tinka28

Lugesteron?

206 posts in this topic

Pregnylin pitäisi aiheuttaa ovulaatio 36 tunnin kuluessa, mutta sain maanantaina illalla muutenkin ovisplussan (joka tosin on vähän kyseenalainen Menopurin vuoksi), joten lääkäri laski ovispäiväksi kuitenkin tiistain, vaikka silloin Pregnylin vasta pistinkin. Hankalaa. No, joka tapauksessa ovis on varmasti tähän mennessä tullut ja mennyt, joten se perjantai-ilta on varmaan ihan järkevä.

 

Juu, alakautta määrättiin. "Emättimeen", tavasi farmaseutti ainakin riittävän kuuluvasti apteekin tiskillä... kannattaako yöksi varautua pikkuhousunsuojalla vai miten paljon möhnää on odotettavissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No sanotaanko nyt näin, että on sitä velliä ainakin itsellä aina aamuisin sellainenkin viiva pöksyissä, ettei siitä pikkuhousunsuojasta varsinaista haittaakaan ole... :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuuluuko Luge-kuurin sivuvaikutuksiin tylpät krampit kohdun seudulla, vähän sekaisin oleva maha ja vetinen runsas valkovuoto? Kyse siis ei ole siitä lääkemöhnästä, se on erilaista. Dpo6, kolme päivää mennyt Lugeja ja tuollaiset tuntemukset riesana (krampit eilisestä ja vetinen valkovuoto tästä päivästä alkaen).

Edited by Rosetta82

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosetta mulle tuli Lugeista mahan turvotusta ja ehkä vähän ärsytyskutinaa alapäähän ei muuta.

 

Gynen ohje siis oli että mun tilanteessa (Luget ainoana tukena luomukierrossa) ne todella saattoi lopettaa 10 päivän kuurin jälkeen (aloitus mullakin oli 4 päivää ovisplussasta). Sain plussattuani kyllä luvan käyttää paketin jämät pois eli käytin niitä plussakierrossa yhteensä 14 päivää.

Lopetuksesta ei tullut tiputteluvuotoa, vaikka lääkäri varoitteli vaarattomasta tiputtelusta.

 

Mullakin muuten varmaan tätä plussakiertoa edeltävän kierron luget aikaisti plussakierron oviksen. Sain ovisplussan jo kp12, kun yleensä se on tullut päivän pari myöhemmin. Eikä munkaan limakalvo ole ollut mikään superpaksu, koska kun pari kuukautta sitten ultrattiin ovisplussapäivänä niin limis oli vain 6.4mm.

 

Kiitos Töhö onnitteluista. Vielä kaikki niin alussa että jännittää meneekö kaikki hyvin ja itsekin ihmettelen että plussasin tästä kierrosta missä oli melko runsas tiputtelu tai pikemminkin välivuoto ovisplussan aikaan ja muutama päivä sen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

P. S Rosetta mun mielestä vetinen valkovuoto voisi olla raskausoire-mulla oli sitä plussauksen aikoihin. Lugeista ei tullu mulle muuta kuin lugetöhnää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosetta: Juiliminen alamahassa on ainakin mulla nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus loppukierrossa... en tiedä sitten, johtuuko se Lugeista vai mistä, mutta kipu on sen verran tuntuvaa, että pelkkää kuvitelmaa se ei kyllä ole. Omalla kohdalla ei kylläkään ehkä niinkään tule kramppeja, vaan painon tunnetta alavatsalle sekä menkkamaista, aaltoilevaa jomutusta. Sen sijaan mulla vatsa menee sekaisin yleensä vasta sitten, kun menkat alkavat. En myöskään muista kiinnittäneeni huomiota vetiseen valkovuotoon Lugejen käytön aikoihin, mutta voin seurailla tilannetta nyt kun aloitin ne itsekin taas kymmeneksi päiväksi. Tosin tuo Riiriin ajatus siitä, että se olisi raskausoire, olisi kylläkin vieläkin lupaavampaa... ;)

 

Riirii: Huojentavaa kuulla, että mahdollisesti reilulla kuusi-millisellä limikselläkin voisi onnistua :) Mulla itselläni on yleensä ollut folliultrassa limiksen paksuus suunnilleen tuota luokkaa. Tosin edellisessä kierrossa se oli jostain syystä vain reilut viisi milliä ja nyt meneillään olevassa kierrossa ei ollut folliultraa ollenkaan, joten voin vain toivoa, että paksuus olisi palannut takaisin tuohon kuuteen milliin. Lisäksi takerrun yhä tuohonkin toiveikkaasti, että sä plussasit kierron puolivälin tiputtelusta huolimatta. Nimittäin mulla toistui nyt taas tasan sama ilmiö kuin viime kierrossakin: niukkaa, ruskehtavaa välivuotoa dpo 3 eli samana päivänä, jolloin aloitin sitten Lugetkin jälleen illalla. Olen koittanut googlettaa tietoa ovisvuodoista, mutta en ole päässyt käsitykseen siitä, onko niukka vuoto normaalia juuri oviksen aikoihin vaiko edelleen näin kolme päivää oviksen jälkeenkin, kuten mun tapauksessa...? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä mä luulen, että nämä ovat ihan vaan sivuvaikutuksia. Ovat vaan alkaneet vähitellen ja pahentuvat/kasvavat Luge-päivien lisääntymisen myötä. Rinnat ovat nyt ihan kivikovat ja kipeät muhkurat, tämä alkoi viime yön aikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tuo kierron venyminen Lugejen kanssa on just niin ärsyttävää :girl_mad: Pahoittelut negasta. Mulla on mennyt viime aikoina aina kuusi päivää Lugejen lopetuksesta menkkoihin, joten josko sullakin menkat hiipisivät huomenna viimein paikalle... pidän peukkuja  :) Tässä kierrossa aion käyttää kierron viimeisen Luge-kapselin kp 23, joten josko menkat sitten tulisivat ajallaan eli kp 29. Mutta onko Snapper näin, että IVF-hoidoissa Lugeja määrätään aina ihan kierron loppuun asti? Olet ainakin näköjään käyttänyt niitä nyt kp 31 asti, huh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö mulla oli tässä kierrossa nuo tuhrut ovisplussapäivänä(hyvin vähän), 2 päivää myöhemmin reilusti eli tuhru oli ihan punaista ja noin dpo3 eli just sinä päivänä kun aloitin luget niin ihan vähäistä vuotoa. Ovisvuoto googlettelusta ei tosiaan oikein saa ieti mitään ja tuota dpo 3 tuliputteluakaan ei selitä mikään. Tästä kaikesta huolimatta siis edelleen raskaana vaikka epävarma olo on varmaan vielä pitkään,että onko tuolla mahassa todella joku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snapper: Huh, tätä vähän pelkäsinkin. Mun kohdalla se on jo päivänselvää, että myös seuraava kierto on sitten kuralla, jos alkionsiirron jälkeen vedän Lugeja loppumetreille asti ja testaan negaa. Tosin jos/kun mun IVF-hoidot tehdään nähtävästi sillä pitkällä kaavalla, niin onkohan tuolla sitten edes niin väliä: sama kai se, missä mallissa mun oma hormonitoiminta on, jos se ajetaan kuitenkin alas sillä nenäsumutteella. Vaikkakin siinä kohtaa alan sumuttelemaan todennäköisesti vääränä päivänä, sillä oletettu kiertopäivä ei ole Lugejen takia välttämättä se todellinen kiertopäivä... kinkkisiä juttuja  :huh: Joko menkat - toivottavasti - alkoivat?

 

Riirii: Ajelehdin saarettomalla ulapalla ja sinä olet se pelastava lastu, johon takerrun  ;) Halleluja, sitä voi siis plussata myös pari päivää oviksen jälkeisestä välivuodosta huolimatta... miten onnelliseksi tämä tieto mut tekeekään! Kirves ei siis vielä ole kaivossa, vaan vasta siinä kaivon reunalla :girl_haha: Pidän peukkuja kyytiläisesi puolesta! Vielä on matkaa ultraan, koitahan pysyä nahoissasi... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai niin ja Rosetta: Eilen illalla kolmas Luge-kapseli pistetty paikkaan, jonne aurinko ei paista :girl_haha: ja tänään aamulla pikkuhousunsuoja oli läpimärkä vetisestä vuodosta. Eli sitä kirkasta valkovuotoa nyt sitten näköjään täälläkin. Muutenkin on taas pahoinvointia sivuoireena, mikä on tyypillistä mulle Lugejen käytön yhteydessä. Tänään aamulla tuskanhiki ja ellotus, ennen kuin ehdin tehtailla itselleni aamupalaa. Voi miten muistan kesällä Luget aloitettuani ilahtuneeni moisista oireista, mutta mitä vielä... toivottua tulosta ne eivät ole kyllä tähän mennessä ennakoineet <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt vaan kirveet pois kaivosta Töhö ja Rosetta. Olisi niib mukavaa saada teidät mukaan pian odotuspuolelle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snapper: Miksi siirto tehdään luonnonkiertoon? Onko se jotenkin parempi? Tuntuu vaan tosi hankalalta tuon ajoituksen suhteen.  :unsure:

 

Riirii: Kiitos tsemppauksesta! Yritän pysyä positiivisena mutta vaikeaa on... ajatukset ja toiveet ovat jo kevään IVF:ssä, vaikka haluaisinkin toivoa parasta jo nyt. Mua on yllättänyt, miten nämä sivuvaikutusoireet vaihtelevat... etenkin toi alavatsan kramppikipu oli pari päivää sitten ihan erilaista kuin nyt. Ja rinnat olivat alkuun kipeät sivuista, nyt keskeltä, tavallaan nännien takaa. Mut ilmeisesti kun lääkeainepitoisuus veressä nousee, niin oireet muuttuvat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Riirii täältäkin tsempeistä... vaikka odotuspuoli onkin antanut lähinnä vain odottaa itseään, niin toivottavasti vielä joskus siellä nähdään! :lipsrsealed:

 

Luitko Rosetta jostain tuon, että Lugeissakin veren lääkeainepitoisuus kasvaa käytön myötä vai veikkailitko vain, että näin voisi olla? Se kyllä selittäisi oireiden lisäksi myös sen, miksi menkkojen alkaminen kestää aina niin pitkään Lugejen käytön lopettamisen jälkeen. Mutta hei, voisikohan alavatsan kramppikipu ollakin kiinnittymiskipua...? :girl_pinkglassesf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulen nyt kysymään typeriä. Mulle määrättiin loppukiertoa tukemaan ensin Terolutit jotka eivät auttaneet. Viimeisin kierto meni jopa koko ajan tuhrutellen enemmän tai vähemmän vaikka annostakin nostettiin. Gyne määräsi puhelimessa Lugesteronia otettavaksi 1x100mg aamulla ja 1x200mg illalla ovulaation jälkeen. Ylihuomenna olisi nyt tarkoitus aloittaa nämä ja nyt tulikin mieleen että onko nämä tarkoitettu otettavaksi suun kautta vai laitanko emättimeen? :grin:  Gyne ei tarkempaa ohjeistusta tähän antanut, kirjoitti nämä kun toivoin vaihtoa Teroluteista näihin koska olen enemmän positiivista kuullut Lugeista kuin Teroista tiputteluun.

Liitän vielä kuvan josta näkee millaisista kyse, en tiedä siis onko olemassa erikseen suun kautta otettavat ja emättimeen laitettavat (?) Mutta kumpaa te suosittelisitte. Sotkusta olen nyt lukenut, onko se siis kovin pahaa? Jos aamullakin laitan alakerran kautta niin ei viitsisi olla heti housut mönjässä, jos siis kovin pahaa on tuo mönjäily. Mutta onko suun kautta teho yhtä hyvä?

http://aijaa.com/A974WL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa tavaraa taitavat kaikki Luget olla. Annostelutapa on yleensä alakautta. Mulla on ollut nyt 200 mg iltaisin, ja onhan se sotkuista mut ei niin paha kuin pelkäsin... Yleensä ylimääräinen möhnä holahtaa aamulla ulos noin puolen tunnin sisään nousemisesta. Myöhemminkin saattaa sitä tulla vähän muttei mitenkään niin paljoa, että enää pöksyjä läpi kastelisi. Jos ottaisin niitä myös aamulla, laittaisin varmaan aamupäiväksi (kesto)pikkuhousunsuojan ja ottaisin sen pois, kun suurimmat ovat valuneet pois.

 

Toivottavasti sulle olisi niistä apua, Nasunen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ihan samoja Lugeja näyttää olevan mitä mullakin :) Ne voi joko syödä tai käyttää alateitse, mutta käsittääkseni jälkimmäinen on suositeltavampaa erityisesti keltarauhasen vajaatoiminnan hoitamisessa, koska se on siten tehokkaampaa. Itse olen käyttänyt niitä pelkästään alateitse ja tiputteluvuoto on kyllä pysynyt tehokkaasti kurissa. Myös "mönjän" kanssa pärjää kyllä, se on lähinnä vain kiusallista... mutta hyvä jos sulla on tuo suurempi annostus iltaisin, sillä ainakin mulla siitä suurin osa tosiaan valuu jo yön aikana pikkuhousunsuojaan. Toivottavasti Luget toimisivat sullakin yhtä tehokkaasti tuon ylimääräisen vuodon suhteen :)

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ovistikut näyttäneet plussaa ti ja ke. Eilen heiluteltiin peittoja ja sen jälkeen alkoi jo tuhru. Huoh. Alan olla aika poikki ja en enää oikein tiedä mitä tekisi. Gynelle seuraavaksi kai taas. Tää kierto oli tjottailua kun piti katsoa miten nää Luget toimii, mutta tuhru alkoi jo ennen kuin niitä ehdein aloittaa :(

Mutta kiitos vastauksista :) Alakautta laitan siis itsekin, ja näkeepähän samalla kuinka mönjäisää puuhaa on, mutta jospa sen kanssa pärjäisi päivätkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja olen nyt kahden vaiheilla että aloitanko huomenna (tänään perjantaina) vai lauantaina. Ovistesti antoi plussaa maanantaina 18:00, yöllä 3:00 oli tosi vahva plussa. Tiistaina 15:00 vahva plussa ja keskiviikkona 15:00 kontrolliviivan kanssa samanvahvuinen. En nyt tiedä pitäisikö tuon plussan laskeminen aloittaa maanantaista vai vasta tiistaista kun maanantaina tein testin noin myöhään. Yleensä tuhru alkaa dpo3 joka on lauantai, mutta toisaalta eilen sitä tuhrua jo tuli mutta jäi toistaiseksi siihen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now