Mintel

PCOS hoitokertomuksia ja onnistumisia

314 posts in this topic

Moikka kaikille!

 

Haaveissa ihania kuulumisia sinulla, kylläpäs aika menee nopeasti kun olette jo niin pitkällä! Oletko tuntenut jo liikkeitä? Onko masu kasvanut jo huomattavaksi?

 

Phalene hyvä että pääsitte aloittamaan. Muistahan ottaa rennosti ja tehdä mukavia asioita jotka vie ajatukset välillä pois hoidoista (hyvä neuvoa kun pitäisi itsekin muistaa toteuttaa!). 

 

Minä täällä olen kärsinyt taas ne masennuspäivät, tällä kertaa kyllä masensi vähemmän kun ensimmäisellä kerralla. Olen kyllä ihan kellontarkka siinä kuukautisten alkamisessa, 17 päivää irrotuspiikistä niin menkat taas alkoivat. Hyvä että oli taas viikonloppuna niin sai märehtiä asiaa rauhassa. Oikeastaan tein nyt sellaisen periaatepäätöksen että kerroin asiasta töissä, en jaksa salailla asiaa, katsotaan harmittelenko asiaa jälkikäteen.

 

Nyt minulla oli ohje että täytyy käydä kp 3-5 labrassa aamulla 9-10 jotta nähdään ettei munasarjojen hiipumista ole tapahtunut. Aika jännät paikat oli kun piti mahduttaa tämä käynti työvuoroihin ja mennä vielä labraan ilman ajanvarausta. No aikataulu kyllä onnistui ihan tuurilla oikeaksi. Ja siis tietysti kun tiesin että labrat on nähtävillä parin päivän päästä omakannasta niin pitihän niitä käydä katselemassa jo itse. Minun ymmärryksen mukaan tulokset näytti hyviltä mutta en ole lääkäri joten katsotaan mitä seurantaultrassa ensiviikolla kerrotaan. Eli nyt pistän taas iltaisin Bemfolaa 62,5 IU (aloitettiin suoraan tällä isommalla annoksella, kun viime kerran induktiossa meni niin pitkään). 

 

Mies on tuossa vähän kommentoinut välillä että minun pitäisi muistaa pitää kunnostani huolta ja nyt kun itse mietin asiaa niin taitaa se niin olla että tämä pieni alakuloisuus kyllä tekee aloitekyvyttömäksi. Ei tule oikein lähdettyä liikkumaan. Täytyis tässä aktivoitua. Ulkona on nytkin niin kaunis ilma että minäpä lähden sinne vähän hyötyliikkumaan. Mies kuulostaa ulkoiluttavan moottorisahaa, joten minulle on kohta polttopuiden kantoa!

 

Muistakaahan varoa liukkautta, suosittelen nastakenkiä jalkaan lenkille kaikille! No joo ei kaikille, lapset kaatuu niin paljon matalammalta että heitä harvemmin sattuu kaatuessa pahemmin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo tästä kolmannesta Bemfola yrityksestä ei tullut yhtään mitään! Tai ovulaation induktiota ei saatu tapahtumaan, vaikka annosta nostettiin 62,5 IU -> 75 -> ja aina 100 IU asti, mutta ei johtofollikkelia ja 22 pistospäivän jälkeen luovutimme. Limakalvo oli hyvässä kunnossa kyllä 7,2 mm, joten jotain positiivista edes.

 

Nyt Primolut -kuurilla tyhjennysvuoto ja seuraavaksi kokeiluun Menopur. 

 

Ei kyllä lääkärikään osannut sanoa mikä tässä nyt mättää kun LH -arvokin näytti kyllä hänen mukaansa verikokeissa hyvältä mutta kokeillaan nyt lisätä sitä seuraavaan yritykseen. Sitten jos tämä Menopur ei näytä tuovan tulosta niin kesätauon jälkeen suunnitellaan jo IVF -hoitoja, tuntuu kyllä surulliselta että siihen pitää mennä....

 

Ja siis voi räkä sitä kesätaukoa, puolitoista kuukautta ilman hoitoja, kyllä raivostuttaa jo ajatuskin. No ehkä se on ihan hyvä lomailla siitäkin hommasta välillä. Ja eihän sitä tiedä vaikka tämä Menopur tärppää!

 

Taas yhdet miehen sukujuhlat koettu jossa keskustellaan suureen ääneen siitä kuinka ei olla jo lasta hankittu niin kun ollaan sukulaisten lapsia ihastelemassa. Tekee kyllä niin pahaa! Tekisi mieli kommentoida mutta olempahan jättänyt tekemättä vielä. Ei ne ihmiset ymmärrä satuttavansa ja eivät sitä tietysti tarkoita mutta kyllä se mielen pahoittaa vaikka kuinka yrittää ottaa kevyesti. 

 

Mites Phalenelle kuuluu? Onko ensimmäistä hoitoa kuinka kontrolloitu ja missä mennään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kysymästä :)

Ensimmäisellä Letrozol-annoksella (2 tab x 5 pv) ei ollut mitään vaikutusta. Niinpä sain syödä heti ekan ultran perään isomman satsin (3x4) ja viikon päästä ensimmäisestä olikin jo toinen ultraus.

 

Toisessa ultrassa limakalvo oli paksuuntunut hyvin ja kaikki muukin oli ihan priimaa, eikä ihme - vasemmassa munasarjassa oli neljä hienosti kypsynyttä follia! :o Ovis oli kuulemma ihan päivän - parin päässä silloin.

Tuli siis tähän kiertoon hyperstimulaatio ja yhdyntäkielto... Itse olen vain iloinen, että tabletit ovat saaneet munasarjat heräämään :) oli myös tosi siistiä kokea ovulaatio kaikkine oireineen, vaikkei sitä päässytkään hyödyntämään. Nyt odotellaan että kierto loppuu, ensi kierrossa aloitetaan samalla tavalla kuin edellisessä. Olo on toiveikas!

 

Mulla muuten eivät ovulaatiotestit toimi lainkaan, ja nyt sain selityksen lääkäriltä - veren LH-taso on koko ajan niin korkea, että testi antaa positiivisen tuloksen läpi kierron. Liittyy jotenkin tähän pcos:ään.

 

Toivottavasti Menopurit toisivat toivotun tuloksen. Harmillista kun menee kiertoja "hukkaan" oikeaa lääkettä etsiessä :/ Minä en ole osannut vielä lainkaan miettiä kesätaukoa, mutta totta, sehän alkaa jo aika pian! Toisaalta lomailu tekee hyvää. Ja jos hyvin käy, ei olisi edes tarvetta lääkkeille enää...

 

Onpa ikävä tilanne ollut sukujuhlissa :( Meillä ollaan oltu onneksi vielä melko tahdikkaita, musta tuntuu että vanhempaa sukupolvea hiukan hirvittää ajatus lapsenlapsenlapsista :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Phalene hienoa kun Letrozol tehoaa sinulle, eikä ohenna limakalvoakaan! Onhan se hurjan paljon mukavampi kun pistettävät hoidot. Ja hurjan hurjan hurjan paljon halvempi... Mutta turhaan pelkäät niitä pistoja, hyvin kyllä ohjeistavat sen homman ja harvoin se paljoa sattuu se pistäminen. 

 

Nyt vasta aloin miettimään että kun mulle määrättiin sitä vuodon aikaan saamista varten tuo Primolut Nor niin toimiikohan se nyt paremmin kun aikaisemmin käytössä ollut femoston. Sen femostonin loppuliuskan aikaanhan minä aloin vuotamaan jo viikkoa ennen kuin olisi pitänyt... Primolutia määrättiin 10 päivän ajaksi ja nyt olen syönyt 5 päivää ja alaselässä jo jomottaa niin kuin menkat ois jo tulossa. Onkohan se sit niin että jos runsas vuoto alkaa loppuviikolla niin Primolutin saa lopettaa, voihan hitsi kun näitä ei tule kysyttyä aina siellä vastaanotolla vaan välähtää mieleen vasta kotona! Täytyy varmaan alkaa kahlaamaan näitä muita keskustelupalstoja jos siellä ois aihetta sivuttu aikaisemmin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laiheliini, en osaa sanoa Primolutista kun ei ole omaa kokemusta tai muuta tietoa, mutta toivon ainakin sormet ja varpaat ristissä, että toimisi paremmin kuin edellinen :)

 

Täällä alkaa taas kuume nousta, kun uusi kierto on lähtenyt käyntiin ja pari satsia Letrozoleja taas napsittu. Voi kun olisi sopiva vaste tällä kertaa, olisi ihan mahtavaa jos olisi edes teoriassa kunnollinen mahdollisuus raskautua (muttei mitenkään överisti neloset kerralla -tyyliin, kuten viime kierrossa kävi) :P

Onnea kaikille yritykseen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo siis kyllä mä söin koko 10 päivän kuurin, ei menkat alkaneet liian aikaisin. Nyt sit kärvistelen menkkojen kanssa ja sunnuntaina saan aloittaa Menopurin, jee (aikamoista piikkiaddiktiota täällä täten jo!). Ihmettelen tässä vähän vaan noiden menkkojen oireita, ei oo koskaan ollut näin kipeä maha yhdistettynä pieneen vuotoon. No mutta lääkityskin oli tähän vuodon aikaansaamiseen uusi joten ei kai siinä ihmeempiä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen nyt pistänyt 7 pv. Menopuria. 5 pistospäivän jälkeen oli kontrolliultra mutta siinä ei vielä näkynyt kasvavaa follia, en kuitenkaan lähtenyt sitä vielä stressaamaan kun mun pistoshoidot nyt on olleet sitä pitkälle päälle 15 pv. Keskiviikkona seuraavat katselmuksen polilla. Ainoa haitta mitä olen huomannut uudesta lääkkeestä on päivittäinen päänsärky, varmaan se hormonilisä saa sit sen aikaan. On ollut kuitenkin ihan siedettävä, pienenee Panadolilla, vaikkei kokonaan poistukaan.

 

Mitenkäs Phalene, onko kontrolliultra jo ollut? Onnistuttiinko kasvatuksissa miten tällä kertaa?

 

Mukavaa vapunaikaa kaikille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten kävi Laiheliini? Kasvoiko folleja? Mitä muuten kuuluu?

 

Nyt oli parempi vaste Letrozoliin, kaksi follia oli lähtenyt kasvuun, yksi johtava ja hyvä kakkonen :P Ei siis enää vasteettomuutta tai ylireagointia! Jee! Saimme luvan heilutella peittoja, ja ovis oli suurin piirtein vappuna. Tarkkaa aikaa en osaa sanoa, kun testit eivät toimi, mutta oireisiin ja kierron pituuteen perustuen luulen polin ennustuksen pitäneen kutinsa. Sen mukaan sitten yritimme toimia, vaikka olimmekin miehen kanssa paljon eri paikoissa juhlimassa vappuaikaan. Nyt sitten piinaillaan, ensi keskiviikkona (noin dpo12) menen käymään verikokeessa, josta selviää, tapahtuiko ovulaatio oikeasti. Vatsaa pistelee välillä ja päätä särkee (täälläkin siis!) kolmatta päivää peräkkäin, mutta nämä nyt voivat olla mitä vain oireita. Ajattelin testata ennen sitä ensimmäisen kerran, mitä raskaustesti sanoo. Nyt on jännää :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo yksi kasvava johtofolli näkyy oikeassa munasarjassa, jee! :girl_dance: Samalla puolella myös pienempi kasvava mutta tämän ei uskota kasvavan irrotukseen asti joten hyvältä näyttää! 

 

Vielä täytyy kasvatella lisää maanantaihin asti oletettavasti. Polilla kävin siis sekä eilen että tänään niin että varmistettiin kasvu, mutta koska nyt taas viikonlopun takia pidempi kontrollointitauko, niin lääkäri ehdotti että voin tehdä kotona ovulaatiotestinkin lauantaina ja sunnuntaina, että osataan olla yhdynnässä jos ovis näkyy. Kuulostaa aika hurjalta, kun en ole niihin kapistuksiin oikein uskonut. Mutta totta kai ostan ja käytän. Pikkasen vaan mietityttää että saanko kuinka tarkan tuloksen (olen ymmärtänyt että PCOS huonontaa jotenkin ovistestien tuloksia, vai onko vaan siksi kun lääkkeettömät PCOS -naiset saa niin huonosti sen ovulaation niin on niin vaikea sit ennakoida ja löytää se oikea ajankohta testein). Oletko Phalene mitä testiä käyttänyt oviksen etsintään?

 

Tottakai varmistellaan viikonloppuna että simpat on valmiina odottamassa jos ovis ehtii tulla ennen maanantain kontrollia, hauskaa kun lääkäri niin kommentoi että varmistelkaa olemalla yhdynnässä lauantai-iltana, minä siihen sitten että joo me varmistellaan ja otetaan lauantai ja sunnuntai aamukin ohjelmaan. Mutta siis juu tuntuu että limakalvokin on nyt hyvässä kuosissa, tuntuu limaisemmalta ja kuvissakin näytti 6,8 mm joka on minulle paksu. 

 

Nyt sit vaan täytyy pistellä entiseen tapaan Menopuria 75 IU, turvotusta tuntuu tekevän mutta päänsärkyoireet vähän on väistyneet. Taitaa siis siihen sivuvaikutukseen jo tottua, tämähän oli siis laskujeni mukaan 12. pistopäivä. Mietin tässä nyt sit vaan että mitenköhän tän kans täytyy sit osata menetellä jos ovulaatiotesti näyttää ovulaation viikonloppuna. Oikeastaan kysyin kyllä polin kätilöltä ja hän sanoi että koska tämä on vaan kypsyttelyyn niin ei tarvitse enää jatkaa ja näinhän se menee että sit on uskallettava jättää pistämättä. 

 

Jänniä aikoja elämme. Tsemppiä hurrrrjasti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä jännitetään teidän puolesta:)<3 Koittakaa nauttia peiton pöllytyksestä ja rennosti vaan,sillon hyvä tulee :P helpoimmin sanottu kuin tehty, mutta meillä toimi:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla testit näyttää väärin, koska lh-taso on koko ajan korkea. Saan siis pelkkää positiivista. Se johtuu ilmeisesti siitä, että munasarjoissa koittaa koko ajan kehittyä rakkuloita - mikä sitten johtaa siihen, ettei yksikään pääse oikeasti kehittymään - ja siksi hormonit on ylikierroksilla.

 

Hirmusti onnea ja piinailutsemppejä Laiheliinille! :)

Ja iso kiitos Haaveissa - tulee tarpeeseen. Koko ajan bongailen oireita, vaikka kuvittelin olevani ihan rennosti vaan vähän tjottailemassa... :P viimeisimpänä oireena on ihan jatkuvasti pissahätä. Mahassa myös kiertää ja nipistelee välillä. Ehkä nämä kuitenkin liittyvät ihan normaaliin kiertoon, siitäkään kun ei ole juuri kokemusta!

 

Muoks - olen testannut kaupan perusliuskoilla, apteekin omilla ja CB:n digitaalisella, kaikki ovat näyttäneet suurin piirtein positiivista.

Edited by Phalene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei, ostin apteekin ovulaatiotestin. Tein eilen illalla kokeilumielessä testin ja negatiivista näytti eli ehkä se on ihan ok sit tässä vaiheessa kun munis ois vasta noin 16 mm eikä täten vielä ovulaation pitäisikään olla tapahtunut. Aika hassua kyllä kun mun lääkkeessäkinhän on LH lisää, joten voisi luulla että saan testiinkin kokoajan positiivisen tuloksen, mutta hyvä näin jos en kerta saa niin silloinhan se testi oletettavasti toimii. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Haaveissa, ei sentään :) ovistestit vaan. Raskaustesteihin voin onneksi luottaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulin vaan toteamaan, että eilen ilmaantui tissikipu, ja tänään sama jatkuu... paitaakaan ei saa päälle ilman että vähän kirpaisee. Edelleen täytyy myös ravata vessassa, ja jotain punaista oli ilmaantunut pikkuhousuihin, vaikkei menkat ole alkamassa. Kyllä jännittää! :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain tänään irroitusluvan! Munasolu 19 mm ja limakalvokin 9 mm joka on kyllä upean paksu minulle! Eli tänä iltana Pregnyl pisto ja sit huomenna ja ylihuomenna peitot heilumaan!

 

Phalene tsemppiä jännittelyihin ja muistahan tehdä jotain ajatuksia muualle vievää välillä niin aika menee nopeammin. 

 

Haaveissa kuinka on raskaus edennyt, oletko uimassa osannut käydä? Selkä kuinka jaksanut mukana? Millä raskausviikolla mennään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laiheliini89, mahtavaa, nyt vaan hommia hommia, lisää hommia  :girl_haha:

 

Phalene, tolleen tuut kiusaamaan tänne!!!  :lol: huomennako testing testing?! Peukut pystyssä täällä !!!

 

Kiitos kysymästä, täällä mennäät 28+6 viikoilla ja rauhakseen edetään... Kohdun sisäsuu lähtenyt aukemaan, joten nyt vaan päivä kerrallaan ja toivotaan ettei vedet mene. Aikalailla makoillessa kulkee minun arki. Perjantaina kontrolliaika polilla ja katsotaan mihin suuntaan mennyt. Onneks on kesälomaa tämä kuukausi niin saa olla kotona.. Vaikkakin on "vähän" tylsää kun ei pääse tekee mitään. Uintia harrastelin ahkerasti siihen asti, kunnes ultrassa kuultiin nuo funneling-uutiset....

 

Ihanaa viikkoa sinne <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haaveissa otahan rauhassa siellä äläkä mieluile yhtään enää töihin, kotona on paras paikka. Toivotaan että saat olla kotona pitkään ettei tarvitse osastolle mennä seurattavaksi. Intiimi kysymys, mutta kysynpähän kuitenkin: onko yhdyntäkielto? 

 

Täällä odotellaan taas miestä kotiin, joten eipähän ole peiton heiluttelu oikein onnistunut. Kyllä oon taas vähän stressissä tästä hommasta kun ei kai tässä nyt ihan huvikseen olla itseä pistelty että sais nyt osallistua tähän vaiheeseen johon pystyy niin vähän intensiivisemmin. Tai no joo en voi ehkä murista kun eihän nää nyt kauheen helppoa oo ennakoida

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsempit Haaveissa, rankkaa on paikallaan makaaminenkin - tai itse asiassa, se vasta raskasta onkin!

 

Toivottavasti Laiheliini saatte kuitenkin huolella pistellyn oviksen hyödynnettyä!

 

Tänään jo testasin, en malttanut :P Negaa näytti, mutta katsotaan nyt. Tänään saattoi olla dpo10, mutta yhtä hyvin saattoi olla myös dpo8, eikä silloin pitäisikään vielä mitään näkyä. Jos nega jää voimaan, niin vähän kyllä kirpaisee, muttei liikaa. Elämässä tapahtuu niin kauheasti muuta juuri nyt, ettei ehdi stressaamaan pelkästään tätä lapsiasiaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kyllähän se mies sieltä kotiutui illalla ja mukavasti meillä meni loppuilta peiton alla. Pelkäsin että kun se sieltä 14 tunnin työurakasta kotiin tulee niin ei jaksa kun sänkyyn kuorsaamaan mennä, mutta hyvin puuhakas jaksoi kanssani olla ennen kun nukkumatti vei mennessään. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja Phalenelle minulla on peukut pystyssä, tänäänhän oli verikokeeseen meno? 

Edited by Laiheliini89

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä hyvä :P

 

Tänään oli verikoe, varmasti menee kauan ennen tuloksia. Mikäs tässä odotellessa. Tänään vaikuttaa vähän siltä, että taitaa ne menkat kuitenkin olla tulossa tälläkin kertaa. Rinnat on kyllä edelleen kipeänä, mutta vaaleanpunaisen sävyjä olen ollut havaitsevinani valkovuodon seassa. Olo on kyllä aika zen vaikka hiukan harmittaakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvähyvä Laiheliini ;) nyt vaan peukut pystyssä!!!

 

Phalene, odotellaan nyt vaan tuloksia verikokeesta:) jokainen kierto voi olla SE<3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jahas täällä ollaan taas kuluttamassa aikaa, mietin että viikon päästä ollaan jo aika viisaita siitä onko Menopur toiminut! Pikkasen malttamaton olen ja sit vähän myös pelon sekaisin fiiliksin mietin että jos ne menkat taas alkaa niin kyllä masentaa. No mutta hyvä että viikonloppuna on paljon tekemistä niin ei ehdi stressata. 

 

Vähän ihmetyttää kyllä yleisen puolen touhu siinä että puhuttiin jatkohoidoista niin että syksyyn asti poli on kiinni eli mulle ei enää ehditä aloittamaan uutta hoitojaksoa. Syksyllä siirrytään sit ivf-hoitoihin jos meille käy se. No mä sanoin että kyllä käy, mutta miksi ihmeessä kun nyt oletettavasti on löytynyt lääke (Menopur) joka toimii mulla. Lääkärin mukaan OI-hoitojakin tehdään rajallinen määrä, nyt minulla siis tehty 3 OI-hoitoa, että kai se on sit rajana.

 

Mutta joo näillä mennään ja siis toivotaan sormet ja varpaat ristissä että mitään ivf:ää ei tarvita!

 

Phalene missä mennään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now