastolla?

 

Niin ja saako hotellissa kipulääkettä tarvittaessa vai otanko omat mukaan?

Edited by linnaeaborealis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potilashotellista löytyy sairaalan vaatteita vauvalle, mutta omatkin voi mukanaan viedä. Meillä vauvalla oli omat vaatteet ja niin taitaa moni muukin tehdä.

 

Kipulääkityksen saa ihan samaan tapaan kuin osastollakin.

 

Ihan mahtava paikka, oli ilo viettää synnytyksen jälkeiset päivät siellä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulin vähän lukemaan viime (vuosien) kokemuksia. Omat fiilikset -10 & -11 synnytyksistä hyvät, molemmilla kerroilla ensin oltu 4a:lla ja synnytyksen jälkeen sit 2a ja 2b koettu. Jälkimmäisellä kerralla nähtiin myös Lo5...

 

Vielä kerran ois tarkotus loppukeväästä tuonne suunnata, joten olisi kiva kuulla viimeisimpiä kuulumisia ja kokemuksia :)

 

Nyt uutta ainakin potilashotelli sekä noi perhehuoneet.

 

Näkyykö remontti jotenkin? Ilmeisesti sisäänkäynti edelleen synnärille sama..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oikein positiivinen kokemus jäi tayssista, nimenomaan svo:lta ja salista. Kätilö oli ihana ja kannustava ja mukana ollut lääketieteen kandi todella asiallinen nuori mies! Me mentiin neljän tunnin seurannan jälkeen potilashotelliin, joten mulla ei kokemuksia osastosta ole. Hotelli kuitenkin ihana paikka, oma rauha ja hyvät ruoat seisovasta pöydästä. Synnytin esikoisen K-Hks:ssä ja tämä tayssin synnytys kyllä voitti 6-0! :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla myös todella hyvä kokemus parin viikon takaisesta synnytyksestä ja hoidosta. Aivan ihanaa henkilökuntaa oli sekä SVOlla, synnytyssalissa ja potilashotellissa. Synnytyksessä oli mukana myös harjoittelija joka ilmeisesti oli jo kuitenkin jonkun aikaa ollut kuvioissa, oli sen verran osaava. Kaikki meni todella hienosti ja seurannan jälkeen siirryttiin potilashotelliin. Potilashotellissa sai todella hyvin apua kaikkeen. Ero osastoon on se että apu pitää itse pyytää/ hakea. Hoitajat eivät käy huoneessa automaatisesti. Imetykseen sain myös odella hyvin apua ja tukea. Hotelli oli kyllä hieno kokemus. Kuten Emelina tuossa yllä sanoi; oma rauha ja ihana huone sekä loistava ruoka. Mun Tays kokemus oli luokkaa 9-10! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin tulin kaipaileen uusia kokemuksia tayssista. Mieluiten osastopuolelta kun potilashotelliin ei ole mitään asiaa minulla jos tämä pysyy loppuun saakka mukana. Viimesin synnytys on kesältä 10.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on oma synnytys hoidettu TAYSissa.

 

Ä-polilla ehdin kerran käydä. Se hieman erikoisjärjestelyin kun on sijaistilat, mutta hyvin ilmoittautumisesta (sama paikka kuin aiemminkin svo:n vieressä) opastivat oikeaan paikkaan.

 

4a:lla olin kahdestikin. Yhden pitkän vklopun rv 34 ja sitten juuri ennen synnytystä. Siellä hyvä meininki, hoitajat mukavia, asiantuntevia ja sopivan rentoja.

 

Salissa ei kauaa ehditty olla, mutta silti vuoronvaihdon myötä pari kätilöä tavattiin. Molemmat todella huippuja, erityisesti ensimmäisen huumori sopi mulle tosi hyvin. Ja juuri tämä ensimmäinen myös näytti kokemustaan lukemalla mun synnytyksen etenemistä täydellisesti ja osaamalla ehdottaa parhainta puudutetta.

 

2a:lla oltiin sitten synnytyksen jälkeen. Sieltäkään ei hoidosta moitittavaa. Apua ja huomiota sai juuri sen verran kuin halusi. Toisaalta uudelleensynnyttäjänä sain myös tilaa itselleni ja vauvalle.

 

Imetykseen selvästi on paneuduttu. Siihen kannustetaan, kuitenkaan pakottamatta. Apua ja ohjausta saa niin paljon kuin kokee haluavansa.

Varhaiseen vuorovaikutukseen panostetaan mm ihokontaktein jo synnytyssalista lähtien.

 

Synnyttämään meno - reitti svo:lle on sama kuin mitä oli edellisilläkin kerroilla -10 & -11 mennessäni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietäisikö joku, pääseekö potilashotelliin jos muuten kaikki on kohdallaan, mutta äidin streptokokki-näyte on ollut positiivinen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now