Sign in to follow this  
Followers 0
riikkajohanna

Melatoniini avuksi leikki-ikäisen uniongelmiin?

6 posts in this topic

Onkos jollain aiheesta kokemusta?

 

Meillä siis junnu loppukesästä 4v ja on 3kk ikäisestä asti herännyt lähes joka yö, poikkeus ainoastaan vahvistaa säännön. 10kk ikäisenä käytiin osastonunikoulujaksolla ja sen jälkeen heräämisiä on ollut tähän päivään asti joka yö (niitä poikkeuksia lukuunottamatta) 1-6. Vauva on tilattu toukokuun alkuun, joten olisi ihan semipositiivista, jos vain toinen herättäisi siinä vaiheessa, eikä yhtään haittaisi jos äitikin saisi nukkua täysiä öitä edes pienen hetken ennen vauvan syntymää.

 

Leikkitoiminnassa on kaksi kertaa viikossa ja lisäksi käydään kavereiden luona leikkimässä useasti viikossa, eli ikäistään seuraa saa kyllä. Ulkona ollaan joka päivä, koska koirat ja ah, kevät. Iltarutiinit on olleet tasan samat syntymästä lähtien, pääpiirteittäin näin; klo 19 iltapala, rauhottuminen (jotain piirrettyä, esim. Ryhmä Hau), viim. klo 20 iltapesut, iltasatu ja sänkyyn. Päikkärit jätettiin pois ööömmm vuodenvaihteessa? Nukkui ainoastaan hoidossa (oli silloin vuorohoidossa vielä) jos nukahti, kotona ei lainkaan, ei vaikutusta öihin.

 

Nyt sainkin sitten vinkkivitosen tuolta omasta kuukausiketjusta tuosta melatoniinista, ja mietin että mahtaisiko siitä olla apua tällaisessa tilanteessa, kun kyseessä ei ole nukahtamisvaikeus, vaan unen jatkuminen valvevaiheesta huolimatta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kokemusta, mutta joku aika. ..öö vuosi? sitten oli puhetta melatoniinin mahdollisesta vaikutuksesta lisätä diabetesta. Googleta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seuraan, mua kiinnostaa kaikenlaisiin univaikeuksiin. Meidän 2v8kk on syntymästään asti vaatinut tunnin nukutuksen joka ilta (vieressä, sänkyyn palauttelulla palautteluja toista sataa ja kesto 2-3h) ja lisäksi heräilee joka yö. Oon melatoniinia miettinyt lähinnä avuksi nukahtamiseen, kun etenkään kolmannen synnyttyä en tiedä miten saan kaikki nukutettua etenkään jos vauvakin on vaikeampi nukutettava. Yöheräämiset meillä on selvästi periytyneet isältä, poika lähtee herätessään vaeltelemaan ympäri asuntoa ja yleensä päätyy jääkaapille huutamaan kurkku suorana mutta kun herätään ja tullaan kysymään että mitä, ei osaa kertoa mitä haluaa mutta huutaa vaan. Sellaista semiunissakävelyä mistä en oleta meidän pääsevän ikinä eroon, kun isänsäkin lopetti yökulkemiset vasta aikuisiällä.

 

Kyllähän melatoniinia lastenkin uniongelmiin määrätään, mutta yhtään en tiedä mitä ehtoja sille on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

unelma, kiitti vinkistä! Tuo vauvahan on sokerivauva, niin taipumus saattaisi olla aikamoinen, jos noin tosiaan on.. Täytyypä tutkia! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen itse käyttänyt melatoniinia ja jos syytä on, niin kyllä siitäkin herää. :)

Edited by Kasma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0