Sign in to follow this  
Followers 0
Brumme

Kuinka monta kertaa päivässä keräät lelut lattialta?

39 posts in this topic

Kuinka monta kertaa päivässä teillä kerätään lelut lattialta? Missä leluja säilytetään? Kuka korjaa lelut talteen, osallistuuko lapsi lelujen keräykseen?

 

Meillä lelut ovat lapsen huoneessa hyllyssä ja koreissa. Yleensä keräilen niitä sinne useamman kerran päivässä, tosin aina ei jaksa...mutta viimeistään illalla ennen nukkumaan menoa lelut on pakko laittaa takaisin paikoilleen, jotta sinne roinavuoren sekaan ylipäänsä mahtuu :P. Tosin kyllä niitä leluja sitten aina kuitenkin löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista, sohvan alta, vessasta, jääkaapista, pesukoneesta... :rolleyes:

 

Meidän 14 kk ikäinen ei vielä pahemmin leluja laita hyllyyn, osaisi kyllä, mutta useimmiten lelujen poislaitto aiheuttaa suunnattoman kiinnostuksen alkaa leikkimään niillä juuri sillä hetkellä. Esim. kun alan laittamaan dubloja takaisin laatikkoon, niin just silloin poika, joka ei ole tuntikausiin kiinnittänyt lattialla lojuvaan dublokasaan mitään huomiota, rientää paikalle, kumoaa dublot lattialle ja alkaa leikkimään :lol: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lelut ovat olohuoneessa muutamassa korissa.

Kerään ne sinne aina iltaisin. Joskus annan olla, jos illalla kovasti laskottaa tai väsyttää, mut yleensä kerään. Välillä taas jos oon oikein energinen, niin kerään päikkäriaikaankin ne, mutta harvemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on sama juttu kuin Brumme:lla eli se mikä kerätään pois on just sillä hetkellä se millä pitää saada leikkiä, joten mä en edes jaksa aloittaa lelujen korjaamista pois, koska se on turhaa touhua..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leluja on meillä olkkarissa kahdessa korissa ja pojan huoneessa kaapissa. Kerään lelut lattialta pojan mennessä päikkäreille jotta kodissä näyttäis olevan edes jonkinlaista järjestystä. Illalla mies tai minä kerätään taas ne samat lelut joilla on päikkäreiden jälkeen leikitty. Vähän myöhemmin saa poika osallistua lelujen keräämiseen lattialta, nyt se on yhtä tyhjän kanssa ; äiti laittaa lelut koriin ja poika repii ne takaisin lattialle :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai kuinkako monta kertaa päivässä? :blink: Hmm, ehkä pari kertaa kuussa eli sillon kun pitää imuroida ja/tai tulee vieraita. :lol: Mä niiin haluaisin opettaa pojalle, että kerätään lelut yhdessä aina esim. päikkäreille tai viimestään yöunille menoo, mutta jotenkin ei vaan saa aikaseks.. Meillä on muutama laatikko olohuoneessa joissa leluja säilytetään ja oon laittanu niihin ihan kuvat, että tässä kuuluu olla autot, tässä legot jne.. Mutta laatikossa olevat tavarat pitää kumota lattialle ja huiskia vielä mahdollisimman levälleen, ja sitten voi taas siirtyä leikkimään niillä parilla lempparilelulla. :rolleyes:

 

Nyt kun jouluna tuli vähän lisää tavaraa, niin aion laittaa ihan raa'alla kädellä suurimman osan vaikka vaatehuoneeseen piiloon, jos se kerääminenkin onnistuis sitten kun on vähemmän leviteltävää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tavallisimmin kaksi kertaa päivässä kerätään, joskus useamminkin. Ennen päiväunille menoa siivotaan paikat ja sitten yöunille mentäessä. Välillä kyllä siivotaan yhdenlaiset leikkijutut pois, kun toisenlaisilla aletaan leikkiä, ettei sitten kaikki ole levällään yhtä aikaa. Leluja säilytetään tytön omassa huoneessa laatikoissa, koreissa ja hyllyissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lelut kerätään ainakin ulkoilemaan lähtiessä, päiväuniaikaan ja nukkumaan mennessä. Meillä on leluja olkkarissa ja pojan huoneessa. Olohuoneen leluilla leikitään enemmän. Kahden koiran ja oman mielenrauhan vuoksi on lelut pakko kerätä useamman kerran päivässä. Lisäksi poika tuntuu keksivän enemmän leikittävää, kun saa useamman kerran peuhata lelulaatikkonsa tyhjäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lelut kerätään yleensä päiväunille mennessä ja nukkumaan mennessä. Meillä tyttö ei kyllä vielä edes kävele joten osaa vaan lähinnä purkaa lelut lelukopasta... Ymmärtää kyllä sen kun äiti sanoo että nyt kerätään lelut kasaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä olohuoneen lelut kerätään koreihinsa yleensä illalla tytön mentyä nukkumaan, aina ei kyllä jakseta. Tytön oman huoneen lelut kerätään koreihinsa imuroinnin tieltä eli kerran viikossa (väliaikoina niitä yleensä potkitaan sivummalle jos ei pääse kulkemaan). Kohtapuoliin voisi kyllä ottaa tytön mukaan siistimisoperaatioon ja ajoittaa sen nukkumaanmenoa edeltäksi tapahtumaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ai kuinkako monta kertaa päivässä? :blink: Hmm, ehkä pari kertaa kuussa eli sillon kun pitää imuroida ja/tai tulee vieraita. :lol:

 

Vähän niin kuin meillä. Poikasella on oma huone, mutta nukkuu meidän kanssa. Ehkä sitten kun aikanaan alkaa nukkua omassa huoneessaan, kerätään lelutkin pois lattialta päivittäin. Toistaiseksi tuonne kyllä mahtuu ihan mainiosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poikasella oma huone, ja ollaan pyritty siihen, että sielä pääasiassa leikitään, ettei kaikkia leluja levitetä pitkin asuntoa, alkaa olla sen verran isokin jo että hyvin toimii tämä järjestely, ja illalla ennen nukkumaan menoa viimeistään siivotaan lelut pois, joko yhdessä tai poitsu siivoaa itse,(välillä kyllä lintsataan,että jää kyllä keräämättä :P)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös pojalla on oma leikkihuone mutta nukkuu meidän kanssamme. Leluja siivoilen pois silloin kun jaksan, en mitenkään säännöllisesti sillä herättyään poika levittää kaiken lattialle samantien. Olohuoneesta lelut kerätään pois (siirretään siis leikkihuoneeseen) illalla pojan nukkumaan menon jälkeen tai viimeistään aamulla. Syynä tähän on salukimme, joka pureskelee muoviset ja puiset lelut palasiksi päivän aikana, jos niitä jää tarjolle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeistään illalla, jotta tontut ei kompastele yöllä. Näin selitän asian itselleni, sillä muuten en näkisi mitään järkeä raivata paikkoja ajankohdaksi jolloin kukaan ei järjestystä edes näe.

 

Meillä on tuollainen arkkupöytä olohuoneessa jonne viskon kaikki sikinsokin.

 

Tytön huoneessa on sitten sellanen istuinarkku jossa on tällehetkellä lähinnä pehmoleluja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleensä kolmesti päivässä kerään enimmät lelut (eli ainakin ne mitkä on ihan keskellä lattiaa). Lapsi 1v ei vielä tähän osallistu, purkaa vaan sitä mukaa kun kerään. Teen siis keräilyn aina jätkän mentyä unille. Pakko, että mahtuisi kävelemään.

 

Säilytys on vähän mikä missäkin, ei kovin järjestelmällistä. Olohuoneessa on pari (liian pientä) koppaa, keittiössä yksi iso hyllyväli, joihin lelut viskotaan sikinsokin. Kirjat pyrin pinoamaan hyllyyn. Ja olen yrittänyt opettaa sitä jo pojallekin, mutta ei ole tuottanut vielä tulosta..purkaa vain sitä mukaa..

 

Oma huone on yläkerrassa, siellä tällä hetkellä vain nukutaan. Ei me siellä leikitä, eikä siellä leluja vielä ole. Kätevämpi pitää leikit alakerrassa niin voi itse puuhailla kotihommia samalla.

 

Suuri osa pojan käyttämistä "leluista" on kyllä myös meidän tavaroita, lähinnä keittiöstä. Niitä keräilen ehkä vähän useamminkin, kun muuten ei löydä mitään kauhaa tai kattilaa silloin kun sitä tarvitsisi. (ja sattuneesta syystä kaikki meidän alakaapeissa sijaitsevat astiat pestään aina ennen käyttöä..) Jätkä rakastaa kokkaamista. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kerätään vähän millon mitenkin. Pääsääntö on kuitenkin että edellinen leikki siivotaan pois ennen kuin uutta aloitetaan. Sen on myös poitsu nyt hiffannut ja välillä kerää ihan omatoimisesti pois jos haluaa uusia leluja. Usein kuiten kin kerään vielä leuja sen jälkeen kun poika on mennyt nukkumaan.

 

Meillä on myös kaksi kerrosta. Poja huone ja osa leluista on yläkerrassa. Siellä käydään myös leikkimässä päivittäin. Alakerrassa (olohuoneessa) on kuitenkin hyvät säilytys kalusteen alakerran leluille. Me ollaan kuitenkin kierrätetty lejuja, osa on aina "jäähyllä" ja sitten kun kyllästytään niin vaihdetaan. Meillä on alakerrassa myös yksi lapsilukollinen arkku leluille. Näin vähän säädellään sitä kuinka paljon tavaraa pystyy levittämään kerralla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun olin tytön kans kotona, niin keräsin myös usein päikkyjä ennen ja sit illalla. Nyt työ/päivähoitorytmissä en yksinkertaisesti aina jaksa.

 

Meillä leluja on tytön huoneessa, mutta hän leikkii usein myös olohuoneessa. Toisinaan sanon iltapesun jälkeen tytölle, että viedäämpä nukkumaan mennessä leluja omaan huoneeseen niin ne ei häviä. Varmaan n. kerran viikossa sitten järjestelen leluja omille paikoilleen huoneessa, jotta on helpompi leikkiä ja löytää hakemansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerran tai kaksi. Jos kerään kahdesti, se johtuu tilanpuutteesta valtavan leluvuoren valloittaessa sohvaa :rolleyes: Illalla sitten aina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En jaksa kerätä joka päivä, koska lelut on kuitenkin taas levällään tunnin parin päästä. Varmaan pari kertaa viikossa tulee kerättyä ne laatikoihin, joita säilytetään Aamun huoneessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 2,5v. tytön leluja säilytetään hänen huoneessaan kopassa ja laatikoissa. Sieltä lelut leviävät päivän mittaan paitsi pitkin huoneen lattioita myös ympäri koko kämppää. Illalla niitä sitten keräillään yhdessä tytön kanssa, joskus myös ennen päiväunia. Olisihan se kiva, jos useamminkin jaksaisi, mutta toistaiseksi kuopus 3kk vie sen verran energiaa myös, että kerran päivässä riittäköön.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pojalla ei ole vielä omaa huonetta, joten lelut ovat olohuoneessa muovilaatikoissa. Lelut kerätään iltaisin nukkumaan mentäessä, mutta ei joka ilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä keräillään ennen imurointia päivällä, eli about joka toinen päivä (meillä todella karvanen koira..siksi toi jatkuva imurointi..) Ja sitten iltasin koitan keräillä, aina ei jaksa..sillai se meilläkin on että jos koittaa kerätä ni poika tulee just ne lelut taas kaataa lattialle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole halua eikä energiaa kerätä pojan leluja joka päivä (puhumattakaan montaa kertaa päivässä). Pääasiassa olen yrittänyt saada pojan keräämään itse omat sotkunsa, ja ehkä kerran muutamassa viikossa kyllästyn tappelemaan lelujen keräämisestä ja kerään kaikki itse. Rispektit teille, jotka jaksatte siivota joka päivä saman kaaoksen.

 

Toi on tosi tuttu ilmiö, että poika kiinnostuu juuri niistä leluista, joita on lattialta pois siivoamassa. Yllättäen myös se leikki on siivousta mukavampaa ja, kun pojan pitäisi siivota lelut joilla on aikaisemmin leikkinyt, alkaa hän leikkiä leluilla uudestaan ja minä pääsee komentamaan lelujen keräämisestä kohta taas uudelleen.

 

Aikaisemmin leluja on säilytetty muovilaatikoissa olohuoneessa ja pojan omassa huoneessa, mutta pikku hiljaa ne kaikki siirtyvät kyllä olohuoneen puolelle. Nyt kun poika siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan ja kalustettiin viimein huone kokonaan, kaikkia leluja aletaan säilyttämään pojan huoneessa. Elättelen vielä muutaman päivän turhia toiveita, että se suurin kaaos pysyisi nyt pojan huoneessa, eikä vyöryisi myös muualle asuntoon. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin lelut pidetään olkkarissa muovilaatikossa. Tää mamma on jatkuvasti keräilemässä niitä lattioilta, ja joitain leluja esim. legoja en edes anna kuin ehkä kerran päivässä leikkeihin koska sotkevat niin pahasti :rolleyes: Melko hysteeristä tiedän, mutta en ole koskaan jaksanut katsella epäjärjestystä ja sitä paitsi se sattuu ihan sikana kun astuu jonkun legon päälle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin lelut olohuoneessa laatikoissa. Se on kyllä kumma miten niillä on taipumus levittää itsensä ympäri olohuonetta, parissa minuutissa kaikki on jo hujan hajan... Kerran-pari päivässä niitä tulee keräiltyä, ei aina kaikkia mutta edes osa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0