Sign in to follow this  
Followers 0
bohemian

Imettävät odottajat

72 posts in this topic

Löytyiskö noista bravadon silk seamless liiveistä oikeaa kokoa? Niiden varaan mie vannon eikä rintani ole pienimmistä päästä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on bravadon XL ja ne on jopa isot mun isoille rinnoille. :D

 

Mitenhä ihmeessä mä saan ton tissitakiaisen vieroitettua? Sain taas tänää kuulla nla-aikaa varatessa asiasta. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

pinkula, ei sovi noi Bravadot mulle  :( Olis ihanat ja pehmeät liivit, muttei löydy sopivaa kokoa. M-koossa ympärysmitta on sopiva, mutta kuppi liian pieni. L-koossa kuppi sopiva, mutta ympärysmitta liian iso. Kuppikoko mulla siis 70H  :ph34r:

 

diamante, kurjaa, että neuvolassa suhtauduttiin nihkeästi imetykseen raskausaikana. Neuvoloilla tuntuu olevan sellainen virheellinen ja vanhentunut käsitys, että imetys pitäisi ehdottomasti lopettaa raskausaikana. Oikeasti imetystä ei välttämättä tarvitse lopettaa, ellei tule kipeitä supistuksia tms. Imetyksen tuki ry:n mukaan imetys on sallittua ja turvallista raskausaikana, ellei lääkäri ole supisteluherkkyyden vuoksi kieltänyt yhdyntöjä (ja imetystä) tai äidillä ole raskauskomplikaatioita, aiempaa ennenaikaista synnytystä tai muuten ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Jos sinä ja lapsesi haluatte vielä jatkaa imetystä, ja kaikki on hyvin niin jatkakaa toki :) Monet imettävät ongelmitta läpi raskauden ja jatkavat sitten tandemimetyksenä.

Mutta jos itse haluat lopettaa imetyksen, niin sitten kannattaa vähentää imetyskertoja pikkuhiljaa. Raskauden myötä maidon määrä saattaa vähetä ja/tai heruminen hidastua, jolloin tissitakiainenkin saattaa itse vieroittua tai vähentää tissittelyä. Meillä kävi juuri niin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi imettävä odottaja. Rv 9+1 menossa ja poika reilu puolivuotias. Täysimetyksellä tärppäsi uusi raskaus. Imetyskertoja kymmenkunta päivässä. En aio lopettaa imetystä ainakaan ennen kuin poika on vuoden ja tandem on myös harkinnassa jos poika ei itse halua ennen sitä lopettaa.

 

Diamante anna mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos tai käske neuvolan tarkistaa tietonsa. Mä imetin aikanaan esikoista melkeen kakkosen raskauden loppuun asti vaikka neuvola siitä naputti, onneksi itse tiesin paremmin. Nyt olen saanut vain kannustusta. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi imettävä odottaja. Rv 8+1 on menossa ja tissitakiaisella ikää on 2v2kk. Imetyskertoja on enää 1-2, mutta ne ovat muksulle äärimmäisen tärkeitä. Imetyksen lopettaminen ei ole suunnitelmissa, vaan ajatuksena on jatkaa lapsentahtisesti niin kauan, kuin lapsi haluaa rinnalla käydä. Esikoisen ollessa pienempi haaveilin tandem-imetyksestä, mutta ikäeron venyttyä näin pitkälle, ei se enää ole erityisenä toiveena. Nyt raskauden myötä maito on tuntunut olevan tiukemmassa ja imetys tekee hieman kipeää rinnoissa. Supisteluja ei ole nyt ilmennyt toisin kuin lopulta kesken menneessä raskaudessa viime keväänä. Toiveissa on, että lapsi vieroittuisi luonnollisesti sitten, kun on itse siihen valmis.

 

Diamante, meillä on myös neuvolassa ollut tosi nihkeä suhtautuminen imetykseen raskausaikana. En ole asiasta viitsinyt sen kummemmin väitellä, mutta jos asia jatkuvasti nousee esille, ohjaan kyllä terkkaa päivittämään tietojaan imetyksen suhteen. Mulla on muutenkin asennevamma neuvolan asiantuntijoiden ajatuksia kohtaan etenkin imetyksen osalta, joten annan sujuvasti mennä terkan puheiden ohi  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla muiden kokemuksia! :)

 

Kuopus käynyt vaihtelevasti parin päivän ajan 1-3krt rinnalla ja toistaiseksi mennään näillä. Ajattelin kuitenkin varuiksi vielä hänen 1v nlassa kysyä asiasta, vaikka ensi viikolla on omakin nla. Tukiäidin mielipidettä jo kysyinkin asiaa eikä tosiaan oo mitään estettä ellei nlassa kielletä yhdyntää (silloin myös imetys) tai ala supistelemaan mitä en ole nyt huomannu imetyksien yhteydessä.

Säikäytti vain aika kovasti, kun kaveri totesi imetyksen raskausaikana lisäävän merkittävästi keskenmenonriskiä. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin yksi kohta 2v imettävä odottaja. Päivä kerrallaan mennään imetyksen kanssa vaikka nyt olen huomannut olevani tosi ärtyisä jos tyttö vain käväsee usein rinnoilla. Aiemmin oli se ja sama, mutta nyt olen selkeästi äidintahdistanut hommaa.

 

Ei kait imetyksen pitäisi lisätä keskenmenoriskiä kuin vain jos supistaa paljon sen vuoksi? Näin minä ainakin olen ymmärtänyt. Saa korjata paremmin tietävät :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on sama käsitys kuin pinkulalla, ettei imetyksen pitäisi lisätä keskenmenoriskiä, ellei noita supistuksia tule. Oma keskenmeno ei liittynyt imetykseen, enkä sen vuoksi osaa imetystä pelätä. Meidän neuvolan terkka vaahtosi lähinnä siitä miten raskasta imetys on ja kuinka se kuluttaa äidin jaksamista ja energiaa ja sen takia pitäisi lopettaa  :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän samoilla linjoilla oli täälläkin terkkari, eli jos oma jaksaminen vähenee niin sit kannattaa imetys lopettaa. Toki olen samaa mieltä mutta ei vielä ole tuntunut imetys ylivoimaiselta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua huvittaa, kun tota jaksamista on tolkutettu suunnilleen lapsen syntymästä lähtien. Tuntuu olevan oikein terkkojen lenpisana. Ei ihme, että Suomessa imetetään keskimäärin niin vähän aikaa, kun toistuvasti painotetaan miten rankkaa ja sitovaa imetys on... Mun on vaikeaa nähdä miten yhtäkkiä 1krt/vrk imetys voisi tuntua ylitsepääsemättömän raskaalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ymmärrä miten sen voisi yhtäkkiä kokea raskaaksi, väsyttäväksi jos on tähän asti imettänyt? :D

Luulisi, että se on ihan yhtälailla kuluttanut sitä energiaa jo silloin kun ei ollut raskaana.

Omaa neuvolaa odotellessa.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nimenomaan! Varsinkin näin vanhempaa lasta imettäessä ei maitoakaan varsinaisesti litrakaupalla tule, joten vaikutus energiankulutukseen ei liene merkittävä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulle tolkutettiin neuvolassa odotusaikana samaa jaksamisesta..minusta kuitenkin se lopettaminen olisi ollut rankempaa. 10kk on nyt menty tandemina ja mikäs tässä.

 

Mielestäni olen lukenut jostain että imetys nostaa hieman keskenmenoriskiä mutta ei erityisen paljon. En muista mitkä perustelut oli. Mutta normaalisti varmasti jos äiti kykenee tulemaan raskaaksi imetyksen aikana eikä supistuksia niin eiköhän se riski ole suunnilleen sama kuin jos ei imettäisi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips! Täällä myös yksi imettävä odottaja. Kuopus täytti juuri 2 vuotta ja imetyksiä meillä on n. 3 vuorokaudessa. Joskus enemmän, jos tarvitaan aamuyön torkutusta. :D Raskaus on vielä ihan alussa ja mielenkiinnolla odotan miten tulee vaikuttamaan imetykseen. Lapsentahtisesti ollaan tähän asti menty, ja luultavasti jatketaankin. Alan siis varautumaan tandemiin, vaikka onhan tässä siihen vielä pitkä aika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on poika vielä niin pieni että maitoa ja energiaa kuluu vissiin siihen malliin että olen edelleen miinus kiloilla tästä raskaudesta vaikka edellisistä oli näillä viikoilla tullut jo useampi. Tämä nyt on vaan positiivista koska edellisen raskauden kiloja on vielä jäljellä ja ylimääräistä muutenkin. :)

Hyvin tuntuu maito riittävän ja oma jaksaminen suht jees jos ei oteta huomioon että poika on ottanut tavaksi nukkua vain tissi suussa. Omaa pahoinvointia väitän imetyksen voimistaneen koska muissa raskauksissa sitä ei juuri ollut mutta nyt aika voimakasta. Ei varmaan muista juoda tarpeeksi...

 

Poika 7kk ja rv 10+6

Edited by JuuLia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imetin ekan kolmanneksen, mutta sitten lopetin jo senkin takia, että imetys oli alkanut hiipua ja tissityttökin alkoi ihme kyllä itsekin vieroittua. En halunnut tandemimettäjäksi ja koska jännitin miten lopetus sujuu niin halusin sen pois alta ajoissa. Meni yllättävän hyvin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imetän esikoista (1v 9 kk) lapsentahtisesti useita kertoja päivässä ja pari kertaa yössä. Uusi raskaus on ihan aluillaan, rv 4+6 tai niillä main. Etenen fiiliksen mukaan enkä ole tehnyt mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yllättäen esikoinen on alkanut nyt ekan raskauskolmanneksen loppupuolella vieroittumaan itsestään. Maito tuntuu koko ajan olevan tiukemmassa ja lapsen imuotekin vaikuttaa erilaiselta. On tosi haikeaa ajatella, että loppu taitaa häämöttää. Olen kuitenkin iloinen, että imetystaival on kantanut tänne (esikoinen reilu 2v) asti <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kans poika vieroittanut itse itseään ja enää syö yleensä vain aamumaidot, kun ennen veteli helposti sen viisikin kertaa päivässä.

 

Haikeaa, mutta yritän ajatella sen niin, että melkein 1v2kk on hieno saavutus ja toivottavasti uusi taival edessä tulevan vauvan kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin vähentynyt, nyt vakiona enää iltaimetys. Parin viikon päästä olen kaksi yötä putkeen poissa ja sen jälkeen en ajatellut enää rintaa tarjota. Eli meillä loppumassa esikon imetys tässä kuussa. Haikea fiilis, mutta toisaalta maito on jo vähentynyt ja ei lapsikaan rintaa enää pyydä.

 

Tänään siis 15+6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maidon tulo selkeästi vähentynyt..en saa itse irti pisaraakaan mutta tyttö käy 3krt ainakin päivässä rinnalla. Mut aika vähän aikaa viihtyy. Katsotaan päästäänkö edes 2v asti (2vkoa synttäreihin)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 2v1kk tissihirmu ja niin toivon että tää raskaus (8+3) tekis jotain ton tissinhimon suhteen, ei muuten oo meinaan varmaan koskaan loppua näkyvissä. Ja mä oon niin kypsä tähän, tekis mieli vetästä jollain saksilla ennen noi kipuilevat nännit pois kun imettää. Eikä auta mikään järkipuhe, lohduttomasti parutaan vaikka tunti jos tissiä ei saa. Kamalaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä loppui imetys elokuun lopussa, eli ennen raskauden puoliväliä. Kertaakaan ei imetyksen jälkeen rintaa pyytänyt, eli selvästi lapsi oli jo valmis. Rintojakaan ei ole pakottanut yhtään - liekö maito tosiaan vähentynyt raskauden puolivälin lähestyessä. Seuraavaa tissittelijää haikeudella odottaen :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään menossa 6+2. Jännittää jos tää raskaus jatkuu, että mitä keksitään tolle 8kk ikäiselle. Jos ja kun ämmä siis loppuu jossain vaiheessa.

 

Poika on siis moniallerginen ja ainakin tällä hetkellä dieettiämmä on ainoa mitä suostuu taikka pystyy juoda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuukausi sitten pohdin näemmä esikoisen olevan vieroittumassa. Nyt raskausviikkoja on 16+0 ja tissimaakari on tehnyt vakuuttavan paluun. Kipeänä ollessaan oli koko ajan tissin perään ja vähintään kerran päivässä pitää joka tapauksessa kuulemma saada herkutella tissillä. Tandemiin en kuitenkaan tähtää, mutta jännä nähdä miten pitkään imetys jatkuu. Helkkarin kipeää se kyllä tekee nyt  :rolleyes:

 

Onnea raskaudesta Kukka! Toivottavasti  maitoa riittää ja pystyt imettämään nyt raskauden aikana niin itkään kuin toivoisit. Noi allergiajutut on kyllä tosi hankalia :/.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0