Sign in to follow this  
Followers 0
dansku

IVF kokemukset

462 posts in this topic

Ja kiitos Töhö kun selitit ivf-aloittelijalle pitkän ja lyhyen kaavan eroa.. on kyllä aika rakettitiedettä tämä. Meille siis ilman muuta lähdetään lyhyen kaavan mukaan ja olenko ymmärtänyt oikein että sulla myös lyhyt kaava? Ihan mahtavaa muuten  että limakalvo oli jo huimat 8!!

 

Lisäravinteista: mulla käytössä raskausmonivitamiini, foolihappo, d-vit, probiootti, l-tyrosiini(kuurina),vehnänalkio- ja jättihelokkiöljyt, gelee royale (uusimpana), magnesium, sinkki ja kalkki sekä akupunktiolääkärin määräämät kiinalaiset yrttilääkkeet. U-bikininonia haluaisin myös kokeilla!

Edited by Kirsty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vitsit @Töhö miten mahtavia uutisia - tuohan on ihan huima määrä folleja! :curtsey:Nyt vaan sormet ristissä, että saat hyvän ja laadukkaan munasaaliin, oon tosi iloinen sun puolesta! :) Todella kiva kuulla, että ainakin sulla tuo Elonva toimii noin hyvin, nyt täytyy sitten toivoa, että myös meillä kuukauden päästä! Uskon, että tulevat meikäläisenkin kohdalla painamaan tuota kaasua kyllä melkoisesti, että saadaan mun väsyneistä munasarjoista edes jotain irti - toivotaan, että sinä @Töhö tsemppaat sitten tuolla plussanneiden puolella ja tämä on sinun kiertosi. :lipsrsealed:

@Kirsty minä aloittelen sitten syyskuussa ennen sinua, olen itsekin Dextralla asiakkaana. Mentiin iän vuoksi heti yksityiselle - mulla on muutamalla ystävällä vähän huonoja kokemuksia julkisesta puolesta Helsingissä ja en halunnut hukata yhtään aikaa jonossa. Sullahan on oikein hyvä tuo AMH, täällä voin vain moisesta unelmoida. :P
Raskautuminen, tai ainakin kemiallinen onnistui tosiaan tuolla meikäläisenkin AMH:lla - lääkäri sanoi, että ei vaikuta välttämättä siihen, ettei tulisi ns. luomusti raskaaksi, mutta hoitoihin voi vaikuttaa sitten noiden follien ja munien osalta.

Oon nyt siis selkeästi missannut tämän lisäravinneasian. Nyt on sitten ostettu ubikinonit ja gelee royal foolihapon ja d-vitamiinin lisäksi, pitäisi varmaan vielä käydä hakemassa tuo magnesium! Millaista annosta vedätte tuosta ubikinonista? Tyrosiinia en tarvitse, kun se tulee sitten suoraan lääkkeen muodossa. :D

Kauanko olet @Kirsty käynyt akupunktiossa? Kävin itse keväällä kuukauden ennen plussaa kerran viikossa, nyt meillä oli kesätauko (lomat) ja huomenna taas alkaa. Päätin, että otetaan nyt sitten tämä viive hoitoon valmistumisen osalta tosissaan! ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tsempeistä, @Kirsty ja @Tinas :lipsrsealed: Ja jälkimmäiselle tiedoksi, että mä olen nyt syönyt ubikinonia kaksi tablettia eli 100 mg / päivä, mutta mulla ei kyllä ole hajuakaan, paljonko olisi mahdollinen suositus :D

Lisää väliaikakuulumisia eli perjantaina oli toinen follikkeliultra ja sekin meni onneksi ihan hyvin, joten rauhallisin mielin olen viettänyt viikonloppua. Kohdun limakalvo oli edelleen 8-millinen. Folleja löytyi 27 kappaletta, joista suurimmat olivat 13-14-millisiä ja pienimmät 6-8-millisiä. En oikein usko, että noista 6-8-millisistä folleista voisi ehtiä enää kypsää munasolua löytymään ja niitä oli kuitenkin peräti 14 kappaletta koko saldosta, mutta olipahan noita yli 10-millisiäkin sentään kuitenkin 13 kappaletta, mikä on selvästi parempi tulos kuin ensimmäisessä IVF-hoidossa, joten näillä nyt mennään. Olen kuitenkin pistellyt lisäkasvatteluun Gonal-F:ää 300 IU / päivässä vielä torstaista lauantaihin sekä Cetrotideä jarrutteluun tosiaan koko tämän viikon. Nyt on edessä enää Pregnylin pistäminen tänään klo 23 ja huomenna vaan olla möllötellään. Punktio olisi sitten ylihuomenna sekä toivottavasti tuoresiirto kuulemma torstaina. Jaiihh, jännitys siis sen kun tiivistyy... :ph34r:

Mukavaa alkavaa viikkoa! B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Töhö tuo tuloshan kuulostaa edelleen suorastaan loistavalta, ehtivätkö pienimmät vielä kasvaa hiukan ja löytyikö niistä munasoluja? Toivottavasti punktio onnistui tänään hyvin ja olet jo kotona toipumassa. :lipsrsealed: Nyt onkin sitten jännät paikat ennen torstaita! Kannustusjoukot täällä jänskäävät puolestasi. :)
Ihana kuulla, että Elonva on toiminut sulla noin hyvin, ehkä täällä uskaltaa varovaista toivoa herätellä myös omalta osalta ensi kuukautta ajatellen. ^_^

Meillä on töissä pyörinyt joku karsea syyslentsu ja onnistuin sen tietenkin saamaan. Tänään ensimmäinen päivä, että olen jaksanut kuumeilulta jotain järkevää tekstiä tuottamaan. Onneksi ei flunssaa kummempaa ja siitäkin nyt kunnialla selviämässä, toivon.

Allekirjoittaneen vitaminiarsenaali sisältää nykyään sitten: Foolihappo 500 µg, Ubikinon 400 mg, gelee royal ja d-vitamiini 50 µg. En sitten tiedä, onko tällä kombolla mitään merkitystä, mutta ymmärtääkseni näistä ei mitään haittaakaan voi olla. :)

@Kirsty tehtiinkö sulle vielä suunnitelmaa hoitoja varten, vai menettekö sitten sitä varten vielä erikseen lääkäriä tapaamaan? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kannustuksesta, @Tinas :lipsrsealed: Punktio oli jo eilen ja saldoksi saatiin 13 munasolua. Sen perusteella voisi ainakin karkeasti päätellä, etteivät ne pienimmät follikkelit todennäköisesti ehtineet kypsyttää munasoluja. Tänään sain väliaikatietoja, että niistä 13 munasolusta viisi oli hedelmöittynyt. Hitusen siis parempi tulos kuin viimeksi (jolloin kymmenestä solusta hedelmöittyi kaksi), mutta silti olen vähän pettynyt ja huolissani. Kuitenkin lähdettiin liikkeelle 27 follikkelista, joten on se määrä aikalailla tässä matkan varrella jatkuvasti pienentynyt: viimeisessä ultrassa oli 27 follikkelia --> punktiossa 22 follikkelia --> niiden sisällä 13 munasolua --> niistä viisi hedelmöittyi. Jos nyt käy vielä kova kato jakautumisvaiheessa, niin taas mennään aika hilkulla sen suhteen, päästäänkö siirtoon tai varsinkin saadaanko mitään pakkaseen. Sietämätön jännittäminen siis jatkuu edelleen huomiseen... :girl_impossible:

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pidän @Töhö sormet ja varpaat ristissä, että nämä 5 hedelmöittynyttä ovat huipputasoa ja saisitte kaikki pidettyä! Ja sitten lopultahan se vaatii vain sen yhden täydellisen. :lipsrsealed: Saitko tietoa, miksi loput eivät hedelmöittyneet? Olisiko icsi auttanut vai oliko kyse vain solun laadusta?
Miten muuten, jos nämä kaverit nyt tsemppaavat ja jakautuvat hyvin, jatketaanko loppujen kanssa blastoiksi vai menevätkö ne heti pakkaseen?

Sen verran vielä piinaan sinua @Töhö, että miten sulla sujui tuo punktio? Koko hoidoissa se jännittää itseäni eniten. Mietin jopa, pitäisikö pyytää humautusta. Mutta toisaalta aukkari meni osaltani aika kivuttomasti, joten en oikein tiedä, mitä ajatella. Ja parempihan olisi mennä pelkillä särkylääkkeillä kai. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Punktio sujui @Tinas ihan hyvin siitä huolimatta, että tällä kertaa oikea munasarja tuikki aika ilkeitä kipuvihlaisuja. Se kuulemma koitti "väistellä" punktioneulaa, mistä kipu osin johtui. Kipu ei kuitenkaan ole jatkuvaa, vaan se taukoaa välillä, joten sitä ei kannata liikaa stressata. Ja vasemmassa munasarjassa ei taas suoraan sanoen tuntunut juuri miltään, ei siis ottanut ollenkaan kipeää, vaikka sieltä löytyi enemmistö sadosta (oikeasta munasarjasta irtosi kahdeksan follia ja vasemmasta neljätoista). Silloin ekassa punktiossa helmikuulla puolestaan sattui tasaisesti kumpaankin munasarjaan, mutta se oli ihan hyvin kestettävissä. Punktio on mun mielestä vähän kuin hammaslääkärikäynti: piinaavaa ja epämukavaa, mutta kyllä sen ihan hyvin kestää ;) Ja siihen voi ottaa esilääkityksenä tonnisen parasetamolin ja sit toimenpiteessä pyytää emättimeen laitettavaa puudutusta sekä suonensisäistä kipulääkettä saa myös. Hyvin se varmasti menee sullakin! ^_^

Se selvästi auttoi, että pidit sormet ja varpaat ristissä :lipsrsealed: Tänään nimittäin tuli hyviä uutisia: tuoresiirtoon päästiin yhden hyvätasoisen alkion kanssa ja kolme alkiota meni pakkaseen :dancegirl:Olen niin huojentunut, että siirtoon päästiin, eikä bonuksena kaikki ole tällä kertaa pelkästään yhden kortin varassa. Kaikki kolme ylimääräistä alkiota pakastettiin tänään kaksipäiväisinä ja kuulemma mahdollisissa tulevissa pakastetun alkion siirroissa niitä yritetään sulatuksen jälkeen lisäviljellä viisipäiväisiksi ennen siirtoa.

Niistä kolmestatoista punktiossa löytyneestä munasolusta kuulemma seitsemän oli kypsiä ja näistä kypsistä tosiaan viisi hedelmöittyi, joten "pölytyksen" suhteen ainakin tuli hyvä onnistumisprosentti :) Kyllä meidän kato siis mun munasoluista johtuu, ne pakkaavat helposti jäädä raaoiksi ja jakaantuminenkin on jo hitaampaa kuin kaksikymppisillä. Vanhuus ei tule yksin... :rolleyes: Miehen tavara on kuulemma niin hyvälaatuista, että ICSI:tä meille ei ole edes ikinä ehdotettu (että kääntäkää vaan sitä puukkoa lisää mun haavassa: voiko pahemmin enää alleviivata, että mä olen meistä se "maanantaikappale" :girl_haha:).

Nyt sitä sitten ollaan ainakin teoriassa raskaana, on tämä vaan hullua. Mietin vähän väliä kyydissä olevaa alkiota :lol: Piinapäivät siis käyntiin (ihan kuin tämä ei olisi ollut yhtä piinaa jo tähänkin asti)... :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana kuulla @Töhö, tuohan oli paras mahdollinen lopputulos!! :curtsey:Olen ihan tosi tosi iloinen sun puolesta!! Nyt vaan jälleen sormet ja varpaat ristissä, että tämä kaveri tarraa kiinni sitkeästi. Hassu ajatus todella, että olet nyt sitten raskaana. :wub: Ihan käsittämätöntä. Ja mahtavaa, että teillä on tulevaisuutta ajatellen vielä 3 kaveria pakkasessakin!

Meillä vaikuttaa muuten olevan aika samanlainen tilanne. Miehen tavara on tutkitusti priimaa ja minussa ainoa ongelma on tuo matala AMH, mutta sen ei yksinään tietenkään pitäisi munasolujen laatuun vaikuttaa. Mutta todennäköisesti kohdallani ikä on se tekijä, että yltiöoptimistisesti en näihin hoitoihin lähde. Tuo sinun lopputuloksesi saisi kyllä allekirjoittaneen onnesta soikeaksi. :rolleyes: Toivotaan, että Elonva kohdallani sitten toimii yhtä hyvin.

Kiitos @Töhö, että avasit tuota punktiota - kuvauksesi oikeasti rauhoitti ja sai ajattelemaan, että eiköhän tästä(kin) selvitä. Ensimmäistä kertaa hoitoihin lähtevälle tuntuu koko asia pelottavalta, ja ihana, että täältä löytyy ihmisiä, jotka jaksavat auttaa. :lipsrsealed: Parin viikon kuluttua pitäisi sitten ottaa hyppy tuntemattomaan, vähän kyllä jänskättää. :blink:

Pahoittelut muuten viiveestä vastailussa - olin työmatkalla ja oli sen verran intensiivinen viikko, että kupsahdin kyllä tehokkaasti sängyn pohjalle joka päivä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelen että en ole vastaillut viesteihin! Meni aivan täysin lomailuksi viimeinen viikko ja nyt on mennyt viikonloppu toipuessa.. ihan kamalaa tämä lomalta paluu!<_<

 

voi miten mahtavia uutisia Töhö!! Nyt toivotaan ja toivotaan ja toivotaan että VIIMEIN olisi teidän kierto!!:girl_in_love: milloin on testipäivä?

Tinas, olen käynyt akupunktiossa huhtikuusta lähtien, kahdesti alkukierrossa. On tasannut ja pidentänyt kiertoa mukavasti, mulla oli vielä viime vuonna tosi lyhyt kierto. Nyt pidän ensimmäistä kertaa taukokuukauden, en vaan nyt jaksa tässä kuussa tehdä mitään asian eteen ja yrittää unohtaa koko yrityksen ennen ivf-hoitojen aloitusta. Meinaatko käydä miten ivf-hoitokuukauden aikana? Oma akulääkärini sanoi että päivää ennen alkionsiirtoa olisi hyvä käydä.

ja meille ei vielä tehty suunnitelmaa, varaan suunnittelukäynnin lähempänä hoitoa sitten. Kuluisi aika nopeasti, olen jo malttamaton! 

Ja hihi, hyvä että on nyt vitamiinit kunnossa, itseni pitäisi vielä käydä ostamassa u-bikinon.. heti kun toivun tästä lomaltapaluusta!:wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @Tinas! :lipsrsealed: Kunpa jatkossakin tulisi ihania uutisia ja onniteltavaa...! :wub: Hyvä juttu, jos mun punktiokuvauksesta oli apua. Muistan itsekin, miten ekalla IVF-hoitokerralla hermoilin paljon enemmän kuin nyt, kun kaikki oli jo tuttua. Sekin kertoo varmasti osaltaan tilanteesta: tuskin jännitys laskisi seuraavissa hoitokerroissa, jos ne toimenpiteet olisivat olleet ihan kauheita :D Tässä asiassa ikä ei kyllä tosiaan ole suoranainen etu, vaan kilpaa tässä nyt juostaan biologista kelloa vastaan. Toivottavasti itse olisi sitä hitusen nopeampi ja ylittäisi ensin maaliviivan ;) Koskas sulla alkavat tositoimet, eihän siihenkään enää pitkä ole?

Kiitos myös @Kirsty :lipsrsealed: Testipäivä on reilun viikon päästä, 14.9. :ph34r: Itse en ole kokeillut tuota akupunktiota, mutta olen kanssa kuullut siellä käyneiltä onnistumiskokemuksia raskauden alun suhteen, joten ei siitä ainakaan haittaa tunnu olevan :) Vinkkinä kuitenkin varan vuoksi, että päivää ennen siirtoa saattaa olla vielä aika paljon kipuja ja turvotusta punktion jäljiltä, varsinkin jos alkio siirretään jo kaksipäiväisenä. En tiedä, että miten se vaikuttaa akupunktion kannalta, mutta epämiellyttävää voi ainakin olla.

Mulla meneillään tänään dpo 8 ja myös Pregnylin pistämisestä tulee tänään jo se 10 päivää täyteen, minkä jälkeen sen vaikutus pitäisi käsittääkseni olla kadonnut. Apua, tästä eteenpäin en voi enää leijua täällä turvallisessa tiedottomuuden pumpulissa, vaan mun on kohdattava raaka maailma ja tämän hoidon tulos :girl_impossible: Tähän asti fiilis on ollut hyvä ja olen lähinnä nauttinut sitä, kun hetkeen ei tarvitse kaikkien niiden hoitovaiheiden jännityksen jälkeen jännittää yhtään mitään, mutta nyt tosiaan alkaa vähän jo levottomuus nostaa päätään. Jos on taas tälläkin kertaa nega tikussa, niin se alkaa olla tietysti aina vaan turhauttavampaa, mitä pidemmälle nämä hoidot jatkuvat. Ja viimeksi varauduin paremmin jo alusta asti negaan, kun siirretty alkio ei ollut laadultaan paras mahdollinen (vaikka sen ei pitäisikään tarkoittaa sitä, etteikö sillä voisi yhtä hyvin onnistua). Nyt sen sijaan siirretty alkio oli kuulemma hyvälaatuinen, joten pettymys negan kohdalla olisi sikäli pahempi. Toisaalta taas siinä mielessä olo on levollisempi kuin ekassa IVF-hoidossa, että nyt on sentään pakkasessakin jotain, eikä kaikki pelkästään yhden kortin varassa. En ole vielä päättänyt, että testaanko itse jo ennen tuota virallista testipäivää (apua, yhtään ei huvita! :girl_impossible:).

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Töhö Kuvauksestasi oli iso apu, odottelen paljon rauhallisemmilla mielin täällä ensi kuuta (tai oikeastaan tätä kuuta) ja hoitojen alkua! :rolleyes: Jos menkat alkaa ajallaan, niin pitäisi olla 15. päivä ja perjantai seuraavan kierron eka päivä, mutta voi olla aiemminkin! Täällä siis testien mukaan dpo 5, eli mennään tosiaan todella samassa rytmissä kanssasi! Tilanne on osaltasi nyt todella otollinen ja kuten itse totesitkin, pakkasessa on vielä useampi kaveri tulevaisuutta ajatellen. :) Jännätään täällä siis kanssasi! :lipsrsealed:

Meikäläisellä ei kyllä paljon jännäiltävää taida tässä kierrossa olla - vaikka miten päin katsoisi, niin joko täytyy olla teräskavereita miehellä tai sitten vuosisadan sitkein sissi allekirjoittaneella, että tästä kierrosta nyt mitään irtoaisi tuon alkukuun sairaalareissun jäljiltä. Että kohti hoitoja vahvasti ollaan matkalla! :) Käyn ensi viikolla ostamassa Elonvan - pitää muuten katsoa, että tuo Oriolan lääkekatastrofi ei nyt sitten pääse pilaamaan hoitoa ja pirauttaa apteekkiin, että siellä varmasti on sitä jäljellä!

@Kirsty ihana kuulla, että sulla oli mahtava loma - parastahan on, kun pystyy vain heittämään välillä kaikki nämäkin asiat mielestään ja keskittymään nauttimaan elämästä ja lomailusta! :dancegirl:Kysyn lääkäriltä ohjeet tuohon akupunktioon, kun käyn sitten hoidon alkaessa ultrassa, että ollaan sitten hoitosuunnitelmasta myös näiden osalta samalla linjalla. :)  Mulla jää tämä viikko nyt välistä, mutta ajattelin ensi viikolla kyllä käydä - rentouttavuus ainakin täällä kaukana, mutta ainakin viimeksi herätti todella jänniä tuntemuksia, kuumotuksia ja puutumusta, eli eiköhän tuolla jotain tapahdu. Auttaako sitten tässä, se jää nähtäväksi, mutta ennen tuota kemiallista olin käynyt pari kuukautta akupunktiossa.

Tsemppiä @Töhö jännäilyyn, en tiedä, miten itse kestää piinailun kyllä sitten kun se omalle kohdalle osuu! Tähän astihan tosiaan hsg on varmasti rauhoittanut, mutta en tiedä, millä estäisin itseäni testaamasta ennen virallista päivää. (Nolottaa myöntää :blush:) Oletko sä muuten voinut ihan hyvin? Onko sulla ollut oireita punktion ja siirron jäljiltä tai lääkkeistä vai onko kaikki mennyt mukavasti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sullahan alkaakin @Tinas sitten ensi viikolla jännät paikat! Jään taatusti seurailemaan ja tsemppaamaan hoitosi etenemistä ^_^ Elonvan saatavuus kannattaa tosiaan varmistaa etukäteen, sillä sitähän ei muutenkaan edes saa joka apteekista. Yliopiston Apteekki on aika varma ja niillähän näkee suoraan netistäkin myymäläkohtaiset saatavuustiedot, mikä on ihan kätevää :)

Mulle ei ole suurempia sivuoireita tullut lääkityksistä kummassakaan IVF-hoitokierrossa. Jotain lievää, kutisevaa ihottumaa on tullut pistoskohtien lähettyville, mutta ne ovat menneet itsestään parissa päivässä ohi. Ja ekalla hoitokerralla tulin Gonal-F:n pistelyn loppuvaiheessa normaalia kiukkuisemmaksi, mutta sekin laantui, kun pistelyt loppuivat (miehen suureksi huojennukseksi :D). Punktiosta on molemmilla kerroilla tulleet ne normaalit, asiaan kuuluvat alavatsan turvotukset ja vihlonnat, joten se punktion ja siirron välinen sairausloma tulee kyllä tarpeeseen, että saa rauhassa levätä. Mutta ne kivut ovat ainakin mulla olleet hyvin kestettävissä ja parasetamoli sekä lämpötyyny alavatsalla tehoavat niihin hyvin. Ainakin mä olen saanut lämpötyynyt polilta mukaan kotiin molemmilla kerroilla. Tuoresiirto puolestaan on tosi nopea ja kivuton toimenpide, siitä ei ole seurannut mitään kipuja/oireita.

Täällä on tänään menossa dpo 12 eli raskaustestissä voisi hyvinkin näkyä jo jotain. Jos siis vaan uskaltaisin tehdä sellaisen :ph34r: Edelleenkään testaaminen ei huvita yhtään, pilata nyt vapaapäivänsä sitä turhankin tutuksi käynyttä, vitivalkoista negaa tuijottamalla <_< Niinpä tyydynkin pelkästään kyttäilemään mahdollisia raskaustyyppisiä oireita, kuten rekisteröimään jokaisen alavatsan vihlaisun sekä puristelemaan rintojani koittaen arvioida, ovatko ne kipeämmät tai edes yhtä kipeät kuin edellisellä puristelukerralla. Voi elämä, ehdinköhän tulla hulluksi ennen virallista testipäivää... :girl_crazy: Tosin kävin tänä aamuna lueskelemassa ensimmäisen IVF-hoitokertani tuntemuksia näiltä samoilta dpo-päiviltä ja masennuin kun huomasin, että ihan samanlaisia oloja mulla on silloinkin ollut negasta huolimatta: menkkamaista vihlontaa sekä rintojen hiljalleen hiipuvaa aristusta, varmaankin Lugejen "lumeoireina" :girl_sad: Pitääkin olla tällainen "testipelkuri", sillähän tämä mysteeri ratkeaisi oitis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikille!Minulla on hydrosalpinx 100 %.Minun pitää pois munaputkien ja sen jälkeen ivf hoito.Mihin paras voin tehdä IVF hoito?Toivoitan,että olette hyvää.Minä olen surullinen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitä on @Kiki25 vaikea arvioida, missä sairaalassa hoito on lopulta parasta. Sun kannattaa selvittää, että millaisia mahdollisuuksia IVF-hoitoon on kotikaupungissasi / lähimmässä riittävän suuressa kaupungissa sekä julkisella että yksityisellä puolella. Kummassakin on etunsa. Yksityisellä hoitoon pääsy on todennäköisesti nopeampaa ja siellä sua voidaan hoitaa räätälöidymmin, yksilölliset tarpeesi paremmin huomioiden. Julkisella hoito puolestaan on edullisempaa. Onnea matkaan! -_-

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Töhö!Minulla on hydrosalpinix.Minun pitää tehdä laparoskopi ja munasarjojen putket pois.Siksi kysyn missä on parempi ja nopeampi.Varmaa yksityisellä menen.Paljonko  maksa noin IVF hoito?

Edited by Kiki25

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa @Töhö pitkästä aikaan, toivottavasti allekirjoittaneen sormien ristissä pitäminen kannatti ja piinailu päättyi osaltasi hyviin uutisiin!:lipsrsealed:

Tilanne on nyt sitten minun osaltani sellainen, että pistin juuri Elonvan ekaa kertaa - vähän kirveli ja nyt on vähän outo fiilis, mutta taitaa olla enemmän psyykkistä nämä tunnelmat. :blink: Nyt siis kp 2, kontrolli kp7-8 ja jarruna orgalutran kp 6 alkaen. Punktio pitäisi olla jossain kp 13 kohdilla hoitosuunnitelman mukaan. :rolleyes:

Olen @Töhö itse ratkaissut tuon testipelkuruuden itse asiassa sitten sillä tavalla, että tyynesti testaan jo aika aikaisin, ettei sitten "turhaan" tarvitse jännittää ja pettyä, kun kuukautiset alkavat. Vaikka ainahan se jonkinlainen pettymys on, vaikka sen tietäänkin. :unsure:

Olen tähän asti pärjännyt aika hyvin tämän lapsettomuusasian kanssa, kun ymmärsimme, että jotain täytyy olla pielessä, kun mitään ei näytä tapahtuvan. Mutta jostain syystä tämä viikko on nyt sitten ollut henkisesti tosi vaikea, johtuu varmaan siitä, että lähestyvä hoidon aloitus oikeasti konkretisoi sen, että me / minä kärsin lapsettomuudesta. Nyt fiilikset jo ihan odottavalla kannalla ja positiiviset, mutta tällä viikolla on käyty läpi pahaa mieltä ja pelkoja siitä, että mitäs jos hoidot eivät toimi, mitäs jos oikeasti en pysty saamaan lasta. Aika isoja juttuja siis. Sinänsä jännä, että aiemmin en ole näistä kamalasti stressannut, mutta tällä viikolla tuli sitten varmaan pohdittua ja surkuteltua näitä sitten koko ajan osalta. :girl_sad:Tämän takia myös radiohiljaisuus täällä - omat tunnelmat olivat niin sekavat, että kirjoittaminen tuntui ylivoimaiselta.

@Snapper valitettavasti en osaa tuossa PAS-kysymyksessä auttaa, kun ensimmäistä kertaa IVF menossa. Toivottavasti sait vastauksen foorumilta? :)

Osaatteko sanoa, määrätäänkö luget aina IVF-kierroksella? Itselläni ei koskaan ole ollut tuhruttelun kanssa mitään ongelmia, enkä siksi ole lugeja koskaan joutunut käyttämään. Ymmärtääkseni niistä voi olla sitten jo ihan kunnolla sivuvaikutuksia?

Edited by Tinas

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mun käsittääkseni keltarauhashormonituki määrätään aina IVF-kierrossa. Olisko jotain taka-ajatusta siinä, että punktoitu munasarja ei tuottaisi riittävästi keltarauhashormonia, vai halutaanko varmistaa, ettei ainakaan hormonin puutteesta jää kiinni työlään ja kalliin hoidon onnistuminen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jännät paikat Tinas, tulehan kertomaan kuulumisia aina kun jaksat! Ymmärrän todella hyvin sun fiilikset.. itse olen myös käynyt läpi paljon viime aikoina sitä, että mitä jos hoidot eivät toimikaan. Ivf on se viimeinen oljenkorsi ja todella raskasta ajatella että sen jälkeen ei ole kauheasti tehtävissä. Mulla kanssa kirjoittelut olleet vähissä viime aikoina sen vuoksi kun olen ollut aika syvällä näissä synkissä ajatuksissa ja lisäksi muita lapsettomuuteen liittymättömiä huolia elämässä tällä hetkellä. Todella mielelläni kuitenkin luen teidän kaikkien kuulumisia vaikken kovin aktiivisesti keskusteluun osallistu. :wub: Useamman kerran päivässä käyn täällä lueskelemassa..

 

Mutta ihan hirveästi voimia ja tsemppiä ekaan hoitoon Tinas! Toivotaan että kaikki menee hyvin ja saatte monta hyvää alkiota ja plussan lopulta! 

Perästä tullaan! 16.11. meillä suunnittelukäynti josta lähdetään sitten heti perään ekaan ivf-hoitoon! Pari luomukiertoa tässä välissä kun menoja ja halusin antaa kropalle vielä mahdollisuuden levätä ja raskautua luomusti.. hah! Usko siihen on täysi  nolla :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis kiitos tiedosta! Kuulostaa kyllä järkeenkäyvältä - tiedustelen vielä lääkäriltä ensi viikon kontrolliultrassa ja palaan tänne "virallisen" vastauksen kanssa. Jonka uskon olevan sama kuin tuo sinun vastauksesi. On ihan mahtavaa, että täältä löytyy apua meille aloittelijoille, kun tässä kohdin on lähinnä vain näitä kysymyksiä. :blush:

@Kirsty me käymme näköjään läpi aika samoja tuntemuksia - uskon, että näin varmasti suuri osa täällä onkin jo käynyt. Itsellä tulleet uniin asti, mutta forumin tutkiminen kyllä auttaa silloinkin, kun itse ei jaksa osallistua. On hyvä tietää, ettei ole yksin ajatustensa kanssa - ja vaikka puoliso rinnalla tukee, ei toinen kuitenkaan täysin voi ymmärtää huolta ihan oman kehonkin puolesta. Toivotaan, että sulla Letrot toisivat nyt vielä onnen, mullahan ne toivat yhden kemiallisen / varhaisen keskenmenon, joten kyllä niillä jotain tuntuu tapahtuvan. :)
Ja jos marraskuussa päädytte hoitoihin, niin ollaan täällä sitten toisiamme tsemppaamassa! :wub:

Mulla on tänään ollut mukamas jotain omituisia tuntemuksia munasarjoissa (koska tietenkin aine vuorokaudessa jo vaikuttaa niin että tuntuu ;)) ja olen ollut ihan tajuttoman väsynyt nyt illalla. Nukahdin ekan kerran puoli kympin aikaan telkkarin eteen ja havahduin siitä sitten karvakorvan kanssa ulos, mistä virkistyneenä täälläkin vielä kirjoitellaan. :D

Laitan tulemaan kuulumisia tässä matkan varrella - laitoin klinikalle viestiä tuosta ultrasta, eli sen aika vahvistunee nyt maanantaina ja loppuviikosta sinne sitten jännäämään, mitä jos mitään on tapahtunut. Mullahan siis haasteena tuo matala AMH-arvo, minkä takia hoito on myös saman tien tuo Elonva (ilmeisesti aika tehokas). Saattaa olla, että ultraa edeltävänä yönä ei uni ehkä ihan niin hyvin maistu. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas, kyllä se Elonva on tosiaan aika tehokasta. Muistelisin, että pari päivää pistämisestä alkoi mahankiristelyoireet. Ei siis (täysin ;) ) luulotautia!

Mä arvon täällä kiertopäivää. TMI niille, joille vuodon kuvailu on liikaa!
Eilen rusehtavaa valkovuotoa, joka iltaa kohti pinkistyi ja aamulla laitoin kuukupin. Päivällä tyhjensin punaista verta tilkkasen, mutta iltatyhjennyksellä kuppi oli tyhjä. Laskisinko tämän päivän kp1, kun kuitenkin oli ihan oikeaa verta, vaikka määrä olikin pieni? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis, voinko tiedustella millaisia kokemuksia sulla on Elonvasta? Onko sulla ollut sama tilanne kuin allekirjoittaneella tuon AMH:n kanssa vai johtivatko muut syyt Elonvan valintaan? Jänskättää nimittäin aika tavalla täällä tämä ensimmäinen kierros ja kiinnostuneena kuulisin Elonvaa kokeilleiden kokemuksia. @Töhöllä toimi oikein mukavasti munasaaliin suhteen, mutta hänellä ei tuota AMH:ta ole lainkaan tutkittu, joten voi olla, että meikäläisellä on sitten huomattavasti vaatimattomampi saalis.

@sarvis lueskelinkin tuolta aiemmin (mulla meni koko ketjua kahlatessa alun perin nimimerkit sekaisin, pahoittelut), että sulla tosiaan AMH ei ole selvittänyt hoitovastetta. Mullahan tuo on juuri ja juuri normaalin puolella, eli 1.10, mikä ei lupaa erinomaisen hyvää hoitojen osalta, eikä ikäkään, jota on 38 v ja ensimmäistä siis yritetään. Jään nyt siis jännäämään, mitä munasolujen ja -sarjojen kanssa tapahtuu ja raportoin tänne. Itselläni ei ole ennen kontrolliultraa mitään vauhdittamassa kypsymistä, mutta Orgalutranin aloitan kp6 - mikä onkin ihan hyvä, koska mulla on ovulaatio yleensä kp12-13, eli aika aikaisessa vaiheessa. Ja kaiken lisäksi todella nopeasti LH-huipusta. Seuraava pelko on siis se, että munasolut "karkaavat" irrotuspiikistä (näin tästäkin jonkin painajaisen jo :blush:).

Fertility Friendissä vuodoksi määritellään punainen veri, jatkuiko sulla yön aikana sitten normaalisti vuoto? silloinhan tuon eilisen voisi ehkä laskea kp 1:ksi? :) Toisaalta, jos tuhruilu jatkuu vielä tänään, niin olisiko sitten huominen liian aikainen aika? :huh:

Edited by Tinas
Tarkennus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa @Tinas, piti itselläkin kaivella ketjusta kaikki kahden aiemman IVF/ICSIn vaiheet; ekaksi siis Suprecur+Bemfola-yhdistelmällä tuloksena kaksi munasolua (molemmat kypsiä) eikä yhtään alkiota. Toinen Elonva+Menopur+Cetrotide-protokollalla, saaliina 6 munaa joista kolme kypsiä. ICSI:llä saaliina ei taaskaan yhtään alkiota, yksi hedelmöittyi, mutta jakaantuminen loppui.
Elonva on siis käytännössä kolminkertaistanut munasaaliini, toivotaan, että nyt saalis on vielä isompi. Alunperin mullakaan ei pitänyt olla Elonvan kanssa mitään lisäboosteria, mutta sitten arvelivat kontrolliuä-aikaa soitellessa, että ehkä paras piiskata kaikki irti, ja pistin pari tujausta Menopuria. Cetrotidella aloitin jarruttelut kp 6 kontrolliultran jälkeen.
 

Laskin tämän päivän kp 1:ksi, koska selvästi krampit ja niukka jatkuva vuoto alkoivat vasta aamulla. Eilinen oli kivutonta tuhruilua, jossa kertaalleen näkyi punaista ja vuoto loppui illaksi ja yöksi. Ei sillä varmastikaan ole niin äärettömän paljon merkitystä, paitsi sen suhteen, että vasteultra tullee perjantaille, jolloin en voi lähteä sukuloimisreissulle vielä torstai-iltana. Ehkä mä kestän sen. :D

 

Jännätäänpä yhdessä, mitä Elonva tuo tullessaan! Peukut pystyyn meille. ^_^

Edited by sarvis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylläpä vaan se sun sormien ristissä pitäminen @Tinas auttoi jälleen, sillä viime viikon torstaina (jolloin oli kp 29/29 ja dpo 16) mun HCG-arvo oli verikokeessa 426, mikä on kuulemma hyvä tulos. Eli tällä hetkellä on nyt sitten menossa raskausviikko 4+5 :wub: Alkuraskauden ultraan on vielä matkaa kaksi ja puoli viikkoa ja historiani huomioiden en tokikaan pidä mitään itsestäänselvyytenä, mutta kyllä tämä plussakin pelkästään on jo eräänlainen uravoitto. Toivottavasti se kannustaa myös teitä muita Elonvalaisia eteenpäin hoitojenne alkutaipaleilla, sillä toivoa todellakin on! :)

Mullahan ei tosiaan tiettävästi ole matalaa AMH-arvoa, kun sitä ei ole muiden arvojen perusteella nähty tarpeelliseksi edes tutkia. Mutta sitä ongelmaa pakkaa olemaan, että vaikka folleja saattaa hyvinkin kehittyä ihanteellinen määrä, niin ne kypsyvät sen verran hitaasti, että munasoluilla on riski jäädä raaoiksi. Tätä ongelmaa paikkaamaan mulla ainakin lyötiin tällä onnistuneella kierroksella lääkityksessä heti kaasu pohjaan hoidoissa eli samantien sen Elonvan seitsemän päivän vaikutuksen umpeuduttua pistelin tosiaan vielä myös Gonal-F:ää 300 IU:n päiväannoksella kolme lisäpäivää. Toivottavasti siis myös @Tinas ja @sarvis teitä hoitavilla lääkäreillä olisi tarvittaessa rohkeutta laittaa lisää lääkitystä Elonvan perään, että tulos olisi mahdollisimman optimaalinen.

Myös mulla on se käsitys, että Luget määrätään IVF-hoidoissa nimenomaan siksi, kun follikkelit punktioidaan kirurgisesti, niin keltarauhaset saattavat jäädä kehittymättä normaalisti. Mutta ei Lugejen sivuvaikutuksia kannata liikaa murehtia, niiden kanssa pystyy kyllä helposti elämään. Lähinnä rasittavaa itsellä ovat olleet raskaustoiveita herättävät "lumeoireet", kuten alavatsan nippailu, joten jäät kannattaa pitää hatussa. Ja niissä kapseleissa oleva apuaineena on vähän rasittavaa mössöä, mitä sitten valuu pikkuhousunsuojaan :huh: Irrotuspiikki (Pregnyl) puolestaan on aiheuttanut mulla molemmissa IVF-hoidoissa tuntuvan rintojen aristuksen, jota ei myöskään kannata erehtyä vielä piinailun alussa sekoittamaan raskausoireeksi. Tässä onnistuneessa kierrossa sen sijaan toiveet alkoivat nostaa päätään, kun tissikipu ei häipynytkään loppukierrossa kokonaan pois (kuten ekassa, negaan päätyneessä IVF-hoidossa), vaan alkoikin taas vahvistua tuon 10.9. kirjoittamani viestin jälkeen.

Varmastikin jokainen IVF-hoitoihin joutuva joutuu valitettavasti myös miettimään läpi tuota kuviota, että mitä jos hoidot eivät tehoakaan. Eli ette @Kirsty ja @Tinas todellakaan ole mietteinenne yksin. Tältä foorumilta olen mäkin saanut hurjasti vertaistukea ja voimia jatkaa :lipsrsealed: Lisäksi mä yritin aina kääntää sen huolen niin päin, että ainakin nyt teen ihan kaikkeni raskauden eteen, joten sitä ei tarvitse yhtään jälkeenpäin jossitella. Vaikka IVF-hoito onkin tavallaan se viimeinen mahdollinen hoitomuoto, niin kun niitä hoitokertoja on kuitenkin mahdollista toteuttaa tarvittaessa monta kertaa, niin yhden kortin varassa ei kuitenkaan liikuta. Syyskuun alkupuolella Huomenta Suomen lähetyksessä oli haastateltavana "satojen koeputkilasten isä", Aarne Koskimies. Toivottavasti tuosta haastattelusta poimittu kommentti antaa myös teille toivoa: keskimäärin 80 prosenttia lasta toivovista pareista saa lapsen kolmen IVF-hoidon aikana. Se on kuitenkin iso luku se :lipsrsealed:

Vaikka olenkin nyt siirtynyt foorumin lapsettomuus- ja kuumeilupuolelta odotuspuolelle, niin ehdottomasti seuraan edelleen taustalla teidän kaikkien matkaa ja toivon sydämeni pohjasta jokaiselle teistä mitä parhainta lopputulosta hoidoissanne! :give_heart: Ja edelleen toki halutessaan saa silti kysellä multakin, jos joku asia hermostuttaa / arveluttaa. Yritän sitten parhaani mukaan auttaa, jos vaan suinkin osaan -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0