Sign in to follow this  
Followers 0
Maallinen olento

Miehen laiskat siittiöt?

12 posts in this topic

Heippa, eka aihe minkä tänne teen :) Toivottavasti teillä olisi antaa paljon hyviä vinkkejä!

Eli, miehellä on teininä käynyt onnettomuus jossa kivekset vahingoittuivat. Nykyään kuulemma "siittiöitä on, mutta ovat todella laiskoja/liikkumattomia". Aiemmin (vuosia sitten?) on lääkärissä sanottu, että lastensaanti tulee olemaan haastavaa. Molemmilla meillä on vauvakuume päällä ja jännittää, saadanko koskaan lasta/lapsia tai jos saadaan, kauanko joudutaan odottamaan. Olisko kellään kokemuksia/tietoja ns. laiskoista siittiöistä? Mitenhän voisi helpottaa tällaisilla siittiöillä hedelmöittymistä? Kaikki vinkit ja kokemukset kuullaan mielellään, kiitos! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka!

 

Ikävän kuuloinen tilanne :( Mutta toisaalta taas hyvä, että tiedätte asiasta jo nyt :)

 

Me olemme mieheni kanssa nyt julkisella IVF/ICSI-hoitojonossa, kun hänellä on todettu (ilman mitään tuollaista selkeää syytä) vähäinen määrä siittiöitä ja niidenkin huono liikkuvuus. Periaatteessahan, jos on yksikin siittiö, hedelmöitys voi luomuna onnistua (vaikka oikeasti siimahännät tarvitsevat toisiaan päästäkseen eteenpäin). Me ollaan nyt toivottu lasta ja oltu ilman ehkäisyä pian n. puolitoista vuotta, eikä mitään raskauteen viittaavaakaan ole tapahtunut. Hedelmöityshoidoista tosiaan tuo IVF (koeputkihedelmöitys) tai jopa ICSI (eli se, missä yhteen munasoluun tuikataan yksi siittiö) on lähes ainoa, mitä vähäisillä ja/tai huonosti liikkuvilla siittiöillä tehdään. Jos hoitoihin haluatte mennä, jonotusta tullee sen puolisen vuotta, plus jokunen esitutkimus/odottelu/väli/loma/mitäikinä-kierto. Tämä siis julkisella puolella. Yksityisellä pääsisitte hoitoon tod näk heti halutessanne.

 

Luomukeinoihin minäkin kaipaisin vinkkejä :). Jostain (eli varmaankin tämän palstan jostain toisesta ketjusta) olen lukenut mm. miehen vitamiini-, sinkki- tai clomifen-kuureista, joilla sperman laatua on saatu parannettua, mutta jos teillä on syynä rakenteellinen vahingoittuminen, niin vitskuista ei välttämättä ole apua. Tavallaan voisi ajatella myös naisen "hyvien limojen" auttavan huonosti liikkuvia siittiöitä, joten jotain tähän auttavia kikkakolmosia voisi kokeilla. Klassisin lienee greippimehu :D

 

Lääkärikin on meille sanonut, että sinällään raskaus on koko ajan mahdollinen, sen todennäköisyys vaan on melko pieni.

 

Itse olen miettinyt sitä, että kun siittiöt liikkuvat huonosti ja hitaasti, kannattaako niitä saada pelipaikoille runsaasti ennen ovulaatioajankohtaa, jolloin olisi aikaa pidemminkin kaarrella ennen munasolun kohtaamista, vai vasta lähempänä sitä? Eli tarkoittaako huonosti liikkuminen myös sitä, että raukat kuolevat nopeasti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva saada tänne vastaus, vaikka onkin harmillista kärsiä tällaisesta vaivasta. Onko julkisella puolella paljonkin halvemmat hoidot verrattuna yksityiseen?

 

Monivitamiini- ja kivennäisainelisiä ollaan molemmat alettu syömään, toivotaan että olisi vähän edes apua...

 

Me taas ollaan harrastettu ahkeraan seksiä, kun jostain luin että se parantaa siittiöitä. Nyt kun tässä kierrossa alan tikuttelemaan ovulaatiota, niin peuhaaminen kyllä varmasti on superahkeraa sitten kun ajankohta vaikuttaa hyvältä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Julkisen puolen hoidot on kyllä huomattavasti halvempia, yksityisellä maksaa monta tonnia yksi IVF-hoito + lääkkeet, julkisella maksat vain polimaksut lääkkeiden lisäksi. Ja lääkkeetkin maksaa helposti 1000e/hoito.

 

Meillä myös ongelmana oli laiskat siittiöt (joita oli myös vähän, sama diagnoosi siis kuin Lunnan miehellä), mies söi sinkkiä, ubikinolia, L-arginiinia, L-karnitiinia ja lopuksi vielä omega3-kapseleita. Varsinkin sinkistä oli ihan selkeä apu, useamman kuukauden sinkkikuurilla liikkuvien määrä nousi huomattavasti. Meillä lapsi saatiin lopulta 3. ICSI-hoidosta, 2.5 vuotta ehti olla yritystä eikä luomukierroissa ikinä plussanhäivääkään, vaikka tosiaan teoreettinen mahdollisuus oli.

Edited by Murkelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo lääkket on ihan hullun kalliita. Julkisella tulee tosiaan vain poliklinikkamaksut, jotka on samansuuruiset riippumatta siitä mitä tehdään (pelkkä keskustelukäynti, ultraus, muu tutkimus, punktio, siirto yms.). Yksityisellä jokainen toimenpide on hinnoiteltu erikseen.

 

Sinkkiä voisi meilläkin kokeilla. Mies syö jo monivitamiinia, mutta voisihan siihen rinnalle kokeilla tuota sinkkiä kuuriluonteisesti. Onhan se varmaan parempi myös noissa hoidoissa käytetyissä spermoissa, jos on enemmän liikkuvia, mistä onnekkaat siittiöyksilöt valita. Luomuplussaan en enää usko, mutta eihän sitä yrittänyttä laiteta :)

 

Onnea matkaan Maallinen olento :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Murkelo sanoi tossa aiemmin, että julkisella tulee lääkkeet myös maksaa itse, mut Lunna sanoi että vaan polimaksut? Eli miten tää nyt menee :D Ihan mielenkiinnosta, toivotaan ettei meidän tarveis hoitoihin mennä...

 

Lunna, kiitos ja pidän peukkuja teillekin! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Joo lääkkeet pitää kyllä maksaa itse molemmissa tapauksissa, Lunna taisi tarkoittaa tolla "vain" sanalla että verraten siihen, että yksityisellä pitää maksaa jokaisesta ultrasta yms. erikseen.

Edited by Murkelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jes juuri niin kuin Murkelo sanoi :) Välillä vähän vaikeaa kirjoittaa ajatuksenvirtaa selkeästi.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heeeiii, meillä on ukkelilla ollut syöpä ja sytostaatit vei siittiöiden liikkumiskyvyn. Antoivat silloin n. 10% mahdollisuuden vauvaantua.

Mä uskoisin, että meillä suurin syy tärppiin kävi luomujuttujen ansiosta. Esikoinen oli varmaan ihan vaan tuuria ( :D ), mut tää kakkonen kun sai alkunsa varmoilla päivillä ja ilman yrittämistä, niin jaksan uskoa luomujuttuihin. Ykkösen ja kakkosen välissä ukko alkoi urheilla ja pumpata rautaa + syömään terveellisesti + SINKKI (parantaa siittiöiden kuntoa). Ja mä vetelin greippimehua (sieltä kylmäkaapista, taitaa olla joku verigreippi+greippi nykyään ainut vaihtoehto) ja tietty söin samaa terveellistä ruokaa kun ukko. Molemmat ollaan lopetettu polttaminen jo aika päiviä sitten ja ja ja ja. Onhan näitä. Mutta en vaan usko siihen, että meillä olisi kahta lasta jos ei edellä mainittuja olisi tehty/syöty.

 

Musta on tullut aikamoinen hippi ja kikkakolmonen näissä jutuissa, älkää välittäkö. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sattui tällainen vanha ketju silmään joten vastaanpa minäkin, jos vaikka olisi jollekulle hyötyä.

Meillä kans miehellä on todettu hyväkuntoisten ja liikkuvien siittiöiden määrä vähäiseksi. Kun piti tehdä inssi 2015, olikin kuumeisen flunssan takia siittiöiden määrä ja laatu romahtaneet. Mutta sen tuloksen jälkeen alkoi kova kuuri SINKKIÄ, l-arginiinia, l-karnitiinia ja ubikoninia (googlasin, ostin ja syötin). Seuraavassa kuussa tuli luomuplussa kolmen vuoden yrittämisen jälkeen. Joten suosittelen! :)

Täytyisikin nyt kakkosta yrittäessä ostaa vähän buusti-aineksia :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0