Guest HelmiQ

Millä synnyttämään ja kuinka pitkä matka synnärille?

155 posts in this topic

Itseasiassa asiakas korvaa kaikki nämä..Niin pesun kuin ansionmenetyksenkin eli kannattaa olla tarkkana taksin kyydissä (pätee myös muuten sit, kun mammat lähdette viihteelle ;D)

 

 

No tää olikin hyvä tietää! Oon meinaan kuvitellut että Kela näissä "hätätapauksissa" tulis vastaan :) Erityisesti koska ambulanssikyytihän on aika paljon kalliimpi (sehän maksaa vaan 10€ meille, mutta oikeastihan hinta on aivan hillittömästi enemmän).

 

Ja oon todellakin mieltänyt synnytyksen eri asiaksi kuin jonkun baarireissun sotkut taksin penkeillä :D Vaikka molemmat onkin itseaiheutettuja tilanteita omalla tavallaan.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matkaa sellanen pari kilsaa ja omalla autolla ollaan menty molemmilla kerroilla. Matkaan menee se 5-15min kellonajasta riippuen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekalla kerralla mentiin taksilla. Eipä käynyt edes mielessä ettei taksikuski ottaisi kyytiin tai että sotkisin penkit. Tokalla kerralla mentiin omalla autolla. Lapsivedet lorisi, joten en halunnut taksin kyytiin ja vuorasin penkit pyyhkeillä. Matkaa sairaalaan noin viisi kilometriä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mentiin taksilla, matkaa noin 2 km. Johonkin muuhun aikaan kuin lauantaiyönä olisin voinut mennä bussillakin, vointi oli kuitenkin kohtuullinen. Tai ehkä aika on kullannut muistot...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä ei olla menty, mut omalla autolla mennään jos ei lanssia tarvii. matkaa semmonen 30 km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä matkaa noin 1,5km, supparit tuli 5min välein ja minä tyttö menin julkisilla.. :D Kävelin siis ensin parisataa metriä pysäkille, istuin noin 2min bussissa ja kävelin loppumatkan pysäkiltä TAYSiin. Mies meni pyörällä edeltä, jotta jos en pysty kävelemään niin menen sitten pyörällä (pyöräily meinaan onnistui multa, vaikka kävely ois ollu tuskaa). Loppujen lopuksi sairaalaan menosta kesti vielä 21h ennenku Tiitu oli maailmassa... Kuudelta kun mentiin illalla sairaalaan, niin ysiltä vielä kävelin vajaan kilometrin Kalevan ABC:lle, syötiin miehen kanssa pitsat ja käveltiin takaisin... :grin: Saliin päästiin vasta viideltä aamulla. :) eli vähään hitaammanpuoleinen tuo alku. Jos ois menny nopeemmalla kaavalla, niin oltais varmaan menty taksilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me on menty molemmilla kerroilla omalla autolla, mies kuskina. Matkaa noin 60km. Hyvin on ehditty :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matkaa synnärille n. 250km...laskettuaika oli ja meni, supistuksia tulee...Kipeesti, säännöllisesti, pitkään..mutta lopettaa sitten...millon on oikea aika lähteä matkaan?? Odotankin että vedet menis...sillon tietäis ainaki lähteä...ja lähtisinkin välittömästi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä on matkaa 300km ja sanottiin, että kun supistuksia on tullut pari-kolme tuntia n. 5min väleillä kipeästi niin pitäis lähteä. Meille ohjeistettiin myös että vesien mentyä pitää soittaa ambulanssikyyti eikä omalla autolla suositeltu siinä vaiheessa lähteä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ida-Mari!

Meenkin ambulanssilla jos vedet menee, vauva ei ole ihan kiinnittynyt (esikoinenkaan ei kiinnittynyt kuin vasta synnärillä ollessa, vedet meni osastolla sitten). Ja jos tuntuu nuo supparit oikeasti oikeasti pahalta, niin ampparilla täältä lähetään. Jos kätilön saisi hyvällä tuurilla samaan kyytiin.

Mutta minua hämmentää nämä supistukset, kun jo viikon ainakin on tullut kipeästi ja säännölisesti, niin ei juuri tee mitään tuolla ala-kerrassa. Ei saa paikkoja auki. Esikoisesta oli samanlailla että supisteli mutta vesien mentyä alkoi vasta kunnolla aukeamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pääsisitkö sä käymään omassa neuvolassa tai tkssa näytillä? Mulla supisteli kans pitkään ja säännöllisesti mutta kun ei tehneet mitään niin kävin aina omassa neuvolassa näytillä, ei tarttenut siis käydä kuin 15km päässä. Sit kun siellä todettiin että nyt lähti oikeasti käyntiin niin lähdettiin synnärille (vaikkei se siltikään käynnistynyt silloinkaan...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omalla autolla. Matkaa oli alle 10 km.

 

Seuraavaankin lähdetään omalla autolla, nyt matkaa on enää 5 km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omalla autolla mentiin ensimmäisellä kerralla ja suunnitelma sama nyt toisella kerralla. Matkaa on n.20 km, mutta omat haasteensa asettaa pääkaupunkiseudun ruuhkat, jos siihen aikaan oltaisiin liikkeelle lähdössä. Ensimmäisellä kerralla lähdettiin varmuuden vuoksi ennen pahinta ruuhka-aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matkaa on noin 60 km kumpaan tahansa synnytyssairaalaan, johon nyt sitten päädyn. Selvä toive on Vammalan suuntaan, mutta jos synnytys alkaa viikonloppuna tai jos matkalla ehtii tulla jotain komplikaatioita, niin sitten se on Tays, minne mennään. Kun on alkusyksyn, loppukesän vauvasta kyse, niin toivottavasti maa ei ole jäässä ja liukas, siinä tapauksessa Vammalaankin ajelee minipientä mutkatietä noin tunnissa, mutta talvella se kinttupolku olisi kyllä vielä varmaan vartin pidempi ajallisesti. Treelle on isoa tietä, sinne paahtaa aina kolmessa vartissa, kesällä allekin.

 

Oma auto käytännössä ainoa järkevä mahdollisuus, toki taksi ja lanssi periaatteessa myös, mutta toivottavasti ei lanssia tarvita ja taksi ihan vihoviimeisenä vaihtoehtona. Mieluummin jopa sitten käsken kaverin kyytsäämään, jos ihan jotain ihmeellistä sattuu, että mies ei ole kotona. Käytännössä toivon hyvin rauhallista alkua, jotta ehdin saada kotiin jonkun järjestettyä hoitamaan elukat sitten, kun me lähdetään. Ja toki, jos mies on jossain vaikka kisoissa, niin ehtisi sitten kotiin. Ihan lähellä laskettua aikaa en kylläkään päästä sitä enää mihinkään, mutta jos lapsonen vaikka tulee etuajassa, niin tällainenkin on mahdollista.

Chilli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla käynnistettiin synnytys yhtenä aamupäivänä (42+0) joten paikallisbussilla (vaihto välissä) menin kun ei ollut mikään kiire, ei ollut ollut enää aikoihin supistuksia tai muutakaan joten vointi oli ihan ok. :grin: Mies tuli myöhemmin perässä myös julkisilla. Kotiin palatessa sain kaverilta kyydin ja kun pikkumies kotiutui 2,5 viikon ikäisenä niin koko perhe tultiin taksilla kotiin.

 

Muoks. Niin ja 10km matkaa oli synnärille.

Edited by Modiana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olis kiva jos pitkämatkalaiset vois kertoa lisää suunnitelmistaan ja miten sitten meni. Me ollaan kai päätymässä asumaan toiseen kaupunkiin kuin mihin alunperin ajateltiin, mutta haluaisin silti mennä synnyttämään alun perin suunniteltuun paikkaan. Matka aika n. 2h. Mietin että pitäiskö mennä vaikka viikkoa ennen sukulaisille itse, ja mies ja esikoinen lähtis tulemaan kun synnytys alkaa. Esikoinen tuli pari päivää ennen laskettua aikaa, synnytys oli pituudeltaan aika perus, sairaalaan 4cm auki ja 8 tunnin päästä vauva maailmassa. Pelkään vaan että kakkonen tulee nopeaan. Äidin ja siskon synnytykset ekan jälkeen on olleet tosi nopeita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No meillä meni sitten lopulta niin, että lanssilla lähdettiin (vaikkei se synnytys sitten lopulta siitä käynnistynytkään, sairaalaan kuitenkin jäätiin). Mutta siis tuo 2h on kyllä sellanen että ehtii siinä hyvin, melkonen salamasynnytys saa olla ettei siinä ajassa ehdi sairaalaan. Ja jos ei ehdikään niin et olisi ensimmäinen etkä viiminen joka synnyttää levikkeellä lanssissa ja sairaalan parkkipaikallakin niitä vauvoja silloin tällöin tulee maailmaan. Minä en lähtisi 2h matkan takia etukäteen odottamaan, kun en lähtisi tämän nykyisenkään 3,5h matkan takia ellei sitten olisi sellainen tilanne, että olis esim. jo 2-4cm auki ja odotettavissa saattais olla kohtuunopea synnytys.

 

Lisäys: Tytön synnytys kesti siis 7h, joten seuraavasta varmaan olis tulossa nopeampi sitten joskus. Tuskin siltikään lähtisin odottelemaan normitilanteessa, perätilat, kaksoset, valmiiksi jo paikat auki yms. poikkeustapaukset tietty eri asia.

Edited by Ida-Mari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now