Guest matkailijatar

Vauvan kanssa Egyptiin?

42 posts in this topic

Lähtisittekö pienen, n. 2kk vanhan vauvan kanssa Egyptiin Hurghadaan? Olisi ihan siisti perhehotelli kiikarissa ja viikon rantaloma suunnitelmissa, mutta en tiedä onko ajatus huono? Valmis pakettimatka siis Finnmatkojen kautta.

 

Ko vauva ei ole vielä syntynyt, mutta jos oletetaan, että kaikki menee ok, niin olisi matkan ajankohtana n. 2-2,5kk. Mitäänhän noin pieni ei vielä syö (on varmaankin täysimetyksellä, tai jos ei jostain syystä ole, otan Suomesta korvikkeet mukaan), joten vatsatautia ei hänen kohdallaan tarvinne pelätä?

 

Tää on meidän perheen kolmas lapsi, joten uskoisin oman jaksamiseni tietäväni. Jonnekin Kanarialle olisin ihan valmis tuon ikäisen kanssa lähtemään (jos ei mitään erityistä tule matkan varrella), koska aiemminkin olen toipunut hyvin ja nopeasti. Sitä en siis niinkään epäile, mutta kun en Egyptissä ole koskaan käynyt, niin en tiedä onko siinä kohteena jotain semmoista, mikä pitäisi ottaa huomioon? Onko suurempi riski jollekin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kellään ei näemmä ole mitään sanottavaa. :( Oisin mä mielelläni kuullut kommentteja, myös niitä "ootko ihan hullu, kun edes harkitset tommosta" -tyyppisiä. (kuhan ette nyt ihan lyttyyn hauku)

 

Matka on nyt kuitenkin varattu. Oli hassua varata matkaa ihmiselle, joka ei ole vielä syntynytkään, saati että ois nimeä/sukupuolta/henkilötunnusta tiedossa. Mutta niin vaan pystyi matkan varaamaan ja vauvansänkykin on kuulemma hotellissa sitten odottamassa meitä! :)

 

Edelleen kuitenkin mielelläni kuulisin kokemuksia Egyptissä käyneiltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mitäänhän noin pieni ei vielä syö (on varmaankin täysimetyksellä, tai jos ei jostain syystä ole, otan Suomesta korvikkeet mukaan), joten vatsatautia ei hänen kohdallaan tarvinne pelätä?

Unohdin vielä kommentoida, että poika syö korvikketta (Nan) ja mun itse tekemiä soseita ja hedelmät ja kasvikset on siis kunnolla keitetty, mutta silti poika sai vatsataudin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miksi ei passais mennä, samalla tavallahan tuo matkustus ja mahapöpöt kuin muuallakin. Ja pullotetulla vedellä huuhtelee tuttipullot jne.. Itsekkin katsellut noita egyptin matkoja mutta varmaankin vasta 2010 (toivon mukaan) päästäisiin lähtemään :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti haluan muuten kuulla miten meni B)

 

Myöskin kokemuksia niilin risteilystä muiden kokemuksista, eri ikäisten lasten kanssa ja vaikka ilmankin!

Edited by Cartsa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi egyptiin hurahatanut. Tosin ehkä emme ainakaan kahteen vuoteen sinne matkaa, mutta joskus... joskus... joskus on pakko päästä. :lol: Ja mies, joka ei paljoa ulkomaanlomista perusta, on myös ihan fiiliksissä egyptistä. Oikein ymmälleni jäin, kun hän kerrankin hyväksyi tällaisen lomakohteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tulin juuri ko. paikasta, ja vaikka lapsettomana en oikeita juttuja ehkä osaa panna merkille, niin toisinaan kadut ovat hyvin kapeita, rikkonaisia ja välillä eteen ilmaantuu joku suojaamaton kaivo tms. kuoppa. Eli rattaiden kanssa joutuu ehkä vähän luikerrella missä menee, varsinkin jos poistuu siitä rantabulevardilta. Hyvät ja suojaavat kengät siis kaikille.

 

Jos haluat tietää jotain tuoreita kuulumisia kohteesta, niin kysy vaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaivetaanpa tämä esiin kun ollaan juuri matkaa varaamassa.

olisi kiva kuulla kokemuksia :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä vähän pohdin 3 kk vauvan kanssa lähtöä joko Marokkoon tai Jordaniaan. Egyptikin olisi yksi mahdollinen...

Mitähän tulisi pitää mielessä kun noissa maissa vauvan kanssa matkailee?

Vauva on vielä täysimetyksellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan tammikuussa lähdössä. Mä luulen et loppujen lopuksi noi on vaan yksi maa muiden joukossa.Oon nyt tässä jutellu useiden ihmisten kanssa ketkä ovat tuolla suunnalla matkustanut, eikä kenelläkään ole ollut mitään ongelmia. Ei edes vatsatautia.

Meillä pikkunen on myös täysimetyksellä, korviketta ajattelin siellä antaa osittain esim.retkeillessä. Tuolla päin ei imetystä julkisesti katsota hyvällä joten ihan tästä syystä.Pitänee tulla sitten matkan jälkeen kertoilemaan enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun ystävä oli noin 9kk lapsensa ja ystävänsä kanssa Egyptissä (olisikohan ollut Sharm el Sheikhissä tai Hurghadassa) ja oli oikein tyytyväinen reissuun. Kukaan heistä ei sairastanut vatsatautia kun olivat varovaisia ja muutakaan hämminkiä ei ollut. Kuulemma paikalliset (varsinkin miehet) pitävät pikkuvauvoista kauheasti ja ei ole tavatonta että ihan tuntemattomat pyytävät lasta syliin.

 

Ystäväni sanoi että reissu oli aivan todella helppo ja mukava sillä lapsi oli esim venereissulla jatkuvasti henkilökunna sylissä :). Hotellihuonekin oli maantasalla ja ihan uima-altaan vieressä joten vauvan päiväunien aikaan pystyi olemaan itkuhälyttimen kantamissa altaalla :)

 

Itse en siis yhtään epäilisi Egyptiin matkustamista lapsen kanssa kunhan välttää kaikkia salaatteja, majoneeseja yms salmonellariskin sisältävää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt kun on Egyptissä oltu kahden pienen kanssa, en voi kun suositella. Kaikki meni ihan mielettömän hyvin, söimme kaikkea jäätelöstä paikallisiin erikoisuuksiin eikä kenellekkään tullut mitään. Esikoinen söi ihan samaa ruokaa kun mekin. Ilma oli lämmin +25 eli ei tukahduttavan kuuma muttei kylmäkään. Merivesi oli lämmintä. Ihmiset ystävällisiä jne..Ehdotomasti siis menemme uudelleenkin. Jonkinlaista kantovälinettä suosittelen mukaan, rattailla ei olisi kovin hyvin päässyt koska kadut kapeita,isoja portaita jne..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä päin lomailitte jenni81?

 

Pistitkö merkille vaippatilannetta/lastenruokia? Löytyykö Egyptistä miten, vai raahasitteko omat mukana?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oltiin Hurghadassa. Me roudattiin vaipat mukana, mutta huomattiin, että apteekeissa näytti olevan Pamperseja.Hintaa ei kyl katsottu mutta jostain luin, että olisi samanhintaisia suunnilleen kun täällä.

Ruokia meillä ei ollut mukana kun isompi söi ihan samaa ruokaa kun mekin ja vauva on tissiruoalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa niin hyvältä että nyt voin itsekin haaveilla ensitalveksi sitä egyptin matkaa joka jää nyt tekemättä alkaneen raskauden ym muiden yhteensattumien vuoksi :D

Edited by miiuli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaans.... :)

Mä olen miettimässä matkaa Egyptiin. Mies täyttää loppuvuodesta 30v. ja yllätyksenä varaisin (jos saan rahoituksen kasaan) meille matkan varmaan Hurghadaan. Mies on ihan hillitön faarao/pyramidi jne. fani, joten sen puolesta olis kiva yllätys hänelle.

Mutta sitten siihen, mikä mietityttää. Egypti sinällään ei maana, mutta:

Meidän poika olis matka-ajankohtana 1v6kk, eli kova poika juoksemaan, touhuamaan jne. Onko teillä kokemuksia noista retkista Luxoriin yms. tuon ikäisten taaperoiden kanssa? Jaksaakohan poika? Kun jos mies vihdoin Egyptiin pääsee, niin aivan pakko on päästä tekemään kunnon pyramidi-retki :girl_haha:

Ajattelin hotelliksi katsoa jotain AllInclusive hotellia, olisi helppo tuon meidän vesipedon kanssa viettää aikaa hotellin uima-altailla, biitsillä jne. kun ruokailija ei tartteis niinkään miettiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tuo all inclusive ja se oli aivan loistava. Kahtena iltana syötiin muualla, muuten hotellilla. Toisena iltana kiinalaisessa ja toisena oltiin sellaisessa Egyptilaisessä illassa.Tuota iltaa suosittelen, mikäli hotelli järjestää.

Me ei retkillä käyty kun pienempi oli niin pieni sillon. Lasipohjavene retkelle oltais menty, mutta kun ei ollut pelastusliivejä ja paikan omistaja ei sitä suositellut niin jätettiin sekin väliin.

Kovasti ollaaan uutta reissua suunnittelemassa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä tuo pikkumies on ainakin helppoa retkiseuraa...niin kauan kun jaksaa, niin painaa menemään iloisena ja kun se lopullinen väsy tulee,niin simahtaa sitten autoon/rattaisiin/syliin jne. Joten tämän hetken tilanteen mukaan uskoisin bussimatkojen onnistuvan. Ja kunnon rattaat otettaisiin toki mukaan reissuun (toiv. säilyvät lennolla hyvässä kunnossa) joten niissä voi sitten perillä Luxorissa poikaa työntää. Ja jos ei jaksa istua niissä, niin sitten toinen meistä työntelee tyhjiä rattaita ja toinen silmäkovana vahtii pientä taapertajaa. Reppuun vaan paljon juotavaa/naposteltavaa ja erilaisia pikku viihdykkeitä mukaan. Näillä uskoisin meidän pärjäävän. Kunhan kanssa retelilijöiden pinna kestää meidän vilkasta poikaa bussissa..sillä jos on hereillä, niin varmasti häseltää meidän sylissä katsomassa pihalle yms. ja "juttelee" koko ajan :rolleyes:

 

Olissi kuiteskin kiva kuulla taaperoiden kanssa reissussa olleiden mielipiteitä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi oi, nyt oon intopiukeena, kun tilasin juuri meille matkan :girl_dance: Hurghadaan, eka "kunnon" ulkomaanreissu pojan kanssa. Marraskuun lopulla lähdetään. Ja otin nyt sen Luxorin reissun. Hiukka ehkä mietityttää vielä, mutta toisaalta luotan kyllä, että kunhan vaan kunnolla mietin pojalle tekemistä/evästä jne. reissuun mukaan, niin hyvin se menee. Pitkä päivähän siitä pojalle tulee, mutta kyllä se jaksaa, meidän reipas taapero. Otetaan nuo kunnon rattaat mukaan, ei mitään sateenvarjorattaita, niin niissä on hyvä reissata ja nukkua päikyt reissussa. Hankin vielä aurinkovarjon niihin, että saadaan pojalle kunnon varjoa, Luxorissa kun sitä ei muuten ihan kauheesti ole. Ja vois harkita vaikka sellaista pientä paristokäyttöistä tuuletinta, minkä sais kiinno rattaisiin, olis tuulestuksin kunnossa :grin: Kyllä me siitä selvitään. Ja se on vaan yksi päivä matkasta, muutoin voidaan nauttia ihan älyttömän upeesta hotellista ja sen uima-allas alueesta ja merenrannasta :girl_dance: Ja tosiaan, varasin AllInclusive vaihtoehdon.

Harmittaa vaan, kun riessu on miehelle yllätys, siis tietää että lähdetään, mutta ei tiedä minne. Hänen 30v. juhliaan kun siellä vietetään niin haluan yllättää :girl_wink: Nyt mä en sitten voi hehkuttaa koko ajan kotona, etten vaan paljasta matkasta liikaa....pöh :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mihin hotelliin menette?Eiköhän tuo teidän Luxorin reissukin mene hyvin.Ainakin teillä on asenne kohdillaan :).

Mun tekis kovasti kanssa jo varata, mutta me taidetaan ottaa sitten äkkilähtö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on se AM:n Steigenberger Al Dau Beach- hotelli. Mäkin olisin muuten ehdottomasti ottanut äkkilähdön, mutta kun meidän on kummankin pakko jo pyytää vapaaksi töistä matka-ajankohta ja sitten jos just sille viikolle ei oliskaan sattunut reissua löytymään niin... Jos oltais lähdössä esim. kesäloman aikaan, niin voskin ottaa äkkilähdön, kun olis pelivaraa. Plus että enhän mä yleensä ehkä ihan näin hintavalle reissulle lähtis, mutta kun tarkoitus on juhlia miehen 30v. juhlia niin halusin, että hotelli on sellainen mikä varmasti yllättää miehen iloisesti :)

 

Millois te jenni81 olisitte lähdössä ja mihin päin Egyptiä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tykkäsittekö eemppu hotellista? Se ainakin vaikutta ihan huipulta, toivottavasti ei petytä :) Oliko teillä AI-vaihtoehto? Mitä kaikkea siihen kuuluu, siis ruoat ja juomat joo, mutta kuuluuko huonepalvelusta myös? Jotain muita palveluja?

Muistatko yhtään mikä sen Luxorin reissun aikataulu oli? Miten aikaisin aamulla lähdettiin ja monen aikoihin oltiin perillä? Ei mua siinä oikeasti mikään muu mietityä, kuin ne bussimatkat, että kuin tuo poika jaksaa istua paikallaan. Mutta toisaalta, jos ollaan aikaisin/myöhään liikkeellä bussilla, niin mitä luultavimmin nukkuu edes osan reissusta.

Ja sitä Kairon reissua mä en edes nyt ajatellut, kun se on niin paljon pidempi, vaan valitsin Luxorin siksi, että se me luultavimmin jaksetaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now