Sign in to follow this  
Followers 0
Maallinen olento

Lyhyt luteaalivaihe?

8 posts in this topic

Kokemuksia lyhyestä luteaalivaiheesta? Kuinka lyhyt on yleensä, onko tapahtunut raskautumisia, menivätkö kesken vai pääsivätkö pinnasänkyyn asti?

 

Itseäni huolettaa, kun mulla on ilmeisesti tosi lyhyt luteaalivaihe. Viime kierrossa tikutin ensimmäistä kertaa ovista, ovisplussan sain kp18 ja tuntemuksien mukaan ovis oli kp20. Menkat alkoivat kp29 (mulla kierto ollut 26-28 päivää), ehdin jo toivoa raskautumista kun raskaustestissäkin näkyi jotakin edellisiin testeihin verrattuna. Mut sitten ne menkat alkoikin, tavallista rajumpina.

 

Nyt tässä kierrossa menossa kp17 ja ovisplussaa ei ole tullut vieläkään... Huomenna sitten ehkä? Toivotaan, mut onko tässä mitään toivoa raskautua jos vuoto alkaakin vaikka jo kp26... :( Tai jos alkaa kp28 niin sekin taitaa olla liika lyhyt luteaali?

 

Puhuin tästä lääkärille ja sain lähetteet hormonikokeisiin, tarkoitus olisi yrittää saada aika vaikka ensiviikon perjantaille tai sitä seuraavalle viikolle, kun samalla otetaan verestä raskaustesti.

 

Jännittää ja ahdistaa tämä luteaalivaiheen lyhyys, meillä kun muutenkaan ei tule raskautuminen olemaan helppoa miehen huonojen siittiöiden vuoksi :( Joten kaipaisin kokemuksia lyhyestä luteaalivaiheesta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

 

Mulla ei ole asiasta sinäänsä kokemusta, pahoittelut, mutta toivottavasti saat verikokeista jotain apua. Tuolla Letro-ketjussa ollaan lähiaikoina paljon keskusteltu Lugesteronista, joka "turvaa" tätä vaihetta kierron loppuun, olisiko tästä sinulle apua tai jostain toisesta valmisteesta?

 

Tsemppiä teille yritykseen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullahan oli aikasemmin niin, että ovisplussan sain kp 17/18 ja luteaalivaihe kesti sen 10 tai 11 päivää lyhyimmillään. Puhuin asiasta lääkärille, joka määräsi Kiapsan mainitsemat Lugesteronit. Otin ne käyttöön ja raskaus alkoi siitä kierrosta. En usko, että oli pelkkää sattumaa. Kannattaa siis ottaa asia lääkärin kanssa puheeksi :)

 

Tsemppiä yritykseen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olikos se niin että 10-16 päivää olisi jotakuinkin normaali vaihteluväli? Niin muistelisin. Jokatapauksessa vastauksena kysymykseen, mulla lyhyehkö luteaalivaihe säännöllisesti 11 päivää (ovis yleisimmin kp 17-18) ja allekirjoituksesta näkee tilanteen. Koska asia kuitenkin mietityttää sua ja luteaalivaihe on lyhyenpuoleinen, niin hyvä että otit asian puheeksi lääkärin kanssa, ei niistä verikokeista varmasti haittaa ole. :) Tsempit yritykseen täältäkin! (edit. tuli mieleen että oletko vasta lopettanut pillerit tms? Josko kierto vasta hakee uomiaan ja se voisi selittää asiaa.)

 

edit2. bongasin aiheen vasta perustetuista, en kiinnittänyt huomiota että aloitus oli lapsettomuuspuolella. Mahdollisesti siihen liittyvää näkökulmaa en siis osaa kertoa.

Edited by suvituuli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitkään lasta yrittänyt ystävä sai tukea loppukiertoon (muistaakseni Terolutit silloin) kun luteaalivaihe oli 10 päivää ja ensimmäisestä lääkkeillä tuetusta kierrosta sitten raskaaksi.

 

9 päivän luteaali kieltämättä kuulostaa lyhyeltä, muttei tietenkään mahdottomalta: jos alkio tarrautuu nopeasti, ei se vuoto sitten ala (kun vain keltarauhanen jaksaa tukea). Luteaalivaihe on helppo korjata pienellä lääkityksellä, millä tarkoitan lähinnä sanoa sitä, että voi olla kriittinen vaiva, mutta toisaalta näissä lapsettomuusasioissa niitä helpoimmin korjattavissa olevia.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastauksista! Lugesteronista tai muusta tuotteesta avun saaneet, oliko teillä pitkittyneen yrityksen taustalla jotain muutakin kuin luteaalivaihe, esim. huonot siittiöt...? Voiko ovulaatiota yrittää saada aikaistettua tai luteaalivaihetta pidennettyä jollakin kikkakolmosella (muistelen lukeneeni että ovulaatio ainakin voisi myöhästyä Buranalla niin onkohan sitten mahdollisesti muita asioita jotka voi vaikuttaa)? Mä en kyllä ihmettelisi jos keltarauhasen toiminnassa olisi jotain häikkää, kiitos vuosia sitten sairastetun anoreksian.

 

Meillä tosiaan vasta kolmas yrityskierto nyt mutta huolettaa jo, koska aiemmin lääkärissä miehelle sanottu että lapsen saanti voi olla todella haastavaa siittiöiden vuoksi... Sitten vielä päälle tämä lyhyt luteaalivaihe niin saa nähdä miten käy... Muuta vikaa nyt ei ole (vielä) löydetty. Tiedän että on aikaista olla huolissaan kun ei olla vielä kauaa yritetty, mutta kyllä vaan tämmöset asiat huolettaa kun jo etukäteen tiedossa että lapsen saannissa voi kestää (tai olla pahimmassa tapauksessa jopa mahdottomuus) :/

Edited by Maallinen olento

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maallinen olento, me saatiin Luget kun oltiin yritetty kaksi kiertoa Letrozolilla ja kolmannessa kierrossa follia irrotettiin Pregnyl-piikillä. Eli Luget on yleensä aina jatkoa muulle hedelmöityshoidolle, mutta varmasti myös ilman niitäkään sitä voisi saada hyvin perustein. Meillä on taustalla ns. selittämätön lapsettomuus, miehen siittiöt olivat vähän huonommassa jamassa, mutta tupakoinnin lopetus ja vitamiinit ovat auttaneet tosi paljon (tutkimukset tehtiin joulukuussa ja nyt pari viikkoa sitten ekassa inseminaatiossa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on myös jäänyt luteaalivaihe lyhyeksi tiputtelun takia. Nyt sain tähän kiertoon Terolutit tukemaan keltarauhasen toimintaa. Eli otan niitä 10pvän kuurin ovulaation jälkeen. Toivotaan että siitä on apua. :)

 

Tsemppiä :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0