Sign in to follow this  
Followers 0
dansku

IVF kokemukset

462 posts in this topic

Älä @Tinas liikaa tuota oireettomuutta murehdi, ei mustakaan tuntunut oikein miltään ekaan piinailuviikkoon, lukuun ottamatta irrotuspiikistä aiheutunutta hillitöntä tissikipua :P Se jälkimmäinen piinailuviikko on mun mielestä paljon piinallisempi, joten voimia siihen, sillä nythän se sulla jo alkaakin :ph34r: Ja kiitos tuestasi koskien tilannettani :lipsrsealed: Koitahan nyt tulla perässä vaan, että pääset piinailemaan jatkossa "vähän" lisää :D

@Huppapuppalla alkaa jännitys jo todella tiivistymään, tsemppiä viimeisiin metreihin! :ph34r: Voi olisipa tuo kuvaamasi tuhru tosiaan kiinnittymisvuotoa!! :tender: Tuosta oireettomuudesta edelleen jatkaisin, että yhdellä IVF-hoidosta raskautuneella kaverillani ei ollut ennen plussaa koko piinailuaikana juuri mitään oireita, joten sekin on ihan hyvin mahdollista. Kun oikein tivaamalla tivasin, että eikö tosiaan ole mitään tuntemuksia, niin hän lopulta sanoi, että "no nyt kun oikein miettii, niin alakerrassa saattoi jossain kohtaa tuntua vähän vihlontaa". Siinä kaikki :D

Hienoa, @sarvis, suunnitelmat jatkon kannalta kuulostavat oikein hyviltä! ^_^ Ja tsemppiä myös elämäntapojen kohennusprojektiin! Tuttua mullekin tuo, ettei terveellisestä ruokavaliosta ja säännöllisestä liikunnasta ole jaksanut pitää ihan niin hyvin kiinni hoitojen aikana kuin muuten. Kun kropan kanssa on muuten kokoajan lujilla hoitokierrosta toiseen, niin tulee helposti olo, että toisessa suunnassa on pakko höllätä ja olla sallivampi, koska ei jaksa suorittaa jatkuvasti joka sektorilla. Ja henkisestikin nämä hoidot ovat sen verran rankkoja, että huomio kiertyy aika paljon niiden ympärille ja muuten pakkaakin sitten olla takki vähän tyhjä. Yritin sitten pitää edes kiinni arkiliikunnasta ja annoskokojen kohtuullisuudesta niinä hetkinä, kun ei muuten oikein jaksanut panostaa.

Tuo miehesi kommentti on niin tyypillinen. Kuten edellä on jo keskusteltukin, niin heidän osuutensa tässä hommassa on kuitenkin niin paljon pienempi, että ehkä pitkät välit tuntuvat enemmän peukaloiden pyörittelyltä. Itsestä ainakin tuntuu, että olen majaillut polilla hoitojen aikana niin paljon, että odotusaulakin alkoi tuntua lähes yhtä tutulta kuin oma olohuone :P Eipä mies sen sijaan tainnut pyörähtää siellä punktiot mukaan lukien kuin kaiken kaikkiaan neljä kertaa, jos oikein muistan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis odotan todella mielenkiinnolla, miten DHEA toimii sinulla! Olen lukenut netistä tähän liittyen varsinkin Briteistä ja Jenkeistä tosi hienoja onnistumisia, mutta se vaatii juuri tuon, että kuuria syödään muutamia kuukausia ennen itse hoitoa! Pidetään täällä peukut pystyssä ja loput ulokkeet ristissä, että ihmeaine toimisi ja pääsisitte siirtoon seuraavalla kierroksella! :lipsrsealed::lipsrsealed:

@Huppapuppa miten sun kävi tuhrun kanssa? Itsellä tänään pp6 ja olin saada sydärin nyt päivällä, kun huomasin, että ihan hentoista ruskeaa tuhrua jäi paperiin. :girl_cry:
Mulla ei ikini siis IKINÄ ole luomukierroissa tullut minkäänlaista tuhrua missään vaiheessa luteaalivaihetta niin nyt sitten. :girl_mad: SEKÄ siirron jälkeen että nyt. Testipäivä on perjantaina ja luomukierronkaan ei pitäisi alkaa uuden kuin aikaisintaan keskiviikkona, että olet kyllä aika hajalla tästä. Implantaatiolle tämä tuntuu taas ihan tosi myöhäiseltä vaiheelta, kun siirrettiin 5 päivän blasto. :( Mulla oli eilen ja tänään aamulla ihan pientä kuukautiskipuilun tapaista kipua, saapa nähdä mitä nyt sitten käy.

@Töhö valtavat kiitokset tsempeistä taas kerran - jännitystä tuntuu sitten piisaavan tässä kohdin koko "alkuhoidon" edestä. Tuntuu, että kroppa on ihan sekaisin, huolehdin, riittääkö Terojen keltarauhastuki vai mistä tämä johtuu. Käyn vilkuilemassa kuulumisiasi ja tsemppailemassa jatkossa myös tuolla toisella puolella! :)

Hyvää on se, että lähden huomenna työreissuun 3 päiväksi, enkä juuri ehdi tästä huolehtia - huonoa se, että jos jotain menee päin prinkkalaa niin olenkin sitten ulkomailla.
Yritän päästä reissun päältä kurkkimaan tänne kuulumisia ja päivittelemään omiani. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin. Tämä kierros oli sitten osaltani tässä. Kuukautiset alkoivat luomukierron mukaan ajallaan ja normaaleina. Terot ilmeisesti pari päivää jarruttelevat. Teen huomenna vielä testin, mutta vuoto on niin runsasta, ettei jätä sijaa epäilykselle. :girl_cry::girl_cry::girl_cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @Huppapuppa, valtavasti tsemppiä myös sinne - jos tuhru on lakannut, vielä on toki olemassa mahdollisuus, että tuo siitä plussaksi muuttuisi. :lipsrsealed:

Soitan huomenna klinikalle ja tiedustelen jatkosta PASin suhteen. Ja tulen kysymään myös tuosta luteaalituesta, jos seuraavalle ivf-kierrokselle joudutaan.

Mikäli tulos ei tuosta muuttuisi, onko teillä minkälaisia suunnitelmia seuraavan PASin suhteen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seuraava siirto on viimeinen. Ainakin tällä hetkellä tuntuu, että hoidetaan alta pois ja sen jälkeen alkaa jollain tapaa uusi elämänvaihe, saa alkaa tämän kaiken paskan jälkeen katsoa oikeasti eteenpäin. Vaikka ne näkymät onkin aivan toiset kuin mitä reilu 5 vuotta sitten haaveiltiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi paska, enkä paremmin sano! :(

Olen äärettömän pahoillani puolestasi, @Huppapuppa :lipsrsealed: Ei ole yksinkertaisesti sanoja sille, miten epäreilu tilanteesi on. Yksiselitteisesti pelkästään epäreilu. Voimia ja lämpimiä ajatuksia sulle tämän kaiken kestämiseen :lipsrsealed:

Suuret pahoittelut myös sulle, @Tinas :lipsrsealed: Ja voimia matkalla eteenpäin! Mulla Lugesteronit eivät ole koskaan "falskanneet" eli vuotoa ei ole tullut pisaraakaan läpi niiden käytön aikana, vaan vuoto on alkanut aina vasta niiden käytön loputtua. Tämäkin on toki yksilöllistä, mutta vaihtoehtoja kannattaa silti kysellä varsinkin, jos sulle olisi tarkoitus tulla luteaalivaiheen tuki jo PAS-kiertoonkin. Joko on selvinnyt klinikalta suunnitelmat sen suhteen? Onneksi on ne kaksi blastoa pakkasessa, niin pääsette varmaankin halutessanne aika nopeasti jälleen toimiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Huppapuppa valtavasti tsemppiä nyt vielä viimeiseen PASiin - mennäänköhän me siinäkin samaa tahtia? On tämä kyllä todella rankkaa hommaa, onneksi on tämä foorumi ja hyviä läheisiä, joille puhua. :lipsrsealed: Voimia sinne, jos tilanne ei tänään enää muuttunut. :lipsrsealed:

@Töhö luin netistä, että osalla tuo tuorekierros on päättynyt tosi aikaisiin kuukautisiin. Ilmeisesti kaikki hormonit, joilla kiertoa manipuloidaan eivät sovi tai käy kuten allekirjoittaneella, eli oma luonnollinen kierto puskee läpi. Klinikka sanoi, että terot eivät sinänsä estä omaa kiertoa, eli se tulee jos on tullakseen (eli raskaus ei alkanut). Tuo tiputtelu on kuitenkin tosi poikkeavaa, kun sitä ei normaalisti ole, vaan vuoto alkaa ns. Kerrasta. 

PAS tehdään jo tähän kiertoon, jota alussa tuetaan letroilla, jotka aloitan tänään (kp 3). Ensi viikon ke ultra ja siinä sitten varmaan kartoitetaan mahdollista siirtopäivää. Tulen kyllä tässä ja siirtopalaverissa juttelemaan tuosta lääkityksestä vielä ilman muuta. 

Ajattelin, että seuraava kierros tarvittaessa heti perään ja siitä saman tien 2. Ivf, niin saataisiin lääkkeet vielä tämän vuoden lääkekorvauskaton alle, joka pamahti tietenkin kerrasta täyteen. Näin säästyisi useami sata euroa. Muuten olisin vähn valmis vielä odottamaan, mutta kuukauden odotukselle tulee siinä vähän liian kova hintalappu. Toivotaan toki, että tie jäisi hiukan lyhyemmäksi. 

@Huppapuppa, jos ollaan samassa kierrossa PASin suhteen, tervetuloa vielä jännäilemään kanssani. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikkille.Tsempiä ja onnea.Minä sai  Kelalta ei koeputkihedelmöitykseen ole erikseen tukimuotoa olemassa. Mitä tarkoitaa?Että ei ole korvaus enaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites @Tinas sujuu? Tsempit ylihuomiseen ultraan, toivottavasti siellä näkyisi otollinen limakalvo pientä pakkasukkoa varten! :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Töhö pahoittelut radiohiljaisuudesta! Viikko on ollut ihan järkyttävän kiireinen ja meillä on ollut työn puolesta menoja ysiin asti illalla, joten on jäänyt forumilla vierailu tällä viikolla tosi vähäiseksi, mutta ihana, että kysäisit! :lipsrsealed:

Letrot tosiaan olivat tukena kp3-8 ja ultra oli kp 10, eli keskiviikkona. Limis oli tässä vaiheessa jo 7 mm ja vasemmalla oli 20 mm folli, joten sain irrotuspiikin sitten samalle illalle. :) Siirto on ensi viikon ke ja aloitan terolutit lauantaina. Eli tosiaan kohti pakkaspienokaisen siirtelyä kovaa vauhtia matkalla. :curtsey:

Mulla oli poikkeuksellisesti toinen lääkäri, kun oma oli sairaana ja juttelin hänen kanssaan tuosta tuoresiirron kipuilusta ja tuhruttelusta. Eli mullahan oli sellaisia pieniä menkkakipuja siirrosta ja päivä pari sen jälkeen. Lisäksi mulla tuli sitä tuhrua siirrosta seuraavana päivänä hiukkasen. Sain näitä ajatellen nyt sitten magnesiumia 375 mg lauantaista lähtien terojen kanssa ja siirtopäivälle buscopania lamaamaan vatsan alueen lihasten toimintaa, jotta supisteluja ei tulisi. Tuhru ja supistelut eivät kuulemma ole ihan normaaleja ja niitä voidaan yrittää näin ehkäistä. Eli lääkearsenaali senkun kasvaa, mutta hyvä, että apua tuohon oli tarjolla, kun asia oikeasti huolestutti. :blink:

On tämä kyllä kaikenkaikkiaan melkomoinen matka, se täytyy sanoa. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olenkohan nyt sitten ainoa, joka täällä tällä hetkellä jännäilee? Ketju vaikuttaa hiljentyneen kovasti ja vielä on tuota matkaa tuonne jäsenten puolelle 55 viestin verran. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas kovin hiljaista on tällä hetkellä jäsenten puolellakin, varmaan jossain vaiheessa taas vilkastuu. Tsempit Pas:iin! Hyvä että sait apuja tuhrutteluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Huppapuppa tänään PASiin, toivotaan, että nyt pysyisi tuhruttelu ja supistelu poissa ja tämä jatkuisi edes sen normaalin luteaalivaiheen verran. :ph34r: Jostain syystä eivät tule nämä notifikaatiot meiliin näköjään läpi, joten luulin ihan yksin täällä kirjoittelevani. ^_^ Jännät paikat kyllä, kun edessä ensimmäinen PAS ja tietenkin pelottaa, että tämä taas päättyy sitten isoon pettymykseen. :unsure: Mutta yritetään pitää täällä häntä pystyssä ja ottaa rennosti - perjantaina onneksi vapaapäivä, niin saa ainakin nukkua pitkään. :)

@Snapper valitettavasti tästä ei ole kokemuksia, alkoiko sulla nyt sitten kuukautiset tosissaan vai oliko kyse jostain välitiputtelusta? Kiinnostavaa kuulla, millaisia häiriöitä tämä lääkitys voi aiheuttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites meni @Tinas PAS tänään, ilmeisesti alkio selvisi hyvin sulatuksesta? :) Nyt vaan kovasti onnea matkaan!! :tender:

Mua jäi muuten kiinnostamaan, kun mainitsit edellisessä viestissäsi muhkeasta johtofollista ja irrotuspiikistä lähes viikkoa ennen PASia, että oliko teillä sitten yhdyntäkielto siirtoon asti vai voisiko nyt olla periaatteessa mahikset kaksosraskauteen? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Töhö taas olen täällä myöhässä vastailemassa - tällä kertaa syytän kyllä ystävän viikonloppuna olleita häitä, joista edelleen täällä toivutaan. :girl_crazy:

PAS meni jälleen erittäin mallikkaasti, blasto oli selvinnyt ja alkanut sulatuksen jälkeen spontaanisti siirtymään hatching-vaiheeseen, eli sen osalta eivät asiat olisi paremmin voineet olla. Samoin kohtu oli mallikas ja katetri sujahti sisään ongelmitta. Rakko vain oli sen verran täysi, että ultralaitteen painaminen ei varsinaista riemua ollut - mietin lähinnä, onkohan kellään ikinä tapahtunut vahinkoa siinä maatessa. ;)

Aloitin tosiaan terolutit ja magnesiumin jo edellisenä lauantaina, ja edellisen siirron tiputtelua ei ilmestynyt! :girl_dance: Tosin lääkäri pohti, että tiputtelu olisi vielä siinä siirron kohdalla saattanut olla punktiohaavoista, kun follit ovat täyttyneet. Pääasia, että nyt ei tarvinut panikoitua siitä. Buscobanin sain sitten supisteluun ja sellaista ei ollut, mutta kohtu on tuntunut kyllä aralta ja vähän kipeähköltä siirrosta asti. Sinänsä alkion olisi pitänyt aloittaa kiinnittyminen heti, koska oli tosiaan siirtymässä jo hatching vaiheeseen, että vaikea sanoa, mistä johtuu.

Torstaina pamahti aamulla fantastinen migreeni ja kun lääkkeeksi ei voinut ottaa kuin panadolia, niin tietenkin päänsärky jatkui sujuvasti aina panadolista helpottuen perjantai-päivään asti. <_< Onneksi ei ollut pahin laatuaan, mutta kyllä 1,5 vrk suoraa päänsärkyä syö naista.

Mitään muita oireita ei ole ollut - viimeksi mulla 2-3 päivää siirron jälkeen kipeytyi hiukan nännit ja sain haamujen haamun pregcheckin testiin la, mutta sitten oireet katosivat ja su alkoikin jo se tuhruttelu. Nyt ei sitten mitään siihen viittaavaakaan. Muistelen myös, että viimeksi 2-3 päivää siirron jälkeen myös kohtu rauhoittui, kunnes sitten alkoi se tuhru 6-7. päivänä. Nyt tuntuu taas sellaiselta menkkajomoiselta ja kun tissitkin on ihan normit, ei hirveän suuret toiveet täällä parhaillaan ole.

Sekstailusta saatiin sellainen ohjeistus, että tehkää miltä itse tuntuu, mutta tosiaan kaksosraskaus voi sitten olla lopputuloksena - näitä tapahtuu klinikalla joitakin kai vuodessa. ;) Eli kieltoa ei tullut, kun asiasta kysyin. Meillä tosin oli herran työreissun vuoksi sen verran taukoa, eikä ajoitus mitenkään kohdistettu, että periaatteessa tuo kai on mahdollista, mutta tällä meidän historialla kyllä v ä h i n t ä ä n k i n epätodennäköistä. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unohdin sanoa, että virallinen testipäivä on 5.11., mutta enköhän testaile jo aiemmin, kun en halua sitten ylläpitää turhaa toivoakaan yhtään pitempään kuin tarpeen.

Lääkäri totesi, että kohtu ja alkiot ovat käyttäytyneet niin mallikkaasti siirroissa, että mikäli tämä ja seuraava siirto epäonnistuvat, täytyy seuraavalla kierroksella miettiä alkiodiagnostiikkaa ilmeisesti - kromosomipoikkeamia ja ongelmiahan ei noista blastoista päällepäin näe. :unsure: Kyllähän se mietityttää ja harmittaa, että kaiken pitäisi olla kunnossa labran ja ultrien mukaan, mutta tuntuu, että mikään ei silti tartu mukaan. :angry:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa, että alkiolla oli noin mallikas meininki ja pääsitte PASiin :) Täällä peukut ja pottuvarpaatkin jälleen pystyssä puolestasi, @Tinas, kunpa nyt, kunpa nyt...! :tender:

Mulla on ollut myös viime aikoina tuota migreeniä ja kun pitkän yrityshistorian vuoksi olen vähän neuroottinen ja haluan minimoida ihan kaikki riskit (jos tuo nyt edes todellinen riski on), niin en ole uskaltanut ottaa edes sitä Panadolia. Niinpä olen sitten lääkkeettömänä kärvistellyt kolme päivää kestäviä migreeniputkia :wacko: On kyllä viheliäinen vaiva, todella! :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @Töhö tsempeistä - rehellisesti sanottuna epäilen kyllä, että tämä on tässä tämän yrityskierron osalta. Käsi sydämellä voin todeta, että mitään oireita ei kertakaikkiaan ole, ei siis mitään. Oireita on jopa vähemmän kuin luomukierrossa ennen kuukautisia (pitäisi alkaa luomuna pe/la ja testipäivä su), eli olen alkanut tässä suhtautua siten, että kohti seuraavaa siirtoa suunnataan. Aamulämpö ei myöskään ollut mielestäni mitenkään erityisen koholla, eli eiköhän täti kolkuttele tuossa loppuviikosta viimeistään.

Jouduin to ottamaan 3 lääkettä, kun muuten en olisi pysynyt järkevästi tolpillani: illalla, päivällä ja aamulla. Lääkäri kyllä vakuutti, että panadolista ei ole riskiä, mutta toisaalta nyt kyllä mietityttää. Toisaalta migreenipäivinä jomotteli myös kohtu, että tiedä sitten. Migreeni on kyllä tosi viheliäinen, mulla yleensä pamahtaa juuri kuukautisten aikaan tai niitä ennen. Ja vaatii yleensä lääkkeen talttuakseen. Kärsitkö @Töhö migreeneistä myös muuten vai oletko saanut tämän vaivan nyt raskauden myötä? 

Buscopan piti siis supistelun poissa, mutta kyllä mulla jomotteli kohtu perjantaihin asti siirrosta - voisi kuitenkin ehkä ajatella, että alkio yritti kiinnittymistä? Tuntuu kyllä hassulta, että mulla on selkeitä särkyjä siirron jälkeen, kun yleensä ei kuulemma aiheuta kenelläkään mitään tuntemuksia. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla on migreeniä todella harvoin muuten, ehkä pari kertaa vuodessa. Mutta tässä joku aika sitten oli tosiaan paritkin kolmen päivän kohtaukset reilun viikon sisään :dash2: Että hormoneilla on selvästi tekoa asian kanssa. Nyt ei sentään ole ollut uutta migreenikohtausta reiluun pariin viikkoon, joten josko tuo pysyy poissa sillä lumevaikutuksella kun päätin, että kertakin vielä, niin soitan lääkärille ja kysyn, että mitä kaikkea droppia saan vetää ja kuinka paljon :D

Täytyy myöntää, että jännät ovat kyllä nuo sun jomot alkionsiirron jälkeen, sillä mulla ei tosiaan ole ollut mitään vastaavaa kummankaan siirron jälkeen. Ainoat jomot ovat olleet punktiopäivänä sekä siitä seuraavana päivänä. Ja tietty kierron lopussa sitten joko menkkoja tai plussaa enteillen. Oireettomanakin voi toki plussata, joten edelleen sinnikkäästi toiveikkaana täällä puolestasi! :give_heart: Koska meinaat testata? :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Töhö tänään oli testipäivä ja testasin puhtaan negan, joka tosiaan ei tullut yllätyksenä. En viitsinyt testata välissä, koska olin jo niin varma, että kierros ei onnistunut - päätin sen sijaan odotella menkkojen alkua tai vaihtoehtoisesti testata vasta testipäivänä, etten turhaan joudu sitten uusimaan negatestiä.

Terot pitivät tällä kertaa vuodon poissa (jos ajoitetaan ovulaatio Ovitrellesta, niin se ajoittui perjantaiksi ja kuukautiset eivät ole alkaneet tänään vielä, eli luteaalivaihe on kestänyt nyt 16 päivää). Nyt sitten odottelen vuodon alkamista (aamulämpö romahti tänään, eli veikkaan tämän päivän iltaa tai viimeistään huomista) ja varmaan sitten letrot & siirtopäivän sopiminen ja sitä edeltävä ultra seuraavaksi ohjelmassa. Tosi harmillista kyllä, että kaikki näyttää koko ajan erinomaiselta, mutta mitään ei tartu mukaan. :angry:

Seuraava siirto, jos alkio selviää, on meidän tämän kierroksen vika, eli seuraavaksi täytyy alkaa suunnittelemaan 2. kierrosta - tai luovutetuin sukusoluin tehtyä hoitoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi kurjuus, pahoittelut, @Tinas :( Vaikka negatiivisen tuloksen arvaisikin etukäteen (kuten mä tiesin ekassa IVF-hoidossa), niin kyllä se silti on tosi kenkkumaista. Voimia matkalla eteenpäin, vielä on kuitenkin kortteja katsomatta! :give_heart: Onko sulla taas PAS saman tien, ilman välikiertoja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0