Sign in to follow this  
Followers 0
dansku

IVF kokemukset

462 posts in this topic

Elonva pistetty tänään. Aiemmin määrättiin tosiaan yllärinä jo aiempaan kiertoon vielä Menopur, jonka tarkoitus on ilmeisesti boostata Elonvan tehoa (pistän 3. ja 5. pvä). Vasteultra ensi perjantaina. Sinänsä samoilla lääkkeillä nyt mennään kuin viimeksi, toivotaan että vaste olisi vaikka vähän parempikin! Nyt ei muka edes jännitä yhtään, kun ei ole muka oikein tajunnut että ollaan taas näin pitkällä menossa, hoitokierto päällä. Hassua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Töhö nuohan ovat parhaita mahdollisia uutisia, onnea onnea onnea aivan valtavasti sinne!!! :dancegirl::dancegirl::give_heart: Ihana kuulla, että ensimmäinen Elonva-kierros toi sinulle onnen ja että huippukaveri tarrasi lujaa kiinni ja ilmeisesti kasvaa kohisten. :lipsrsealed::lipsrsealed: Toki aikaistahan vielä on, mutta valtavan iso juttu matkallasi, seuraan täällä varmasti matkaasi ja toivottavasti saan lukea jatkossa, miten sekä pikkuinen (että äiti :girl_haha:) kasvavat syksyn mittaan! :wub:

Meitä hoitava lääkäri on ihan mahtava ja luo myös uskoa, ensin Letrojen ja nyt sitten hoitojen IVF:n kautta. Tosin se ei estänyt näkemästä viime yönä unta, jossa olin onnistunut kasvattelemaan 2 follia. :dash2::D Että riemua koko rahan edestä myös öisin ilmeisesti edessä. ;)

Pistin juuri ensimmäisen Orgalutranin vatsaan (kp 6) ja to on sitten ensimmäinen kontrolliultra kp 8. Saa sitten nähdä, ovatko munikset heränneet eloon lainkaan. Mulla on töissä to-pe koulutusta, joten laittelen viimeistään viikonloppuna, mitä hoitoihin kuuluu ja miltä näytti. :) Tuo orgalutran muuten tosiaan tuntuu kutittavan tuolla sisuksissa - johan on kumma tunne. :blink: Sinänsä en ole pistämistä kokenut yhtään kurjaksi, BMI on normaali, mutta toki vatsassa on aina sen verran ylimääräistä, että pistäminen vatsapehmusteisiin onnistuu helposti ja mukavasti. Ja Elonvan kanssahan on se hyvä puoli, että vaatii vain yhden pistoksen, joten hoito tuntuu sitä kautta jotenkin kevyemmältäkin. 

Hyvä tietää noista lugeista, että alavatsatuntemuksiin ei kannata luottaa - sain pikkuhousunsuojia jostain näytepakkauksen, joten tulee sitten sekin käyttöön, vaikka muuten en niitä käytäkään (kaikella todella näyttää olevan tarkoitus). :lol: Muuten olisin tosiaan saattanut ryhtyä tekemään vääriä johtopäätöksiä tuntemusten perusteella, mutta nyt osaa olla sitten sen suhteen varuillaan. :) 

@sarvis mehän mennään sitten ihan samaa tahtia tässä kuussa! Toivotaan, että tämä kierros tuo nyt sitten kummallekin toivotun lopputuloksen heti follien ja munien suhteen! *fingers crossed* Mahtavaa, että joku toinenkin on täällä kanssani jännäämäässä ja tuskailemassa samassa tahdissa. Ja ihana, jos jaksat kirjoitella tänne julkisellekin puolelle, kun tuo 100 viestin raja häämöttää vielä tuskallisen kaukana. :girl_mad: Mutta toisaalta tällä vauhdillahan näitä viestejä tänne tasaisesti kertyy.
Kuulostaa siltä, että teit fiksusti tuon kp1 kanssa, oireiden perusteella tosiaan tuo edellinen päivä ei taida vielä varsinaiseksi kierroksi laskeutua.

Nyt siis sormet ristissä ja peukut pystyssä meille tässä kierrossa!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomasin @sarvis juuri viimeisimmän viestisi (notifikaatio vei edelliselle sivulle näköjään), eikö olekin hassua, myöskään itsestä ei oikein tunnu, että tässä ollaan hoitokierrossa, kun Elonva sujahti sen verran "huomaamattomasti". Eikä tuo Orgalutrankaan niin ihmeelliseltä tuntunut.

Se kyllä vähän huolestuttaa, että oireita tuntuu ensimmäisen päivän jälkeen niin vähän - mietityttää, että näinköhän tuolla munasarjoissa oikein mitään mahtaa tapahtuakaan. <_< Ja meillä näköjään nuo vasteultratkin peräkkäisinä päivinä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva että ollaan @Tinas kiertosamiksia ja vielä Elonvalla. :) Toivotaan hyviä munia meille! En usko että me "huonomunaiset" ihan megalomaanisiin oireisiin päästäänkään stimulaatiossa. Paremmin kyllä oireita on kuin Suprecur-Bemfola-kierrossa.

Mulla alkoi näemmä mahankiristelyt heti Elonvasta seuraavana päivänä, tai sitten joku muu turvottaa. Tuntuu että housut ei mahdu jalkaan. Aamulla ehdin jo manata suljetun puolen ketjuun, ettei tunnu kyllä missään, mutta näemmä alkoi tuntua. Menkkaturvotteluakin on, ja kun käytän kuukuppia, se tuntuu painavan jotenkin hankalasti. No, positiivisia oireita. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, @Tinas! :lipsrsealed: Peukut täällä taustalla vahvasti pystyssä sekä sun että @sarvis:n tuleville ultrille! :tender: Ja mitä tuohon oireettomuuteen tulee, niin ei mullakaan muistaakseni ekoihin päiviin Elonvan pistämisen jälkeen ollut mitään erityisiä tuntemuksia, mutta ihan hyvä sato tuli silti. Ennen ekaa ultraa muistan tuumineeni, että kyllä kai siellä alakerrassa jotain sentään on tapahtunut, kun siinä vaiheessa tuntui olo alavatsalla vähän turpealta ja jotain "kutinaa" olin rekisteröinyt myös munasarjoissa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis ja @Töhö tänään on alkanut alavatsaa kiristelemään ja ehkä vähän sellaista nippailua, tosin mielestäni tämä alkoi enemmänkin orgalutranin piston jälkeen, että yritä tässä nyt sitten sanoa mikä johtuu ja mistä. ;) Mutta parin päivän päästähän se selviää. Jännä myös nähdä, saanko lääkäriltä mitään boostia vauhdittamaan ja kuinka pitkään jarrutellaan.

Mua itse asiassa vähän hirvittää jos se irrotuspiikki: Testien ja lämpöjen perusteella nimittäin ovuloin todella nopeasti LH-huipusta, muutamien tuntien sisällä. Toivotaan, että kemiallisesti luotu ovulaatio ei sitten toimi yhtä tehokkaasti. Sehän tästä vielä puuttuisi. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas, huomenna sinulla siis jännät paikat! Odottelen kyllä mielenkiinnolla tuloksia, perässä hiihdellen peukut pystyssä. Sulla kannattaa varmaan mainita lääkärille irrotuspiikkipeloistasi; tämä lääkkellinen ovulaation järkkääminen on niin supertiedettä, että kenties se irrotuspiikin toiminta onkin erilaista kuin oman LH-huipun ja huoli on turha, tai sitten ei? Lisääntymisendokrinologia on ihan ihmeellistä puuhaa, mulla ainakin menee pää pyörälle kaikkien antagonistien ja analogien kanssa, vaikka peruskoulutuksessani olenkin näitä pyöritellyt kerran jos toisenkin. :rolleyes:

Mun mahakiristelyt oli eilen huipussaan, tänään on ollut paljon iisimpi päivä. Mrs. Pessimisti tulkitsee sen toki niin, että lääke ei toimi ja perjantaina saa kuulla kamalia uutisia, ei yhtään follia kypsymässä! Byääh! Jospa se maha tästä vielä turpoilisi.

Tilasin apteekkiin Cetrotidet, jotka ovat lähiapteekissa tilaustavaraa. Huomenna pitäisi tulla. Farmaseutin kanss pähkäiltiin, että montako voin otaa ilman Kelan sanktioita: perjantaiksi pitää jo ottaa lääke mukaan sairaalaan, mutta en voi tietenkään ennakoida, riittääkö kolme injektiota, vai halutaanko jarrutella kenties pidempään.  Huono on myöskään viikonloppuna tilata, kun toimitusaika menee tiistai-keskiviikkoon, ja tarve olisi maanantaina, jos nämä kolme eivät riitä... tilattiin siis kaikki viisi. Toivottavasti Kela ei vedä herneitä nenuun. Ilmeisesti apteekille tulee jotain sakkomaksuja, jos holtittomasti jakavat lääkkeitä raskautta havitteleville. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, 1. kontrolliultrassa käyty ja lääkärin mukaan tulos oli hyvin (valitettavasti <_<) linjassa AMH-arvoni kanssa. Yhteensä folleja näkyi 10, joista 4 oli n. 11 mm, 4 7-8 mm ja kaksi 6 mm. Kohdun limakalvo oli kuulemma varsin kaunis. Seuraava kontrolli on ma aamulla, jossa päätetään punktiopäivä.

Eli tuo matala AMH-aiheuttaa tosiaan sen, että folleja ei kasva mitenkään erityisen paljon. Nyt sain sitten tueksi kasvatteluun Pergoverisiä 300 IU sunnuntaihin asti ja samalla jarruttelen orgalutranilla vielä ma aamullakin. Punktio olisi sitten ke-pe akselilla.

Tässä vaiheessahan lääkärin mukaan varsinaisesta saaliista on vielä mahdoton sanoa mitään, kun osa saattaa vielä hiipua pois ja noista pienemmistä ei tiedä. Toivotaan, että Pergoveris boostaa follien kasvua, löysin pari vanhaa ketjua, joissa valmistetta on kehuttu.

Irrotukseen määrättiin Ovitrelle, joka on kylmäsäilytettävä. Ostin sitten sen noiden muiden valmisteiden kanssa samalla ja arvatkaa, unohdinko 4 tunniksi pöydälle. Kyllä vain. Eli sinne meni se 50 € ja maanantaina pitää muistaa pyytää uusi resepti. :dash2:

Koska lääkekatto ei sitten ollut vielä ehtinyt täyttyä (oli 150€ vajaa), kävelin apteekista 650 € köyhempänä ulos. KELAhan toki hyvittää sitten jälkikäteen lähes 450 €, kunhan ensin saan ja sitten muistan täyttää kaikki lomakkeet. Viikonlopun vuoksi uusi päätös ei ehdi huomenna tulla (kestää kuulemma yleensä 2 vrk) ja koska tarvitsen lääkkeet viikonlopuksi, joten ei auttanut kuin kiltisti kaivaa kuvetta. Mutta tämän jälkeen loppuvuosi mennäänkin sitten 1,50 € per lääke. :girl_smile: Mietin, että jos tämä kierros ei nyt ota tulta alleen, yritän saada lääkärin kirjoittamaan muut tämän vuoden puolella, niin saadaan lääkkeiden verran vielä säästöä, jos seuraava kierros menisi tammikuun puolelle. Tähän mennessä pelkät lääkkeet ovat kustantaneet tämän kierroksen osalta melkein 900 €, joten ei ihan ilmaista lystiä tämä. Siinä olen @sarvis onnekas, että asun kaupungissa, jossa on Yliopiston Apteekki ja heillä on tosi hyvin saatavilla kaikkia valmisteita, eli ei ole tarvinnut tilailla niitä erikseen. Tuo on tietenkin vielä tosiaan oma juttunsa noiden kela-korvauksien kanssa tuo lääkkeiden tilailu, phuh!

Käyttämäni klinkikka suosii blastoviljelyä ja juttelin lääkärin kanssa selviytymisprosenteista, jos kävisi niin, että saalis jää vaatimattomaksi. Aika ohuella saatetaan pakastettavien suhteen mennä. Toivotaan, että päästäisiin tuoresiirtoon edes sitten, se menisi tuolla aikataulutuksella lokakuun alkupuolelle.

Miten @sarvis sinun kanssasi, onko tarkoitus miettiä blastoa vai tehdäänkö siirto jo aiemmin?

Sekavat tunnelmat täällä. Keho toimii juuri kuten pitikin uskollisesti AMH:n mukaan, mutta olisihan se ilman muuta parempi, jos saalista olisi enemmän. :girl_sigh:

Täällä nyt sitten jännätään @sarvis sinun kanssasi - laittele kuulumisia ultrasta, pidän sormet ristissä puolestasi! :)

 

Edited by Tinas
Tarkennus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainiin, mitä tulee tuohon LH-huippuun, niin irrotuspiikki itse asiassa sisältää eri hormonia, thank god. Eli niin kauan kuin pistelen tuota Orgalutrania, ei pitäisi olla hätää ja irrotuspiikki ei irrota munia etuajassa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas, jotain kuitenkin kasvaa, toivotaan että ottavat kunnon spurtin lisälääkkeellä. Ei meidän tilanteessa mihinkään kymmeniin folleihin taideta päästä kuin haaveunissa, jospa kuitenkin saataisiin edes se yksi hyvä muna ja alkio! Peukut kohta kramppaa tästä tuesta! :D

Mun edellisessä Elonva-kierrossa oli myös yht. 10 follia ekassa ultrassa, joista yksi 6-8 mm,  viisi 9-10 mm, kaksi 11-12 mm ja kaksi 13-14 mm kokoista. Saaliiksi taidettiin saada 6 munaa, mutta koska laatu on mitä on, alkioita ei tullut.

Jäätävä alamahaturvotus ja jännittää kamalasti huominen. Miehen kanssa puhuttiin eilen, ja kummallakin on odotukset aika lailla samat eli nolla. Privaattiin luovuttajamunia hakemaan käy varmaan tie, jos ei nyt tärppää. 

Lisäys: ei ole ollut viljelystä mitään puhetta, kun ei ole vielä koskaan mitään päässyt sinne asti... Voisin huomenna kysellä lääkärin mielipidettä.

Edited by sarvis
.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pidän sulle @sarvis peukut ja varpaat pystyssä! Ainakin alamahaturvotus luvannee osaltasi hyvää ja määrässäkin vaste oli viimeksi ihan kelpo, eikö näin - nyt vain toivotaan, että laatu saisi määrän sitten kiinni tämän kierroksen cocktaililla. :lipsrsealed: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, vasteultrassa käyty. Vähän ristiriitaiset tunnelmat; 6 follikkelia eli vähemmän kuin viimeksi, mutta toisaalta suurempia kuin viimeksi tässä vaiheessa eli kaksi oli 9-10 mm, loput neljä 11-14 mm. Vähän muutettiin hormonisuunnitelmia, eli jarrua nyt päälle ja tasaista Menopur-boostia, kun viimeksi vauhditeltiin tupla-annoksella ja punktoitiin kp 12. Nyt yritetään venytellä vähän pidemmälle jos mahdollista, ja vähän tasaisemmin, että kaikki ehtisivät kypsyä mukaan.

Ei tässä paljon henkseleiden paukuttelu -fiilistä ole, mutta näillä mennään mitä on saatu! Blastoviljelystä en muistanut puhua, katotaan nyt ensin mihin tässä rahkeet riittää.

Sen julmetun alamahaturvotuksen ja omituiset keskikiertokivut aiemmissakin kierroissa selittää varmaan ainakin osaltaan mun sinnikäs ystäväni kysta, joka majailee toisessa munasarjassa. Joutais puhkeamaan pois, mutta ei vaan ymmärrä! Punktiossa se aina tyhjennetään, ja aina se kasvaa takaisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kovassa tsemppihengessä täällä taustailen @sarvis ja @Tinas teidän kummankin hoitokiertoja koskien :lipsrsealed: Vaikka follimäärät eivät olekaan mitenkään valtaisat, niin aika tasakokoisilta ne kuitenkin teillä kummallakin vaikuttavat. Mullahan folleja on yleensä kehittynyt tavallaan riittävästi, mutta niissä on sen verran kokoeroja, että lopulta pienimmät eivät ehdi mukaan. Jospa teillä tuo kysyminen olisi tasaisempaa, jolloin ainakin lähes kaikissa folleissa olisi kypsä munasolu. Sitä totisesti toivon! :tender: Voimia matkalla piinaavaa polkua eteenpäin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Töhö, kiitos tsempeistä! Mietin vähän samaa kun vertailin aiempaan: kypsät munasolut on saatu varmaan noista isoista folleista, joita nyt näyttää olevan tasaisesti kaikki. Jospa siellä olisi useampi kypsä muna jemmassa! Ja jos ne vielä suostuisi hedelmöittymään... Huoh. Miten kukaan voi tulla luonnollisesti raskaaksi?! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis sullahan vaikuttavat follit kyllä todella hyvän kokoisilta, eli jospa olisi sitten noita hyvälaatuisia ja kypsiä tarjolla enemmän kuin viime kerralla, sehän olisi ihan mahtava juttu! :):)

Onko sulla koska sovittu seuraava seuranta? Minkä kokoisina follit yleensä viimeistään otetaan, osaatko sanoa - eli kuinka paljon kavereilla vielä on kasvuvaraa?

Ja siis suhun verrattuna mun follit on vielä pikkaraisia, ottaen huomioon, että pistit Elonvan vasta maanantaina. Itse pistin Elonvan pe illalla ja ultra oli eilen, eli siihen nähden follit eivät olleet mitään suurensuuria. Mietin, olisiko ollut hyvä myös mulla vauhdittaa kasvua tuolla alussa lisäboostilla, mutta toisaalta kun on ensimmäinen kierto, ei sitä ehkä haluttu ottaa hoitosuunnitelmaan.

Pääasia on tässä se, että molempien munasarjoissa on kuitenkin tapahtunut tsemppaamista ja seuraavassa ultrassa ollaan sitten toivottavasti molemmat edistytty toivottavalla tavalla ja päästään kohti punktiota! :)  Onpa kiva, kun on toinen aikatavalla samassa tilanteessa ja samaan aikaan. Hyvässä seurassa mennään.

Niin ja sain hyviä uutisia muuten siitä Ovitrellestakin - kun kysyin asiaa klinikalta, olivat vielä varmistaneet asian lääkkeen valmistajalta ja sieltä oli todettu, että 4 tunnin kylmäketjun katkeaminen ei vielä valmisteen tehoon vaikuta. Eli ei tarvitse lähteä uutta hankkimaan. :)

Ihana @Töhö, kun jaksat seurata ja tsemppailla! Sulla varhaisraskauden ultra lähenee ja toivottavasti saat siellä lisää hyviä uutisia. :wub: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas, taitaa olla suurin merkitys tuolla follien tasakokoisuudella. Punktio tapahtuu, kun isoimmat on 17-20 mm, ja jos siellä pienempiä mattimyöhäisiä rakkuloita silloin on, ei niistä kai useinkaan saada satoa. Pidemmällekään ei voida kasvatusta venyttää, kai ne alkaa nimittäin muuten puhkeilla itsekseen ja homma menee harakoille. Sullakin on kuitenkin useampi iso rakkula siellä kasvamassa, joten hyvältä näyttää! Oliko sulla nyt siis eka IVF? Eka hoito on muutenkin vähän harjoittelua - ei voi eikä kannata mennä kaasu pohjassa, kun ei voi tietää miten herkästi kroppa reagoi hormoneille. Hyperikään ei ole kiva, vaikka meillä matalan AMH:n porukalla toki suunnilleen lottovoiton todennäköisyydellä tuleva. :D Jotain positiivista sentään!

Seuraava kontrolli on maanantaina eli kp 9. Edellisessä kierrossa ei kontrolloitu, vaan mentiin suoraan ekan ultran jälkeen punktioon kp 12. Nyt lääkäri mietti, että maanantaina päätetään punktoidaanko esim. vasta perjantaina eli kp13. En tiedä saako viikonloppuna mitään tietoa alkiotilanteesta ja saako mahdolliseen siirtoon asti saikkua, vai odottelenko maanantaiaamuna soiko puhelin eli lähdenkö siirtoon vai töihin... 

 

 

 

Edited by sarvis

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis onpa hauska juttu, meillä on siis sama kontrollipäivä, tosin ma on mulla kp 12, eli meikäläisen follit on kyllä olleet varsin maltillisia tuossa kasvussaan. :P

Ja juu, ensimmäinen kierros kyseessä, eli kaikki uutta ja ihmeellistä. Lisäksi ei lääkärin kanssa keskusteltu tuosta punktoitavan follin koosta, kun olin töiden takia aika kiireessä liikenteessä ja jouduin vielä pergoveriksen takia uudelleen pistosopetukseen. Se on siis näitä sekoitettavia, eli koko rahan edestä pääsen nyt sitten mukaan tähän touhuamaan. Mutta yllättävän hyvin on luonnistunut ja vielä ei pistäminenkään ole alkanut liiaksi ahdistamaan, vaikka piikkejä tällä hetkellä 2 päivässä. Itselläni Orgalutrankaan ei mitään pahempia kirvelyitä ole onneksi aiheuttanut - aina hiukkasen särkee, mutta ei se sinänsä menoa haittaa. Mies on vielä ollut loppuviikon ja viikonlopun työmatkalla, niin olen saanut rauhassa "läträtä". :D

Täällä punktio ilmeisesti aikaisintaan ke, eli kp 14 ja viimeistään pe, eli kp 16. Sairaslomaa on yleensä kuulemma saanut vain punktiopäivän, eli olettavat nähtävästi, että seuraavat päivät menevät jo kivuttomasti. Vähän kyllä se pohdituttaa täältä kokemuksia lukeneena. Työ on kyllä istumatyö, eli sinänsä voi kyllä sujuakin. 

Tsemppiä meille vielä kasvatteluun ja sormet ja varpaat ristissä kohti maanantaita! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas, olen itse saanut molemmilla kerroilla 3 pvää sairausloman eli punktiosta mahd. siirtoon saakka. Täällä kuulemma vakio näin. En tosin välttämättä ole ollut ihan niin kipeä, ettenkö olisi töihin pystynyt ainakin kolmantena päivänä, mutta yleensä on vi*uttanut ja surettanut niin kamalasti alkiottomuus, että vähintäänkin ajatukset on olleet solmussa ja saikkupäivä ihan tervetullut. Istumatyötä mullakin pääosin, joskin myös mahdollisuus haastaviin työasentoihin ja kiireeseen. Osan aikaa olen kyllä ollut lähinnä sohvallapötkötyskunnossa mahanjomotuksien takia. 

Mulla on kans sekä Menopur että Cetrotide lantrattavia, Menopur tosin vain kerran jonka jälkeen pistellään valmista liuosta. Cetron kanssa saa lantrailla joka kerta. Mustelma mahassa ja kuumottaa ja kutittaa aina Cetron jälkeen, mutta muuten menee rattoisasti kahdella piikillä päivässä. Vähän vauhkona olen kun oon viikonlopun reissussa, mutta toistaiseksi kaikki sujunut hyvin (mitä nyt unohdin pakata lapselle mukaan sukkia, mutta näitähän sattuu! :D ). 

Sormet ristissä eteenpäin, @Tinas! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelisin @Tinas varautumaan kuitenkin hiukan pidempään sairauslomaan kuin ainoastaan punktiopäivän kestävään. Mulla on molemmilla kerroilla kirjoitettu kolme päivää eli punktiosta kaksipäiväisen alkion siirtopäivään. Itsekin teen siis istumatyötä ja silti oma kokemus on ollut se, että kummallakin kerralla olen tarvinnut pelkästään fyysisen voinninkin puolesta sen välipäivän (eli punktion jälkeisen päivän) saikkua. Kipuja on siinä vaiheessa ollut kuitenkin vielä sen verran, että niitä välttääkseen mm. käveleminen on sujunut pääosin hiukan kumarassa ja hitaasti, joten johan sitä töissä ihmeteltäisiin :P Lisäksi mulla tehokkaaksi kivun lievittäjäksi on osoittautunut polilta mukaan saadun lämpötyynyn ahkera pitely alavatsalla, joten samoin sitä olisi kohtalaisen haasteellista könkätä jatkuvasti lämmittämään taukotilan mikroaaltouunille :P Sen sijaan siirtopäivinä olen molemmilla kerroilla kyennyt mennä jo suoraan siirrosta töihin.

Olen oman kokemukseni perusteella samoilla linjoilla kuin @sarvis sen suhteen, että follikkeleiden tasakokoisuudella on lopulta enemmän merkitystä kuin niiden määrällä. Ne pienimmät kun todennäköisesti sisältävät hedelmöittymiskyvyttömän, raa'an munasolun ja punktio on tosiaan suoritettava niiden suurimpien mukaan, sillä niitä ei voi loputtomiin jarrutella puhkeamasta. Pidän kovasti peukkuja, että te kummatkin saisitte huomenna kakkosultrassa hyviä uutisia eli sato olisi edelleen todella tasakokoista! :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeps, ultra täälläkin kunnialla ohi ja 10 yli 13 mm follia löytyi. Suurin oli n. 19 mm ja punktio täälläkin keskiviikkona, eli me mennään @sarvis nyt siis ihan samaa tahtia. :curtsey: Noiden lisäksi löytyi vielä 3 9-10 mm follia, mutta eivät varmaan ehdi mukaan tälle kierrokselle. 

Pergoveris siis vauhditti kasvua oikein kunnolla täällä. Ja ilmeisesti sai myös rinnat kipeytymään sivuoireena. 

Vähän ihan pientä arkuutta on muniksissa havaittavissa, mutta olen ihan häkeltynyt, miten pienillä oireilla olen oikein päässytkään. :rolleyes: Mietin jo sunnuntaina, että yhtään mustelmaakaan en ole saanut piikeillä aikaiseksi, mutta siitä se sitten lähti ja onnistuin tökkäämään 2 vikaa piikkiä sitten pintaverisuoneen. Ikinä ei ilmeisesti pitäis nuolaista ennenkuin tipahtaa. :D

Keskiviikosta eteenpäin siis jännät paikat ja siirto olisi tarkoitus olla ma 2.10., jos saalista tulee ja säilyvät hengissä.

Juttelin kyllä jo miehen kanssa siitäkin, että jos tulos on ihan katastrofaalinen, mietitään mennäänkö suoraan luovutettujen sukusolujen jonoon. Pelkään jotenkin kovasti, että mun munasolut on jo niin vanhat, että kaikki menee niiden vuoksi mönkään. :unsure:

Juttelin vielä lääkärin kanssa tuosta sairauslomasta ja oli kyllä vakaasti sitä mieltä, että vain 1 päivä tarvitaan, kun tehdään pitkä viljely. Mutta tarvittaessa toki saa toisen päivän, jos kivut jatkuvat.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainiin, tuli vielä sellainen tieto, että lugejen sijaan saan terolut-tabletteja, mikä ilmeisesti on hyvä asia sekä oireiden että tuhraamisen suhteen? Onko kellään täällä noista teroluteista kokemusta? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas jos käyt dextrassa niin noin meillekin todettiin että punktiopäivä on saikkua, enempää ei tarvitse. Mä kävelin aukkarinkin jälkeen kumarassa ja oli kovia vatsakipuja jälkikäteen eli pidin linjaa aika ihmeellisenä. Julkisella kun tuntuu aina saavan 3pv. En kyllä ollut muutenkaan tyytyväinen hoitoon eikä kertaakaan päästy keräykseen asti. Keltarauhasen vahvistuksen avulla nyt kuitenkin tuolla toukokuisissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitenhän tuo on linjassa muitten yksityisten kanssa? Olen kyllä muuten ollut oikein tyytyväinen palveluun ja tosiaan follit ilmeisesti kasvaneet nyt ihan ok keräystä ajatellen. 

Tosi ikävä kuulla @Secretariat, että sulla Dextrassa oli noin ankea hoitotilanne. :unsure:

Ja siis onnea kovasti toukokuisiin! :give_heart: Et siis lopulta tarvinut lainkaan ivf-hoitoa raskautumiseen, ymmärsinkö oikein? 

Edited by Tinas

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas muutama tuttu saanut mielestäni felicitaksesta pitkät saikut punktiosta mutta toisella oli ongelmia keräyksessä ja vuoti verta vatsaonteloon. En tiedä muiden yksityisten käytännöistä. 

Me onnistuttiin lopulta toisessa perutussa ivf-kierrossa jossa ensimmäistä kertaa saatiin luteaalituki. Lääkärin mukaan sattumaa vaikka sitä ennen 2v lapsettomuus. Jokainen voi miettiä sattuman osuutta. Raskaus kuitenkin niin alussa että mitä vaan ehtii vielä käydä. Ar-ultra ok. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0