akasha

Toiveet, jotka herättävät oireet, vol. 5

262 posts in this topic

Kp1 eli tuhruttelu tulla tupsahti ja kierto vain 27 päivää tällä kertaa. Omituista, en muista koska olisi ollut näin lyhyt. Ei ainakaan sinä aikana kun olen pitänyt kirjaa. Jos tää nyt on kunnon kp1, ovis oli kovin aikaisin suhteessa peitonheilutteluun. Seuraan tilannetta ja testaan jos menkkatuhruttelu ei muutu kunnolliseksi huomiseen mennessä. Oireet on kyllä ihan klassiset, heräsin migreeniin ja alavatsaa juilii. Vaikuttaa siltä, että yk2 täältä tullaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusi piinailija ilimottautuu mukaan! Vauva olisi enemmän kuin tervetullut ja nyt yk3 menossa ja laskujeni mukaan mentäisiin jossain dpo 10 hujakoilla (KP 26/29-32).

Tämä on ensimmäinen kierto missä olen unohtanut kytätä oireita ja nyt mietityttääkin niiden puuttuminen?! Edellisissä kierroissa oli kaikkea mahollista pohojattomasta nälästä ja tunteenpurkauksista mahanippailuihin ja yököttävään oloon. Tässä kierrossa olen ainoastaan huomannut olevani normaalia väsyneempi, muttei juuri muita mainittavia oireita ole.

 

Hätähousuna olen kerennyt testaamaan jo pari negaa, kunnes tänään testiin piirtyi jonkin sortin haamulainen ensimmäistä kertaa elämässäni ja nyt olen hämilläni miten sitä pitäisi tulkita. Ei kai muuta kuin uutta testiä kehiin huomenissa ja toivoa vaan että viiva siitä vahvistuisi  :girl_crazy: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Höh kyllä tämä taisi vain kemialliseksi osoittautua...ei lähtenyt viivat vahvistumaan :( Testeissä havaittavissa enää jotain varjoja jos niitäkään...ei auta, ens kuussa yk4 käyntiin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vertaistukea vailla...

Menkat on nyt 5 päivää myöhässä. Testasin toissapäivänä negan ja tänään Rfsu-testillä luultavasti toisen samanlaisen - jotain kummaa siinä oli, mutta katosi. Edellisen kerran menkat oli viikon myöhässä yli kaks vuotta sitten ja silloin ei ollut mitään oireita ja täti tuli lopulta kylään.

Nyt on kummallinen olo. Vatsaa turvottaa ja iltaisin makuulle mennessä vatsa ikäänkuin "kuplii". Päivisin nippailee ja vähän yököttää. Joka yö näen villejä unia ja välillä oon kummallisen tunteellinen. Pillerit jäi pois 2,5 v sitten ja ollaan menty varmoilla päivillä. Nyt huomasin kalenterista, että oltiinkin hommailtu oviksen aikoihin. En viitti edes miehelle puhua, ettei se pettyisi, jos olenkin kuvitellut kaiken.

Pelottaa vähän, mutta kai se on normaalia.. Testaan taas parin päivän päästä.. katsellaan sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo 8 ja on kyllä todellakin toiveita, jotka herättää oireetkin :D

Mutta oirelista on tähän asti:

todella arat rinnat (on ollut jo muutamia päiviä),

päänsärky (onko se edes raskausoire?),

hieman etova olo (iltaisin?!),

vatsan turvotus ja jomottelu

itkin Masterchef Australiaa katsoessa

hermostus ja ärsytys

 

Ja näin olen näköjään onnistunut keräämään melko kattavan PMS listan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva lukee teidän oireita ja toivoa parasta! Itselläni kaikki oireet ollu aina kovin lieviä, enkä oo oikein ikinä edes kunnollisia kuukautiskipuja kokenut... Kumma keho.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs Tiikerihaille kuuluu? Täti vai plussa? Kiinnostaa, koska samanlaisia oireita. Rfsu testi ei antanut mitään, mutta pc, apteekin oma ja benu antaa viivanpaikkoja/haaleita viivoja. Täällä tosin oireet herätti toiveet, koska kovista krampeista huolimatta menkat ei alkaneet ja tupakansavu sai voimaan pahoin. Painetta alavatsalla, nippailuja, vihlaisujA, jomoja ja repäisykipujakin pari. Ja se tunne kun entinen herkkuruoka saa lähes yökkimään... Huoh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi! Meillä ollaan tässä talven ajan tjottailtu/keskeytelty miehen kanssa ja tilanne onkin vähän sellainen, että hän lähinnä ajattelee "tulee jos on tullakseen..", mutta mä olen jo tän kierron juonut greippimehua ja punkkua, hah!  :grin: No, lähinnä litkin tuota mehua ihan uteliaisuuden vuoksi, tuskin se ainakaan huonoa terveydelle muutenkaan tekee. Tässä vähän eri kiertopäivien tuntemuksia:

 

kp 13-15/30 Tosi kovat himot! Peitto heiluikin aika runsaasti näinä päivinä. :lol:  Kn suurehko ja aika alhaalla, alavatsalla toisella puolella pistelyä välillä.

 

kp 17-19/30 Tosi ärsyttävää päänsärkyä, finnejä (kaulalle?), alavatsakipuja, niskakipuja

 

20-25/30 Alavatsalla välillä menkkamaisia kipuja, painon tunnetta. Kp 25 heräsin aamulla vapaapäivänä jo joskus klo 7, söin ja join kahvit ja piti ottaa päikkärit jo klo 9-11  :lol: Todella selkeitä unia koko viikon! Eilen huomasin, että toinen sierain on tosi kuiva sisältä ja sitä kutittaa ihan kamalasti! Koko viikon ollut myös aamuisin kurkku kipeä ja nenä tukossa, mutta kun nousen niin ei ole yhtään flunssainen olo. Testiin tein eilen myös (tosi herkkä raskauskeijusta tilattu) jonkunnäköisen viivanpaikan hätähousuna..

 

kp 26/30 Mitä ihmettä aamulla kun heräsin, oli pöksyt ihan märät ja ovislimaa?? En ole ikinä edes oletetun oviksen aikaan noita bongannut, oli siis tietojeni mukaan sitä kaikkein hedelmällisimmän liman näköistä..(yh anteeksi) Nenää myös kutittaa ihan kamalasti.. Ovistesti näytti aika tummaa testiviivaa (en osaa sanoa oliko kuitenkaan yhtä tumma kuin toinen viiva..)

 

kp 27/30 Välillä pistelyä alavatsalla nopeasti asentoa vaihtaessa, mutta usko tärppiin täysi nolla.. Negakierroissa olen ollut usein aivan varma plussasta kaikkien "oireiden" vuoksi.. Nyt ei edes ole mitään kunnon oireita.

 

kp 29/30 Välillä vähän etovaa oloa, mutta varmaan johtuu kun on tullut syötyä vähän huonosti  :grin: Nännit kipeytyneet eli menkat varmaan tulossa, alavatsalla myös välillä kipuja nopeissa liikkeissä. Alapäässä tuntuu jotain pistoa (en tiedä tuleeko se jostain kohdunsuulta tai jotain?). Kurkku on ollut jo jonkun viikon aina aamulla kipeä kun herään.

 

30/30 Ei vielä ainakaan täti tullut käymään. Täytyy kuitenkin ottaa joogaan kuukuppi mukaan jos sattuu hanat aukeamaan  :grin: Nukuin yöllä putkeen 12-13h? Hah, oli tosi outo olo herätä aamulla kun tuntui, että on nukkunut viikon putkeen. Välillä vähän huono olo ja nännit edelleen herkät, enteilee varmaan menkkojen alkua vaikkei varsinaisesti sellainen olo olekkaan.

 

31/30 Aamulla vatsa sekaisin ja oli todella krapulainen olo töissä (enkä ollut siis juonut mitään) :/ Ei vielä menkkoja, mutta veikkaan että jostain kulman takaa ne tulevat pian kuitenkin. Illalla poskia kuumotti kamalasti

 

32/30 En ole uskaltanut vielä testata :D Aamulla oli taas vähän huono olo ja päivällä menkkamaisia kipuja joista kuvittelin menkkojen alkavan. Side pöksyssä oon täällä päivystänyt! :grin:

 

kp 37/30 Päivällä testiin viivanpaikka, mutta sen jälkeen alkoi ruskea tuhruvuoto ja yöllä menkat! 

Edited by Nyytikki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyyh nyyh.. kyllä Täti tuli sitten kylään tosin yli viikon myöhässä. Harmitti pirusti.. Tässä kierrossa ei samanlaisia outoja oireita ole ollut. Toivotaan, että pian tärppää! Mies oottelee kuumeisesti, että pääsee väkertämään vauvansänkyjä ynnä muuta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä Tiikerihai <3

 

Mulla ei paljoa paremmin päättynyt vaan haaleiden viivojen takana olikin varhainen keskeytynyt keskenmeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiikerihai voi ei tsemppiä  :( No, onneksi melkein joka kuukausi on uusi mahdollisuus, kahden viikon päästä vaan sitten peittoja heiluttelemaan  ;) On kyllä itsekin tullut tiputtua niiiiin korkealta vaikka kuinka usein.. Miten se voi olla niin ärsyttävää! Ja aina on niin varma olo ja tunne, että "nyt nämä oireet on niin erilaisia kuin ennen, pakko olla tärppi käynyt". Blaah..

 

Päivittelen itselleni tuota listaa vaikkei tuo listaus tämän ketjun idea ollutkaan   :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helou kaikille! Uusi kirjoittelija esittäytyy. Oon ruvennut seuraamaan tätä palstaa viime syksynä, välissä talvella muutaman kuukauden tauko ja nyt täällä taas. Heräteltäisiinkös tännekin keskustelua taas?

Sen verran itsestäni taustaa, että ensi viikolla pitäisi lähteä yk8 käyntiin. Minä 26 vuotta ja mies 29 vuotta, ja esikoista yritetään. Mulla ongelmana luteaalivaiheen tiputtelu, johon syön tällä hetkellä Primolutteja. Tuntuu kyllä, että niistä ei kaikissa kierroissa ole mitään hyötyä, tässäkin kierrossa alkoi ruskea tiputtelu kolmantena päivänä Primoluttien aloituksesta :girl_to_take_umbrage2: välillä sitä tulee ja joinain päivinä ei. Raivostuttavaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tervetuloa! :) Tuolla kuumeiluklubien puolella käy vilkkaampi keskustelu, suosittelen liittymään seuraan sinne :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä eräs, jolla on lähes joka kierrossa seuraavat oireet: rintojen arkuus ja turvotus, alamahan nipistelyä, lisääntynyttä virtsaamisen tarvetta ja itkuherkkyyttä.  Aamupahoinvointia on ollut koko ikäni. Yritä näistä nyt sitten erottaa, että mikä on sitä mulle normaalia ja mikä vois olla raskautta. Toistaiseksi kaikki kyllä olleet vain tuota ensimmäistä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Listaanpa tänne ihan kirjoittamisen ilosta kaikki tämän kierron oireet: :) :) :)

 

- päänsärkyä dpo 7 alkaen mutta ei jatkuvasti

- dpo 7 aivan hirveä ripuli ja vatsan väänteet

- vatsa sekaisin dpo 7-11

- etova, heikko olo dpo 8-10 aina klo 14 maissa muutaman tunnin (mutta muuten olo ihan ok)

- palelua

- iltaisin posket kuumottaa

- iltaisin väsymys iskee yllättäin ja rajuna

- menkkamaista juilintaa dpo 9 alkaen, etenkin iltaisin

- paha maku suussa

- lisääntynyt syljeneritys (!)

- pala kurkussa

- ilmavaivoja ja lievää närästystä

- iltaisin koko vatsa turvonnut

- rinnoissa jotakin mielen kehittämiä kutina-aavistuksia :D

 

Sellaista tällä kertaa. Pian menkat pelastavat mut tästä hömpötyksestä… Nyt menossa dpo 12.

Edited by akasha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä, että tuli kerrankin listattua muistutukseksi, mitä kaikkea se toivova mieli voikin kehittää! Menkat pamahtivat dpo 13.

Edited by akasha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piiitkästä aikaa eletään taas sitä jännityksen aikaa kun kiertopäivät huitelee jo viikon pidemmällä kuin yleensä. Eletään siis tänään kp 33/27. Alavatsaa on viikon ajan turvottanut, rinnat ei arista niin kuin yleensä ennen kuukautisia ja nälkä tuntuu olevan koko ajan. Varsinkin aamuisin maistuu aamupala jota ei normaalisti tule syötyä ollenkaan...

Edellisestä tekemästäni raskaustestistäkin on jo reilu vuosi aikaa. Ja takaraivossa kolkuttelee ajatus siitä, että heti kun sellaisen menee hankkimaan alkaa vuoto ja kaikki ujo intoilu olikin taas turhaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusia oireita ilmaantui viime kierrossa muutama päivä ennen plussaa:

+aamuyöllä tuleva pahoinvointi, johon heräsi kesken unien

+kahvi jäi juomatta, ei vaan maistunut

+hirveä väsymys

+kauhea turvotus illalla (joka purkautui välilllä kauheina ilmavaivoina :grin: )

 

Lisäksi näin tosi kummia ja eläväisiä unia, en tiedä oliko sattumaa vai ei, mutta merkitään muistiin kuitenkin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dlight, mulla sama juttu, eli en uskaltaisi tehdä testiä koska sitten sen jälkeen varmasti alkaisi vuoto :( Tosin nyt olen sellaisessa paikassa ettei testiä edes ole saatavilla. Mulla on nyt kans sellainen outo tilanne, että oletetusta oviksesta on 18 päivää eikä koskaan ole luteaalivaihe ollut yli 14. Oireitakin löytyy, mutta aiemmista kuumeiluista oppineena en viitsisi niitä listata...

 

Kerro, kun olet testannut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin joo ja en tiedä liittyykö tääkään raskauteen, mutta mulle tuli afta n.viikko ovulaation jälkeen. On niitä joskus aiemminkin ollut mutta ei ainakaan vuoteen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akasha, tsemppiä sinnekin!

Nyt jo vähän näyttää siltä että se vuoto sieltä hetkenä minä hyvänsä alkaa...

Miehen kanssa mietiskeltiin että miksi ihmeessä kroppa tekee tällästä jäynää, varmaan vaan koitellakseen vielä vähän enemmän jo muutenkin musertuneita ihmisiä. Aika kaukana on hilpeys tälläsinä päivinä.

Mutta ei se auta kuin katsoa taas tulevaisuuteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Voi harmi! Mäkin oon kyllä monta monituista kertaa ollut "vihainen" keholle, kun on ollut vaikka minkälaista kiertoa ja oiretta :(

 

Tässä mun tämänhetkinen oirelista:

- menkkamaista juilintaa ollut nyt noin viikon

- jatkuva jomotus alavatsalla (illalla pahin, oli vaikea saada unta), säteilee ajoittain myös vasempaan reiteen

- lämmöt hieman koholla

- poskia hieman kuumottaa, illalla paleltaa vähän

- syljeneritys lisääntynyt

- iltapäivällä hieman heikko olo mutta ei muuten

- tissit kipeät sivuilta (mutta ei lainkaan nänneistä)

- vatsa kokonaan turvoksissa

- aivastelua, nenää kutittaa

- valkovuotoa enemmän kuin yleensä ennen menkkoja

- väsymyksen tunne, joka näkyy runsaana haukotteluna

 

Nämä kaikki ovat sellaisia, että voivat olla vain kuvitelmaa. Tärkein poikkeava oire tällä hetkellä on menkkojen myöhästyminen. Torstaina olisi pitänyt alkaa ja nyt on jo maanantai.

Edited by akasha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki oireet olivat ihan totta! Tein yöllä positiivisen raskaustestin! Uskomatonta!!!!  :give_heart:  :girl_in_love:  :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now