tinka28

Lugesteron?

206 posts in this topic

Millaisia kokemuksia teillä?

 

Miksi määrätty?

 

Millaisia oireita?

 

Mulle määrättii pe inssissä, maanantai iltana laitan ekan. Vähän puskista tuli kun muutenki ensinmäinen lääkkeellinen kierto. Kuulemma pregnylin jälkeen väestöliitolla aina määräävät tukihoidon myös loppukiertoon...

 

Eli kokemuksia kaipaisin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle määrättiin lyhyen luteaalivaiheen takia.

Mahdolliset oireet kiinnostaisi muakin kun en ole vielä niitä kokeillut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullekin luget määrättiin rutiininomaisesti pregnylin jälkeen käytettäväksi. Sivuoireet on tällä toisella kierroksella olleet samat, eli tosi eläväinen unimaailma, kuumia aaltoja ja palelua vuoronperään. Lämmöt oli ekalla kierroksella koholla pitkän aikaa, 37.2 muistaakseni, vaikka ovulaatiota ei kai tapahtunut. Ja vuoto tuli vasta kaksi päivää kapselien lopetuksesta.

 

Ainiin, ja alavatsakipuja on myös kapselin laiton jälkeen.

 

Ei nyt hirveän pahoja oireita, mutta toisen viikon kohdalla alkoi jo tympimään nuo kuumat aallot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se pistettiin liian aikaisin, koska kontrolliultraa ei saatu järjestettyä. Jotain hämminkiä siinä oli. Itsellenikin on epäselvää, että tuliko se ovulaatio vai ei. :grin: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loppukierron tukilääkitys varmasti ihan hyvä juttu noissa tuetuissa omissa kierroissakin. 

Sotkuista puuhaa, nykyään pyydään mieluummin Crinonet, jotka ovat paljon kalliimpia, mutta niitä laitetaan vain kerran päivässä ja ovat koostumukselta siistimpiä. Saattavat aiheuttaa ns. raskausoireita, rinnat kipeytyvät, mahassa tuntemuksia, vähän harmittavia hämäyksiä juuri tuossa tilassa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muilla kipeytyneet nännit dpo 9 niin että dpo10 ei voi koskeakaan? Mahan kuplimista ja viiltoja ollut lugeista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tulin myös kokemuksia lukemaan kun mulle lugesteronit määrättiin aloitettavaksi 3 vrk pregnylin pitämisen jälkeen. Epäselväksi jäi vähän, tarkoittiko se kolmantena päivänä aloitettavan luget vai kolmen päivän jälkeen eli vasta neljäntenä...

Ja mulla oli myös ohjeistus että ainoastaan vuodon alkaessa saa lopettaa luget, muutoin (jos niin hyvin kävisi että olisi vaikka raskaana..) on jatkettava lääkärin ohjeistukseen saakka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Tinka, mikä oli lopputulos, aiheuttivatko oireet luget vai raskaus? :)

 

Mä olisin myös kiinnostunut kuulemaan, ovatko luget aiheuttaneet jotain oireita teille? Millaisia?

Minua on närästänyt nyt pari päivää tosi paljon, ja normaalisti ei ikinä närästä. Ennen esikoisen raskautta en edes tiennyt mitä on närästys. Mietin voivatko luget aiheuttaa tällaistakin vaivaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lugeista on tullut jos jonkinlaista oiretta. Etenkin väsymystä, rintoihin arkuutta, alavatsassa nipistelyä, alavireisyyttä jne... Ensi kierrossa taas luget kehiin, kääk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysäisenpä täälläkin, onko kokemuksia Lutinuksesta? Tuliko samanlaisia sivuoireita kuin lugeista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole noista kokemusta, mutta sama vaikuttava aine, progesteron, on kyseessä Lutinuksessa, Lugesteronissa ja Crinonessa, eli uskon että se on just se progesteron joka oireet aiheuttaa, ei niinkään riipu tuotemerkistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teille on siis määrätty jotain vastaavaa kuin Lugesteron? Viime kierrossa mulle kävi niin, että luget olivat loppu maahantuojalta ja lääkäri sanoi ettei mitään vastaavaa valmistetta ole!

 

Ja joo, nyt kaksi kiertoa lugeja käyttäneenä näköjään ne aiheuttavat jos jonkinlaista raskausoireeksi tulkittavaa oireilua, voimakkaimpana tuo närästys joka mulle normaalisti on ihan vierasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apteekista arvelivat, että ensi viikolla pitäisi jo tulla lugeja sinne. Saas nähdä. Lutinus on yksi ilmeisesti aika tavallinen vaihtoehto Lugesteronille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä uusi Lugesteron-käyttäjä. Viime lauantaina kp 17 pistin irrotuspiikin (Ovitrelle), ovis tuli luultavasti sunnuntai-iltana/yönä. Luget (kaksi päivässä) pitäis ottaa käyttöön kp 22 eli huomenna. Ja jatkaa kaikkiaan 12 pvän ajan. Vähän jännittää taas kokonaan uuden lääkkeen käyttö ja mahdolliset haittavaikutukset... Inhottavaa, jos haittavaikutuksina on kaikenlaisia raskausoireita... Miten sitä oikein saa pidettyä pään kasassa kaikkien oireiden kanssa! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainiin, kun polilla kysyin, onko heti tiedossa jotain haittavaikutuksia, niin mainitsivat, että Luget saattavat aiheuttaa pientä tiputteluvuotoa. Ei kuulemma kannata säikähtää, se on normaalia. Onko muilla kokemuksia siitä? Lähinnä mietin sitä, että oliko se joku kaunisteltu versio vai tuleeko sitä vuotoa ihan tosissaan? Kun eihän sekään voi olla hyvä juttu raskautumisen kannalta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle määrättiin Lugesteron (200 mg) kierron loppuun liian aikaisen, kuukautisia edeltävän tiputteluvuodon ehkäisemiseksi ja oon käyttänyt sitä nyt kesäkuulta lähtien kolmessa kierrossa. Sen sijaan viimeisimmässä kierrossa Luget jäivät kaappiin, kun en ovuloinut ollenkaan. Niinpä sekä Lugellinen että Lugeton loppukierto ovat tuoreessa muistissa ja mulla ne aiheuttavat mm. huomattavaa rintojen arkuutta, lievää pahoinvointia sekä menkkojen alkamisen lykkääntymistä eli valitettavan hämääviä raskausoireita :wacko:

 

Sen sijaan tuon Tinhin pohtiman välivuodon sekä liian aikaisen, kuukautisia edeltävän tiputteluvuodon Luget estävät ainakin mulla todella tehokkaasti. Ei tihku tipan tippaa ennen menkkoja. Mietinnässä onkin nyt se, että estävätkö Luget itse asiassa vuodon vähän liiankin tehokkaasti, sillä mulla ne tosiaan myös lykkäävät kuukautisten alkamisajankohtaa verrattuna normaaliin kiertooni. Niinpä lääkäri alkoi viime kierron ultrassa epäilemään, että mun uusi kierto starttaisikin ”salaa” jo aiemmin kuin kuukautiset antavat ymmärtää eli kun alan laskea uutta kiertoa menkkojen ekasta päivästä, niin todellisuudessa se onkin alkanut jo aiemmin ja Luget ovat vaan pantanneet kuukautisvuodon alkua. Onko muilla kokemusta tästä? Tämähän se on eri kiva juttu mm. myös meneillään olevan Letrozol-kuurini kannalta, kun saatan nyt sitten mässyttää ne väärässä kohtaa kiertoa... :dash2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm.. Tänä aamuna, kun ensimmäisen Lugen "otin", niin alan vähitellen epäillä, että ehkä kätilö tarkoittikin tätä muuta "sotkua"... :D Eikä niinkään varsinaista vuotoa. Ehkä ymmärsin väärin, kun en osannut kunnolla odottaa, mitä on tiedossa.

 

Töhö, onpahan haastava tilanne! :/ Vähän lisää päänvaivaa. Ihan kuin sitä ei olisi tarpeeksi ilman näitä lääkepäivien laskemisia. Toivottavasti saat kierron selvitettyä ja lääkityksen kohdilleen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Tinhi tsempeistä! :) Kun tosiaan jätin Luget viime kierrossä väiin, niin menkat alkoivat tässä kierrossa etuajassa. Olen siis toiveikas, että sain nyt kiinni siitä, missä se kierron alku oikeasti tällä hetkellä menee. Mutta mene ja tiedä, aika näyttää... välillä tuntuu tämä lapsen tekeminen olevan sellaistakin "avaruustiedettä", että jos musta kiinni olisi, niin ei tämä maapallo aikanaan todellakaan liikakansoituksesta kärsisi :girl_haha:

 

Joo, se "muu sotku" on varsin tuttua tällekin Luge-käyttäjälle... voi olla, että saan ikuisen kammon soijalesitiiniin tämän kuvion jälkeen :D Mä pistän Luge-kapselin yleensä aina iltaisin juuri nukkumaan mennessä, ettei se heti pyrkisi pihalle. Tsempit sullekin Tinhi kierron loppuun - toivottavasti Luget pitävät mukana matkassa sen kauan odotetun kyytiläisen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas uutta lääkettä kokeillessa tuntee olonsa typeräksi, mutta osaisiko joku neuvoa kun lugereseptiin oli kirjoitettu aloitettavaksi "ovulaation aikoihin kuitenkin viimeistään kp14". Muualta oon lukenut et ne aloitettaisiin useampi päivä oviksen jälkeen? Mitähän tässä siis tekisi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko sulla Räsynukke ovis yleensä tosi aikaisin? Tai onko sulla jotain muuta hoitomuotoa menossa niiden kanssa? Mulle juuri eilen taas määrättiin Lugesteron loppukiertoon ja lääkäri sanoi, että jos/kun saan ovisplussan testiin, niin Luget aloitetaan vasta neljäntenä päivänä sen jälkeen. Elokuun kierrossa aloitin ne kyllä jo kp 13, mutta kun silloin ultrattiin, niin mulla oli ollut ovulaatiokin jo kp 9 tai 10. Ja ihan ekassa Luge-kierrossani kesäkuussa - jolloin en käyttänyt vielä mitään muita lääkkeitä - aloitin Luget kp 16 kun lääkäri silloin arvioi, että ovulaationi olisi kp 13-14 paikkeilla. Eli summa summarum, mulla se aloituspäivä riippuu aina ovulaatiosta eli Luget aloitetaan 2-4 päivää ovulaation jälkeen. Jos aloituspäivä askarruttaa, niin ehkä kannattaa soittaa sun lääkärille/hoitajalle ja tarkistaa vielä asia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovis vaihtelee kp11-kp17 joten vaikea arvioida ilman testausta. Täytyy siis seurata tilannetta ja aloittaa pari päivää oviksen jälkeen kun se tuntuu olevan yleinen käytäntö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä pistin irrotuspiikin kp 17, joten ovis oli kp 18. Luget käskettiin aloittaa kp 22. Eli neljä päivää siinäkin oli välissä.

 

Nyt menossa Lugepäivä 7/12. Hirveesti ei oo onneksi oireiluja ollut - vielä ainakaan. Toistaiseksi tää on siis ollut ihan ok. Vaikka totta kai nousee mieleen myös ajatus siitä, että onko se huono asia, ettei niitä oireita ole juuri ollut...

 

Voiko Luget muuten vaikuttaa r-testin tulokseen? Yritän kyllä kaikkeni, etten testailisi turhaan, mutta ajattelin kysyä kuitenkin ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Räsynukke, varman päälle mäkin todennäköisesti sun tapauksessa pelaisin eli aloittaisin Luget vasta muutama päivä sen jälkeen, kun ovistesti näyttää plussaa. Ei sillä ainakaan metsään voi mennä, kun se tapaa yleensä olla lääkärin määräys...

Tinhi, mun käsittääkseni Luget eivät suurinakaan annoksina voi vaikuttaa raskaustestin tulokseen mitenkään, kun ne sisältävät keltarauhashormonia ja raskaustestihän puolestaan mittaa istukkahormonia (HCG-hormoni). Ja omakohtainen kokemuskin tähänastisen kolmen Luge-kiertoni perusteella on kyllä se, että vaikka raskaustyyppisiä oireita (rintojen arkuutta, menkat myöhässä...) olisi keltarauhashormonista johtuen ollutkin, niin raskaustesti on kyllä aina näyttänyt ihan selkeää negaa. Eli jos murehdit myös tuota oireettomuutta, niin mun kohdalla puolestaan ihan selkeät Luge-oireet eivät tähän asti ole kuitenkaan tarkoittaneet raskautta... alkuraskauden oireellisuus/oireettomuus on niin yksilöllistä, että aina on toivoa.

 

Hurjasti tsemppiä ja plussatuulia teille molemmille loppukiertoon! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now