Mintel

PCOS hoitokertomuksia ja onnistumisia

314 posts in this topic

Tervetuloa ketjuun, ja huippujuttu Phalene, että ovulaatio on ovella :)  nyt vaan hyödyntelemään ahkerasti!!!

 

Täällä on tänään tehty plussa apteekin omalla r-testillä. Jännäys alkaa......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa kaikille! Ilmoittaudun mukaan ryhmään seurailtuani teitä jonkin aikaa. Ajattelin että ehkä tämä vertaistuki voisi olla ihan hyvää tasapainoa, ettei tulisi kotona kaikkea masennusta kaadettua miehen niskaan.

 

Eli hiukan dataa tilanteestani: Lapsettomuutta nyt takana noin 1,5 vuotta pillereiden poisjätöstä lukien, ei yhtiäkään luomumenkkoja ja vaan tuhnuvuotoja. Ajattelin koko ajan että ovuloimattomuuden takana on laihuuteni, BMI 17 hujakoilla, mutta kun kävin pitkäaikaisella yks.gynekologillani niin selitykseksi löytyi tämä monirakkulaisuus, joka oli pysynyt piilossa kun 10 vuotta olin käyttänyt pillereitä kivuliaisiin kuukautisiin. Gyne kehotti miestä käymään simppatutkimuksessa ja kun tuloksen tulos oli hyvä niin hän teki meille lähetteen yleisen terveydenhuollon puolelle lapsettomuushoitoihin.

 

Nyt hoitona kokeiltu femoston ja kp:nä 3-7 letrozoleja 1x1, juuri olin viime viikolla kontrolliultrassa, ei vastetta hoitoihin eli ei johtofollikkelia ja limakalvokin aivan liian ohut. Eli täyttä pettymystä näin mukavasti joulun alla. Ja tietysti joulutauko tulossa polilla joten seuraava yritys vähän venyy. Joulukuun alussa aloitan taas femostonin jotta saadaan kk-vuoto, sit aloitellaan Bemfola-pistokset kypsyttelyyn, pikkasen pelottaa se hyperstimulaatio ja itsensä pistäminen mutta eiköhän se tästä taas paremmaksi muutu. Pitäis vaan osata olla stressaamatta, siinä tekee itselle vaan eniten hallaa. 

 

Ihanaa lukea että näistä hoidoista saadaan tulosta eli paljon vauvoja, se auttaa jaksamaan hoidot! Paljon peukkuja kaikille jatkoon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sofi, millä fiiliksellä siellä ollaan? Onko välikierto tehnyt hyvää ja oletko saanut aivot narikkaan? :)

 

Phalene, saitteko hyödynneltyä ovisajan urakalla? ;)

 

Laiheliini89, lämpimästi tervetuloa ketjuun jakamaan kokemuksiasi ja matkaasi kohti pikkuista ihmettä :) Älähän säikähdä vaikkei heti vastetta tullut, sama  kävi meille ekan hoitokierron jälkeen kun OI aloiteltiin vuosi sitten syyskuussa Clomeilla ja seuraavasta kierrosta sitten tärppäsikin kun tuplattiin annos. Enkelikaksosraskaus sai alkunsa ja päästiinkin kuudennelle kuulle asti!!! Nyt sitten vasta seitsemännellä induktiolla tärppäsi, parempi myöhään kun ei milloinkaan. Minulla oli Menopur-pistokset ja Pregnyl-irrotuspiikki (välillä Letrozol suun kautta). Pistämiseen tottuu nopeasti, uskon, että selviät hienosti :) hyperstimulaation riskihän tosiaan aina on olemassa, mutta pidetään peukut pystyssä ettei niin tapahdu. Varmasti löytyy oikea annostelu jolla saatte follit kypsymään!

 

Täällä 4+3 tänään.

Edited by Haaveissa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helouu :)

 

Tulin tsemppaamaan teitä kaikkia  :lipsrsealed:

 

Ei kannata masentua, jos ei ensimmäinen OI-kierto tuota tulosta :) Siinä vaiheessa vasta haetaan oikeaa annostusta, jotta saadaan yritys kunnolla käyntiin :) Täällä tärppäsi kuudes OI-kierto, jossa oli Letrot vaihdettu pistettävään Gonal-f:n. Pistäminen vaati kyllä itseltä hieman enemmän kuin pillereiden syöminen, mutta kyllä se onnistui! Joka kerta tuijotin sitä piikkiä epäuskoisena, että olenko nyt ihan oikeasti tuikkaamassa sitä mahaani :D Mutta niin se piikki vain joka kerta sinne työntyi! Eikä se ollut mitenkään erityisen ikävän tuntuistakaan. Henkinen puoli siinä enemmän on lujilla  :P Mulla ainakin ultrattiin aika tiuhaan, että pysyttiin kärryillä. Yhden viikonlopun ajaksi lääkäri määräsi mulle hieman isomman annoksen ja kun viikonlopun jälkeen taas ultrattiin, huomattiin, että EHDOTTOMASTI takaisin pienempään annoskokoon  :D Onneksi pienemmällä annoskoolla saatiin vielä loput follit hiljentymään ja lopulta oviksen aikaan oli kaksi johtofollia, joista yksi tärppäsi  :lipsrsealed:

 

rv 9+3 (Eli tosi alussa ollaan toki edelleen ja mitä vaan voi vielä käydä. Mutta ainakin tiedän, että plussaaminen on mahdollista!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon pitänyt hetken hiljaiseloa, oon yrittäny tosiaan olla tämän välikierron ns. aivot narikkaan -tyylillä.. :D On ollut ihan mukavaa, kun ei ole tarvinnut huolehtia Letrojen ottamisesta, pistämisestä ja polilla ravaamisesta. Että ihan kiva tämä paussi tähän väliin. 

 

Haaveissa: Paljon onnea plussan johdosta ja enkeleitä, jotta pikkuinen pysyy matkassa!  :lipsrsealed: Onko ollut raskausoireita? Todella toivon, jotta kolmas kerta sen toden sanoisi.. ;)

Onnea myös muille plussanneille!  :)  Ei kai tässä kannata itsekkään vielä täysin toivoa menettää.. Kuinkahan polit mahtaa olla suurinpiirtein joulutauolla? En muuten tiedäkkään mahtaako se kolmas inssi onnistua vielä seuraavasta kierrosta... 

Edited by Sofi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips kaikille! Tuli hei mieleen kysyä että kuinka tiheään teillä on tehty pistettävien OI-hoitojen aikaan niitä ultrauksia? Yksityisellä ja yleisellä varmaan aika paljon eroavaisuuksia? En tajunnut kysyä sitä polilla, kerrottiin vaan että kun menkat alkaa niin varaa ensimmäinen ultra noin kp:lle 10-11 ja aloita pistokset kp:nä 5. Ja niistä pistoshoitojen pituuksista sanoivat että näin alussa voidaan joutua pistämään todella pitkäänkin kun kokeillaan löytää niitä oikeita annoksia (muistaakseni jopa 20 pv). Jotenkin niin arka aihe tämä lapsettomuus että en jaksaisi yrittää aina valehdella töissä siitä että missä käyn kesken työpäivän... Ei vaan oletettavasti kaikki työkaverit tietää ja harmittelevat tilannettani yhtä paljon kuin minä =) 

 

Sofi meillä ainakin joulutaukoa 3 viikkoa polilla. Sanoivat että muiden osastojen kautta saa varata tauon aikaan kuitenkin niitä UÄ -aikoja niin että pääsee heti kun tauko loppuu... 

 

Ihanaa Haaveissa ja tinhi plussista! Unnitteluhalaus! Ja onnenpotkuja jatkoon kaikille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haaveissa, ja Tinhi onnittelut plussasta ja toivotaan sormet ristissä, että pysyvät kyytissä. :)

 

Remppa"katoamistempun" jäljiltä oon taas takas ja viikko sitte tosiaan plussasin yllättäin. Ei yhtään osattu odottaa sitä tässä kohtaa, kun kaikki aika ja ajatukset on ollu vaan rempassa. Keskiviikkona on ensineuvolakäynti, jossa hopeso selviää jotain missä mennään, puhelimes hoitsu laski minimikierron mukaan ilmeisesti et vois olla jo viikolla 7, mut tuumasinki sille heti et mulla ei ole ollu mikään tasasin kierto kyllä.. mut kuulemma lasketaan ennemmin lyhyimmällä mahollisella kuin että oltaiskin pitemmällä kuin sitten kuviteltiinkaan. En oikein tiedä mitä odottaa tältä ensi käynniltä..

Edited by Kiaxa82

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laiheliini, näin olin kirjoittanut toiseen ketjuun jossain vaiheessa noista ultrista: Seurantaultrat oli kp 9, kp 12 ja kp 16.

Ja olin julkisella puolella.

 

Kiitos Kiaxa ja paaaaljon onnea plussasta!!  :give_heart: 

 

Täällä menossa rv 12+1, keskiviikkona tulossa ultra  ^_^ 

 

Paljon tsemppiä tänne kaikille! Toivotaan paljon uusia plussia  :lipsrsealed: 

Edited by tinhi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa että täällä on plussia! <3 tarrasukkia ja äideille nautinnollista raskausaikaa! (tähän kaikki onnelliset hymiöt, joita en saa puhelimella lisättyä)

 

Meillä kyllä hyödynnettiin mahdollinen ovis :D jäi mysteeriksi, koska hymiö vilkkui viikon, ja sitten testit loppuivat. Saattaa olla, että monirakkulaisuus mun tapauksessa häiritsee ovistestien toimintaa.

Ikävä kyllä r-testi oli negatiivinen, ja lisäksi kuukautiset on nyt kaksi viikkoa myöhässä teroluteista huolimatta. Tämä PCOS-hoitokertomus jatkuu siis tammikuussa lääkärikäynnillä ja lähetteellä lapsettomuushoitoihin!

Odotinkin että yli puoli vuotta menee yrittäessä, joten olo on edelleen positiivinen ja toiveikas :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnitteluja plussanneille :tender:

 

Meillä "yritystä" tuli täyteen vuosi tänä syksynä. En silti koe että olen edes oikeasti päässyt missään vaiheessa yrittämään, koska ovulaatio / ovuloimattomuus on mahdotonta jäljittää epäsäännöllisen kierron vuoksi. Olemme menossa yksityiselle PCOS:n erikoistuneelle gynelle lapsettomuuasioissa tammikuun puolivälin tienoilla. Varmaan aluksi kierron tasaaminen, terot ja  metut käyttöön? Jännittää kovasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sansa, kyllä varmasti avut saatte gyneltä. Teroilla ainakin oma kierto saatiin aikaiseksi ja Clomeilla kypsyteltiin folleja alkuunsa. Toivottavasti teille löytyy hyvä lääkitys, ja pääsette toivomaanne lopputulokseen :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka taas pitkästä aikaa kaikille!

 

Täällä on niin paljon tapahtumia että en välttämättä muista kirjoittaa kaikkea!

 

Lapsettomuuspolin joulutauko ei sitten lopulta ihan onnistunut minun kohdallani. Femoston kuurin loppupuolella minulla alkoi menkat ja olin ihan paniikissa että mitäs tässä nyt pitää tehdä kun jos aloitan Bemfola pistokset kp:nä 5 niin kontrolliultra tulisi joulutauolle. Soitin sit perus gynen polille ja ne sanoivat että ottavat minut ultraan niin että kyllä talosta joku gynekologi löytyy joka on lapsettomuushoitoja tehnyt. No aloitin sit sen pistämisen Bemfolalla. Kovasti jännitin osaanko enää pitkän opastustauon jälkeen, mutta kyllä se sinne mahaan mukavasti upposi, joskus vähän nipisti mutta ei muuta kipua. 

 

No menin sit gynen polille kp:nä 9 ja tättädää siellä ei sit ollutkaan lääkäriä joka näitä hoitoja on tehnyt eli sit soitettiin yliopistolliseen ja kysyttiin ohjeistusta. No mutta kasvavia follikkeleita ei vielä näkynyt joten päädyttiin jatkamaan samalla annoksella 50 yksikköä ja loppiaisen aiheuttaman pidemmän kontrollitauon jälkeen menin uuteen ultraan vasta kp:nä 14. Silloin vähän jännitti että mitäköhän kasvuja siellä on nyt sit tapahtunut! Mutta pelkkää positiivista oli! Eli yksi hienosti kehittynyt follikkeli, sanottiinkohan kooksi 14 mm, tässä vaiheessa limakalvo oli vielä jokseenkin ohut. Sit vielä kaksi pistoa Bemfolalla ja uusi kontrolli kp:nä 16, jolloin limakalvo oli paksuuntunut hyvin ja sain käskyn pistää illalla Pregnyl-irrotuspiikin. Sen pistäminen vaatikin illalla vähän enemmän tahdonvoimaa, oli sen verran monimutkaisempi ja pistoskin oli kivuliaampi, varmasti sen takia että millimäärä oli isompi mitä pitää pistää. Sinä iltana ja seuraavana päivänä alavatsa oli melko kipeä, varmaan sen ovulaation takia. Peittoa on nyt heilutettu ja jännitetään ensi viikkoa!

 

Sanoivat että jos menkat alkaa niin ei muuta kun uusi Bemfola-pistoskuuri kp:stä 5 alkaen ja noin seitsämän pistoksen jälkeen näytille!

 

Olen kyllä niiiiiin tyytyväinen että tämä minun kroppa nyt vastaa johonkin hoitoon, en osaa oikein edes vielä jännittää raskautumis mahdollisuutta. Vaikka kyllähän se varmaan sit ensiviikolla masentaa jos menkat alkaa. Mutta eletään hetken fiiliksissä pää pilvissä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samoin, tsempit täältäkin! :) Aika hurjalta kuulostaa kun mulla ei (vielä?) ole ollut yhtään pistoshoitoa. Oot rohkea! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kyllähän ne menkat sit lopulta alkoi. Ja olihan se masennuksen ja surun aika. Hassua ehkä ennakkoon jännitin fiiliksiäni enemmän kun sitten lopulta niissä piehtaroin. 

 

Nyt tässä jo innoissaan odotan että huomenna on kp5 ja aloitan taas Benfolat. Ensi viikolla taas sit seurantaultra ja jatko-ohjeita tiedossa. Ihan ok fiiliksillä mennään! Eilen herkuteltu vähän lohturuoalla ja huomenna jos menis tehotreenaamaan bodycombatiin niin eiköhän masennukset ole hoidossa =) 

 

Niin hei muuten miten teitä on ohjeistettu tuon liikunnan suhteen? Onko jotain rajoitteita esim tuon Pregnyl pistoksen kanssa? Itse olin kyllä niin kipeä mahastani sen pistoksen jälkeen että en olis mitään hikitreeniä lähtenyt sen jälkeen tekemäänkään, mutta ei missään taida kieltoja olla urheilun suhteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laiheliini89, kyllä tiedän sen pettymyksen vyöryvän aallon, kun KP1 koittaa. Hienoa kuulla kuitenkin, että pahimmat päivät ohi ja uuteen kiertoon reippain mielin, toivotaan kunnon folleja nyt ja oikein hedelmällisiä sellaisia :) minä itse aloin ovulaation korvilla jarruttamaan liikunnan suhteen, kun tarpeeksi monta kiertoa oltiin yritetty tuloksetta, kaikki keinot oli otettava käyttöön, ja tärppikierrossahan Pregnylin piston jälkeisinä päivinä otin tosi rauhassa enkä hikitreeniä vetänyt, ja olin muutenkin tosi "chillisti" ennen kuin olin varma että ovu oli ohi :D mutta tämä on minun uskomus, eikä varmaankaan monen muun :lol: niin kuin sanoit, kieltoja ei taatusti ole, tee juuri niin kuin itse parhaaksi näät :) Tsemppiä <3!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo ei taida tulla nyt mitään tästä kierrosta, olen pistänyt nyt bemfolaa 17 päivää, viimeiset 5 päivää nostetulla annoksella 50 -> 62,5 IU mutta munikset vaan nukkuu eli johtofollikkelia ei löydy. Lisäksi tällä viikolla alkanut olla tiputteluvuotoa joten limakalvokin taitaa jäädä liian ohueksi. Maanantaina taas kontrolliultra ja pahoin pelkään että uutta hoitokeinoa lähdetään suunnittelemaan. Turhauttaa kun edellisessä kierrossa tämä Bemfola tuntui toimivan mutta nyt ei. Haluaisin heitellä tavaroita ja parkua, mutta ei se taida auttaa niin jätän tekemättä. Kai muilla menee paremmin? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka kaikille!

 

Kyllähän siitä kierrosta sitten lopulta saatiin munasolu kasvamaan, mutta pitkään meni, 22 pistopäivää! Tiputteluvuotoa oli vaan muutama päivä ja ei se näyttänyt liikaa limakalvoa ohentavan. Nyt on irrotuspiikki tehty ja muut toimenpiteet suoritettu ja ei muuta kun jännittämään! 

 

Mitenkäs Phalene, oletteko päässeet jo hoitoihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi harmi Laiheliini että meni noin kauan, siinä on saanut kyllä pistellä! (Taidan olla vähän piikkikammoinen kun aina näitä lukiessa keskityn vain piikkeihin...) Mutta ihan mahtavaa, että munasolu kypsyi! Ja vieläpä vain yksi kappale! Olen myös jännityksellä piinailun hengessä mukana :)

 

Huomenna on ensimmäinen poliklinikkakäynti. Huiiii, miten onkin näin paljon perhosia vatsassa tämmöisen jutun takia... Tiedän, että kaikki menee hyvin, mutta silti jännittää.

"Onneksi" on muutakin jännitettävää, nimittäin tämän kierron piinailut tällä hetkellä meneillään, työpaikkahakuja on auki normaalia enemmän, ja lisäksi koirat aivastelevat kovasti. Varasin niillekin lääkäriajan huomiselle, eli meillä on koko perheen lääkäripäivä luvassa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh oikeastaan ei voida puhua vain yhdestä munasolusta, niitä oli kaksi, kummassakin munasarjassa oli yksi kasvanut. Lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä että toinen näyttää pari milliä isommalta eli irrotuksessa irtoaisi vain se. Nyt jännitetään kävikö näin!

 

Mitenkäs Phalene ensikäynti meni, millä lähdetään etenemään?

 

Hyvää viikonloppua kaikille, nautitaan kevätauringosta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Phalenen kuulumisia myös täällä kyselen ? :)

 

Laiheliini89, minullahan kypsyi enkeliraskauteen 3 kpl (1 oik. 2 vas. oikealla 19 mm, vasurissa 25 mm ja 28 mm) ja kaksi niistä pamahti ja hedelmöittyi ja sain 21 viikkoa odottaa pieniä kaksosvauvojamme, ennen kuin siirtyivät taivaan kotiin. Minä täällä salaa toivon, että molemmat irtoaisivat ja pääsisit odottamaan kahta pienokaista :lipsrsealed: se on niin ainutlaatuista ja ihanaa :lipsrsealed: tsemppiii niin paljon!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haaveissa kuinkas sinulla on mennyt? Millä raskausviikolla mennään? Oletko tehnyt ihan normaali asioita, töissä päivät jne? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin kuulen mielelläni Haaveissan kuulumisia :)

 

Ensikäynti sujui hyvin, käytiin läpi perustiedot ja miehen syöpähistoria. Moneen kertaan kerrottiin että yleensä hoitoihin pääsee vasta vuoden yrittämisen jälkeen (tiesin sen jo, meillä on siis 'vasta' 8kk takana), mutta me saatiin nyt jo aloittaa kun on tiedossa, ettei mulla ole kiertoa ollenkaan ilman lääkkeitä. Katsottiin myös ultralla, että siellä ne monet rakkulat edelleen hengailevat :P

 

Nyt elän kp2:a, eilen söin viimeisen terolutin. Torstaina syön viiden päivän kuurin Letrozoleja että saataisiin ovulaatio aikaan, ja parin viikon päästä torstaina on seurantaultra. Kivaa kun asia etenee, elän jännityksen ja innostuksen sekaisia aikoja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laiheliini89, uutisia minkäänlaisia? :ph34r:  :lol:

 

Phalene, hieno homma, että hoidot lähtee etenemään :lipsrsealed: jospa se pikkuinen ihan pian saisi alkunsa, se voi olla lähempänä kuin arvaatkaan! Tulehan kertomaan seurantaultran tuloksia :)

 

Kiitos kysymästä ihanat! Täällä mennään 21+2 tänään ja rakenneultra on takanapäin. Ei mitään normaalista poikkeavaa todettu, joten ihan hyvillä mielin tässä odotus jatkuu :) Kyllä vain, töissä käyn ihan normaalisti, tosin loppuviikkoa kohden alkaa selkä kiukuttelemaan, mutta onneksi pystyn säätämään työpisteen pöytää joko seisoma- tai istuma-asentoon, helpottaa paljon! Aktiivisen liikunnan olen jättänyt kokonaan pois, pieniä kävelylenkkejä ja venyttelyä vain. Tänään aion käydä kokeilemassa uimista :P katsotaan miltä tuntuu.

 

Ihanaa viikonloppua teille <3 kuulumisia tänne sitten!!!! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now