Sign in to follow this  
Followers 0
Mrs L

Perhepäivähoitoon hakeminen, vinkit

5 posts in this topic

Hei,

 

Lapseni on menossa pk-seudulla hoitoon syksystä 2015 lähtien. Kaipaisin vinkkejä hoitopaikan hakemiseen liittyen. Meillä on yksi omasta mielestä kiva pp-hoitaja katsottuna (kunnan). Löytyykö täältä kokemusta, onko mitään miten voisimme varmistaa että saisimme lapsen juuri tälle hoitajalle hoitoon? Hakemukseen toki laitamme hänet ensisijaiseksi toiveeksi. Muutoinkin otan mielellään vataan vinkkejä hoitoon hakemisesta ja yleensäkin hoidon aloittamisesta. 

 

Kiitokset jo etukäteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi vaan ;)

 

en osaa sinulle kertoa mitään vinkkiä jolla saisitte juuri haluamanne hoitajan. Meilläpäin ei toiminut myöskään se että vaikka laitoin hakemuksen ajoissa, niin emme saaneet lastamme kunnalliselle puolelle lainkaan toivomaamme paikkaan, päiväkotiin olisi päässyt (toiveena siis 1.pph 2.ryhmis 3.päiväkoti.) Täten siis jätettiin kunnallinen kokonaan. Kannattaa katsoa yksityispuoli ja kysellä kokemuksia lähistöltä. Meille löytyi aivan ihana yksityinen :give_heart: ja vielä kaikenlisäksi halvempi kuin kunnallinen päivähoito, yksityiseen saa kuitenkin kelalta yksityisenhoidontukea joten halvemmaksi tuli. Toki näitä siis on monen hintaisia kun itse itsensä hinnoittelevat. Tsemppiä, teillä on onneksi vielä aikaa haravoida ympäristöä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laittaa vain ja ainoastaan hakemukseen tuon ensisijaisen toiveen, hakee niin aikaisin kuin suinkin vain mahdollista (eli vaikka heti), on yhteydessä alueen perhepäivähoidon johtajaan tiedustellen asioista ja kertoen omat toiveensa. Sen jälkeen ei voi tehdä muuta kuin pitää peukut pystyssä, että saisitte paikan. Kannattaa myös pohtia, että miten suhtautuisi, jos kyseiseltä hoitajalta vapautuisi paikka aikaisemmin, esim.keväällä. Ottaisitteko paikan jo silloin vastaan vai olisiko se täysi mahdottomuus? Pphn vapautuvat paikat täytetään mieluiten heti kun vain joku on tarjolla, koska "tyhjät" paikat tietävät hävikkiä.

 

Kunnallisella puolella on nykyisen hoitopaikkojen suhteen usein aivan liian huonot tarjonnat... Kaikki paikat tuntuvat ylibuukatuilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luulen, että kunnalliselta on tosi vaikea saada juuri haluamaansa paikkaa, koska sen paikan pitäisi tosiaan vapautua juuri oikeaan aikaan ja joku muukin saattaa olla jonossa. Me laitettiin viestiä kaikille tämän kaupunginosan yksityisille perhepäivähoitajille noin 3 kuukautta ennen hoidon tarvetta ja siinä vaiheessa kolmella hoitajalla oli tiedossa vapautuva paikka toivomaamme aikaan (myöhemmin tuli tietoon vielä neljäskin paikka, eli saavat tiedon vapautuvista paikoista yleensä aika myöhään). Kävimme tutustumassa kahteen hoitajaan, joista valitsimme toisen. Olemme olleet todella tyytyväisiä valintaamme. Kunnallisen puolen haussa meillä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta vertailla vaihtoehtoja (ja päiväkotipaikkaahan meille sieltä lopulta tarjottiin, kun ei ollut tilaa ryhmissä), joten minäkin suosittelen lämpimästi yksityistä, jos vaan on hyvät kuntalisät tuohon yksityisen hoidon tukeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me haettiin lapselle hoitopaikkaa kunnalliselta puolelta vuosi ennen aloituspäivää, ja merkittiin kaksi toivetta. Ensisijaisen hoitopaikan johtajaa käytiin tapaamassa ja tutustumassa hoitopaikkaan. Saatiin kuitenkin hoitopaikka päiväkodista, joka ei ollut kumpikaan toiveistamme. Mitään takuita ei siis kunnallisella puolen ole, eikä ajoissa hakeminenkaan auta mitenkään. Onneksi on osoittautunut, että tama saamamme hoitopaikka oli oikea kultakimpale ja hoitopaikan sijaintikin on asunnon sijaintiin ja työmatkaan nähden paras.

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0