Coordinator

K-HKS

186 posts in this topic

Minulla on mielikuva, että tämän vuoden alusta ne on myös maksuttomia käyntejä. Kun viime vuoden puolella vielä meni se käyntimaksu (noin 26€ per kerta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma kokemukseni Hämeenlinnan synnytyssairaalasta maaliskuulta 2010.

 

Kätilö oli aivan ihana ja AMMATTITAITOINEN. Kuvailisin jopa äidilliseksi, synnytys oli todella positiivinen kokemus kaikinpuolin :-)

 

Samaa en voi sanoa osastoajasta :-/ suoraan sanottuna aivan hirvittäviä ja ylimielisiä hoitajia! tai sitten vain minun kohdalleni sattuivat ne pahimmat.. mm. imetykseen en juuri saanut apuja, vaikka pyysin useasti. Kotiuttamista edeltävänä päivänä vanhempi hoitaja pelotteli kaikilla _aivan mahdottomilla_ asioilla, mitä muka voisi sattua, kun kotiudumme.. onneksi en ole herkkä ihminen ja sanoinkin hoitsulle kylmänrauhallisesti, etteivät hänen manailunsa minua pelota. Kaikki muuten lähti lapsosen kanssa kotona hyvin käyntiin :-) pari nuorempaa hoitajaa naureskeli ja vähätteli kipujani ja pahaa oloani. Myöskin viimeisenä iltanamme osastolla, kukaan ei käynyt luonamme iltakierrolla (klo 13-21.30) hoitaja vain totesi minut nähdessään, ai niin tekin olitte olemassa! unohdimme vallan teidän huoneen.. ei sillä, että olisin kaivannut heidän seuraansa, mutta kertonee hiukan ammattietiikasta. Itse työskentelen hoitoalalla toisella paikkakunnalla, ja välillä pistää miettimään millaista kohtelua em. osastolla oli :-/

 

Loppujen lopuksi olen tyytyväinen, että kävi ennemmin näin.. koska olisi ollut kurjaa, jos synntyksessä olisi ollut kätilö vailla empatiaa tms.

 

Jos perheeseemme syntyy tulevaisuudessa lapsia, mietin varmasti halaunko samanlaisen kokemuksen vielä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Synnytin toisen lapsemme suunnitellulla sektiolla vähän yli viikko sitten Hämeenlinnassa ja mulla on pelkkää positiivista sanottavaa ko. sairaalasta. Esikoinen syntyi Naistenklinikalla, ja siihen verrattuna pieni ja sympaattinen K-HKS vetää pisteet kotiin 6-0. Hoitajat, lääkärit ja kätilöt ystävällisiä sekä ammattitaitoisia, osastolla rauhallinen tunnelma ja sain ainakin itse kaiken tarvitsemani avun (toki kakkosen kanssa tarve vähäisempää). Voin siis itse ainakin lämpimästi suositella :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jännityksellä odotan mitä tuleman pitää ensi elokuussa. Esikoinen on syntynyt sectiolla taysissa ja se kokemus oli pääosin ihan hyvä. Toivotaan että toiminta olisi edes jotakin näiden kertomusten väliltä. Toisaalta osaa ehkä eri tavalla vaatia asioita kun ei ole ensisynnyttäjä. girl_mad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odottelen pääsyä Khks:ään... Ainakin tämän listan mukaan saan olla melko rauhassa siellä! :girl_haha:

 

Ihan normaalisynnytys on tulossa. Poikkean sitten kertomaan kokemuksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkö kukaan, onko mitään toista synnyttyävän mitään mahdollisuutta saada perhehuonetta? Entä jos sellaisen saisi, voisiko esikoinen (n. 2v) yöpyä siellä myös?

 

Meillä oli esikoisen kanssa K-HKS:ssa perhehuone ja mä niin toivoisin sitä nytkin. Mä en yhtään kestä ajatusta vieraista huonekavereista :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perhehuoneesta en osaa vastata mitään, mutta oman synnytyksen osalta voin sanoa, että jäi tosi hyvä mieli.

 

Tykkäsin enemmän kuin 2v aikaisemmin tyksistä. Henkilökunta oli ihanaa osastolla ja synnytyssalissa kaikki toimi. Jälkimmäisessä en tosin ehtinyt olemaan kuin sen vartin ja käyrillä sitä ennen...:girl_impossible:

 

Hyvillä mielin siis Khks:ään voi mennä synnyttämään. Nyt oli myös aloitettu tutustumiskäynnit uudestaan. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt oli myös aloitettu tutustumiskäynnit uudestaan. :girl_smile:

Tämäpä on kiva kuulla!

 

Kilu, mä olen myös menossa toista synnyttämään K-HKS:aan, ja mulla on niin ikään kammoksuva suhtautuminen mahdollisiin huonekavereihin. Kaipa toissynnyttäjäkin voi teoriassa perhehuoneen saada, mutta kun ne ensisijaisesti annetaan ensisynnyttäjille, niin saa kai olla ihan tosi hiljaista osastolla, että niitä toiskertalaisille riittäisi. Siitä en sitten tiedä, antavatko esikoisenkin yöpyä siellä vai pitäisikö olla muu hoitopaikka.

 

Esikoisen kanssa oltiin osastolla synnytyksen jälkeen kahdeksan päivää (vauva oli vähäsen ennenaikainen) ja jos sama toistuu nytkin (viitteitä on siis olemassa siitä) niin mä en jaksa ajatella, että olisin vaihtuvien huonekavereiden kera koko sen ajan. Mutta kun ajattelen miestä ja esikoista, niin he kyllä ihan varmasti viihtyisivät paremmin kotona. Miehelle oli vähän tuskaisaa olla perhehuoneessa viime kerrallakin (eli sairaalan "potilaana"), vaikka mies viettikin siellä vain perjantaista tiistaihin. Mun täytyy varmaan vaan pärjätä normihuoneessa ja toivoa, että kohdalle osuu sellainen kämppis, jonka kanssa pystyy lepäämään. Ja pitäisi varmaan toivoa myös, että oma vauva ei ole kovin huutavaa sorttia ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä kurkin heti että paljon sulla on viikkoja, mutta eipä me taideta samaan aikaan synnyttämässä olla (mulla LA 20.4) :girl_haha: . Tosin ei ne hoitajat varmaan mua oikeeseen huoneeseen saisikaan, jos pyytäisi Coordinatoria huonekaverikseni. Mä niin toivon että huonekaveri olisi noin keskimäärin normaali tyyppi ja osastolla olisin mahdollisimman lyhyen ajan, mutta näihin kun ei kauheesti voi itse vaikuttaa.

 

Meillä on vielä se, että asutaan noin tunnin ajomatkan päässä Hämeenlinnasta, muuten sanoisinkin ehdottomasti että mies ja Sälli viihtyisivät kotona ja Sällin normaali rytmi pysyisi paremmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kilu ollaan sit molemmat samoihin aikoihin siel,tosin mun la on pari pv myöhemmin :)

 

Mua ärsyttää eniten et ku Riihimäel ei hoideta synnytyksiä vaik tääl sairaala onkin (lopetettu synnytykset pari vuotta sitte).. Eipä siin muuta ongelmaa oo,mut ku miehel ei oo ajokorttia ja mä tuskin ajan tuskissani tota 40minsan matkaa sairaalaan :girl_mad:

No toki Kela korvaa taksin jälkikäteen,mut hirvee homma miehel ravata julkisilla riksu-hml väliä ku sen on pakko kuitenki tulla kotiin elukat hoitaa :hysteric:

 

Mut oli kiva lukea näit viimosia postauksia et on kiva paikka, ei tarvi sitä sit murehtia..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua ärsyttää eniten et ku Riihimäel ei hoideta synnytyksiä vaik tääl sairaala onkin (lopetettu synnytykset pari vuotta sitte)..

 

 

Mun käsityksen mukaan täällä ei ole ollut synnytyksiä vuoden -88 jälkeen :huh:. Mutta sama ärsytys oli itsellä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään viimeaikaista tietoa KhKs:n vierailupolitiikasta et kui tiukka se on?

Me kun miehen kanssa haluttais et meidän sisarukset perheineen kävis mieluummin sairaalassa pientä katsomassa..

 

Kotona kun on 3 koiraa joille myös lapsen syntymä tulee olee iso mullistus ni ei haluta niitä stressata yhtään enempää lapsiperheiden vierailuilla (ja lapset pelkää lisäks koiria) varmaan pariin ekaan kk.

 

Onko tuolla mitään ns. oleskelutilaa missä vois perhettä tavata,huoneeseen ei niinkään haluta,jos vaikka sattuu olemaan huonetoveri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies oli jostain selvittänyt, että nyt ainoastaa isovanhemmat ja lapsen sisarukset saisivat tulla vierailulle.

 

Ruokailu/oleskelutila, missä voi vierailuaikana olla, tietysti löytyy mutten usko että hoitajat katsovat kovin hyvällä, jos sinne isompi jengi ilmestyy, jos vierailupolitiikka pitää paikkansa.

 

Perhehuonetta ette ilmeisesti Ocean saa, jos mies yöpyy eläinten kanssa kotona (ovat tarkkoja että mies todella on perhehuoneessa eikä esim. käy päivisin töissä). Perhehuoneessa kun oli ainakin viimeksi joustavammat vierailuajat, kunhan pysyttiin huoneessa. Jos oma kunto antaa periksi, niin sairaalan kahvilaan voi aina treffit sopia. Kai sen vauvan sinne saa viedä?

 

Me ajettiin heti Hämeenlinnasta päästyämme Turkuun hakemaan koira hoidosta kotiin ja näyttämään kääröä. Oli kyllä aina villi reissu tikkien kanssa, mutta mies halusi ehdottomasti koiran kotiin (oli ollut 5pv hoidossa) enkä mä halunnut olla yksin kotona vauvan kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No voi rähmä... No ehkä sit sinne kahvioonnäytille..

Perhehuonetta ei tosiaan edes olla ajateltu,tietty jos ois hirveesti rahaa ja kristallipallo et millon tulee lähtö ni vois viedä koirat kenneliin ja siten mies vois olla meidän luona :girl_sigh: Meillä kun ei oo ketään kuka ottais 3 koiraa hoitoon (aika yllättävää eiks ookki) ni näin on mentävä.

Mies tosin stressaa jo sitä et jos mut otetaan sisään sairaalaan, vaik synnytys ei oo kunnol alkanu et lähetetäänkö se yksin yöks kotiin stressaamaan (mul on noit riskitekijöit miks oon muutenki seurannassa), mun rassukka muruseni :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain tätinä tällaisen vierailukokemuksen äskettäin: Yritin venyttää sairaalan sääntöjä siten, että menin äitini kanssa käymään sairaalassa (siskoni oli synnyttänyt ja äitini tarvitsi autokyydin) ja huomasimme, että Hämeenlinnan sairaalassa vierailusäännöistä pidetään tällä hetkellä tiukasti kiinni.

 

Ylimääräisistä vieraista voi mennä kertomaan hoitajille ja hoitajat kyllä tulevat huomauttamaan, että huoneissa ei saa olla muita kuin isovanhemmat ja vauvan sisarukset ja isä. Eli jos vaikka synnyttäneen äidin sisko tulee vierailemaan, niin pitää olla käytävän aulassa tai kahviossa. Parempi varmasti, jos ei tule ollenkaan. Ainahan voi kysyä etukäteen asiaa, sillä kaikilla ei välttämättä ole niitä isovanhempia tai miestäkään, joka voisi vierailla. Hoitaja kyllä selitti asian hyvin ja muistutti, että vierailurajoitus on nimenomaan äitien toiveesta tehty. :) Ei se vieraiden määrä vaan se laatu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jostakin mulle on muodostunut käsitys, että vauvaa ei saa viedä pois lapsivuodeosastolta. Ei me ainakaan kertaakaan käyty vauvan kanssa esim. kahviossa vaikka oltiin sairaalassa kahdeksan vuorokautta synnytyksen jälkeen. Jos tuo sääntö on todellinen, niin se on kyllä ymmärrettävä, sillä kahvioonhan pääsee ketkä tahansa potilaat ja vieraat, jotka kantavat ihan mitä sattuu pöpöjä mukanaan. On varmaan ihan perusteltua suojella vastasyntyneitä tällaiselta. Eihän sairaalaan saisi kukaan tulla vieraaksikaan esimerkiksi flunssassa, mutta mistäs sitä tietää, ja toisaalta itämisvaiheessa olevat infektiotaudit ovat oireettomia.

 

Tulevana K-HKS:n synnyttäjänä pidän vierailurajoituksia ihan hyvänä asiana. Kuitenkin olisin itse tehnyt mieluummin niin, että äiti saa itse valita vieraat, mutta heitä ei esim. saisi olla kuin 2-3 kerrallaan ja maksimissaan tietenkin yhteensä sen parin tunnin ajan. Onhan sekin rankkaa synnyttäneelle ja vieruskaverille, jos yhdellä on kello 17-19 sängyn vierellä koko ajan neljä isovanhempaa, lapsen isä ja vaikka kaksi vanhempaa lasta. Kun taas joku toinen ehkä haluaisi, että paras ystävä tai sisko pääsisi käymään, mutta kenenkään muun ei tarvitsisikaan tulla...

Edited by Coordinator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totta tuokin.. Noh,pakko sitten keksiä koirat johonkin kun vieraat tulee kotiin kyläilee.. Me oltais tosiaan haluttu sisarukset käymään perheineen (eri aikaan tosin) sairaalassa kun se olisi ollut meille ns. helpompaa. Ja mä haluan ehdottomasti rauhoittaa kodin ainakin 2 viikoks ellen kuukaudeks.

Se on vaan kavereidenkin hyväksyttävä (meil pari kaveria jotka ei meinaa ottaa kuuleviin korviin et niil ei oo mitään asiaa sairaalaan saati heti kotiin,he kun haluavat HETI päästä tuoksuttelee vauvaa..voi äitee) et meil saa alussa käydä vaan isovanhemmat ja tulevat kummit pyörähtämässä.

 

No pian selviää käytännöt,la aikaan on enää pari pv joten eiköhän täs parin viikon sisään selkene kuvviot kummasti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Vähän ajattelematonta kyllä kavereilta...

 

Mutta onnea matkaan ja kerrohan täällä sitten synnytyksen jälkeen, miten meni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luulisi, että siihen sisäänkäynnin lähellä olevaan "aulaan" saisi ainakin tulla käymään :). Siihen, missä on lähellä vierailijoiden vessat. Muistaakseni siinä oli joku pieni sohva ja nojatuoli tai pari.

 

Niinhän tätikin kirjoitti, että käytävän aulassa saisi olla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla vasta edessä (toivottavasti pian) synnytys, mutta piti tulla kommentoimaan tohon vierailuhommaan:

Meille sanottiin tutustumiskäynnillä (luojan kiitos niitä taas järjestetään!) että lapsivuodeosastolle saa tulla vierailemaan tosiaan vain lapsen isä, isovanhemmat ja sisarukset. Mutta ei hätää! :grin: Sairaalan kahvioon voi lähteä treffaamaan kavereita, mutta ilman vauvaa.... Herää vaan kysymys, kuka niitä vanhempia muka haluaa tulla katsomaan?! :rolleyes: Eiköhän meidät ole jo nähty :P

Vierailukierroksella oli tosi kivan oloinen kätilö näyttämässä paikkoja, semmoinen nuori. Nimeä en tietenkään muista. Tähän mennessä ollaan käyty kolme kertaa K-HKS:ssä kolme kertaa, ja aina on menny ihan hyvin ja ihmiset on olleet ystävällisiä. Odotan mielenkiinnolla sitten sitä lapsivuodeosaston puolta :unsure:

 

Tuota vierailukäytäntöä mä ainakin kritisoisin sillä, että miksi niiden vieraiden on pakko olla isovanhemmat?! Ei kaikilla ole. Tai jollekin voi olla esim. ystävä paljon läheisempi. Olisi minusta reilumpaa jos äiti (ja isä) saisi nimetä 4 vierasta jotka saa tulla käymään. Siis jos isovanhempia tai sisaruksia ei olisi.

 

Meillä nyt on mun omat vanhemmat tulossa käymään osastolla, mutta anopista en ole varma. Sillä ei taida olla kyytiä, ja mun vanhempien kanssa sitä ei voi laskea edes nimijuhliin yhtaikaa, saati että tulisivat samalla kyydillä sairaalaan (ja, voi helkutti, samaan aikaan vierailemaan...)...... En tiedä miten toi sitten hoidetaan, kotiin en sitä naista halua ennen kun se parin viikon "pesimäaika" on mennyt. Emme ole siis kovin lämpimissä väleissä, jos joku ei aavistanut... :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ollaan yhä vain..4 viikko pörähti just käyntiin eikä loppua oikein näy... Typy on jo kaks viikkoa vanha ja voi mainiosti,äiti vaan otti ja repi suurinpiirtein kaikki mahdolliset komplikaatiot mitä hätäsektion jälkeen voi vain keksiä :girl_impossible:

 

Hoitajat täällä on pääsääntösesti tosi ihania,ja mulle hankittiin jutteluapua tuolt psykiatrian puolelta heti ku tajuttiin et nyt menee liian moni asia pieleen. Vierailijoita tääl ei oo käynyt ku mun ja puolison vanhemmat,mutta koska mulla on sattuneista syistä oma huone,niin nuo ajat on ollu aika joustavia. Tiedä sitten olisinko saanut siskon tänne kutsua jos viitsisin kysyä.

 

Aika käy pitkäks kun ei tääl oo muuta sosiaalista kontaktia ku nuo hoitsut ja nukkuva lapsi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi kun pitkän aikaa olet joutunut olemaan sisällä! Mä olin esikoisesta yhteensä 11 päivää (ennen ja jälkeen synnytyksen) ja siinäkin ajassa jo tuskastuin, että kun nyt vaan päästäis kotiin. Mulla tosin itsellä ei ollut mitään vaivaa, mitä nyt hormonit aiheuttivat pään sisällä aikamoisia temppuja. Psykologitädin ne sitten lähettivät mullekin käymään... :)

 

Luulisi kyllä, että isovanhempien sijaan joku muu läheinen ihminen saisi tulla. On kyllä todella tiukkapipoista, jos asiasta neuvottelemallakaan ei pääse muuhun tulokseen kuin siihen, että isovanhemmat tai ei ketään. Varsinkin, jos viettää sairaalassa pidemmän ajan kuin sen standardi 3-4 vuorokautta.

 

Tulevassa synnytyksessä mua jännittää eniten se, jos taas syntyy alle kolmekiloinen vauva ja/tai ennenaikainen. Sitten tulee se kolmen tunnin ruokkimishärdelli, ja mä en vaan haluaisi sitä niin millään. Se oli mun mielestä liian tiheä herättelyväli (ainakin kun mitään muuta ei saanut edes kokeilla) ja alkusivuilta voi lukea mun fiilikset siitä, kuinka musta tuntui, että me tuon kolmen tunnin syöttörumban takia päästiin myöhemmin kotiinkin kuin ehkä muuten olisi päästy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Concorde,huonolla tuurilla mä oon täällä vielä kun sä tuut synnyttämään...

 

Oikeesti onni on et nää hoitajat on niin kivoja,vois olla olo viel kakampi jos ois tympeitä tätejä ympärillä.

 

Mut piti siirtää jo kirurgiselle osastolle (ja tyttö lastenosastolle siihen asti et mä paranen) mut se sit peruuntu ku kirra on ihan täys joten yhä olen synnärin puolella. Kirrassa ois ollu etunsa,ja toipuminen saattais olla nopeempaa kun ne on erikoistunu vaativiin asiakkaisiin ja vaikeisiin haavanhoitoihin toisin ku kätilöt,mut ainakin nyt toistaseks saan olla typyni kanssa. Toivon vaan kovasti et tää nykyinen hoito pelittäis tarpeeks hyvin et tää masu saatais jo umpeen ens viikolla,mutta en jaksa luottaa siihen kuitenkaan.

 

Vierailijat on vähän kakspiippunen juttu.. Toisaalta ois kiva jos sisko sais tulla, mut tosiasia on et ainaki mun tapauksessa mä en jaksanut enkä halunnut nähdä muita ku mieheni.Toki oli mukavaa ku isovanhemmat kävi,mut tässä tilanteessa se on ihan riittävästi. Nyt olo on,ainakin hetkellisesti,pirteempi ni vois ehkä jaksaa... Huomisesta ei sitten taas tiedä :girl_sigh:

 

Ja mä luulen,nyt hiukka viisaampana ehkä,et vaikka kaikki ois menny hyvin ja ilman mitään komplikaatioita ni ei sitä sitten ois ehkä kuitenkaan jaksanu mitään yleisöryntäystä synnytyksen jälkeen. Ja silloin ku asiat menee näin pahasti vitaralleen ni ei edes halua nähdä ketään, tulee turhaa mielipahaa ku muut pääsee vapaasti lähtee kotiin ja muistuttaa omasta koti-ikävästä siinä sivussa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohoh, olen siis ollut Oceanin kanssa samaan aikaan osastolla. Olin huoneessa 1, missä sä? :D Tai ootko päässy huoneesta edes liikkeelle...? :o

Me vietettiin lapsivuodeosastolla pe iltapäivästä ke iltapäivään. Mentiin synnärille jo torstai aamuna klo 7 ja poika syntyi loppujen lopuksi kiireisellä sektiolla perjantaina kl 15.40. Sairaalaan lähdettiin kun lapsivesi meni, ja sitä alkoi tulla isompia lorahduksia. Lisäks alko supistukset, aika harvakseltaan, mutta pelkäsin että ne voimistuu nopeesti ja kun automatka oli kuitenki n. 40 min niin halusin mieluummin ajoissa sinne. Sitte automatkan aikana lapsivesi olikin muuttunu vihertäväksi. Kätilöt halus laittaa vauhtia asioihin ku supistuksia ei tullu säännöllisesti vielä päivälläkään. Klo 13.30 mut laitettiin oksitosiinitippaan ja pikkuhiljaa supistuksia alko tulla tiheämmin ja voimakkaampina. Niistä ei kuitenkaa ollut oikeastaan apua, illalla kohdunsuu oli edelleen auki vain kahdelle sormelle. Tiputus lopetettiin että olisin saanu nukuttua, mutta sitte alkoki tulla omia supistuksia :rolleyes: Sain kipulääkettä olkavarteen ja toisen piikin jälkeen aamuyöstä sain nukuttua supistusten välit, jotka oli armollisesti venähtäny 20-25 minuuttiin. No, perjantai aamuna sain sit suun kautta kokonaisen cytotecin (tai miten se kirjotetaan) ja loputkin supistukset loppuivat kokonaan :D No, lähdin ulos kävelemään miehen kanssa ympyrää ja soittamaan pari puhelua, ja kun tultiin klo 10 aikaan takaisin, alkoikin tapahtua. Synnytys eteni tosi nopeasti, ja lopulta kun ponnistusvaihe oli kestänyt 45 min, kätilö otti lääkärin paikalle, ja hän mietti leikkauksen ja imukupin välillä. Ultrasta ei oikein selvinnyt mitään, mutta vauva ei ollut laskeutunut tarpeeksi alas joten päädyttiin kiireelliseen sektioon. Kun päätös oli tehty, kaikki meni hirvittävällä vauhdilla ja mua pelotti, mutta onneksi leikkaussalissa oli hyvä hoitaja joka muisti rauhoitella mua. Poika syntyi klo 15.40 ja oli jo hetkeä myöhemmin lapsivuodeosastolla isänsä sylissä juomassa pullomaitoa =)

Mua taas parsittiin kasaan vielä tovi, ja jouduin heräämöön odottelemaan että spinaalipuudutus häviää. Pääsin osastolle vasta klo 19 jälkeen illalla, ja isännän oli ollut pakko lähteä kotiin kun vierailuaika loppui ja kotona oli koira odottamassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now