Onda

Vapaata höpöttelyä: Omia suosikkinimiä

30 posts in this topic

Nimiasiat ovat todellakin lähellä sydäntä täälläkin. Jo teinistä asti miettinyt niitä sopivia nimiä. :D Ja minä myös luen aina kaikki nimi-ilmoitukset, kasteilmoitukset ja muut vastaavat. Olen kiinnostunut kaikista tutun tutun tuttujen lasten nimistä. Minusta on ihanaa, että nimi kertoo myös jotakin tai se tulee suvusta.

 

Tytön nimet ovat vaan niin paljon kauniimpia, suuhun paremmin istuvia ja helpompia miettiä. Esikoista kun odotettiin, niin sukupuoli ei ollut varma, sillä ultrassa hän oli niin siveästi, ettei asia selvinnyt. Tytön nimet kuitenkin pyöri päässä ja tässä pieni listaus silloisista ja tämänhetkisistä suosikeista:

 

Santra, Malla, Lyyti, Lyydi, Lyydia, Silva, Ruusu, Kielo, Neela, Minka, Minja, Moona

 

Esikoinen oli tyttö ja nimen mietintä helpottui. Lopulta löytyi nimi, joka sopi meidän suuhun ja täytti mun kriteerit. ;) Kriteereinä oli, että nimi ei saa olla yleinen (itselläni erikoisempi nimi) vaan mieluummin harvinaisemmasta päästä, mutta ei kuitenkaan vaikea, ulkomaalaisen kuuloinen tai väännetty mistään kummallisesti). Tuolta listalta se nimi sitten löytyi.

 

Nyt odotan poikaa ja voi luoja miten vaikeaa!! Lähes kaikki poikien nimet ovat sarjaa "ihan jees", mutta eivät vain tunnu sopivan omalle lapselle nimeksi. Ei jotenkaan vaan soinnu omaan suuhun. Tällä hetkellä edes siellä päin olevia nimiä:

 

Miika, Miikka, Miska, Anttoni

 

Ja siltikään ei tunnu, että mikään täysin kolahtaisi... Varsinkaan etunimeksi. Kivoja poikien nimiä kyllä tulee välillä vastaan, mutta joku niistä tekee sen, ettei vain sovi (liian erikoinen/erilainen esikoisen nimeen verrattuna, lähipiirissä jo annettuna tai huono mielleyhtymä johtuen varmasti siitä, että päiväkodin työntekijä tapaa kaikenlaisia nimiä ja lapsia ;) ). Kauniita poikien nimiä, jotka eivät vaan sovi meille:

 

Aarni, Jousia, Joakim, Noel, Patrik, Topias, Paulus, Tuukka, Teo, Mio...

 

Ah, ehkäpä se täydellinen nimi vielä tulee vastaan tai sitten lapselle vain sorvataan joku nimi ja oma lapsi tekee siitä ihanan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nelli ootko lukenu kirjoja "Aarnu, Evena, Vinjami" tai "Eemu, Ukri, Amelie"? Ekassa ehdotuksia nimiksi ja jälkimmäisessä harvinaisia nimiä. Sieltä löyty ihania!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda, enpä ole tutustunut... Onko ne kaikki nimet niissä noin... kröhöm... outoja?  :lol: Itsellä kun toiveena olisi nimi, joka ei ole yleinen, mutta olisi kuitenkin ihan normaali nimi. Aarnut ja Eemut kuulostaa omaan korvaan aika hurjilta.  :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now