Mintel

PCOS hoitokertomuksia ja onnistumisia

314 posts in this topic

Voi kiitos Haaveissa! :lipsrsealed: Mäkin tiedän monia, joilla näkyny syke jo esim. 6+2 mut oman mielenrauhan vuoksi olis varmaan fiksuinta odottaa esim.6+5 (se on maanantaipäivänä), koska jos kävisin jo esim. ed.perjantaina 6+2 eikä syke näkyis olisin koko viikonlopun ihan paniikissa. Mieluummin siis pelaan varman päälle :)

 

Ennatiinalle myös kiitokset onnitteluista :)

 

 

muoks.

Sukkulamato kerkesikin väliin. Kannattaa tosiaan ne siittiöt tsekkauttaa että saa miehestä johtuvan lapsettomuuden suljettua pois. Hienoa että vhh-ruokavalio on auttanut! :) Ja kiitos minun puolesta onnitteluista, varovaisen onnellisena yritetään mennä eteenpäin päivä kerrallaan.

Edited by wii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehdinpäs kehuskelemaan, että ei mukamas ole PMS-oireita. No alkoihan ne. Mittasin juuri toisena päivänä putkeen 37,3 asteen lämmöt ja olen aivan sairaan väsynyt. Rinnat ei ole kyllä kipeät yhtään, mutta alavatsassa ja selässä tuntuu tuttuja enteileviä kipuja. Laskin, että kuukautisten pitäisi alkaa lauantaina tai sunnuntaina. En haluaisi luoda itselleni yhtään toivoa, kun mieluummin sitä yllättyy positiivisesti kuin pettyy.

 

Lämmöt varmaan kohoaa noista lugeista, mutta mahtaako ne myös estää rintojen kipeytymisen? Onhan tässä tietysti muutama päivä aikaa vielä siihenkin. Tosi tympeitä alkaa jo olla nää sivuvaikutukset, ja vaippa housussa kulkeminen. :grin: Tammikuun lääkkeellinen yritys jäänee välistä, koska en tiedä ehdinkö saada lääkäriin yhteyttä ajoissa. Noh, onpahan aikaa testata ne siittiöt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulinpas tännekin päivittelemään vaikka aivan alussa ollaan vielä  :blush:

 

Mulla siis PCOn vuoksi oltu Fertinovassa hoidoissa viime toukokuusta asti. Ovulaation induktiolla ollaan yritetty esikoista kombolla letrozol+menopur+pregnyl ja nyt olen tässä jo neljän päivän ajan kokoajan vahvistuvaa viivaa saanut  :give_heart:  Nyt oli viimeinen OI ja oltiin menossa nyt sit koeputkeen julkiselle puolelle, aikakin oli jo varattuna. Toivotaan että kaikki menee hyvin ja niin odotettu raskaus jatkuisi normaalina  :)

 

Tsemppiä kaikille vauvaa kaipaaville, mekin olimme miehen kanssa jo oikeastaan luovuttaneet mutta näköjään ihmeitä tapahtuu!  :lipsrsealed:  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei! Ajattelin liittyä keskusteluun mukaan, ehkä joulutauosta johtuva hoitojen siirtyminen johtaa tarpeeseen purkaa ajatuksia. Meillä siis yritystä vajaa 2 vuotta takana, todettu pcos reilu vuosi sitten. Nyt hoitona jo tovin Letrotzol , Bemfola pistokset sekä irroituspiikki. Hoitojen onnistumiset vaihdellut, viim. Kierrosta ei ovulaatiotestin plussaa. Nyt odottelen sitten seuraavan kierron alkua jotta pääsisi munatorvien aukiolptutkimuksiin, toivottavasti ei luomukierto kestäisi ikuisuutta :D Mitä lueskelin aikaisempia ketjun viestejä, onnea kaikille plussanneille :)!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa Sam! :)

Toivotaan tosiaan pian lisää plussia tänne ketjuun!

 

Meillä ensi maanantaina ar-ultra polilla, tuolloin viikkoja laskujen mukaan 6+5 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen tässä nyt 2 kk yrittäny tikuttaa ovista, mutta ei oo tärpänny. Ilmeisesti siis en ovuloi, mutta emmie saanut mitään clomejakaan. No, saa nyt nähdä kun tuon terolutin sain, jos ne yhtään mitään auttais. Saa nähdä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa :)

 

heti ensimmäisenä, miltä ultrassa näytti Wii?? :)

 

mmemmyli, ehdottomasti vaadit ovun avustavia hormoneja, jos et ilman niitä ovuloi!! Minulle tarjottiin niitä heti "ongelman" havaittuamme. Terot oli minulla tosiaan vain kuukautisten aiheuttamiseksi, että saadaan nimenomaan ovuhormonit käyttöön, koska minullahan ei siis tullut kuukautisiakaan PCO:n takia.

 

Sam, peukkuja sinne kovasti!! Onnistumisprosentti on tosiaan aikalaisen suuri, joten aika se koittaa teillekin :)

 

Nyytikille suuret onnittelut!!!! :)

 

Miltäs vaikuttaa Sukkulamadon tilanne?

 

Kovasti kaikille onnea vaan yritykseen ja jo tärpeille :)!!!!

Edited by Haaveissa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haaveissa: Oon kohta lähdössä ajelemaan polille! Tunnin päästä aika! Iiks!!! Jännittää ihan hulluna!! :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siellä se sydän jumpsutteli ja tyyppi vastasi kooltaan viikkoja :lipsrsealed:

 

Älkää menettäkö toivoa pcolaiset vaikka munikset ois kuinka rakkulaiset! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, onnea wii!

Tämä ketju antaa kyllä hurjasti tukea ja toivoa, kiitos kaikki te jotka olette jo oman tarinanne jakaneet ja jaksatte sitä vielä päivittää <3

Olen jo jonkun aikaa seurannut tätä(kin) ketjua, vaikka syönkin vielä pillereitä. Yritystä on kuitenkin suunniteltu aloitettavaksi ihan näillä näppäimillä.

 

Itse kuulun siis siihen omituiseen PCOS-potilaiden ryhmään, jolla tila on saatu perinnöllisenä, tuntemattomien geenien kohdattua toisensa. Onneksi siskoni eivät kärsi samasta vaivasta (vaikka olihan se aikanaan ihan siistiä olla vuosi ilman kuukautisia) ;) Lisäksi olen saanut välttyä kasvaimilta ja monilta muiltakin ongelmilta, joita tämä tila potentiaalisesti voisi tuoda mukanaan - korkeintaan lievää aknea olen joskus harmitellut. Painokaan ei ole ollut ongelma, olen jo vuosikaudet ollut normaali- ja alipainoisen rajalla. Minut diagnosoitiin jo 17-vuotiaana, sillä ensimmäiset kuukautiset tulivat 15-vuotiaana, ja sen jälkeen toisia ei koskaan tullutkaan. Kerran tämän jälkeen olen ollut vuoden ilman pillereitä, luomukuukautiset tulivat kerran. Jännitystä on siis ilmassa, kun yritys alkaa...

Tähän soppaan lisätään vielä miehen puoli; hänellä on ollut aikoinaan kivessyöpä, joten nyt jäljellä on enää yksi kives. Kaikki tutkimukset on tietysti tehty moneen kertaan. Kaiken pitäisi tällä hetkellä olla kunnossa miehen puolelta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea Wii!

 

Phalene, kuulostaa todella tutulta tilanteelta, meillä oli sama tilanne vuosi sitten. Tosin ilman miehen ongelmia.

 

En ole päivittänyt tänne oman tarinani loppua (tai tähän astisia juonenkäänteitä), vaikka aloitusviestin kesällä laitoinkin. Taustalla siis pcos ja 12 vuotta pillereitä, jonka jälkeen luomumenkkoja ei näkynyt. Aloitettiin "ovuloimishoidot" heti pillereiden loputtua yksityisellä ja oltiin siellä puoli vuotta. Julkiselle siirryttiin syksyllä. Meidän hoidot päättyivät loppujen lopuksi todella pian, kun ensimmäisessä julkisella tehdyssä hoidossa tuli ensimmäistä kertaa ovulaatio, ja saman tien plussa testiin. Todennäköisesti se oli siis eka ovulaatio ikinä ja heti tärppäsi! Teroluteja olin syönyt ennen jokaista kiertoa, lisäksi olin keväällä kokeillut erikseen Letrozolia ja Menopur-pistoksia, mutta niillä ei ovista tullut. Nämä yhdistämällä (terolut+letrozol+menopur+pregnyl irroituspiikiksi) ovulaatio tapahtui. Pistoksiakaan ei tarvinnut kuin muutaman.

 

Nyt mennään jo viikoissa 14+1, ja kaikki ultrakuulumiset on ollu hyviä. Vähitellen sitä alkaa uskoa, että oikeasti on raskaana. Mutta edelleen ajatukset on enemmän raskaudessa kuin itse lapsen syntymässä - se tuntuu tosi kaukaiselta.

 

Toivotan onnea kaikille tämän ryhmän jäsenille! Epätoivo, epävarmuus ja ahdistus saattavat muuttua uudenlaiseksi hämmennykseksi yllättävänkin pian. Mutta ärsyttävintähän siinä on, ettei voi tietää onko "pian" kuukausia vai vuosia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mintel  en tiedä olenko onnitellut sinua jo, mutta onnea teille vielä ja ihanaa loppuraskautta!  :give_heart:  

 

Täällä onnea siis toivottelee toinen samalla lääkekombolla plussannut!  :grin:

Edited by Nyytikki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monirakkulaiset munasarjat todettu 07/12. Sain silloin terolutit joita söin joulukuuhun 2012. Menkat tuli mutta en raskautunut. Tulin raskaaksi terolutien jälkeen, mutta tuli keskeytynyt keskenmeno ja lääkkeellinen tyhjennys. Pääsin melko pian lapsettomuuspolille jossa lääkäri kirjoitti clomifenit, ja kun sain keskenmenon jälkeen menkat alkamaan teroluteilla, otin sen jälkeen clomit ja siitä heti tärppäsi.

Poika syntyi 02/14.

 

Nyt olen taas ilman ehkäisyä ollut huhtikuusta. Kierto siis tosi epäsäännöllinen ilman mitään apuja. Eka kierto ehkäisyn jälkeen oli 49 päivää, toinen 38 ja sitten taas piteni niin että loppua ei näkynyt. Lampsin taas yksityiselle joka kirjoitti terolut ja clomireseptin ja sanoi että jos en nyt vuoden vaihteessa 2016 ole raskaana niin katsotaan jatkoa.

 

No, söin teroja elo-marraskuu 2015, en raskautunut. Clomeja nyt syönyt 2 kiertoa. Eka clomikierto kesti 26 päivää, toista mennään edelleen ja on jo kp 33. Lääkäri tänään soitteli kun jätin soittoaikaa, ja sovittiin että odottelen nyt niitä menkkoja ja sitten seuraavassa kierrossa clomiannostusta nostetaan 2/pvä ja terolutit samaan kiertoon. Jos en raskaudu niin laittaa lähetettä lapsettomuuspolille.

 

Painoa koitan pudottaa koko aika, kun pituutta on 165 ja painoa semmoset 70+. Ikääkin tulee nyt kesällä 35, joten nyt on taottava kun rauta on kuumaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä alkaa lapsettomuustaival todella varmaan ihan lähiviikkoina. Mulle on tänään postitettu polilta ensikäyntiaika. Toinen gyne syksyllä puhui pcos:sta ja toinen sanoi, etti rakkuloita ole. Kierto ei ole toiminut kuin teroilla, joita on popsittukin urakalla. Nyt se on sitten menoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nukkelapsi voi ei.. Mutta toisaalta hyvä juttu että asia etenee nyt sitten! Eikä teidän välttämättä ole pakko mitään isompia hoitoja edes yrittää, mullakin tärppäsi ihan ovulaation induktiolla, aika kauan jouduin piikittelemään ja epätoivoiselta näytti mutta silti se onnistui. Kun vaan oman kehon saisi jotenkin toimimaan jos miehessä ei ole kummempia ongelmia niin voi jo pelkät lääkkeetkin auttaa.  :)  Toivon niin kovasti että hoidot auttaisi teitä pian  :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nukkelapselle tsemppiä yritykseen, pian se tärppää, kun jaksatte vain uskoa tarpeeksi :) hienoa että asia mennyt eteenpäin, näin olet askeleen lähempänä pikkuista <3

 

Wii, aivan ihana uutinen, onnea vielä!!!! Hyvää vointia odotukseen, ja toivotaan että vältyt pahimmilta voinneilta :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Haaveissa :) Nyt tuntuu siltä että tulkoon vaikka mikä paha olo kunhan tämä pikkuinen vaan pysyy matkassa :)

 

Nukkelapsi: Mulla ainakin tuli joku "herääminen" siinä vaiheessa kun ensikäynti oli. Vaikka tiesin jo etukäteen aika hyvin, että miten homma etenee ja olin aikaa odottanut, niin silti se jotenkin konkretisoitui että nyt me ollaan ihan virallaisesti hedelmöityshoidoissa oleva pariskunta. Se oli oikeasti aika pysäyttävää. Tsemppiä kovasti! :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jee, minullekin löytyi viimein se oikea hoitomuoto, kun tabletit ei toimi. Viikko 50iu Puregonia ja johan alkoi follikkelit kasvamaan. Tällä hetkellä kohdun limakalvokin on juuri sellainen kuin pitää. Lääkärikin oli innoissaan. :grin:

Laitan tänään Pregnylin ja sitten alkaa piinailu.

 

Hieman pelkäsin etukäteen kun olin lukenut netistä, että moni ei ole saanut ollenkaan vastetta noin pienellä Puregon-annoksella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käynyt tätä ketjua välillä kurkkimassa ja kiitos teille jotka olette omia kokemuksianne ja onnistumisianne jakaneet, antaa toivoa :)

 

Omalla kohdalla kaikki on vielä aivan alussa enkä ole hakeutunut hoitoihin, saati saanut aikaiseksi käydä tsekkauttamassa mikä munasarjojen nykyinen tilanne on. Toiveenani on että (iso) painonpudotus itsessään jo voisi auttaa oireilua. Minulla siis PCO-tyyppiset munasarjat todettu vuosia sitten ja kaikki mahdolliset PCOS-oireet löytyy. Aiemmin hoidettu kiertohäiriöitä pillereillä, jotka 10/2015 jätin pois kun vauvahaaveelle annettiin mahdollisuus. Menkkoja ei sen jälkeen ole kuulunut.. Tuntuu että muutkin PCOS-oireet pahentuneet pillereiden lopettamisen myötä.

Edited by Sansa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sansa: Painonpudotuksesta on usein apua :) Eikä hoitoihinkaan edes pääse jos painoa on tietyn BMI:n yli. Tsemppiä pudotukseen! :) Jos kiertoa ei kuulu, niin esim. Terolutia käytetään monella ylläpitämään kiertoa, sitä vois siis kysyä omalta gyneltä. En ole itse niitä koskaan käyttänyt, niin en tiedä onko jokin tietty raja, että montako kk. odotellaan ennen kuin niitä määrätään.

 

Sukkulamato: Jee toimivan lääkkeen löytymiselle! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sukkulamato, onpa hyviä uutisia!

 

Sansa, kannattaa tosiaan mennä gynelle ja pyytää terolut-kuuria kierron tasaamiseksi/aloittamiseksi. Mulle eka gyne antoi terolut-kuurin ja totesi pco-tyyppiset munasarjat. Sanoi, että vuosi yleensä odotellaan ennen kuin tehdään mitään muuta raskauden eteen. Toinen gyne sanoi, että kun on selkeä syy miksi raskaus ei ala niin ei silloin tarvitse vuotta odottaa. Olisipa ensimmäinen gyne tämän sanonut niin olisis säästynyt monta kuukautta mitkä nyt meni ihan hukkaan. Eli suosittelen menemään pikaisesti gynelle niin saat asiat rullaamaan eteenpäin. Kannattaa muuten katsoa kenelle gynelle menee, jotkut ei tiedä hölkäsen pöläystä esim. pco:sta.

Edited by mymmeli85

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä piinailuun Sukkulamato!

 

Odotan edelleen kirjettä meidän polilta kuin nousevaa kuuta. Viikko sitten lähetetty, mutta ei näy, eikä omakannassakaan ole mitään merkintöjä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla vaihdettiin nyt clomit letroihin. Menin toiselle lääkärille kun veteli tää clomikierto jo kp 40, ja ensi kierrossa olis pitäny annosta nostaa ilman seurantaa.. Tosiaan menin lääkärille joka on erikoistunut lapsettomuusasioihin, ja nyt sitten letrot käyttöön sekä terot. Ja seurantaultra ensi kierrossa. Jos on vastetta niin ei tartte seurantaa jatkaa. Ultrassa näkyi jonkun verran rakkuloita mutta ei paha tilanne. Pcos:stä mainitsi kuitenkin kun on tuota ylipainoa ja hirsutismiakin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now