Sign in to follow this  
Followers 0
dansku

IVF kokemukset

462 posts in this topic

Kysymys, häiden järjestäminen ja ivf? Meillä tilanne se että nyt puolisen vuotta menee vielä inssien kanssa ja sit olis ivf jono, joten jossain alkuvuonna 2019 olis ivf aika jos sitä ennen ei tärppää. Häät alustavasti elokuulle 2019, joten onko tässä mitään järkeä ivf kävijöiden mielestä? 

Lisäys vielä: jos on ns ”vähän raskaana” häiden aikaan ei haittaisi mutta viimeisillään oleminen ei houkuta, eikä oikeen lihominen ivf lääkkeistä. Häät kuitenkin kuvineen jää elämään niin olisi kiva jos voisi tunte itsensä kauniiksi silloin.

Edited by Aurelie

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Aurelie said:

Kysymys, häiden järjestäminen ja ivf? Meillä tilanne se että nyt puolisen vuotta menee vielä inssien kanssa ja sit olis ivf jono, joten jossain alkuvuonna 2019 olis ivf aika jos sitä ennen ei tärppää. Häät alustavasti elokuulle 2019, joten onko tässä mitään järkeä ivf kävijöiden mielestä? 

Lisäys vielä: jos on ns ”vähän raskaana” häiden aikaan ei haittaisi mutta viimesilmään oleminen ei houkuta, eikä oikeen lihominen ivf lääkkeistä. Häät kuitenkin kuvineen jää elämään niin olisi kiva jos voisi tunte itsensä kauniiksi silloin.

IVF-lääkkeiden aiheuttama turvotus kyllä häviää melko nopeasti. Aika harva niiden takia oikeasti lihoo, lähinnä se on nestekertymää. Eli jos teillä on alkuvuodesta 2019 (~helmikuussa?) IVF, niin isompi "riski" mielestäni on juuri se, että olisit elokuussa jo hyvinkin pitkällä raskaana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Murkelo kiitos inputista! Hyvä tietää että enemmän nesteiden kertymistä, jotenkin on tullut vaan enemmän vastaan tarinoita jatkuvasta paisumisesta ilman vauvaa ns palkintona. Ehkä liioittelen mutta tää on ahdistanut jotenkin liikaakin! Päätettiin kuitenkin siirtää häitä joten katsotaan miten käy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Aurelie Tää nyt on vaan mutuilua, mutta sanoisin, että IVF-hoidoista seurannut lihominen on enemmän lieveilmiöistä johtuvaa kuin varsinaisesti lääkkeiden syytä. Pitkässä kaavassa oma aineenvaihdunta pysähtyy aika tehokkaasi, mikä kerää ensinnä nestettä mutta toki myös helpommin niitä kiloja. Tuo kestää kuitenkin vain muutaman viikon, joten ei siinä mitenkään älyttömästi ehdi lihomaan. Enemmän tosiaan sanoisin, että on yhteisvaikutusta monen asian kanssa. Stimulaation loppuvaiheessa, kun soluja on paljon, olo alkaa olla jo hankala, joten liikunta jää helposti vähille, eikä oikein kevyttä kävelyä kummempaa pystykään tekemään. Sama jatkuu hetken aikaa stimulaation jälkeen. Jos punktiossa tulee mitään jälkiseuraamuksia, niin liikunta (kevyttä kävelyä lukuunottamatta) voi olla jopa kiellettyä tai suorastaan mahdotonta. Samaan aikaan hormonimyrskyssä voi olla vaikeampi kontrolloida syömisiä ja sortua herkutteluun. Etenkin, jos tulee niitä jälkiseuraamuksia, eikä vaikka pääsekään tuoresiirtoon ja mieli on maassa, lohtusyönti on helppo tie. Eli tosiaan lihomisen sanoisin olevan tuota nestekertymää yhdistettynä helposti laskeneeseen kontrolliin syömisten suhteen ja tilanteen liikunnalle asettamiin rajoituksiin. Ja jos on pitkä kaava, niin se hidas aineenvaihdunta ei toki helpota asioita, mutta edelleen, se "vaihdevuosivaihe" kestää kuitenkin vain 2-3 viikkoa, eikä siinä ajassa kovin peruuttamattomia kiloja ehdi kerätä, varsinkaan, jos ei ole taipumusta. (vertailun vuoksi - mulla takana 2 x lyhyellä kaavalla IVF ja 1x pitkällä kaavalla, ja todellakin kerään kiloja helposti, jos en ole tarkkana, mulla on luontaisesti ilmeisen hidas aineenvaihdunta. 2. IVF-kierroksen (lyhyt) jälkeen punktiossa ilmeisesti nirhaistiin jotain hermoa, mistä syystä mulla oli aivan järkyttäviä hartiapistoskipuja ja kesti useamman viikon, että pystyin normaalisti esim. lenkkeilemään. En lihonut. 3. IVF:ssä (pitkä kaava) kehittyi lievä hyperstimulaatio (mitä alkanut raskaus ruokki), ja taas meni varmaan yli kuukausi, että pystyin tekemään mitään kävelyä reippaampaa.En lihonut.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kysymästä @Töhö! Tänne kuuluu oikein hyvää, 6 viikkoinen poika tuhisee vierellä joka siis sai alkunsa ekan ivf:n tuoresiirrosta. Onnekkaita olemme siis vaikka raskausaikaan varjostikin pelot ja ensimmäiset pari viikkoa vauvan syntymän jälkeen oli hurjan rankat oman ahdistuksen vuoksi. Meille jäi 3 alkiota pakkaseen ja hoitoja jatketaan kun vauva vuoden ikäinen näillä näkymin. Onnea myös sinne ihanasta pojasta (?)!!:wub:  Olen myös usein miettinyt, että mitä sulle @Tinas kuuluu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelut viiveestä vastauksessa @Töhö ja @Kirsty - ja ihana kuulla, että raskaus ja aika pikkuisten kanssa on lähtenyt noin mukavasti nyt liikkeelle! Tälle porukalle suo  kyllä kaiken mahdollisen onnen kuljetun tien jälkeen. :lipsrsealed:

Meillä silloin viime vuoden lopussa oli lähipiirissä yllättäen isoa surua, minkä vuoksi en sitten jaksanut kirjoittaa forumillekaan, kun en ollut asiasta valmis puhumaan, enkä oikein toisaalta tiennyt, mitä olisin sanonut / tehnyt. Hoidot olivat myös siten tauolla, että keväällä tehtiin yksi keräys suoraan pakkaseen sen joulukuisen lisäksi ja lähetimme pgs-tutkimuksiin 5 blastoa, joista 2 tuli takaisin hyvinä loppukeväästä.

Pidimme lomien vuoksi koko kesän myös taukoa ja elokuussa tehtiin sitten PAS 3bb pgs-tutkitusta blastosta, josta raskaus lähtikin käyntiin. :wub:  Nyt viikkoja takana 12+5 ja kävimme yksityisellä NP-ultrassa, missä kaikki ok. (Tosin tuo pgs on itse asiassa ilmeisesti tarkempi kuin NP ja siinä tuo down mm. suljettu jo pois.) @Töhön jalanjäljissä siis kuljetaan ja la on 7.5., eli tämän vuoden toukokuisiin tällä hetkellä kuulun. Ja @Kirsty mulla kanssa oireita niin vähän, että olen ollut koko alun sydän syrjällään ja juossut ylimääräisessä ultrassakin. :blink:

Meillä siis taustalla selittämätön lapsettomuus, minulla matalahko AMH (1.1) ja kilpparin lievä vajaatoiminta ja ikää mittarissa 39 v. 4. IVF-kierrosta (tosin 2 viimeistä vain kerättiin pakkaseen pgs-tutkimusta varten), minkä jälkeen plussa. Jos siis joku tarvitsee tuosta pgs-tutkimuksesta lisätietoa, niin tarvittaessa voin vastailla. Ja hoidot tehtiin Dextrassa Helsingissä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana kuulla sinusta @Tinas! Isot onnittelut raskauden johdosta!! Aivan ihania uutisia :wub: Olen tosi onnellinen puolestanne! Lisäksi pahoittelut myös viime vuoden lopulla teitä kohdanneesta surusta. :( 

Lapsettomuushoitojen jälkeen raskausoireiden ym kyttäys on kyllä omaa luokkaansa..:unsure: voin lohduttaa, että loppua kohden rentouduin kyllä kovasti. Varsinkin kun vauvan liikkeet alkoivat tuntumaan ja pystyin tätä kautta ”vahtimaan” että kaikki hyvin niin loppui ultrissa ravaaminen. Toivon teille ihanaa ja onnellista loppuodotusta! Olisi ihana kuulla kuulumisia jatkossakin! :lipsrsealed:

Ja mekin siis olimme hoidoissa Dextrassa, voin lämpimästi suositella. Ensiluokkainen hoito, ihanat lääkärit ja hoitajat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @Kirsty onnitteluista, poika täytti viisi kuukautta äskettäin :) Paljon, paljon onnea myös sulle pienestä pojasta! :wub: Ilmeisesti et ole kirjoitellut täällä foorumilla elokuisten 2018 odotus- ja vauvaklubeissa tai sitten en vaan ole onnistunut bongaamaan sua sieltä...?

Ooh, upeita uutisia, @Tinas! Valtavasti onnea ja menestystä loppuraskauteen! :give_heart: Vaikeuksien kautta voittoon, se on kyllä jokaisen pitkänmatkalaisen kohdalla suuri ilo! :lipsrsealed: Jos aiot kirjoitella kuulumisiasi toukokuisten 2019 odotusketjussa, niin takuulla seuraan taivaltasi :)

Täällä on pieniä paineita vauva numero kakkosen suhteen, koska ikä <_< Olen jo miettinyt alustavasti sopivaa hoitoihin paluuajankohtaa, vaikka imetys on yhä ihan kesken ja esikoinen edelleen tosi pieni. Fakta on kuitenkin se, että ensi keväänä - eli heti kun mahdollista - on tehtävä paluu sorvin ääreen. Tällä hetkellä kirjoittelen enemmän kuulumisiani toukokuisten 2018 vauvaklubissa sekä satunnaisesti myös tuolla suljetun puolen IVF-ICSI-PAS -ketjussa, jos haluatte joskus käydä lueskelemassa ja miksei kommentoimassakin ^_^

Hyvää ja onnellista jatkoa teille molemmille! :):lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0