Sign in to follow this  
Followers 0
sosionomiopiskelijat

Kysely yksinhuoltajien palveluiden saatavuudesta

1 post in this topic

Hei,

Olemme sosionomiopiskelijoita Laurea Otaniemestä ja teemme tutkimusta yksinhuoltajien palveluiden saatavuudesta. Tutkimusta varten teetimme pienimuotoisen kyselyn, johon vastataan täysin nimettömästi. Olisi mahtavaa, jos mahdollisimman moni teistä vastailisi siihen! Pyrkimyksemme olisi havannoida kyselyn avulla yksinhuoltajien tietämystä heille tarkoitetuista palveluista, kartoittaa heidän hyvinvointia ja päätellä, onko näillä asioilla yhteyttä toisiinsa.

Tässä vielä lisätietoa pyrkimyksistämme:

Suomessa on tällä hetkellä yli 118 000 yksinhuoltajaperhettä. Prosentuaalisesti se on 20,5 %, joten joka viides lapsi viettää aikaa ainoastaan toisen vanhempansa kanssa. 

Foorumeita selaillessa kävi ilmi, että monet yksinhuoltajat kokevat arjen hyvin rankaksi sekä olonsa kovin yksinäisiksi. Lisäksi kuulemma tuen ja neuvojen saaminen on vaivalloista ja tieto on ’’kiven takana’’. Yksinhuoltajien asemaa ei tuoda juurikaan esille, vaikka muutos jäädessä yksinhuoltajaksi on todella suuri.
Tavoitteenamme on lisätä yksinhuoltajaperheiden tukiverkostoa ja tietoa yksinhuoltajavanhemmille tarkoitetuista tuista niin arkiaskareissa, kuin vanhemmuudessakin. 

Tulemme tiedustelemaan erilaisilta foorumeilta, sosiaalisesta mediasta ja järjestöistä, miten yksinhuoltajat kokevat tilanteensa. Saavatko he tarpeeksi apua ja mistä? Tuntevatko olonsa yksinäiseksi? Minkälaisia hankaluuksia tai haasteita on kokenut liittyen yksinhuoltajuuteen? Tietävätkö yksinhuoltajat mitkä tahot järjestävät tukitoimintaa ja ylettääkö tieto yksinhuoltajavanhemmille asti. Toivomme myös, että pääsisimme myös haastattelemaan yksinhuoltajia.

Saamiemme tietojen perusteella pyrimme tuomaan epäkohdat/parannettavat asiat yleiseen tietoon ja mietimme ratkaisua, miten niihin saisi muutosta aikaan.


Kyselyyn vastaaminen vie aikaa vain pienen hetken, eli jos haluat vaikuttaa yksinhuoltajien asemaan niin klikkaa alla olevaa linkkiä niin pääset vastaamaan kyselyyn! Apusi on meille erittäin kallisarvoista!

Ystävällisin terveisin,

Laurea Otaniemen sosionomiopiskelijat

 

http://goo.gl/forms/TljlrXefxC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0