Sign in to follow this  
Followers 0
dansku

IVF kokemukset

462 posts in this topic

Kiitos Kristy!Suunitelukäynti on Helsingissa.Odotan tämä aika ensin,ja sen jälkeen minun lääkäri sanoi sama asia kun sinä.Vain keräys ja siirto on Helsingissa.Seurantaultra on minun kaupungessa.Toivon,että kaikki menee nopeasti ja hyvin.En tiedä paljonko aika kun menemme ensikäyntiltä Helsingissa voisimme aloitaa?Minulla ei ole munajohtimet ja toivon että tämä paranta ivf hoito.Kiitos ,että sinä selitit minulle.Tsempia!

Edited by Kiki25

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kirsty valtavasti tsemppailua piinailuun - se kyllä todella syö naista! :lipsrsealed: Miten sulla testaamisen kanssa, aiotko testata ennen virallista päivää vai odotteletko perjantaita? :ph34r: Mä testasin tuorekierrossa itse asiassa haamun aika aikaisin, mutta sitten alkoi se tuhruttelu ja jo ennen testipäivää ne kuukautiset. Mutta mulla oireili itse asiassa siinä kempparissakin rinnat (eivät kipeytyneet, mutta kihelmöivät) ja tunne oli tuoresiirrossa aika sama sitten yht'äkkiä, niin tein testin. Tuossa PASissa en sitten testannut, kun olin kertakaikkiaan niin täysin oireeton, että totesin, ettei tähän testiä ennen virallista testipäivää tarvita päivää pilaamaan.

Onko sulla ollut raskautumisista oireita, vai ovatko myös negakierrot muistuttaneet plussakiertoja? Eli onko odotettavissa vain hämmentäviä sekalaisia tuntemuksia vai olisiko olemassa oirepatteristoa, joka osaisi antaa tulevasta osviittaa?

Tuo ovulaatiohäiriö olisi tosiaan hoitojen kannalta kyllä erittäin hyvä lähtökohta, varmaan melkein paras mahdollinen! :)

Mulla muuten folli ja kohtu oli ottaneet varsinaisen spurtin sitten torstaina ja pe oli sen kokoinen follikkeli odottamassa, että otin Ovitrellen ip ja nyt siirto on sitten tämän viikon perjantaina, eli kun sun piina virallisesti päättyy, niin täällä vasta alkaa, jos kaveri selviää sulatuksesta.  :girl_haha: Todella jänskästi välillä kyllä tuo kroppa käyttäytyy. Teroluteilla jatketaan täällä edelleen - ne kyllä ihan mallikkaasti toimivat edellisessä pakkaskierrossa. :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kiki25 valtavasti tsemppiä hoitoihin! :) Itse olen yksityisellä, niin en tuosta julkisesta puolesta oikein mitään tiedä. ERA-tutkimuksesta voit lukea vähän lisää vaikka täältä Dextran sivuilta: https://www.dextralapsettomuusklinikka.fi/blogi/2016/02/17/miksi-kohtuun-siirretty-hyvä-alkio-ei-kiinnity/ se on siellä selitetty varmasti paremmin kuin itse osaisin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Tinas!Eilen minun mies sai tekstiviesti.Voiko hän tehdä verikokeet.Tänään varamme aika.Varmaa jo ailoitamme.Tsempia kaikille

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites @Kirsty piinailu sujuu? :ph34r: Täällä toivot tapissa puolestasi! :tender: Meillä on kyllä tosi samanlainen historia, sillä meitäkin riivasi selittämätön lapsettomuus, johon yhdeksi mahdolliseksi syyksi tarjottiin ovulaatiohäiriöitä. Lisäksi täälläkin taustalla kohdunulkoinen raskaus ja mahdollisesti myös kemiallinen, sillä yhdessä lääkkeettömässä yrityskierrossa muuten todella säännölliset menkkani myöhästyivät viikolla ja olivat lopulta alettuaan mun mittapuulla hyvin runsaat ja kivuliaat. En vaan tajunnut silloin testata ollenkaan, joten mahdollisen kemiallisen varmentaminen jäi ikuiseksi mysteeriksi :rolleyes:

Lähetän myös paljon puhtia @Tinasin pienelle pakkasukolle, että hän selviää hienosti sulatuksesta perjantaina ja pääsee ongelmitta kyytiin! ^_^

Sekä @Kirsty että @Tinas pohditte noita alkuraskauden oireita. Ei mullakaan niitä muistaakseni heti siirron jälkeen ollut, vaan enimmäkseen aikaisintaan viisi päivää ennen testipäivää. Olen käynyt kirjaamassa varsin kattavasti tärppikierron plussausta edeltäneet oireeni oheiseen keskusteluketjuun, joten sieltä voi käydä tsekkaamassa tarkemmin: viidenneksi viimeinen vastaus :) Tosin edelleenkin totean, että täysin oireettomasta kierrostahan voi yhtä hyvin plussata, joten sinänsähän nämä eivät ole mitään kiveen hakattuja juttuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @tinas ja @Töhö ! Täällä on piinikset sujuneet todella tuskaisissa merkeissä, en oikein pysty ajattelemaan muuta, enkä ole saanut mitään aikaiseksi! Päätimme että teen testin huomenna, syteen tai saveen - ainakin pääsen jatkamaan elämää ja suunnittelemaan tulevaa pasia jos tulos negatiivinen. Olo ei todellakaan ole toiveikas. Mitään oireita ei ole. Ovitrellesta (?) tullut rintakipu hiipui. Jos pitää hakemalla hakea niin alaselkä on ollut hiukan kipeä ajoittain, jotain minimaalisia tuntemuksia alavatsalla myös ollut. Nämähän voi myös laittaa punktion piikkiin kun siellä ne follikkelit vielä täyttyy ym. Eilen illalla/yöllä oli myös todella vähäistä rintojen turvotusta/arkuutta mutta sekin oli aamulla poissa. Eli yllätys on jos on positiivinen mutta kyllähän se tietysti sitten harmittaa. Tulen kertomaan sitten huomenna miten kävi. Pitäkää peukkuja.

@tinas ihan mahtavia uutisia! Kuinka paksu oli limakalvo? Niin toivoisin että teillä kolmas tärppäisi :wub: Terot ovat kyllä mullakin hyvin toimineet luteaalitukena nyt tässä, ei ole tiputellut. Ja helpommat kuin luget, ah! Onko sulla nyt muita lääkkeitä käytössä siirron jälkeen tukemaan kiinnittymistä tms? 

Mulla ensimmäinen taisi olla myös kemiallinen, oireena rintojen arkuus, joka tosin hävisi aika pian. Lisäksi menkkamaiset tuntemukset edellisenä iltana ennen kun kuukautisten piti alkaa. Pieni tippa myös vaaleanpunaista vuotoa oletetun kiinnittymisen aikoihin johon sillon kiinnitin huomiota kun ei niihin aikoihin vielä ollut tiputtelut vaivana. Kohdunulkoinen taas oli ihan toinen juttu, hiukan rintojen arkuutta ja sitten ruskea tiputteluvuoto viikkojen ajan kun en silloin tajunnut tehdä testiä kun menkat tuli normaalisti. Tajuton väsymys oli myös, mutta ei muita oireita vaikka hcg oli yli 3000 loppuvaiheessa! Ota näistä siis selvää.. kun ei ole kokemusta normaalista raskaudesta ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@töhö meillä tosiaan on samanlainen historia! Toivottavasta myös tulevaisuus :girl_haha: mä itseasiassa kävinkin jo lukemassa sun oireita tosta ketjusta viikonloppuna piinaillessani! Ärsyttää tämä oma oireiden googlettelu.. eihän se asiaa tule mihinkään suuntaan muuttamaan. Nyt on vahva tunne negasta, toivotaan että olen väärässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei voi olla totta. Testi oli tänään positiivinen. Eli oireista ei hitto vie voi päätellä mitään! Olen niin onnellinen mutta  peloissani samaan aikaan. :lipsrsealed::ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @Töhö tsempeistä - toivotaan tosiaan, että kolmas kerta toden sanoo! B) Ja jos tämä kerta ei onnistu, niin suunnitelma etenemiseksi on kuitenkin selvä ja uusi kierros alkiodiagnostiikan kanssa alkaa sitten heti tammikuussa. Kävin kurkkimassa postaustasi, ja tosiaan näin jälkikäteen katsottuna, kyllä sun raskausoireesi olivat ainakin rintakivun osalta lohdullisen selviä - mutta varmasti sitä varoo herättelemästä liikaa toiveita. :girl_smile:

@Kirsty pystyn täysin samaistumaan tunnelmiisi piinailun suhteen ja pidän täällä sormet ja varpaat ristissä, että saatte huomenna hyviä uutisia! :give_heart: Ja sitten toisaalta on huojentavaa, että teillä on pakkaspalleroita vielä hyvin odottamassa, jos syystä tai toisesta tämä kierto ei nyt tärppäisikään.

Mulla ei ole ollut muita lääkkeitä käytössä, enkä ole koskaan käyttänyt lugeja (kertomuksista päätellen ilmeisesti en ole mitään menettänyt ;)). Mulla ei siis ikinä ole ollut ongelmia tiputtelun tai tuhruilun kanssa ennen tuota tuoresiirtokiertoa - olin kyllä aika hajalla siihen. Mun kuukautiset alkavat yleensä nimittäin selkeästi ns. kertalaakista ja luteaalivaihe on normisti 13-14 vrk, eli sinänsä ihan riittävä. Ilmeisesti ulkomailla käytetään jonkin verran hcg-pistoksia luteaalivaiheen tukena, mutta täällä Suomessa ei taida tuo menetelmä olla suosiossa? Ja jostain luin, että pienestä annoksesta asperiina on ollut joillakin lähinnä kai toistuvista keskenmenoista kärsineillä apua?

Mulla ei muuten ole koskaan ikinä kipeytyneet rinnat pregnylistä tai ovitrellesta. Olen jotenkin ihan hämilläni aina tästä. Ilmeisesti ainakin @Töhöllä rinnat kipeytyivät näistä ihan kunnolla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kirsty onnea onnea onnea ihan valtavasti!!!! :wub::wub: Ihan parhaita uutisia! Oireista ei näköjään voi päätellä, mutta lopputulos ratkaisee. Mahtava juttu ja juuri, kun olin kirjoittamassa postausta. :give_heart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @tinas!  :wub:Voi miten toivon myös teille positiivista testiä ja tosiaan ei kannata lannistua jos oireita ei kovasti ole.. nyt sitten heti testin teon jälkeen alaselkää jomottaa ja nivusissa tuntuu ihme painetta?? Onkohan tää ihan normaalia.. tästä alkaa sitten ihan toisenlainen piina, miten kestän ekaan ultraan asti jos sinne edes päästään.:blink:

Ja mullakin rinnat kipeytyi vain hiukan ovitrellestä, kai tuokin on yksilöllistä. Kaikillahan ei edes rinnat kipeydy heti alkuraskaudessa kun testi näyttää jo positiivista (mitä näitä alkuraskauden oireita olen lueskellut noin x miljoona palstaa) :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea Kristy!:wub:Minun mies pitää antaa verikoet huomenna.Minä toivotan,että ihan pian aloitamme kun hän pitää antaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä, mitä, mitä vanhat (no okei, korkeintaan semivanhat :girl_haha:) silmäni näkevätkään: @Kirstyllä plussa!! Mahtavaa, huimasti onnea ja tuubillinen tarraliimaa alkiolle! :wub: No nythän se meni niin, että meidän lapsenyritystarinoiden yhtäläisyydet vaan jatkuvat, kuten toivottiinkin! :dancegirl: Ihan normaaleja ovat omituiset nippailut, jomotukset ja painon tunteet jo alkuraskaudessa alavatsalla ja/tai nivusissa, joten eteenpäin vaan :) Sähän pääset aiemman kohdunulkoisen raskauden vuoksi halutessasi kunnalliselle puolelle alkuraskauden ultraan seitsemännen raskausviikon kieppeillä. Muistankos oikein, että olet myös jo yli 30-vuotias ensiodottaja...? Liityhän toki odotuspuolella myös "Vanhoihin" ekakertalaisiin odottajiin, niin päästään jatkamaan pulinoita samassa ryhmässä jatkossakin ^_^

@Tinasilla onkin huomenna jännät paikat, onnea matkaan! :give_heart: Tulethan raportoimaan tänne ehtiessäsi, että miten (toivottavasti) siirto meni :) Mulla tosiaan se irrotuspiikin aiheuttama tissikipu on ihan jäätävä, esimerkiksi ihan tuskan ähkäisy pääsee, kun riisun rintsikat iltaisin nukkumaan mennessä. Mutta kuten todettua, täysin yksilöllisiä juttuja nämä, samoin kuin raskausoireet tai -oireettomuudet. Silti itsekin todella hyvin tiedän, että niiden kyttäämättä jättäminen on erittäin paljon helpommin sanottu kuin tehty :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @töhö ! :wub: toivotaan että yhtäläisyydet jatkuu vaan. Tällä hetkellä en ole toiveikas, oireet loppuivat kun seinään eilen. Rintojen särky ja vatsatuntemukset. Otin pitkät päiväunet ja sen jälkeen ei ole enää mitään tuntunut.. ääh onkohan tämä normaalia? Ajattelin vielä illalla testata ja huomenna aamulla. Mitä jos se onkin nega ja tämä oli kemiallinen? Soittelin eilen testituloksen ja varattiin jo ens pe sinne yksityiselle ultra. Lääkkeet eli terot ja kortisoni jatkuvat sinne asti. Meidän lääkäri tykkää katsoa tosi aikaisin ar-ultran ja varsinkin kun on kohdunulkoinen taustalla niin nähdään siinä onko edes oikeassa paikassa. Ja oikeun muistit, olen yli 30-vuotias. Ehkä odottelen kuitenkin hiukan ennen kun liityn siihen ryhmään, kovin epävarma olo tällä hetkellä koko raskaudesta.:(

@tinas minäkin odottelen kuulumisia siirrosta ja pidän sormet ristissä että siirtoon päästiin! :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Kiki25 said:

Hei tyttot.Onko hyvää jos otan DHEA ?

Mä otan DHEA:ta lääkärin määräyksestä kolmisen kuukautta ennen seuraavan hoidon alkua. Kysyisin varmaankin hoitavan lääkärin mielipidettä asiaan.

Onnea @Kirsty! Peukut pystyssä pikku solupalleron puolesta! :)

Ihmetyttää kyllä nyt Pregnylin hinta. Aiemmin ampulli on maksanut noin 6 euroa, mutta tänään apteekki peri siitä 35 euroa ja risat. Ei ole korvattava lääke, joten maksoin täyden hinnan, vaikka lääkekatto on täynnä. Sain varmaan jotain ekstrahyvää lääkettä siis! Täytyy huomenna käväistä apteekista hakemassa loput lääkkeet seuraavaan hoitokiertoon vielä tämän vuoden puolella, niin saan ne edullisemmin. Kyllä mä tuun niin kalliiksi yhteiskunnalle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis onpa mukava kuulla sinusta! :) Onko sulla DHEA-kuuria vielä kuinka kauan jäljellä? Tosi kiinnostuneena odotan teidän tuloksia, kun meillä tosiaan seuraavalla kierroksella edessä alkiodiagnostiikka ja alkioden laatuun yleisesti vaikuttaa isoiten munasolun laatu. Viime aikoina on löydetty nimittäin osviittaa, että alhainen AMH-arvo saattaisi ilmeisesti vaikuttaa myös munasolujen laatuun, toisin kuin aiemmin on uskottu. Eli olen erittäin kiinnostunut, miten tuo DHEA vaikuttaa sinulla.
Tuosta Pregnylistä - sain edellisessä kierroksessa ennen ERAa tuon irrotuspiikin suoraan klinikalta ja tässä yhteydessä hoitaja totesi, että pregnyl oli ennen KELA-korvattava, mutta ei ole enää. Eli hinta on selittynyt tuolla kela-korvauksella varmaankin aiemmin? :)

@Kirsty toivotaan nyt, että kyse on vain siitä, että oireet heittelehtivät tässä alussa ja että kaverilla on tarrasukat mukana! :lipsrsealed::lipsrsealed: Koko raskaus taitaa olla IVF-hoitolaisilla melkoinen tuskien taival pelkoineen - kun yrittämistä ja epäonnistumisia on kauan takana, pelko kulkee pitkään mukana. Seurasin ystävän 5 vuoden IVF-taipaletta vieressä joitakin vuosia sitten. Kun hän vihdoin tuli raskaaksi, hän ymmärrettävästi pelkäsi keskenmenoa todella paljon ja alkuraskaus oli henkisesti melkein vaikeampi kuin itse pitkä hoitojakso. Eli voimia sinne valtavasti piinailuun. :lipsrsealed: Ymmärrän tosi hyvin myös arkuutesi liittyä odotusryhmään - olen aivan varma, että jos plussa joskun testiin ilmaantuu, kuluu kyllä hyvä tovi, että uskalla luottaa siihen, että raskaus todella jatkuu..

@Töhö muistin siis ihan oikein, että sinun kroppasi tosi herkästi noihin hormonivaihteluihin reagoi. Välillä ärsyttää oma "tasapaksu" olo, kun mielellään sitä haluaisi tuntea, että näillä hoidoilla jotakin vaikutusta on. :P

Sitten tuokio omaa napaa. Siirtoon päästiin eilen ja nyt sitten seuraa jakso MITÄ EI KANNATA IVF-hoidon aikana tehdä, ihan vaan jos haluaa säilyä järjissään. :dash2:

Eli, kun menet siirtoon, EN SUOSITTELE sitä, että tiirailet laborantin hoitolappua, ETKÄ KUITENKAAN KYSY MITÄÄN, kun huomaat siinä merkinnän. Erityisesti EN SUOSITTELE tätä viikonloppua vasten niin, että varmasti et pääse asiasta kysymään ennen maanantaita. :hysteric:

"Satuin" siis p u o l i v a h i n g o s s a vilkaisemaan laborantin lappua ja huomasin siinä ehkä(?) kahdessa kohdassa merkinnän 3DD mikä saattaisi viitata blaston laatuun, joka tässä kohdin olisi ilmeisesti niin surkea, että kaveri olisi tipahtanut pois taulukolta? Oh yes. Mikä onni. Mietin lähinnä sitä, että mitä järkeä edes olisi siirtää tuon laatuinen blasto, kun yleensä luokitus ilmeisesti päättyy C:hen. Että sillä tavalla. Ja kysyinkö asiasta klinikalla? En tietenkään. Paljon parempi oli ryhtyä googlettamaan asiaa ja sitten jatkaa googletusta aiheesta blaston laatu ja raskautuminen.  Siis oikeasti. Miksi hitossa sitä ei vain voi luottaa lääkäreihin ja labroihin ja pitää nokkansa irti asioista, joihin oma osaaminen ja asiantuntemus varmasti ei riitä. :dash2:

Sain tällä kertaa siirron yhteydessä muuten gonapeptyl-ruiskeen tukemaan kiinnittymistä, lääkäri totesi, että on olemassa tutkimusta, että se tukee kiinnittymistä, mutta siitä ei ole näkemystä, minkälaisella potilaalla. Eli pistos voidaan antaa ja se ehkä auttaa tai ehkä ei. Mutta haittaa siitä ilmeisesti ei pitäisi olla. Joka tapauksessa odotukseni ovat nyt tuon luokitusepisodin jälkeen niin matalalla, että lienee henkisesti syytä alkaa valmistautumaan siihen seuraavaan kierrokseen. Huoh. Niin ja testipäivä on 26.12., eli kivat joulunpyhät edessä - varsinkin tällä "kattauksella". :girl_mad:

Olen yrittänyt ottaa superrennosti, mulla on taas sitä arkuutta alavatsassa ja selässä siirron jälkeen. Lääkäri on sitä mieltä, että kyse ei ole kohdusta (ei ole siis menkkamaista kipua), vaan ympäröivistä elimistä ja lihaksista. Levossa köllöttely pitää sitä jotenkin paremmin poissa, joten yritän nyt välttää mitään ylenpalttista ponnistusta.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin haluaisin otan munasolujen laatua.Minun AMH oli 1,4- 02.17 nyt on 0,9.Siksi haluaisin ottaa.En tiedä onko mahdollista soitan lääkäri ja kysyn.En halua häiritse hänelle,koska hän ei sanoi mitääb tämä matala AMH

Edited by Kiki25

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kiki25 Sarvis varmasti tarkoitti, että sinun täytyy keskustella sinun tilanteestasi teitä hoitavan lääkärin kanssa, joka tuntee tilanteesi. Vain tämä lääkäri voi määrätä sinulle DHEA-hoidon, jos hän on sitä mieltä, että hoidosta on sinulle apua. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0