Mintel

PCOS hoitokertomuksia ja onnistumisia

314 posts in this topic

Mullakin on näiden letrokiertojen vuoto ollut niukkaa. E-pillereiden aikaan oli paljon runsaampaa. Saati sitten aikana ennen pillereitä. Nythän ei toisaalta oo mitään vuotoa ilman lääkitystä, joten oon ollu vaan tyytyväinen edes siihen niukempaan vuotoon :D Nyt tosin rupesin kans miettimään, että viittaisiko se sitten liian ohueen limakalvoon. En oo jotenkin aiemmin tajunnu ajatella asiaa siltä kantilta...

 

ON: Nega testattu jälleen... Menkat tosin ei oo vielä alkaneet. Nyt on toki edelleen vasta kp 27, ei ne ennenkään näin aikaisin ole alkaneet, mutta eipä oviskaan ole ennen tullut niin aikaisin kuin tässä kierrossa. Nyt on vaan perjantaista lähtien tuntunut menkkamaista jomottelua ja pyyhkiessä tulee tippa verta silloin tällöin. Todella ärsyttävää. Alkaisivat nyt sitten kunnolla, jos ovat alkaakseen. Itellä alkaa hermot kiristymään tässä odotellessa...

Edited by tinhi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haaveissa :D Joudut odottelemaan ensi kiertoon kokemus-kertomusta, kun eivät tähän kiertoon sitä voineet tehdä kun mies ei päässyt mukaan (juurikin tämän viikon pois)  :dash2:  Noh, ensi kierrosta sitten toivottavasti päästään se tekemään ja edistytään asioissa :P Tässä kuussa myös terot mukaan vielä, kun osuis (ehkä) tädin tulo hääpäivälle ja tätä en mieluusti valkoisessa mekossa vastaanottais  :lol: Nyt täytyy vaan laskeskella että koska terot alkais ettei tuu liian aikasin mut myös niin että saadaan sovittua se aukkari niin että mies varmasti on kans paikkakunnalla ja vapaalla  :P

 

 

tinhi  :(  Toivotaan että on vielä liian aikaista! Tsemppiä sinne. Uskon ja tiedän, että tuo tilanne vaatii kyllä hermoja.. Koita jaksaa ja raportoi tänne mihin suuntaan menee  :)  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla monen kierron tauon jälkeen terot toimi taas niin kuin alussa eli 3 päivää viimeisestä tabusta. Lähdin maanantaina töihin ja tiesin et on kolmas päivä, mut aattelin et ei ne kuitenkaan taas toimi ja joutuu oottelee parikin viikkoa. No nyt taas yhtäkkiä sit toimi ja oli pieni katastrofinpoikanen lähellä kun ei ollut siteitä saati kuppia mukana. Onneks vieressä on kauppa. :D

 

Noh, menkat oli sit hyvin hämmentävän niukat, kivuttomat, oireettomat kaikin puolin ja loppui lyhyeen. Eli toisin sanoen limistä ei ollut varmaan yhtään..

Minä en osaa pcosta sanoa mutta limiksestä oon ollut tosi huolissani. Lääkäri kuitenkin sanoi että vuodon määrä ei välttämättä korreloi, riippuu kuulemma myös irtoaako kerralla, jääkö suonet vuotamaan kerralla vai vähän ajan välein taas uusi suoni jne. Olen omasta limiksestäni ollut niin huolestunut ettei mitään rajaa mutta vaikka kuukautiset niukat niin viimeksi kp7 limis oli jo 9mm.kuukautiset tosin olivat hyvät, pitkästä pitkästä aikaa. Yleensä olen saanut kp 10-12 tuollaisen mitan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Okei, ihan huojentava tieto :)

 

ON: kp 29 vaihtui päivällä kp 1:ksi. Nyt mennään kp 4 ja Letrot aloitettu eilen. Fiilikset on aika maassa, mutta eiköhän tämä taas tästä. :) Vähän sitä kp 1:stä piti taas itkeä, mutta aina se helpottaa vähitellen, kunhan menkat loppuu. (Ovat muuten olleet tähän mennessä melko "normaalit".)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs tänne kuuluu? :)

 

Itsellä menossa kp 22, ovis oli tuntemusten perusteella kp 16. Siinä mielessä poikkeuksellinen kierto, että nyt on niin paljon kaikennäköistä muuta puuhaa ja mietittävää samaan aikaan, etten ole kovin montaa ajatusta ehtinyt suoda tälle asialle. Ihan virkistävää vaihteeksi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kp 30 ja nega testattu.

 

Kuinkas muutenkaan.

 

Lapsettomuuspolikin on jo avannut ovensa kesätauon jälkeen, niin kai sitä pitäisi sinne olla yhteydessä.

 

Blääh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs tänne kuuluu? Onko tapahtunut muutoksia suuntiin tai toisiin? :)

 

ON: Olin polille yhteydessä ja sen jälkeen tehtiin aukiolotutkimus (molemmat putket auki, jee!). Nyt olen ollut ilman mitään lääkitystä kohta yhden kierron verran. Ärsytti ihan suunnattomasti, kun polilta sanottiin, että ei saanut syödä Letroja, vaikka niiden avulla mulla sentään on ollut kierto! Ja sitten käskivät vielä tikuttaa ovista, mikä vain lisäsi ärtymystä! Koska, kuten täälläkin on sanottu, pco + ovulaation tikutus ei aina ole ihan niin yksiselitteistä. No, kaikista mun ennakko-odotuksista huolimatta taisin jopa tikuttaa oviksen kp 18 - ja ihan ilman lääkitystä!! Tiedä sitten, tapahtuiko se oikeasti vai ei. Tänään kp 30, joten melko pianhan se selviää, alkaako menkat vai ei... Raskaana en (ylläri) taida kuitenkaan olla; tänä aamuna testattu taas niin tyylipuhdas nega, ettei epäilylle jäänyt varaa. Katsellaan, jääkö kierto jumittamaan vai mitä tapahtuu. Kunhan se kierto tavalla tai toisella saadaan taas uudelleen alkuun, on edessä pistämistä: Gonal-f follin kasvatukseen ja irrotuspiikkinä Ovitrelle. Jospa sillä setillä sitten tärppäisi...

 

Aurinkoisia syyspäiviä kaikille! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on nyt kierto pyörinyt kaks kertaa luomusti. Viime kierrossa sain tikutettua oviksen ja menkat alkoi siitä kahden viikon päästä. Eli melko ideaali ja oppikirjamainen kierto. Että ensin kesällä ei tahtonut tulla teroillakin ja yhtäkkiä pyörii ilman :D ens viikolla naikkarille aloittelemaan hoitoja, elleivät sano että luomukiertolaisena voit mennä kotiis.. Vähän jännittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs tänne kuuluu? :)

 

Mulla on nyt loppuvaiheessa kierto, jossa:

Kp 5-16 Gonal-f (pienellä annostuksella, koska pco. Hitaasti, mutta varmasti.)

Kp 16 seurantaultrassa kaksi hyvänkokoista johtofollia

Kp 17 Ovitrelle

Kp 18 ovis illalla / yöllä

Kp 22-33 Lugesteron

Nyt tällä hetkellä menossa kp 29 ja aamulla HAALEA PLUSSA!!! En kestä! Katotaan lähteekö viiva vahvistumaan :) :)

Edited by tinhi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just laittelin kaikki pillerit dosettiin ja puolilta päivin pääsen varailemaan folliultraa. Voi perse, kun pelottaa ja jännittää ja innostuttaa ja... Eka hoitokierto ois nyt niinku tässä. Eikä enää sit joskus. Tässä ja nyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka PCO-laiset <3

 

Täällä taas uudella puhdilla yritetään painaa. Leuka pystyyn ja nokka kohti uusia tuulia....

 

Tinhi, valtavan ihania uutisia! Toivottavasti lähtee viiva vahvistumaan ja vauhdilla ;) <3 aivan mahtavaa lukea onnistumistarinoita!

 

Nukkelapsi, saakos kysyä mitä hoitoa käytte tällä hetkellä läpi? Ja millä lääkityksellä?

 

Meillä lapsettomuusklinikalle siirryttyämme ollaan menty nyt useampi kierto Menopur-pistoksilla kp5 -> ja irroitettu Pregnylillä, ja ihan luomuna touhuttu.Joka kierrossa hieno iso folli kasvanut. Ei vaan tärppiä, saakeli...

Ensi vuoden alussa sitten inssiin, ellei tärppi käy ennen sitä (ei tunnu siltä...). Tässä kierrossa tehty kohdun raapaisu, onko sinulle Tinhi tuttu? Kohtua raapaistaan kierron loppupuolella ja paranemisprosessissa vapautuu tulevaa kiertoa ajatellen hormoneja ja kemikaaleja, jotka mahdollisesti edesauttavat alkion kiinnittymistä.

 

Näillä nyt. En edes enää jaksa laskea monesko yk menossa :unsure: tämä kun tuntuu niin loputtomalta tämä lapsettomuus, että melkein alkanut tottumaan... Onkohan se huono vai hyvä juttu?

 

Tsemppiä kaikille tasapuolisesti <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haaveissa, nyt oli Clomifen 50mg x 1 kp 3-7. Niillä ei saatu vastetta. Limakalvo oli kyllä hyvä. Ens kierrossa sitten 100mg kp 3-7.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei, mullakaan ei antanut vastetta kun vasta tupla-annoksella, ja heti ekasta sitten tärppäs. Tsemppiä <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos. Antaa kyllä toivoa <3 Mulla dg vaihtui PCO:sta ihan vain ovulaatiohäiriöön. Lääkäri ei nähnyt enää monirakkulaisuutta. Eli taas tiedetään, etten ovuloi, mutta syy on epävarma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kohdun raapaisu on ihan uusi tuttavuus! Toivottavasti siitä olisi apua! <3

 

Onko teillä ollu mitään avustusta loppukierrossa? Mulla tosiaan oli dpo 4:sta 12 päivää eteenpäin käytössä Lugesteron. Käsitin, että juurikin tukemaan limakalvoa ja kiinnittymistä, vaikka limis olikin hyvän paksunen irrotuspiikin aikaan.

 

Mä taidan edelleen olla raskaana! :) (Lääkärin arvio 5+3.) Ei tätä oikein uskalla uskoa... Tässä oli jo pientä epäilyä kohdunulkoisesta, koska kylki kipuili. Lääkäri halusi ultrata viime perjantaina, vaikka olikin "liian" aikaista. Ei onneksi näkynyt viitteitä kohdunulkoisesta! Keskellä kohtua näkyvä täplä oli kuulemma juuri sitä, mitä tässä vaiheessa oli odotettavissa :) <3 Juilimisen syyksi selvisi vasen munasarja, jossa oli kaksi aktiivista keltarauhasta (hoidoilla tuli kaksi johtofollia) ja näin ollen munasarjalla oli kokoa 5 cm. Eli ihan jo kokonsa puolesta se aiheutti ikävää tunnetta kyljessä. Tänä perjantaina on ultra taas, kun lääkäri haluaa varmistaa tilanteen. Eli kerrankin pääsee tiuhaan ultrattavaksi... :D

 

Niiiiiiiiin paljon tsemppiä teille, yrittäkää jaksaa <3 Lueskelen kyllä keskustelua edelleen aktiivisesti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon seurannut tätä ketjua aina välillä. Mullahan PCOS virallisesti todettiin vasta ekan raskauden jälkeen. Lapsettomuusklinikan ensikäynnillä 2014 oli näkyvissä toisella puolella hieman pco-tyyppisyyttä.

 

Esikoista yritettiin tosiaan 2,5 vuotta, mutta tää toka raskaus sai alkunsa noin yk 4. Eikä kaikki kierrot olleet edes aktiivista yrittämistä, ehkä enemmän tjottailua.

 

Sain keväällä metformiinin PCOS:n hoitoon, kun kierto oli mitä sattuu ja selkeät löydökset. Se tasasi kiertoa hyvin, muttei kyllä auttanut painonpudotukseen.

 

Plussatuulia tännekin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nukkelapsi, onneksi lääketiede on kehittynyttä ja ovulaatio on mahdollista saada myös lääkkeellisesti onnistumaan. Minä pidän sulle todella peukut pystyssä, ja toivon että muhkeat follit kasvaisivat seuraavaan kiertoon :)

 

Tinhi, aivan ihanaa <3 olen vilpittömästi onnellinen puolestasi!!! Kaksi keltarauhasta, ettei vain olisi erimunaiset tuplat tulossa ;) ?  Hienoa että ultrataan tiuhaan, sehän helpottaa itse odottajaakin, eikä tarvitse jossitella:)

Itselläni ei ole kokemusta Lugeista, mutta Terot kp15/16-> on olleet omalla kohdallani tukemassa keltarauhasen toimintaa mahdollista alkanutta raskautta ajatellen. Ja tietysti pitää kierron sitten tasaisena, kun menkat alkaneet.

 

Suuri kiitos tsempeistä :) täältä perästä tullaan, ja toivotaan parasta <3

 

Pidähän meitäkin täällä hieman ajan tasalla :)

 

Kiitos rain, ja aina on niin ihana kuulla näitä onnistumistarinoita <3 Monet PCOlaiset ovat kertoneet toisen murusen tulleen "kuin itsestään" :)

Edited by Haaveissa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin minäkin uutena jakaa tarinani.. Eli PCOS todettu -2012. Miehen tavara priimaa. Itse olen normaalipainoinen, hiilareita nykyisin koitan välttää jne. Vyöhyketerapiaa olen muutaman kerran koittanut hoitojen tueksi. Ongelmani taitaa kuitenkin olla se, että olen niin kova stressamaan.. :( Hoidot:

 

-OI 4kpl , kaikki negatiivisiä, aluksi käytössä Clomifen, sitten Letrozol. Vaste varsinkin Letroissa hyvä.. Useampi follikkeli aina kerralla. 

-OI + 1.IUI (-)

- OI + 2. IUI ? kolmosraskauden riski

eli toinen inseminaatio tehtiin viime kierrosta. Maanantaina tein Rfsun:n testin ja sain hailean viivan, joka kuitenkin levisi?! Toisen testin teen loppuviikosta. Jännittää niin kovasti.. Neuvot hoitojen, ruokavalio vinkkien jne. suhteen tervetulleita! :):girl_in_love:

Edited by Sofi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sofi, tervetuloa ketjuun, jos näin voi sanoa <3 huhuh, nyt jännitetään sitten miltä viivasi näyttää loppuviikosta, iiks!! Tulethan meille kertomaan ;)

 

Mekin siirrymme OI + inssi ensi vuoden alkupuolella jos ei nyt tärppiä ala kuulumaan, myöhäisen keskenmenon jälkeen nyt takana 5 x OI, kaikki negaa (muutamat kierrot Letroilla, loput Menopur + Pregnyl) . Viimeksi kun raskauduin, Terolut + Clomifen (2kpl kp 3-7) saatiin alulle kaksoset ekoista folleista (yk2, ekalla clomi-kierrolla ei saatu vastetta). Raskaus jatkui rv 21, kunnes synnytin ennenaikaisena enkelitytön ja -pojan.

 

Toivotaan kaikkea hyvää teille nyt tähän kiertoon ja uskoa pieneen ihmeeseen/ihmeisiin ;) kolmoset ois aika ihanat <3

 

En tiedä tarviitko enää vinkkejä, jos tärppi jo käynyt ja kaikillehan käy eri asiat, kaikki kun erilaisia olemme, joten ei ole oikeaa tai väärää tapaa elää PCO:n kanssa, minun mielestäni :) Itsehän elin ennen kaksosten odotusta aivan tavallista elämää PCOsta huolimatta, söin normaalisti vähentämättä mitään (hiilihydraatteja olen pidemmän aikaa pitänyt vähemmällä), ainoastaan aggressiivista liikuntaa vähensin.

 

Nykyään olen herättänyt hieman enemmän huomiota ravintoon, vehnätuotteita käytän hyvin vähän, puhdasta ruista ja kauraa käytän jonkin verran, syön paljon marjoja, kasviksia ja hedelmiä. Pyrin välttämään lisäaineita (paitsi viikonloppuna kun tulee vähän herkuteltua ja otettua viiniäkin tai saunasiideriä :P). Aika vapaasti yhä pyrin elämään. Olen normaalipainoinen, 54 kg / 163 cm.

 

Chia-siemenet, D-vitamiini ja Multivita Raskaus ja Imetys ovat ainoat "ravintolisät" mitä käytän ja greippimehua puristan päivittäin takaamaan E-vitamiinin saannin (edesauttaa kohdun limakalvon kasvua, näin huhutaan, lienekö totta sitten :D

 

Nämä ovat olleet minun kikka-kolmoset mutta niin kuin näkyy, ei ole kyllä vaikuttanut raskautumiseen, tämä on minun elämäntapani enemmänkin.

 

Itse kannustan elämään tavallista, perusterveellistä elämää, unohtamatta hetkittäisiä villityksiä :) klinikalla lääkärini on myös sanonut, että lääkkeistä huolimatta, teette samoja asioita kun enne hoitojakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Haaveissa vastauksestasi :) Greippimehua en ole vielä koittanut. Alkukierrosta ilmeisesti ovulaatioon saakka päivittäin? Vai oletko koko kierron ajan käyttänyt mehua? Olen pahoillani keskenmenostasi :(  Negatiivistahan tuo näytti.. :( Tässä kierrossa pidämme tauon. Mutta kolmas inssi ja sitten tosiaan IVF-jonoon.. Kyllä tämä niin vaikealta tuntuu, vaikka yrittää kuinka positiivisenä pysyä. Nyt tosin selvinnyt lisää, eli PCOS lisäksi lantioni on väärässä asennossa? :o Ilmeisesti vaikuttaa myös hormonitoimintaan, raskautumiseen jne. Löysin Hormonihaikara blogin, jota olen seurannut. Suosittelen muillekin <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sofi, itse juon greippimehua ympäri kierron (jo pelkästään senkin takia, että pitää alakerran ph-arvot kohdillaan), mutta oon ymmärtänyt että se olis hyvä aloittaa hieman ennen kierron puolta väliä ja sitten jatkaa kierron loppuun. Mutta tiiätkö, tämä voi olla humpuukia, mutta itse ainakin olen nojautunut jo kaikkiin poppakeinoihin, joten anna palaa vaan, jos yhtään on uskoa tuohon greippimehun e-vitamiiniin :)

 

Tauko tekee varmasti hyvää teille, jaksatte sitten taas uudella puhdilla uuteen kiertoon <3 kovasti voimia sinne teille!!!!! Voisitko kertoa lisää tuosta lantion väärästä asennosta? En ole aiemmin kuullut ja aihe kiinnostaa.....Toivotaan toki, ettei teidän raskautumisen tielle tule tällainen seikka....

 

Tiitätkö, meille ei tehdä inssiä ollenkaan vaan hypätään suoraan koeputkihedelmöitykseen. Lääkärini lapsettomuusklinikalla kertoi, ettei nää meille olevan hyötyä inssistä, simpat on kunnossa tms. Tammikuussa-helmikuussa sitten eka IVF yksityisellä puolella. Sitä ennen nämä kaksi kiertoa vielä OI (Menopur + Pregnyl).

 

Yritäthän nauttia hoitovapaasta kierrosta ja kerätä voimia tulevaan <3 halauksia sinne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki konstit ehdottomasti käyttöön, eli seuraavaksi tuo greippimehu. ;) Kiitos tsempeistä, sitä samaa teillekin! <3 Plussatuulia <3 Mulle hoitajat sanoivat, että tähän vaivaan saatu hyviä tuloksia myös ns. kevyemmilläkin hoidoilla, mutta meidän kohdalla ne nyt eivät ole tepsineet.. Lantion virheasento voi vaikeuttaa raskautumista ja synnytystä. Yleensä virheasennot ovat kuitenkin hoidettavissa fysioterapialla. Toivottavasti myös omalla kohdallani. Oletko koittanut akupunktiota tai vyöhyketerapiaa? Niistä ilmeisesti moni hyötyneet hoitojen tukena. :)

Edited by Sofi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sofi, toivotaan todella että fysioterapiasta löytyy keino sinulle :) En ole kokeillut, olen myös samaa kyllä kuullut, pitäisi tarttua vinkkiin ja kokeilla! Eihän se ainakaan pahaksi ole :)

 

Pidähän minua ajan tasalla miten taukokuukausi menee ja millä fiiliksillä viimeiseen inssiin, eikös ole sanonta, että kolmas kerta toden sanoo ^_^  :lipsrsealed:

 

Ihanaa viikonloppua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin esittäydyn, olen lueskellut tätä ketjua jo pitkään :)

 

PCOS todettiin ollessani 16-vuotias, kun ensimmäisten kuukautisten (12-v.) jälkeen ei kuulunut ensin toisia (tulivat sitten rippileirin jälkeen 15-v.) eikä sitten kolmansia. Molemmissa munasarjoissa rypälemäisiä munasolumuodostelmia.

 

Pillerit jäivät pois heinäkuussa, mutta kuukautisia ei taaskaan kuulunut... Kun kiertopäiviä oli 60, varasin lääkärin. Terolutit käynnistivät kuukautiset lopulta kp 100, suurin piirtein. Varmaankin ovuloimattomia kiertoja on nyt kaksi takana, kolmas ja viimeinen kuuri sai minut ostamaan testejä.

 

Tänään olin ihan puulla päähän lyöty, kun ovistesti alkoikin näyttää vilkkuvaa hymynaamaa! :D oon niin innoissani ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now