Sign in to follow this  
Followers 0
Secretariat

Ei raskautta keskenmenon jälkeen

3 posts in this topic

Olen 35v nainen ja ongelmana on, etten ole onnistunut tulemaan raskaaksi km 03/2015 jälkeen. Pian vuosi mennyt. Joka kuukausi odotan jos nyt olisi tärpännyt mutta alkaa usko hiipua. Ensimmäinen raskaus alkoi ensimmäisestä yrityskierrosta. Jouduin kaavintaan.

 

Pidän toivoa yllä, voivatkohan raskausoireet olla erilaiset toisella kerralla? Minulla ei ennen km ollut koskaan pms-oireita, nykyään rintojen arkuus ja turpoaminen alkaa heti ovulaatiosta. Tarkoittanee ettei taaskaan ole tärpännyt kun pms-oireet samat kuin aina?

 

Pelkään että jokin vialla mitta mitään ei vielä ole löytynyt. Tutkimukset aloitettu. Keltarauhastaso matalahko, sain letrot. Nyt väläytelty aukiolotutkimusta, koko ajatus hirvittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on vähän vastaava kokemus. Ensimmäinen raskaus alkoi heti ensimmäisestä yrityskierrosta, mutta päättyi keskenmenoon. Toisen kerran tulin raskaaksi vuoden kuluttua, mutta myös sillä kertaa meni kesken. Sitten ei enää tapahtunutkaan mitään ja alkoi olla epämääräisiä kipuja alavatsalla, joita tutkiessa löydettiinkin sitten endometrioomat munasarjoista. Saatiin lähete lapsettomuuspolille ja hoitosuositus oli suoraan IVF, josta saatiinkin meidän esikoispoika. Nyt odotan toista lastamme ja tämä raskaus alkoi yllättäen ilman apuja.

 

Noita tutkimuksia ei siis kannata etukäteen kammota liikaa, vaan kyllä se on parempi tietää, jos jotain on vialla. Paljon voidaan hoitaa ja hoidon onnistuessa palkinto on kyllä sen arvoinen :) Ehdottomasti siis rohkeasti vaan tutkimuksiin, jos lapsi on toiveissa!

 

Ja sen verran vielä, että eri raskauksissa oireet todellakin vaihtelee, eli oireista/oireettomuudesta ei välttämättä kannata liikoja päätellä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aikalailla sama juttu mulla ikää myöten. Km 3/2015, keltarauhastaso matala, eikä mitään kuulu. Itsellä on julkisen puolen tutkimuksiin aika kuukauden päähän (lähete yksityiseltä, jossa myös alhainen progesteroni todettiin). Jos jostain voin olla iloinen, niin siitä, että onpahan lääkärille näyttää dataa siitä, että vuoden ajan on kierrot olleet epänormaalit. Ovis tulee vaihtelevasti turhan myöhään ja luteaalivaihe on aivan onneton. Kun se kerran oli "jopa" 11 päivää, testailin toiveikkaana, jos vaikka edes kemiallisen raskauden bongaisi, mutta ei. Tavallaan melkein toivoo, ettei raskaus pääsisi edes alkamaan, koska ei se voi tällä kropalla luomuna jatkua - siltä ainakin tuntuu. Hormonihoitoja odotellessa siis.

 

Jossain joku kertoi, että ei ollut tarvinnut mennä aukiolotutkimukseen, koska oli keskenmeno takana ja siitä päätellen ainakin toinen puoli auki. Mutta vaikuttaa siltä, että todennäköisemmin joutuu aukiolotutkimukseen kuitenkin. Nyt kun siihen ei ole vielä passitettu, ajatus ei tunnu niin hirvittävältä, koska ylipäätään odotan sitä, että jotain alkaa tapahtua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0