Sign in to follow this  
Followers 0
dansku

IVF kokemukset

462 posts in this topic

Kiitos Tinas.Mutta kun olen stimulatiossa onko noin 2 viikoa?Pitäisiko silloin olen levata kotona ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kiki25 voit elää ihan normaalia elämää, kun olet stimulaatiossa. :) Eli töissä voi käydä ihan normaalisti eikä kotona tarvitse levätä. :) Punktiosta saa sitten sairauslomaa 1-3 päivää vähän hoitopaikasta riippuen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kirsty, kuinka aikaisin kävit ultrassa? Kuulostaa ehkä aavistuksen verran lääkärikeskuksen rahanteolta, jos ar-ultra katsotaan tosi aikaisin, jolloin sykkeen näkyminen ei ole todennäköistä ja tarvitaan uusi ultra, jotta varmistetaan syke. Ihan vaan tuli mieleen tällainen kamala ajatus. :ph34r: Paikkakunnasta riippuen julkiselle puolellekin pääsee kohdunulkoisen jälkeen ultraan, mutta se on yleensä viikolla 7, ellen aivan väärin muista.


Hcg-määrityksestä, yksittäisenä, ei ole hyötyä, niitä tarvittaisiin vähintään pari parin päivän välein otettuna, jotta hcg:n nousu nähdään. Ja koska ultra on varattuna jo 8.1., tuntuisi minusta turhalta otattaa julkisella puolella kaksi hcg:ta tässä välissä, kun sillä ei kuitenkaan ole merkitystä raskauden etenemisen kannalta. Tämä näin julkisen puolen resursseja tarkastellen ajateltuna. Mielenrauhaahan ei saa varmasti ennen ultraa, valitettavasti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas kiitos! Tämä piinailu ei näköjään lopu positiiviseen testiin toisin kuin joskus aikaisemmin kuvittelin :unsure:

Ja todella mahtavalta kuulostaa follien tilanne myös tällä kertaa ja mahtavaa, että nyt oli vielä enemmän ja isompia!! Viimeksi teille tuli niin hyvin satoa, niin eiköhän nytkin saada, ja vielä parempi :lipsrsealed: mikä se p:llä alkava on jonka aloitat uv:nä? Mulla ei ollut sellaista käytössä. Tuntuu että tuolla dextrassa ne osaa tosi hyvin pelata lääkkeiden kanssa ja esim mulle ei tullut paljon raakoja vaikka stimulaatio oli tosi lyhyt. Nyt tosiaan jännät paikat ja tsemppiä myös sulle ihan hurjasti tähän kaikkeen piinailuun! Onneksi tiedämme että punktio on helppo toimenpide niin sitä ei ainakaan tarvitse jännittää näin toisella kierroksella! Henkinen jännitys on sitten asia erikseen..^_^

@sarvis kävin ultrassa 5+2 ja se oli yhteisymmärryksessä mun kanssa ja tiedettiin kyllä, että sykettä ei tuu näkymään. Halusin itsekin sen mahdollisimman aikaisin aikaisemman kohdunulkoisen jälkeen, että uusi ku voidaan heti sulkea pois. Mulle on jäänyt niin kamalat traumat siitä kohdunulkoisesta, että tuo oli mulle todella helpottava tieto tietää, että ainakin kohdunsisäinen tällä kertaa. Ja saisin varmasti kunnalliselta seuraavan uä:n viikolla 7 mutta päätimme vielä mennä tonne yksityiselle. Olen heille vaan niin kiitollinen, että kaikki on mennyt hyvin ja mun huolia on kuunneltu joka vaiheessa ja olen vain ollut niin tyytyväinen hoitoon siellä että maksan mielelläni vielä yhdestä ultrasta. Vaikka ilmaista ei toki ole :girl_mad::D

Ja varmaan totta että ei nyt ehkä kannata ravata verikokeessa ja pari-hcg varmasti antaisi vähän tietoa mutta tuskin se mun mieltä rauhoittaisi ;) teitkö sä digin ja mitä näytti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kirsty on tosi ymmärrettävää kyllä historiasi huomioon ottaen, että piinailu osaltasi jatkuu edelleen. Onneksi kaikki on tähän mennessä sujunut ilmeisen hyvin ja testien ja ultran perusteella pikkuinen on siellä missä pitääkin ja kasvaa. :lipsrsealed: Mietin muuten itsekin, että jos tästä ikinä raskaudutaan, jatkan varmaankin ihan alussa myös tuolla yksityisellä. Ihan senkin vuoksi, että kyseessä on tuttu henkilökunta, joka tuntee koko historian ja varmasti siten ymmärtää pelkojanikin paremmin. :wub: Juuri puhuin tästä ystäväni kanssa eilen.

Mulla alkaa tosiaan Pergoveris tänään, se siis kiihdyttää follien kasvua ja toivottavasti kypsyttää munasoluja edelleen. Sulla varmasti ei tuota tarvittu / edes voitu käyttää, ettet saa hyperiä. Mullahan tuo matala AMH tarkoittaa sitä, että munasarjoja pitää piiskata tai tukea enemmän, jotta sadosta saadaan järkevä. :) Oli kuitenkin ihan kiva kuulla tässä vaiheessa, että munasarjat tosiaan toimivat paremmin kuin AMH-arvo antaisi olettaa, toivotaan että myös laatu PGS-tutkimuksissa olisi sitten kunnossa. Juuri lueskelin Dextran sivuilta, että 35-39 -vuotiailla kromosomipoikkeamia on n. 50% alkiossa ja 40-vuotiailla jo 75 % alkioista sisältää poikkeamia. Mulla tuo 40 rajapyykki lähestyy, eli kato saattaa olla melkomoinen. :ph34r:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kirsty sen verran vielä IVF-huumoria, että hoitava lääkäri oli tosiaan unohtanut joulukiireissä kirjoittaa mulle kokonaan Orgalutranin jarruksi (sain sen pe ultran yhteydessä toiselta lääkäriltä) - eli olin saanut pelkät kiihdytyslääkkeet. Hihittelin hoitajalle, että ilmeisesti hoitava lääkäri oli ajatellut, että mennään kaasu pohjassa teemalla vain raukka painaa jarrua, mutta ilman tuota pe ultraa ja jarrureseptiä olisi tämän meidän saagamme täydellinen loppuhuipentuma ja murphyn laki ollut se, että vahinko-ovulaatio olisi tapahtunut ja olisimme päätyneet odottelemaan kuutosia... :girl_haha:

Sinänsä mitään hätää tuon jarrun kanssa ei toki ollut, koska sen aloitus oli hoitosuunnitelman mukaan perjantaina ja silloin sain reseptinkin, mutta ajatus pelkästä kiihdyttämisestä kyllä edelleen huvittaa. :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kirsty, @sarvis, @Töhö ja @Kiki25 kiitos kaikille tästä vuodesta ja siitä, että olemme saaneet jakaa hiukan matkaa! Ihanille plussanneille tuleville mammoille valtavasti onnea ja tarrasukkia pikkuisten kanssa - ensi vuosi tulee muuttamaan elämänne! :wub: Ja minulle ja @Kiki25lle onnea hoitoihin!

Hyvää Uutta Vuotta 2018 - olkoon se paras tähänastisista! :lipsrsealed:

 

Edited by Tinas
kirjoitusvirhe :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kirsty, sittenhän asia on kunnossa, jos yhteisymmärryksessä käytte tiheästi ultrassa. Mä olen niin pihi ( = köyhä :girl_crazy: ), että hyödynnän kyllä kaikki julkisen puolen ilmaiset palvelut. Toki mulla on pääasiassa hyviä kokemuksia julkisesta puolesta. Ar-ultrassa ajattelin käydä Felicitaksessa sillä ajatuksella, että jos siellä ei olekaan ketään, voi samalla suunnitella jatkoja hoitojen suhteen. Sitä en toki julkiselta puolelta saisikaan. Töissä on kyllä ultra, joten voisin mahan päältä kurkistella työpäivänäkin. :D Siitä tuskin kyllä tulee tällä vararenkaalla hullua hurskaammaksi...

Ja tein digin aamupissasta viikoilla 4+2 ja sain vastaukseksi melkeinpä heti "raskaana" ja hetken kuluttua "1-2 viikkoa". Koska en ole ihan kylmähermoinen minäkään, tilasin nettikaupasta vielä kaksi (!!) digitestiä, joilla ajattelin testata ensi viikon lopulla ja vielä kertaalleen ennen ultraa, jota suunnittelin raskausviikolle 7.

@Tinas, kutosten äitinä sulla olisi takuulla ollut unohtumaton vuosi 2018! :D Onneksi jarrut ehtivät mukaan. Tsemppiä uuteen vuoteen pikku munasillesi, toivottavasti sato on runsas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tinas kiitos vielä!:lipsrsealed: ja on kyllä tosi hyvä että munasarjasi toimivat noin hyvin vaikka AMH onkin matala! Ja nuo prosentit kuulostaa hurjalta, mutta senkin puolesta on mahtavaa että pystytte lähtemään PGS-tutkimukseen jo toisessa hoidossa. Pidetään peukkuja että sieltä löytyy paljon terveitä pikkuisia!! Ja hahahah tuolle jarrun unohdukselle.. onneksi tämän kaiken keskellä pystyy vielä repimään huumoria!:D Murhpyn laki todella varmasti siinä tapauksessa toteutuisi ja tulisi vähintään ne kuutoset:girl_haha:

ja kiitos samoin @tinas, ihanaa uutta vuotta ja ehdottomasti plussarikasta sellaista!!!:lipsrsealed: on ollut mahtavaa jakaa tätä matkaa teidän kaikkien kanssa! Kiitos ja hyvää uutta vuotta @töhö, @sarvis ja @Kiki25! Toivon teille kaikille onnea ja iloa tulevalle vuodelle! :lipsrsealed:

 

@sarvis joo heheh tässä ei ainakaan pääse rikastumaan kun on yksityisellä hoidossa :girl_haha: toivotaan, että seuraava ultra olisi nyt siellä hetkeen viimeinen, eikä tarvitsisi lähteä alkionsiirtoon nyt hetkeen. Minullakin on vain hyviä kokemuksia julkiselta, mutta alkujaan lähdimme pitkien jonojen vuoksi yksityiselle. Ja jännää nuo diigitestailut loppuviikosta, tulethan sitten kertomaan mitä näytti! Onko mitään oireita ilmaantunut? :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kirsty kyllä täällä tissejä jomottaa (tai oikeastaan kuumottaa ja tikkuilee) ja aivan lieviä alaselkä-/alamahatuntemuksia on välillä. Kaivelin foorumien kätköistä ekan raskauden tuntemukset ja hyvin lieviä ne oli vielä tässä vaiheessa. Vasta parin viikon päästä alkoi pahoinvointi, joten odottelen rauhassa. Aluksi ahdisti kauheasti, kun oireet ei lisääntyneet (eikä iltapäiväpissanliru testiin tummentanut viivaa), mutta nyt täytyy ottaa iisisti. Niin kauan kun ei ole kipeä eikä vuoda, kuulostaa lupaavalta. Vielä kun sen suostuisi uskomaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varasin Felicitakseen ultran 19.1. ja eka neuvola olisi 2.2., jos mahassa on elämää. En uskalla kyllä odotusketjuihin ennen sitä, joten haahuilen täällä takavasemmalla ja toivon vuodottomia viikkoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis ja @Kirsty olisi tosiaan kuutoset olleet vähän turhan hapokas alku tälle vuodelle! :girl_haha:

Kävin tänään ultrassa ja 10 hyvän kokoista follia tuolla pitäisi nyt olla ja suurimmat olivat jo yli 20 mm, joten sen perusteella punktio siirtyikin sitten torstaiksi heti aamuun.B) Juuri pistin Gonapeptylin irrotusta varten. Meinasin saada halvauksen, kun tuijotin valmiiksi pakattua ruiskua, jossa oli ihan JÄÄTÄVÄN kokoinen neula. Oikeasti, sydän jätti yhden lyönnin valehtelematta välistä. Onneksi aivot pääsivät lopulta hommat tasalle ja tajusin tuijottavani ruiskun mäntää, enkä neulaa.... :lol: Oli kyllä vähän aikaa paniikki päällä. Mäntä oli sellainen ristin mallinen ja keskiosaan osui jotenkin valo siten, että olin ihan varma, että siinä on maailman suurin neula. :D

Jotenkin eilen illalla ja tänään meinasi ihan todenteolla loppua usko tähän hommaan - googlasin jo sijaissynnytyksiä maailmalla oikeasti. :girl_impossible: Siltä varalta, että kohdussani olisi vika. Että sellaisissa syvyyksissä täällä tällä hetkellä tarvotaan.

Asiaa ei mitenkään erityisesti parantanut se, että lääkäri totesi, että mietitään vielä luteaalituen kanssa, jos mennäänkin tuoresiirtoon, jos tuloksena on esim. vain yksi blasto (ihan siis asiallinen keskustelu osana hoitosuunnitelmaa ja luteaalituen suunnittelua, kun pohdin tarvitaanko sitä, jos tässä kierrossa mennään suoraan alkiodiagnostiikkaan). Alle kolmea blastoa ei oikein kustannusten vuoksi kannata tutkia ja viime kierrossa saimme juuri sen verran... En jotenkin ollut yhtään tätä ajatellut, mutta totta tosiaan, kiertojen alkiomäärät voivat vaihdella ihan kunnolla, joten ei todellakaan ole selvää, että tämä kierto nyt sitten olisi runsassatoisa, kun meillä edellisessä kierrossa kävi niin hyvä onni blastojen suhteen. :girl_sad:

Noh, kyllä tästä vielä noustaan, mutta nämä pari päivää ovat selkeästi olleet vaikeita. Vähän niinkuin @sarvis ja @Töhö tuolla aiemmin ketjussa juttelivat, paineet jotenkin kasvavat tähän toiseen kierrokseen. :ph34r: Kun sitä tajuaa, että eka kierros epäonnistui. Noh, katsotaan, millainen saalis torstaina odottaa ja pitää pitää sormet ja varpaat ristissä, että maanataina ja tiistaina olisi testattavia säilynyt hengissä. :lipsrsealed:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laittakaa @Kirsty ja @sarvis vielä tänne kuulumisia - kiva kuulla, että matka jatkuu hyvin! <3 Laittelen itse tänne myös päivityksiä jossain kohdin punktion jälkeen olotilasta riippuen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Kristy,Sarvis,Töhö! Tinas kiitos ja onnea sinulle. Minulla on jo aika 12.3.Paljonko teidän  AMH on?:wub:

Edited by Kiki25

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terkkuja vaan kaikille. Ei mene hyvin, vuodan ja olen kipeä. Tämä taisi olla tässä, leuka rintaan ja kohti uusia kevään pettymyksiä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, sarvis said:

Terkkuja vaan kaikille. Ei mene hyvin, vuodan ja olen kipeä. Tämä taisi olla tässä, leuka rintaan ja kohti uusia kevään pettymyksiä. 

@sarvis voi ei! Pidän sulle nyt ihan valtavasti sormet ja varpaat ristissä, että pääsisit tässä nyt isolla säikähdyksellä! :lipsrsealed:

Kovasti voimia sinne ja toivon, että tilanne rauhoittuu - onko kyse ihan vuodosta vai pienestä tuhrusta? Niin todella, todella pahoillani. :girl_cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis voi ei!!:( toivotaan että vuoto on harmitonta ja raskaus jatkuisi normaalisti siitä huolimatta! Olen niin pahoillani että joudut jännäilemään tuollaista. Pidän todellakin peukut pystyssä! :lipsrsealed:

@Tinas hurjasti tsemppiä huomiseen punktioon!!! Jopahan follisi olivat ottaneet kasvuspurtin, mahtavaa! Mulla oli kanssa kasvu hurjaa ja hoitaja sanoi että se on yleensä hyvä merkki :wub: nyt todella toivon että saalis on mahtava! Tulethan heti laittaamaan kuulumiset punktiosta kunhan vaan jaksat! Ja hahah onneksi sentään ei gonapeptylin neula ollut niin valtava kun ensin luulit.. vaikka en minä ainakaan tottunut tai tykännyt pistelystä vaikka se tulikin kovin tutuksi. Nyt sullakin vikat (toivottavasti piiiitkäään aikaan) piikit tuikattu nahkaan!:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas, tsemppiä! Omaa napaa tuijotellessa unohtuu muiden asioita huomioida. Toivotaan oikein suurta satoa. 

Tein aamulla negatiivisen digitestin, joten kyllä tämä oli tässä. Yön aikana vuotokin muuttui kunnon veriseksi. Nyt ei muuta kuin DHEA uudelleen käyttöön, seuraavaa ovista bongailemaan ja kevään IVF:ää odottelemaan. Olihan tässä se hyöty, että DHEA:sta ehkä tosiaan on jotain apua. Plussa on aina parempi kuin nega, eli jotain siellä tapahtuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @sarvis ja @Kirsty! :lipsrsealed:

Olen @sarvis ihan tosi tosi pahoillani puolestasi, mutta olet myös ihan oikeassa, että DHEA näytti sulla toimivan - plussa selkeästi kertoi, että raskautuminen on mahdollista tuolla tuella, eli mielestäni ehdottomasti hyvä merkki. Vaikka todella raskasta joutua näin pettymään.:(

Valitettavasti täälläkin huonoja uutisia - tällä kertaa tuo follien nopea kasvu ei ilmeisesti luvannut hyvää: saaliina oli vain 5 munasolua (viimeksi tulos oli 7 munasolua).

Jäin miettimään, että stimulaatio oli tällä kertaa 2 päivää lyhempi tehosteiden osalta, että saattoiko tuolla olla vaikutusta. Toisaalta yksi vasemman munasarjan folli oli sen verran iso, että punktio sen vuoksi ilmeisesti päätettiin siirtää perjantailta torstaille. SItten mulla oli ensimmäistä kertaa irrotuspiikkinä gonapeptyl Ovitrellen sijaan ja jäin miettimään, olisiko sillä voinut olla vaikutusta, eli irtosivatko kaikki munasolut. Lääkäri oli heti punktion jälkeen kiinni, joten täytynee kysyä seuraavalla kerralla sitten. Voin sanoa, että olen pettynyt tulokseen. :(

Nyt sitten huomiseen jännätään, kuinka moni noista on ollut edes hedelmöittymiskykyinen ja sitten lauantaina saadaan tieto, moniko on lähtenyt jakautumaan. Näyttää siltä, että pgs-tutkimuksen voi unohtaa, koska alle 3 alkiota sinne ei kannata lähettää ja tällä määrällä ei näytä todennäköiseltä, että edes tuohon kolmeen päästään. :(

Mulle on nyt varattu tuoresiirto tiistaille - jos kato on samanlainen kuin viime kierrossa, niin mitään muuta ei enää olekaan tiistaina hengissä. Harmittaa kyllä aika tavalla, se täytyy sanoa. Pitää varmasti keskustella lääkärin kanssa, jos 3. kierrokselle edetään, että miten kannattaa toimia. Eli näyttäisi siltä, että tuo lisätuki 4-5 päivää on mulle tosi tarpeellinen - eli pitääkö se sitten tarvittaessa aloittaa jo aiemmin. Noh, laittelen teille kuulumisia huomenna illalla tai lauantaina.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis pahoittelut :(:( mutta hyvä tosiaan suunnata ajatukset positiivisiin puoliin, DHEA on mitä ilmeisimmin kohdallasi tehokas ja toivotaan että seuraava ivf toisi uuden pysyvän plussan!

@Tinas ja voi harmitus sentään että soluja saatiin noin vähän :( nyt vaan kaikki raajat ristiin, että saadut viisi olisivat huippulaatua ja kypsiä! :tender: Menikö punktio yhtä kivuttomasti kun viimeksi? Nyt vaan jännätään sitten huomista jolloin saat lisää tietoa! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0