Suvi

Miten kauan mikäkin koko sopi vauvallesi?

155 posts in this topic

Eli tänne pohdintaa vauvanvaatteiden koosta vs. vauvojen koko, onko merkeillä eroa yms. aiheeseen liittyvää höpinää :)

 

Eli meiän poitsu on nyt 3,5kk ja tänään juuri pakkasin pois 60-senttiset vaatteet, 62-kokoa en ole raaskinut vielä vaihtaa 68-kokoon, vaikka kohta sekin on edessä... :(

 

50-senttiset meni meillä ekat 3 viikkoa, 56- senttiset 6-viikkoseen asti ja siitä eteen päin käytössä olleet siis 60/62-kokoiset :) Pojan syntymämitat oli 4045g ja 52cm, 3kk neuvolassa mitat 7080g ja 64,5cm, eli ei nyt ihan pikkumies kyseessä, joten vaatteetkin jää vauhdilla pieniksi...

 

Merkkipohdintaa: Lindexin vaatteet on mun mielestä muita merkkejä pienempiä, Johan vaatteet muita kapeampia, äitiyspakkauksen vaatteet taas muita suurempia... Muuten en oo ainakaan vielä huomannut sen suurempia eroja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä muistaakseni meni suuripiirtein näin:

50 cm: 0-2 vko

56 cm: 0-1 kk

62 cm: 1-2,5 kk

68 cm: 2,5-4,5 kk

74 cm: 4,5 kk->

 

Poika oli pitkä syntyessään (53 cm, 3730 g) ja pitkä on nytkin 5 kuukauden iässä (luultavasti vähän yli 70 cm).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en enää muista tarkalleen, että minkä ikäisenä minkäkin kokoisia vaatteita tuli käytettyä. Meidän vauvathan syntyivät alle 3 kg:n painoisina ja pituuttakin oli vain 49 cm, joten ainakin 50 cm:set vaatteet oli piiiitkään käytössä, merkistä tosin riippuen. 56-62 cm:set vaatteet menivät nekin pari kolme kuukautta, osin limittäinkin. Äskettäin laittelin pois viimeisiä 68 cm:siä bodyja, mutta esim. sen kokoiset neuletakit ja jotkut housut mahtuvat vielä. Tällä hetkellä ikää on n.9 kk ja pituutta n.74 cm (painoa en edes uskalla arvailla, on nuo niin jötkäleitä mun mielestä! :P ) ja pääasiassa siis 74 cm:set vaatteet on käytössä. Osa niistäkin on jo hieman pienehköjä, mutta osa vielä oikein sopivia.

 

Vaatemerkeistä tosiaan Tuttalla on todella reilu mitoitus ja 68 cm:set puolipotkarit menee ainakin pojalle vielä hienosti! H&M:n vaatteet on just eikä melkein kokomerkintänsä kokoisia, kun taas Lindexin koot on tosiaan pienehköjä. Tosin on noissa eri valmistajien omissakin vaatteissa joskus paljon kokoeroja... Name It:in vaatteet on mielestäni taas turhan kapeita ja liian pitkiä kokomerkintäänsä nähden (siis merkillisen mallisia).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän vauva oli pienikokoinen syntyessään (48 cm ja alle 3 kg) ja 50 cm vaatteet mahtuivatkin pitkään, muistaakseni n 1,5 kk ja osa jopa lähemmäs 2 kk ikää. Yksi Tuttan 50 cm body taitaa olla vieläkin käytössä :rolleyes:

 

56 cm vaatteet taas tuntuvat meillä jäävän lyhytaikaisemmiksi, kun muksu kasvaa hujahti kuukaudessa 4,5 cm pituutta... Ovat olleet käytössä nyt 1-1,5 kk ja jo nyt rinnalla on 60-62 cm vaatteitakin. Vauvalla ikää nyt reilut 3kk ja pituutta 60 cm ja painoa reilut 5 kg. Arvioisin, että 4 kuukauden ikään mennessä ollaan siirrytty kokonaan 60-62 cm vaatteisiin. Paitsi että pari Tuttan 56 cm bodya on pojalle vielä isoja, samoin kaikki äp:n 60 cm vaatteet on vielä isoja...

 

Meidän pitkällä, hoikalla vauvalla vaatteissa loppuu ensin pituus, leveyssuunnassa menisivät varmaan pitkäänkin.

Edited by marninkainen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapsilla (nyt 4kk) on käytössä bodeja 62-74 kokoja. Saattaa käytöstä löytyä vielä jokin 56-kin. :blink: Niin paljon on merkeissä eroja. Kun olin lajitellut kokojen mukaan laatikoihin isommat saadut vaatteet odottamaan, onkin niistä osa jo pieniä kun tajusin kaivaa esille. :( Aika samoja havaintoja olen tehnyt noista merkeistä, mitä muutkin. Meillä kanssa pituus on se, mistä jää kiinni.

 

Meillä on tähän saakka jäänyt pieneksi:

koko 50 1kk:n ikäisenä

koko 56 3-4kk:n ikäisenä

koko 62 4kk:n ikäisenä (pienimmät merkit)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En muista tarkkaan milloin mikäkin meni, varmaan aika samoin kuten Iguana luetteli, bodyt ainakin. Housut meillä on aina mahtunut pienempää kokoa kuin body (poika on harteikas ja pitkäselkäinen, lyhyet jalat).. Ärsyttävää välillä kun olisi kivoja yläosa+alaosa yhdistelmiä, mutta ne ei olekaan sopivia yhtäaikaa..

 

Ja merkeistäkin samat havainnot, tutta iso, lindex pieni. Minäkin olen ollut tyytyväinen H&M-kokoluokituksiin, ne pitää hyvin paikkansa.

 

Ja merkin sisälläkin jopa samassa vaatteessa on huikeita eroja! Siskoni oli ostanut vauvalleen 2kpl lindexin 56cm housuja (samanlaiset, eriväriset vaan), ne kun pisti vierekkäin niin niissä oli usean sentin ero toisiinsa! Se on tuossa kokoluokassa aikas paljon..ihan kuin toiset olisi numeroa isommat, vaikka kokolappu väittää samankokoisiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alussa olin hyvin tarkka että on juuri sopivat vaatteet ja itkua vääntäen vaihtoi isompaan. No nyt kahden vuoden kynnyksellä alkaa jo oppimaan, että ei se haittaa jos on vähän isompaakin, kun ne kuitenki kohta jää jo pieniksi. Eli jos toinen vauva tulee niin pidän varmaankin aika laajalla kokoskaalalla vaatteita etteivät jää muutamat vain yhden tai kehden kerran vaatteiksi... Niinkuin jäi neidin kanssa.

Ja olisin haalimatta niin kovin pieniä hyllyyn. Esim. jälkikäteen ajateltuna äitiyspakkauksen vaatteilla selviää hyvin pitkälle. :)

Niin ja neiti on kohta 2v ja meillä menee joistakin Tuttan bodeista 80 ja toisen merkkisistä voi olla jo 92. Ajattelin vielä alennusmyynnistä jossain vaiheessa katsella jo 92-98 senttisiä vaatteita. Ne menisi hieman kauemmin, ehkä syksyyn /talveen saakka. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä käytetään paljon isompia bodyja kuin housuja eli keskivartalo ja kädet tuntuu tosi pitkältä. Tyttö on 68cm nyt 4,5kk iässä ja painoakin 7700g. Pituudesta huolimatta vieläkin mahtuu yhdet NameIt-merkkiset 50-koon (!!) housut (kutsutaankin niitä hopparihousuiksi, on sen verran väljät) ja muissa housuissa 62 on vielä ihan reilun pituinen, 68 auttamattomasti liian suuri. Bodyjen on kuitenkin oltava vähintään kokoa 68 eikä 74 ole monissakaan merkeissä liian suuri. Tyypillinen suomalainen persjalkainen ;) ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

50 cm: 0-2kk

56 cm: 1-3 kk

62 cm: 3-6kk

68 cm: 5kk ->

 

Poika oli pieni syntyessään (49cm ja 2635g), joten pienet vaatteet menivät pitkään. Nyt ikää 8kk ja vielä ei olla siirrytty 74cm vaatteisiin, mutta äitiyspakkauksen 70cm vaatteet ovat käytössä. Neuvola on vasta helmikuussa, mutta epäilisin että paino on tällä hetkellä n.8kg ja pituus vähän yli 70 cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

50 cm: 0-1 kk

56 cm: 1-2kk

62 cm: 3kk ->

 

Eli meillä on vielä 62cm vaatteet käytössä. Poika on huomenna 6kk. Bodyt ovat tällä hetkellä äityspakkauksen 60cm (jotka ovat isoja), pari 62cm ja sitten 68cm. Muut vaatteet ovat 62cm. Poika oli syntyessä 45cm ja painoi 3200g. Viime neuvolassa oli 61cm ja painoi 6200g. Arvelisin, että poika on tällä hetkellä 63cm pitkä ja painaisi 6.5 kg. Prisman Giraf-merkkiset ulkovaatteet ovat aika kaposia. Kuten muut ovat jo todenneet niin Lindexin vaatteet ovat pieniä.

Edited by Aurinko_81

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ollaan tähän mennessä menty H&M:n kokomerkintöjen mukaan aika tarkasti. Ehkä hiukan aiemmin ollana aina siirrytty seuraavaan kokoon. Eli jos näillä linjoilla mennään, niin meillä siirryttäisiin kohta 92 kokoon. Ja niin meillä osittain onkin jo tehty. Mutta kyllä aika monet 86 kokoset vielä jonkin aikaa mahtuvat.

 

Hiukan vaihtelevasti sitten menee noiden muiden merkkien kanssa. Ja esim. 74 koko jäi meillä lähes kokonaan väliin. Pojan serkulla taas jäi vissiin 80 koko väliin (vai oliko se 68, en nyt muista).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä molemmat pojat kasvoivat alkuun melko nopeasti, mutta sitten noin puolesta vuodesta eteenpäin kasvu on tyssännyt ja vaatekootkin menneet pidempään. Suunnilleen näin meni aluksi 50 - 0-1,5kk, 56 1,5-3kk, 62 3kk-5kk, 68 5kk-> . Meidän kohta 11kk poika käyttää alaosissa kokoa 68 (jokunen 74) ja yläosissa 74/80. Taapero 2v 2kk käyttää alaosissa 80/86 ja yläosissa 86 (jokunen 92). Esikoinen on käyttänyt osaa vaatteista nyt jo yli vuoden.

 

Mulla oli esikoisen kanssa ihan sama kuin -Marialla- , että viimeiseen asti pidin pienempiä vaatteita, enkä olisi halunnut vaihtaa isompaan. Nuoremmalla käytän selvästi isompia vaatteita, käännän vaan vähän hihoja. Musta on kiva, että voi käyttää vähän pidempään niitä suosikkivaatteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

50 cm: 0-1kk

56 cm: 1-3 kk

62 cm: 3 kk ->

 

Meillä on nyt siis 60 ja 62 senttiset käytössä, tytyllä ikää 3,5 kk ja pituus reilu viikko sitten 61 cm, paino 5,9 kg (syntyessään 49 cm ja 3050 g).

 

H&M:n housuissa meillä jää vyötärö vähän löysäksi ja lahkeet nopeasti lyhyiksi. Lindexin vaatteet tosiaan taitaa olla vähän pienempiä, mutta malliltaan sattuvat meidän neidille parhaiten.

Edited by hannat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän vauva syntyi 3 kg:n painoisena, mutta 44-50cm vaatteet menivät kuitenkin vaan eka kk. Painoa ja pituutta tuli vauhdilla ensimmäiset kolme kuukautta. Sitten 6 kk ikäisenä, käytettiin kokoa 68, vaikkakin tytsy oli pitempi -- 70 cm, mut hoikka ja 68 sopisi mainiosti. Mutta sen jälkeen käytettiin aika pitkältä 68 ja itseasiassa myös 71 kokoja, koska 74 oli liian iso vielä muistaakseni 11 kk iässäkin. Skandinavian koot aika reiluja ja hoikemmille eivät usein sopii... Euroopasta ollaan ostettu enemmistön vaatteista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hankin esikoista varten jo 50 cm ja vähän enemmänkin 56 cm vaatteita. Pelkäsin, et ne jää suurimmaksi osaksi käyttämättä, mutta täällähän suurin osa on käyttänyt vaatteita 2vko - 1kk. :) Hieno homma!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bodyissa näin:

 

50cm 1kk asti

56cm 3kk asti

62cm 6kk asti

68cm 9kk asti

74cm nyt käytössä ja ikää siis 11+kk. Myös 80cm:n bodyt olen ottanut rinnalle, kun vaatteita on (vihdoin) niin vähän.

 

Housuissa meillä mentiin vielä 1-2kk lisää pienemmillä. Just laitoin 68cm housut pois. 74cm on suht sopivat, 80 tippuu päältä kontatessa, joten vielä en niitä ole käyttöön ottanut.

 

Meillä on käytössä kestovaipat, ja poika on aika pieni ja hoikka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mihin ikään asti teillä muilla on mahtunut Reiman 68 cm talvihaalari? Ostin alennusmyynnistä ko. haalarin ja toivon että tulee mahtumaan edes osan talvesta meidän tulevalle toukovauvalle (LA toukokuun lopussa)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

50 cm --> n. 2 viikon ikään saakka.

56 cm --> n. 2vko - 1kk

62 cm --> n. 1kk - 4kk

68 cm --> n. 4-6kk

74 cm --> n. 6-8kk

80 cm --> n. 8kk

 

Poika ei ole pitkä, mutta pitkäselkäinen ja roteva. Kaula-aukot venyy ja hihat jää lyhyeksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

50 cm -> 1 kk saakka (muoks. poitsu oli 2910 g ja 48 cm syntyessään)

56 cm -> 3 kk saakka

62 cm -> 4,5 kk saakka (korjaus:hm:n ja marimekon bodyt edelleen käytössä, ikää 6,5 kk)

68 cm -> 8 kk saakka

Edited by Sadette

Share this post


Link to post
Share on other sites

3,5 kk ikäisenä jäi 56 cm vaatteet pieniksi. 62 cm ovat vähän isoja. Varsinkin leveissä potkuhousuissa molemmat jalat voivat löytyä samasta lahkeesta. Syntymäpaino oli 2780 g ja -piyuus 47 cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä neiti oli syntyessään 3300g ja 49cm. Nyt ikää 3kk, 6 kg, 61 cm. Vaatteet muistaakseni näin:

50 cm 1-1,5 kk asti

56 cm 2-2,5 kk asti

62 nyt käytössä. Suurin osa edelleen reiluja, mutta 56-koosta menee enää ainoastaan Tuttan vaatteet.

 

Jos bodyt jää lyhyiksi, mutta leveys ja hihat ovat hyviä, kantsii käyttää bodyn jatkopalaa. Meillä se on jatkanut monen suosikkivaatteen käyttöikää. Niitä saa ainakin kestovaippakaupoista. Kahden jatkopalan pakkaus maksaa noin 11 eur. Suosittelen! Huippuidea!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko meidän muksut jotenkin poikkeuksellisen isoja kun tuntuu että niillä kinnaa 56cm vaatteet jo reilusti alle 2kk iässä. Vai kutistaako kuivausrumpu vaatteita niin paljon?

Esikoinen oli 1kk ikäisenä 59cm joten sillä nyt ihan normaalia ettei 56cm enää mahtunut, mutta neiti on nyt 54cm (1,5kk) ja tuntuu että osa 56cm vaatteista ei mahdu. Osa kyllä menee, mutta jotkut jääny pieneks...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mihin ikään asti teillä muilla on mahtunut Reiman 68 cm talvihaalari? Ostin alennusmyynnistä ko. haalarin ja toivon että tulee mahtumaan edes osan talvesta meidän tulevalle toukovauvalle (LA toukokuun lopussa)...

 

 

Riippuu tietenkin syntymäkoosta ja kasvusta, mutta luulisi menevän ensimmäisen talven. Meidän maaliskuun alussa syntynyt poika on käyttänyt koko talven 74 kokoista Reimateciä, mutta pienemmälläkin oltaisiin pärjätty. Tuohon hukkui ihan täysin alkutalvesta. Rinnalla äp-haalari (2007), joka mahtuu vielä oikein mainiosti ja sehän on kokos 68.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mihin ikään asti teillä muilla on mahtunut Reiman 68 cm talvihaalari? Ostin alennusmyynnistä ko. haalarin ja toivon että tulee mahtumaan edes osan talvesta meidän tulevalle toukovauvalle (LA toukokuun lopussa)...

 

 

Riippuu tietenkin syntymäkoosta ja kasvusta, mutta luulisi menevän ensimmäisen talven. Meidän maaliskuun alussa syntynyt poika on käyttänyt koko talven 74 kokoista Reimateciä, mutta pienemmälläkin oltaisiin pärjätty. Tuohon hukkui ihan täysin alkutalvesta. Rinnalla äp-haalari (2007), joka mahtuu vielä oikein mainiosti ja sehän on kokos 68.

 

Riippuu lapsen kasvusta. Meidän esikoinen syntyi kesäkuussa ja ostin sille ensimmäisenä syksynä 74cm talvihaalarin. Kyseinen haalari kuitenkin jäi pieneksi jo samana talvena ja jouduin ottamaan käyttöön 80cm haalarin lopputalvesta... Hieman turhautti hommata kaksi eri haalaria, mutta minkäs sille mahtoi kun herra kasvoi niin kovaa vauhtia.

Mutta lapset on niin yksilöllisiä. Toiselle voi ihan hyvin mennä 68cm halaari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 50-senttiset eivät mahtuneet lainkaan (pojan syntymäpituus 55 cm), ei myöskään suurin osa 56-senttisistä, joitakin käytettiin kahden viikon ajan. Nyt kolmeviikkoisella (59cm) on käytössä 60- ja 62-senttiset vaatteet, jotka toivottavasti riittävät jonkun aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now