tinka28

Lugesteron?

206 posts in this topic

Anastacia ei muistaakseni ole.. Mulla muutenkin kyllä raskausaikana esim. seksin harrastaminen tekee pahaa kun supistaa jos tuonne edes työntää mitään ylimääräistä (vähintään hetken päästä alkaa tuntua) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flex, voi olla että se aineen imeytyminen tuntuu sulla siellä... Mulla tuntui ennemminkin alavatsalla, mutta täytyy sanoa etten enää muista kunnolla. Tungin lugen kyllä aina niin pitkälle kuin meni.

 

Mutta toi tuikkiminen on ihan normaalia. Itsekin olen täällä kaikesta skitsoillut, kun on noita keskenmenoja ja ekassa (hyvin menneessä) raskaudessa ei ollut yhtään mitään oireita tai tuntemuksia missään. Tää kierros on kyllä niin erilainen. Nyt on kuulemma istukka edessä, mikä jonkun tiedon mukaan nopeuttaa mahan kasvua alkuvaiheessa ja kenties on aiheuttanut mun mahakipuja. (Onko sulla tsekattu jo istukan sijainti? Sehän voi alkuun olla ihan kohdun suullakin ja silloin voi tulla enemmän tuntemuksia emättimeenkin). Maha on nyt poksahtanut sellaiseksi mikä mulla oli ekasta vasta jollain 7 kuulla...

Edited by Tuiketta

Share this post


Link to post
Share on other sites

En mä ole vielä kerinnyt ensimmäiseen ultraankaan(ar) niin ei ole istukan sijaintia voinut katsoa :D

Parin viikon päästä vasta enkä ole ihan varma kuinka varhaisessa vaiheessa sen sijainnin näkisi?

 

Mä en tiiä tästä.. ihan vähän on ehkä rauhoittunut tämä "ongelma" mutta silti vielä mietityttää kun kohdunnapukka on niin "iso" ja oireilee vähän et onko normaalia ja liittyykö nyt mihin? Pitää kai kärvistellä sinne ultraan asti, mikä kyl tuntuu aika pitkältä ajalta jos jokin olisikin hullusti :( Mut jos ei ookaan, jos ja jos? Pläh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli todella turvonneet paikat "sieltä" alkuun ja piti lopettaa kaikki liikkuminen, kun tuli vähän vuotoakin, mistä panikoin ihan kunnolla. Eli turvotus voi hyvin olla normaalia, hormonit vaan hyrrää. Ehkä siellä menee huippuhyvin ja siksi tuntuu tuolta :)

 

Osin mulla kyllä tuohon turvotukseen saattoi vaikuttaa synnytyksen yhteydessä tullut kunnon repeämä, jota tikattiin silloin tunti ja paraneminen kesti aikas kauan. Vuoden verran oli tuntemuksia synnytyksen jälkeen. Luulen että siinä on arpeumaa ym., kun nyt välillä särkee just niitä kohtia tuonne reiden suuntaan. Väitteen mukaan ei pitäisi enää vaikuttaa seuraavaan synnytykseen, mutta saas nähdä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko sullakin sillain että napukan kohdalta myös aristi tai jopa olisi sattunut välillä?

 

Niin voihan olla että tämä on normaalia :) Vähän vaan outoa kun en esikoisen raskaudessa noteerannut näitä asioita, mutta joo.. ehkä voi liittyä siihenkin (ehkä) kun ei ole ensimmäinen tämä. En tiedä tämä on vain spekulaatiota.

 

Kuulostaa hurjalta jos noin ylhäältä revennyt :( Ei ihme jos pitkään kipuili!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pääsenkin aiheesta tsekkaukseen! Kaippa se on hyvä tehdä vaikka mieli muuttuukin jatkuvasti et onko sille tarvetta vai ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, oman mielenrauhan takia kannattaa mennä.

 

Itsekin kävin ultrassa vajaa 2 viikkoa sitten, vaikka maanantaina on jo virallinen ultra. Kyllä kirpaisi lompakkoa, mutta olin taas vaan niin hermona (parit vatsataudit ja flunssa viikon sisään), että jos en olisi mennyt, en olisi uskaltanut lähteä samana iltana ulkomaanmatkalle. Oli kiva reissu, kun stressi helpotti. Onhan se vauvallekin hyvä, kun ei stressaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Töhö vinkistä rantautua tähän keskusteluun :) 

Itsellä ei siis (vielä) ole luget käytössä, mutta ennen kuukautisten alkua tapahtuvan tiputteluvuodon takia luulisin, että luget voisivat olla minulle hyvät (myös toisinaan lyhyt luteaaliaika).
Oletteko siis mistä saaneet reseptin näihin? Oletteko varanneet perus gynen vai oletteko olleet jo lapsettomuustutkimuksissa?  Ajattelimme mieheni kanssa mennä tutkimuksiin vasta kesän jälkeen, mutta olisi kiva kuitenkin saada luget käyttöön jo aikaisemmin, josko niistä olisi hyötyä.  :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain reseptin perusgynekologilta, olin tosin varannut ajan sellaiselta joka ainakin on perehtynyt myös lapsettomuusasioihin. Syynä myös että alkaa tiputtelemaan ennen kuukautisia. Ajatuksena vielä että lugesteronin aloittaisi vasta ensi kierrosta, tässä kierrossa vielä progesteronin mittaus kp21. Jos on alhainen niin voisi lugesteronin aloittaa, itse tosin mietin että kunhan olen labrassa käynyt, taidan samantien aloittaa ja katsoa mitä tulee. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain @Hallatus Luget alan erikoislääkäriltä samalla kun hakeuduin lapsettomuustutkimuksiin. Olin kyllä miettinyt jo aiemmin loppukierron tiputtelusta johtuen, että ne voisivat olla paikallaan, mutta terveyskeskuksen yleislääkäri ei suostunut niitä mulle määräämään. Mulla luteaalivaihe on kyllä riittävän pitkä (enimmäkseen n. 17 päivää), mutta tiputteluvuoto voi alkaa jo useita päiviä ennen varsinaisia menkkoja. Jos sulla on ongelmaa myös lutiksen lyhyyden kanssa, niin mahtaisivatko Terolutitkin olla hyvä vaihtoehto...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Pääsen" kirjoittelemaan tähänkin ketjuun. Mun pitäisi ylihuomenna aloittaa Luget (200mg x 2!) ja mietin jo etukäteen miten selviän kaiken sen sotkun kanssa. Etenkin kun meidän pitäisi lähteä reissuun ja en haluaisi reissun olevan pelkkää pikkuhousunsuojan kyttäämistä ja sotkemista, varsinkin kun aion olla uikkareissa suuren osan aikaa! Yleensähän mulla ei ole ollut mitään tiputtelua ja luteaalivaihe varsin ok, koska menkat alkaa säännöllisesti vasta dpo 14. Nyt viime kierrossa, joka oli ensimmäinen Letrozol-tuettu, oli vähän ruskeaa tuhrua valkovuodon seassa dpo 9 alkaen, joten sen estämiseksi kai tämä Lugesteron-kuuri määrättiin (takana siis Letrot, Pregnyl ja inssi). Kannattaisikohan soittaa ja kysyä siitä Crinonesta, vaikka se onkin kalliimpi, jos se sotkisi vähemmän <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ethän sinä siinä mitään menetä, vaikka soittaisitkin ja pyytäisit niitä.
Ite en oo nyt muutamaan kuukauteen lugeja käyttänyt, joten en muista miten mulla oli, mutta jotkuthan sanoo että nuo 200mg:n pillerit sottaa enemmän. Toki niitä voi myös syödä, että voithan siitäkin kysäistä lääkäriltä jos sille soittelet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekuri soittikin jo tänään. Sanoi että voin käyttää joko Lugeja vain iltaisin tuplamäärän tai sitten Crinonea joka on vain kerran päivässä. Sain siihenkin reseptin ja nyt pitäisi sitten päättää miten haluaa tehdä :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@rullakatriina Mä ehdein yhden kierron käyttää lugeja juurikin samaiseen vaivaan, ja lugekierrossa tärppäsikin sitten heti :) Annostus mulla oli aamulla 1x100mg ja illalla 1x200mg. Ainakaan yöllä ei sotannut tuo yksi 200mg, aamulla tuli vessakäynnillä suurimmat töhnät pois. Mutta paljon vähäisempää sottausta se oli kuin olin lukenut ja luullut että on :D Voithan kokeilla jos laitat illalla nuo molemmat, jos tuntuu epävarmalta päivällä. Liikkuessa voisi ajatellakin että sottaa kuitenkin vähän enemmän kuin yöllä nukkuessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä päädyin nyt sitten tässä kierrossa Crinoneen, jos se olisi vähemmän hankalaa reissussa. Jos (kun? pessimisti ei pety) seuraavaan kiertoon päästään niin siinä varmaan kuitenkin Luget, koska Crinone on paljon kalliimpaa. Toivotaan että se kuitenkin tehoaisi riittävän hyvin. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kunhan tuli mieleen, että kuinka kauan jouduit niitä käyttämään :)

 

Meikä pääsee taas tänään aloittamaan söträämisen. Lääkärin ohjeista poiketen testaan nyt vain 200mg/pv annostusta. 300mg/pv annostuksella kun seuraava kierto menee sekaisin.

Edited by Anastacia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt mennyt viikon ajan lugesteron 200mg vaginaalisesti. En ole huomannut mitään haittoja tai oireita. Jopa ihmetyttää kun ei ole edes mitään ns progestiinioireita mitä on aikaisemmissa kierroissa ollut. Onko muilla lugesteroni jotenkin peittänyt luteaalivaiheen oireita? Nyt on nimittäin todella vaikea edes toivoa plussaa kun on niin oireeton olo koko ajan... Ihan kuin olisi taas ehkäisy käytössä, vaikka mielestäni lämpöjen perusteella ovulaation olisi pitänyt tapahtua. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko täällä vielä lugeilijoita?
Sain jostain päähäni, että pitäisköhän melkein vuoden tauon jälkeen testata lugeja :D Mulla on niitä vielä jemmassa monta liuskaa, kun lutisongelmat viimein katosi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now