Rhia

Sikiön koko varhaisultrassa?

281 posts in this topic

6+4: 6,6mm ja syke näkyvissä

Muoks.pilkkuvirhe

Edited by Niu

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tuossa taitaa olla pilkkuvirhe? Ois muuten isompi ku meitin Rölli nt-ultrassa. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

RV 7+0, 9,7 mm ja selkeä sydämen jumpsutus :tender:

 

(RV:t laskettuna niin, että punktiota seuraava päivä 2+0)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ihan samanlainen tilanne kuin Cocolla viime raskaudessa ja keskenmenoksi sekin muuttui. Epäilin kyllä jälkikäteen myös ekan ultraajan ammattitaitoa kun seuraavassa ultrassa (jolloin vuoto oli jo alkanut tuhruna) eri ultraaja sanoi, että sydämensyke lienee näkynyt jotenkin heijastumana mun oman sydämen sykkeestä. Mutta mitat oli joka tapauksessa selvästi jäjessä jo ekassa ultrassa kuukautisista lasketusta, joten siitäkin olis pitänyt jo jotain arvata (eikä kertoa perheelle iloisia uutisia kuten me...). Sen opin, että katson aika tarkkaan kenelle lääkärille menen ultraan. Sain hyviä suosituksia esikoisen neuvolalääkäriltä paikallisista ultraguruista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Kokoa oli viikolla 8+3: 17,5 mm

 

Me ei varsinaisessa varhaisultrassa käyty, mutta kuukautisten mukaan lasketussa ja varatussa nt-ultrassa oli ylläri matkassa. Siellä löytyi tasan 3 viikkoa pienempi tyyppi kuin etsittiin eli 8+. Samalla tajusi miks plussan tulo kesti kp 55 asti tai sinne hujakoille, kun kierrot ollut noin 33-34 päivää. Pidempi kierto ja elämä oli saanut alkunsa huomattavasti myöhemmim. Nyt ollaan jo yli puolivälin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaanpas tänne omankin pikkuisen koko. Eli viikot 7+6, koko 17,30mm. Vastasi viikkoja 8+1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar-ultra kuulumisia: CRL 6,9, vastaa h 6+3. Tuhruvuodon syyksi selvisi istukan reunan suht runsas vuoto :(. Pienen sydän sykki reippaasti :lipsrsealed: Ei auta kuin odotella varovaisesti, vaikka pelko on kova...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä rv 6+5 oli mitat 5,2-6,5 mm ja vastasi noin viikkoja 6+2 - 6+4. En ole huolissani koska ovulaatio oli mun mielestä myöhemmin. :) Saapa nähdä mitä nt-ultrassa löytyy.

 

-Mandalay rv 7+5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä sikiö oli 7+2 8 mm ja vastas viikkoa 6+5. Vähän hermostutti tuo pienuus, mutta tänään 12+4 sikiö oli jo 60 mm ja vastasi viikkoja :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaipailen neuvoja! Kävin tänään ultrassa tarkistamassa näkyykö syke (Raskauoireet loppuivat ja epäiltiin km). Ultran teki terkka tai se saattoi olla lääkärikin (?). Kertoi että on tehnyt vasta kaksi raskauden ultraa. Hän ei osannut käyttää laitetta eikä zoomata. Sikiö näkyi ja raajat erottuivat (mikä pitäisi vastata viikkoja) 8+5. Hän mittasi siitä pienen pienestä kuvasta mitat ja sanoi että hän saa kasaan 7+3.

Olen melko huolissani että enteileekö tämä nyt oikeasti km? Vaikka syke näkyi ja ruudulta näytti ihan 9viikkoiselta. :girl_cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos ei ultraaja oikeasti edes osannu ultrata, tuosta heitosta on varmaan turha olla huolissaan. Se on niin millin osista kiinni noilla viikoilla, ja osaamaton saattaa hyvinkin mitata jostain sisäreunoista, kun pitäisi mitata ulkoreunoista tai jotain, ja se vääristää tuloksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta Kärpänen! Siihen tuli joku toinenkin henkilö, liekö ollut hoitaja ja se ihmetteli sitä laitetta yhdessä. Ja kuva oli heistä epäselvä mutta syke näkyi molempien mielestä. Ja raajat erottui ihan selkeästi. Kaikki oli vaan pientä kun zoomia ei tosiaan saanut toimimaan eikä tiennyt mikä nappula se on :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komppaan Kärpästä. Alkuviikoilla millinkin mittausvirhe saa aikaan ison heiton päivinä esitettynä. Ja kun ihan alku-ultrassa tarkan mitan ottaminen on vissiin ihan haaste kokeneemmallekin ultraajalle. Itse muistelen että ekoissa ultrissa (kokenut) lekuri otti joka kerta mitan useamman kerran ja niissä oli aina pieni ero. Koneen ohjelma jotenkin niistä arvoista laski yhden arvon joka merkittiin ylös.

 

Kurjaa että jäi epämääräinen olo! Keskity siihen että syke näkyi, oireettomuus ei merkkaa mitään ja raskausoireet voi tulla ja mennä vaikka kaikki olis hyvin. Toivottavasti pääset kuitenkin uudelleen ultraan ja osuu vähän parempi ultraaja kohdalle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertokaa viisaammat, kannattaako meidän heittää jo kirves kaivoon tämän raskauden suhteen:

Kävin tänään ultrassa ja raskausviikkoja olisi pitänyt olla kasassa 7+2. Tiedän ovispäivän, joten noiden viikkojen ei pitäisi kauheasti tuosta heitellä. Kuitenkin gyne sanoi ultran ilmoittavan, että alkion koko vastaisi ainoastaan 5+6. :girl_cry: Sen tarkempia mittoja gyne ei sanonut. Muutoin sen lausunnossa sanotaan, että kohtu on pehmentynyt normaalisti, vastaten rv 6-7. Ruskuaispussi on normaali ja näkyy 0,3 mm:n kaikuvarjo. Lisäksi gyne sanoi (ja myös lausuntoon kirjoitti), että näkee mielestään napanuorassa sykkeen. Siis mikä ihmeen "mielestäni napanuorassa syke"-lausunto tuo on, joko se syke on siellä tai ei, mutta ei se mikään mielipideasia ole! :)

 

Sovittiin viikon päähän uusi ultra, jolloin katsotaan asiaa uudestaan, mutta esikoista odottaessa hermot eivät kestä ollenkaan tätä epävarmuutta ja odottelua. Ei tuosta gynestä ottanut selvää, että onko tässä mitään mahdollisuuksia vai ei. Totesi vain lopuksi, että kyllä hän on nähnyt useita vastaavia raskauksia, jotka ovatkin lopulta kehittyneet ihan normaalisti... Mutta ei se omaa epävarmuutta helpottanut! Lisäksi tuli vaan sellainen olo, että gyne ei raaskinut kertoa kamalaa totuutta, koska se on hoitanut mua jo melkein vuoden meidän raskausyrityksissä. Haluaisin kuitenkin ihan realistisia arvioita, että voisi ruveta valmistautumaan pahimpaan, eikä pitäisi turhia toiveita yllä, mikäli niitä ei todellakaan ole.

Kaikki apu ja tietämys otetaan siis kiitollisena vastaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä oli kyseessä täysi yllätysraskaus ja meninkin sen vuoksi yksityiselle ultraan, kun viikkoja piti olla kasassa 7+2. Luotin kovasti kyseiseen gyneen ja lääkärikeskukseen ja maksoihan se myös aika paljon. Tulos oli: täällä on ruskuaispussi, ei muuta. Eli joko kehitys on loppunut tai sitten kyseessä on ihan alkuraskaus.

 

Kävin verikokeessa, hcg oli pilvissä ja neuvolassa sanottiin ettei ole epäilystä raskaudesta, mutta katsotaan vielä ultralla. Viikkoja tuolloin 8+3. Ei mitään. Muuta kuin neuvolantädin hämmentynyt ilme ja viiva neuvolakorttiin.

 

Seuraavana päivänä kävin vielä tarkistuttamassa tilanteen keskusäitiysneuvolassa, viikkoja siis 8+4 ja menin sinne tosiaan vain tarkistuttamaan tilanteen, jotta tyhjennys saataisiin käyntiin. Ei mitään ongelmaa ultratessa, vaan täysin viikkoja vastaava sikiö ja sydämensyke näkyivät ruudussa.

 

En siis heittäisi sinuna vielä kirvestä kaivoon! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

7+0 mulla otettiin mitta samassa ultrassa pariin kertaan: toinen tulos 8,8 mm ja toinen 11,1 mm eli vaihteluväli 6+5 - 7+5. Tuossa pienemmän tuloksen kuvassa näkyy 77% ja isomman tuloksen >97%. Tuo 11,1 mm kuva on huomattavasti parempi otos, sikiö näkyy siinä sivusta ja aika hyvin zoomattuna. Lääkäri vahvisti vastaavan viikkoja 7+1 ilmeisesti noiden mittausten keskiarvon perusteella. Ja mitaksi kirjoitti lausuntoon tuon 11,1 mm.

 

Mutta siis: samoilla laitteilla, saman lääkärin toimesta samalla kerralla voi saada noin poikkeavat tulokset :)

Edited by Oniksi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos ihanat mielen rauhoittelusta! :) Mitä mieltä olette, pitäisikö mun varata uusi aika kokonaan toiselle lääkärille? Itselle jäi jotenkin tosi epävarma olo koko käynnistä, kun lääkäri ei sanonut koko aikana mittoja ollenkaan, ainoastaan silloin, kun asiasta erikseen kysyin. Lisäksi se sai vasta lopuksi sikiön näkymään ultrassa parhaiten, jolloin se omasta mielestään bongasi myös sykkeen, mutta siitä kuvasta se ei enää ottanut mittoja. Mieskin totesi, että siinä viimeisimmässä kuvassa sikiö näkyi parhaiten ja isoimpana. Ainoaksi tiedoksi itselleni jäi siis tuosta "huonosta" kuvasta otettu 5+6. Muutenkin koko lausunto on täyttä hepreaa, kun se ei selittänyt sitä sen paremmin, enkä itsekään tajunnut siinä hötäkässä kaikkea kysyä. Mulla on nyt aika varattuna ensi viikon torstaille tolle samalle lääkärille, mutta mielessä kummittelee, pitäisikö sitä mennä kuitenkin jollenkin toiselle lääkärille. Ei viitsisi maksaa lähemmäs 100 euroa siitä, ettei saa tarvitsemiaan tietoja lääkäriltä...:girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaihda ihmeessä lääkäriä, jos et tykännyt. Vähemmästäkin sitä jo äänestää jaloillaan niin kyllä ainakin oikeasti noin tärkeästä asiasta. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komppaan. Vaihda lekuria ja koita miettiä kysymyksiä / kaikkea nyt mielessä pyörivää valmiiksi vaikka ihan paperille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now