Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

Tsemppiä puuttuva palanen ivf!

 

Itselläni ensimmäinen ivf takana. Rakkuloita oli 17, mutta niissä oli vain 5 munasolua

ja 4 oli kypsiä. Niistä 4 vain 1 hedelmöittyi. Alkio siirrettiin 10 päivää sitten. Alkuviikosta alkoi ruskea vuoto ja tänää tuli myös punaistakin. Testit näyttää negaa. Turhauttava olo. Tää ois kai kuulunu ivf palstalle mutta en oo siellä ehtiny vielä käymään niin ajattelin tänne laittaa kuulumisia kun tänne olen aiemmmi kirjoitellut ;)

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Voi tympeys! :( Mitäs jatkosuunnitelmia nyt sitten... uutta IVF-hoitoa varmaan, mutta pitääkö välissä pitää vähän taukoa vai pystyykö heti jatkamaan? Mulle nuo IVF:n käytänteet ovat vielä vähän mysteeri, kun omaan mahdolliseen sellaiseen on yhä matkaa muutama kuukausi. Täytynee alkaa jossain kohtaa vähän paremmin perehtymään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oletko testannut Keko? Voisiko vielä olla kuitenkin mahdollisuus plussaan? Onko vuoto jatkunut? Loppunut? Joillakinhan vähän vuotelee vaikka oliskin tärpännyt. Tulehan Kekon tuonne ivf-ketjuun.

Voimia Keko! <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites täällä porukka jakselee? Kuinka Kekon kävi? Jokos Puuttuvan palasen ja Noomin uudet kierrot ovat alkaneet? Mites Secretariatin uusi kierto, yhäkö mennään Letroilla vai löytyikö tueksi muutakin? Entäs Elämänalku ja Anelma_11, onko Letroille tullut vastetta tässä kierrossa? Kuinka Mariella81:n kävi loppukierrossa? Ja mites Vatukkakeiton luomuilut sujuvat? Rosettalle myös hurjasti tsemppiä limishommelista huolimatta! Vähän näköjään nyt ollaan kaikki "mummot" enemmän tai vähemmän jumissa lumessa, mutta toivotaan edelleen, että päästäisiin pian Tinhin vanavedessä eteenpäin... jaksamisia kaikille! :lipsrsealed:

 

Täällä menossa kp 8, eilen vedin tämän kierron vimpat Letrot ja huomenna aamusta olisi sitten ultra. Ahdistaa, vaikka oikealla puolella onneksi juiliikin... toivottavasti siellä follikkeli kasvaisi hyvää kyytiä! Olen silti jotenkin ihan varma, että se lekuri tuijottaa ultraa ja sanoo, että "ei täällä mitään näy" :girl_impossible: Tämä kierto on sujunut alusta asti näköjään huomattavasti epätoivoisemmissa merkeissä kuin edellinen... josko pessimisti ei sitten myöskään pettyisi niin pahasti. Tänään pitäisi aloittaa oviksen tikutuskin, mutta aamulla unohdin. No, josko sitten töiden jälkeen...

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Samoin täällä ollut koko kierron pessimistisemmät fiilikset. Tänään siis kp 11:n kontrolliultrassa follikkeli oli 19 mm, mutta kohdun limakalvo oli sama kuin perjantaina eli 4,7 mm. Eli ei se Gonal-F ainakaan yksinään kovin suurta apua tilanteeseen tuonut. :girl_cry: Toki tässä nyt yritetään täysillä ja toivotaan parasta mutta pahoin pelkään, että tämäkään kierto ei meille plussaa tuo.

 

Lisätäänpä tähän vielä, että kävin tänään akupunktiossa. En ole koskaan aiemmin ollut mutta ajattelin nyt kokeilla sitäkin. Vastaanoton aluksi selitin ongelmani, ja minut vastaanottanut kiinalaismies raapusti merkkejä muistiinpanoihinsa. Sitten sain neulat vatsaani ja peiton päälleni. Aika pian alkoi lämpö levitä koko vatsan alueelle, sitten alkoi tuntua painetta kohdunseudulla ja lopuksi oikeassa munasarjassa alkoi tuntua teräviä vihlaisuja. Hoidon jälkeen huomasin myös, että poskeni olivat hehkuvanpunaiset. Hoito kesti vajaan tunnin, ja olin aika yllättynyt että niin vähän aikaa. Hoitajani sanoi, että yleensä näihin vaivoihin tarvitaan hoitokertoja kahden kierron ajan mutta että olin hyvään aikaan nyt liikkeellä eli juuri ennen ovulaatiota. Menen perjantaina uudestaan.

Edited by Rosetta82

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Voi plääh, niin lupaavalta kun jo vaikutti tuo sun tilanne, kun limis oli 4,7 mm perjantaina, mut mihinkähän se kasvu sitten sen jälkeen on tyssännyt...? Toivotaan, että se paksuus silti riittäisi, eihän sitä koskaan tiedä :) Ja jos taas käy niin, ettei tällä kertaa tärppää, niin toivottavasti ensi kiertoon saisit myös ne estrogeenit. Kiintoisaa kuulla myös noista akupunktiokokemuksista... kaikki keinot käyttöön vaan, mitä käytettävissä on.

 

Ovistikku näytti tänään illalla sellaista vahvistuvaa viivaa, että lähipäivinä on H-hetket, jos niikseen tulee. Peiton heiluttelut jälleen kehissä ja katsotaan, mitä tuleman pitää... päiväni murmelina suorastaan :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei sanonut lekuri onneksi tänään aamulla ultrassa, ettei täällä mitään näy, vaan näkyi oikealla puolella 20-millinen follikkeli :) Vasemmalta löytyi vain 10-millinen follikkeli, joten oikealla puolella mennään tällä kertaa. Mutta lisäksi näkyi myös laihanpuoleinen limis eli sen paksuus on tällä hetkellä 5,3 milliä. Nyt täytyisi toivoa limiksen mahdollisen paksuuntumisen kannalta, että ovulaatio olisi vasta muutamien päivien päästä... onneksi ei ainakaan vielä tänä aamuna ovulaatiotesti näyttänyt positiivista, mutta sen verran ovat viivat olleet jo eilen/tänään kirkastumaan päin, että pahoin pelkään H-hetken olevan piakkoin käsillä. Mikä siinä onkin, ettei mulla mene nämä oikean puolen ovuloinnin yritykset ikinä nappiin, vaan aina on joku sektori mahdollisella ohi-mallilla... :wacko: Siinäkin mielessä Rosetta toivon, että mikäli sulla tulisi tässä kierrossa hukkareissu limiksen kanssa, niin saisit jo seuraavaan kiertoon ne estrogeenit! Jos mun limis on 0,6 milliä paksumpi ja silläkin päätyy "mustalle listalle", niin lääkäreiden täytyy ottaa toiveesi vakavasti!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä Rosetta ja Töhö! Ei sitä koskaan tiedä, kyllä se limis siellä vielä mahdollisesti ehtii kiriä!

On: Tänään kp4 ja illalla kolmas Puregon pistos. Tällä hetkellä olo on hyvä, ei haittavaikutuksia pistoksista ainakaan vielä havaittavissa. Pe, kp7 on ultra, jossa sitten kuulen miten Puregon tepsii tai tepsiikö eli onko folleja kasvamassa.

Mitä kuuluu Keolle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tsempeistä, Puuttuva palanen! Samoin itsellesi muhkeat peukutukset huomiseen ultraan... jännittääkö kovasti? Toivottavasti on follit kohdillaan! :)

Täällä kiertopäivä 11 ja sekä aamulla että illalla plussasivat ovistestit :) Ihan lupaavasti on siis kuitenkin tämä kierto mennyt: munasolu on irtoamassa oikealta puolelta todennäköisesti vasta huomenna, joten se limiskin on toivottavasti ehtinyt kasvaa lisää... ja talleteltukin ollaan riittämiin :pupu_1: Kyllä nyt taas toivo nostaa päätään. Voi apua, jos täältä "pilvilinnoista" jälleen alas rytistään... mutta en mieti sitä nyt, vaan nautin täysin siemauksin tästä toiveikkaasta fiiliksestä :girl_pinkglassesf:

 

Vähän on nyt näköjään tämä meidän Letro-keskusteluketju hiljentynyt... missähän kaikki luuraavat?

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö, onnen potkuja, että nyt olisi teidän tärppikiertonne. Hyvältä kyllä kuulostaa!

Tähän mennessä on siis mennyt hyvin ja oon ollut ihan yllättävänkin hyvillä fiiliksillä. Ei hirveästi jännitä, mutta kuitenkin maha kuralla lähtiessä :-D Täällä istun polilla ja odotan vuoroani.

Kirjoittelen illalla kuulumiset ainakin tuonne ivf-puolelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkoitat varmaankin suojatun foorumin IVF-ketjua? Älä pidä hullua jännityksessä - multa kun yhä puuttuu kolmisenkymmentä viestiä salaisiin kansioihin pääsyyn - vaan raportoihan edes lyhyesti tännekin, että miten meni! :D Mua jännitti jo pelkkä Letro-ultraan meno tässä kierrossa, joten jos IVF-hoitoihin asti etenen, niin tarvitsen varmaan pakkopaidan ja nippusiteet... :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö: Lyhykäisyydessään: 8 munasolua, kooltaan noin 10-14 mm löytyi, lisäksi ehkä jokunen pienempi. Limis vaikutti kuulemma hyvältä, 7 mm, tänään kp7. Punktio ens viikon ke ja jos kaikki menee hyvin, niin siirto ens pe. Lääkitykset jatkuu (Puregon vielä ma iltaan saakka, lisäksi jarruna alkoi tänään Orgalutran, minkä pistämistä jatkan ma aamuun saakka, myöhään ma klo 23 jälkeen sitten Pregnyl lopullisesti kypsyttämään ja irroittamaan).

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kuulostaa lupaavalta! Ja jos oikein tulkitsen niin ainakin toistaiseksi on mennyt suhteellisen vaivattomasti? Peukut pystyssä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin on kyllä mennyt. Tänään ultran jälkeen vähän enemmän tuikkinut mahaa, vähän kipeästikkin. Toivottavasti myös jatko menee yhtä hyvin. Kiitos tsempistä! Ja tsempit ja plussatuulta myös sinne!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kp 13 eikä oviksesta tietoakaan. Koska yleensä olen ovuloinut jo tähän mennessä niin ilmeisesti taas kerran ovuloimaton kierto. :( alkaa ihan tosissaan syödä naista kun tulosta ei tule. Olen kokeillut clearbluella ja onestepillä, ei edes estrogeenin nousua eli koko kuukausi ihan tyhjää ruutua cb:llä. Lääkäri väitti että kyllä ovuloin kun Ultrissa aina näyttänyt hyvältä. Mutta ne olleet kierroissa joissa ovisplussakin on tullut. Tuntuu että joka toinen kierto menee pieleen, joka toisella ovulointi, noin suunnilleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on kyllä jännät paikat Puuttuvalla palasella, toivottavasti kaikki menee hyvin!! :lipsrsealed: Mahdoton limiskin jo noin alkukierrossa, kun vertaa omaan 5,3-milliseen tässä kierrossa kp 9. Johtuuko se noista hoidoista erityisesti vai onko sulla aina ollut tosi hyvä limistilanne?

 

Secretariat, toivottavasti ovistesti plussaisi vielä, oviksen paikkahan voi kuitenkin vaihdellakin kierrosta toiseen... pidän yhä peukkuja! Sulla oli Letrot tässäkin kierrossa? Näkyikö ultrassa millainen follitilanne? Mun lekuri sanoi, että aina jollen saa ovisplussaa tiettyyn päivään mennessä, niin mun pitäisi pistää Pregnyl- tai Gonal-F -piikki irrotukseen. Tähän mennessä oon välttynyt pistämiseltä, sillä ovisplussa on aina tullut. Onko sulla todennäköisempää se, että follit eivät aina kypsy Letroista huolimatta vaiko kypsyvät keskimäärin hyvin, mutta välillä tulee irtoamishäiriötä, mihin se piikki sitten auttaisi?

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on kyllä jännät paikat Puuttuvalla palasella, toivottavasti kaikki menee hyvin!! :lipsrsealed: Mahdoton limiskin jo noin alkukierrossa, kun vertaa omaan 5,3-milliseen tässä kierrossa kp 9. Johtuuko se noista hoidoista erityisesti vai onko sulla aina ollut tosi hyvä limistilanne?

 

Secretariat, toivottavasti ovistesti plussaisi vielä, oviksen paikkahan voi kuitenkin vaihdellakin kierrosta toiseen... pidän yhä peukkuja! Sulla oli Letrot tässäkin kierrossa? Näkyikö ultrassa millainen follitilanne? Mun lekuri sanoi, että aina jollen saa ovisplussaa tiettyyn päivään mennessä, niin mun pitäisi pistää Pregnyl- tai Gonal-F -piikki irrotukseen. Tähän mennessä oon välttynyt pistämiseltä, sillä ovisplussa on aina tullut. Onko sulla todennäköisempää se, että follit eivät aina kypsy Letroista huolimatta vaiko kypsyvät keskimäärin hyvin, mutta välillä tulee irtoamishäiriötä, mihin se piikki sitten auttaisi?

Mulla ei ole ollut ultraa moneen kuukauteen. Mulla ei ole ollut letrojen kanssa mitään puhetta irroituspiikistä jos ovisplussaa ei tule. Ehkei sitä voi summamutikassa antaa kun ei ole tietoa onko edes follia? Mulla plussa tullut aina viimeistään kp 12, usein 10-11 silloin kun olen ovuloinut. Harmittaa tämä "hoito" kun olen metroja syönyt pitkään eikä näköjään tehoa ole kun en saa edes ovisplussia. Välillä toki olen saanut mutta en tiedä jättäisinkö ne pois kun ne eivät näytä vaikuttavan? Lääkärin mukaan toimivat eikä ottanut kuuleviin korviinsa etten saa aina ovisplussia ja että kuukautiset todella niukat, mitään muita lääkkeitä letrojen lisäksi en ole saanut kokeiluun. Mitähän sitten tekisi tai pyytäisi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Secretariat: Arvelen, että mullakin ehkä kävi välillä niin, että ovista ei tapahtunut tai sitten se tapahtui kp30 kieppeillä, sillon ku kierrot sattui heittämään. Voimia!

Töhö: Ei ole mulla aiemmin limis vaikuttanut tältä. Muistelen, että enimmillään parhaina päivinä eli oviksen lähellä on sen sanottu olevan 6-7 mm luokkaa, joten nyt varmasti lääkityksellä osuutta asiaan...mutta hyvä näin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpas täällä paljon tapahtunut kun viime kerran oon käynyt! Kovasti tsemppiä ja jaksamisia kaikille!

 

Itsellä alkoi vasta nyt uusi letrokierto. Huomenna aloitan letrot isommalla annostuksella (2tabl/kp 4-8). Nyt ollaan siirrytty yksityiseltä julkiselle ja kovin tsemppaavia olivat julkisella puolella! Alkoi usko nousta tähän asiaan takaisin :)

 

Oli kyllä haikea fiilis näin isänpäivänä kun totesin miehelle ääneen, että jonkun toisen naisen kanssa hän voisi jo viettää isänpäivää isänä.. mutta onneksi hän vain totesi, että eiköhän me yhdessä vielä juhlita isänpäivää! Onneksi hän on varustettu tuolla ajatusmaailmalla ja parhaimmalla mahdollisella tuella <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Secretariat: Kuulostaapa jotenkin siltä, että sun lääkäri on jättänyt sut "heitteille", oman onnesi nojaan pelkän Letro-paketin kanssa, ilman tarkempia tutkimuksia tai lisähoitoja :huh: Mulla on tokikin menossa "vasta" neljäs Letro-kierto, mutta kertaakaan lääkäri ei ole edes ehdottanut, etteikö ultrattaisi - ei siltikään, vaikka se on lienee jo käynyt selväksi, että tuotan max. sen 1-2 kehityskelpoista follia kerrallaan, mitä kai pitäisikin. Mikä sulla on perusteena sille, ettei ultrata moniin kuukausiin? Se kuulostaa kyllä hyvinkin järkeenkäyvältä, ettei irrotuspiikkiä mahdollisesti voida määrätä, jollei ultraamalla tarkisteta ovuloitko edes. Mutta erikoista on se, ettei lääkärisi ole edes puhunut siitä mahdollisuudesta, vaikka ovistesti on jäänyt välillä plussaamatta kokonaan... voihan olla, että ihan hyvät follit kasvavatkin, mutta munasolu jää irtoamatta ja kierto menee siksi hukkaan - ja ihan turhaan, kun se olisi niinkin helposti korjattavissa kuin yhdellä pistoksella. Ehkä kannattaisi tivata lääkäriltäsi lisää vaihtoehtoja / hoitomuotoja / paneutumista sun tilanteeseen ja jos hän yhä vaan kohauttelee olkiaan ja vähättelee ongelmaa, niin vaihtaa koko lääkäriä. Ymmärtäähän tuon todella hyvin, että alat jo turhautua... voimia, toivottavasti saisit tlannetta pian eteenpäin! :lipsrsealed:

 

Puuttuva palanen: Hyviä uutisia sekä mulle että varmasti myös Rosetalle, jos IVF-hoito vahvistaa myös limistä! :) On senkin suhteen enemmän toivoa, jos tämä Letro-homma päätyy lopulta syteen ja saveen...

 

Anelma_11: Kiitos tsempeistä, samoin myös sinne - toivotaan, että Letrot osoittautuisivat kohdallasi jymymenestykseksi! :) Koska sulla on folliultra? Kyllä tämä isänpäivä vähän oudolta tuntui itsestäkin, mutta ei kuitenkaan herättänyt ihan niin ristiriitaisia tunteita kuin äitienpäivä. Toki pienet asiat kolahtivat, kuten muun muassa se kun yksi isäksi juuri tullut tuttavani Facebookissa hehkutti, miten vanhemmuus on "maailman parasta". Väkisinkin nousi masentuneita mietteitä, että entäs jos koko vanhemmuus jäisikin itselle ikuiseksi mysteeriksi, niin jäisikö mulla sitten "maailman paras asia" kokonaan kokematta :( Mutta yrittänyttä ei laiteta, ei auta alkaa synkistelemään! Onneksi myöskään täällä mies ei isänpäivänä synkistellyt... voi kunpa ensi vuonna ei tarvitsisi moista edes miettiä, vaan silloin olisi juhlat! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelut Anelma, nyt kuitenkin jo katse uudessa kierrossa, onnea siihen!

Letroilusta ilman ultria on itsellänikin kokemusta noin 4-5 kk ajalta. Sillä aikaa jonoteltiin ivf-hoitoon ja toisaalta sai myös toivotusti hieman hengähtää polikäynneistä. Minulla oli nuissa kierrossa vielä letrojen lisäksi bemfola kp8-9 ja pregnyl viim.kp15. Aiempien ultrien perusteela lääkäri uskalsi näin minun antaa toimia. No kohdallani ei tulosta tullut.

 

Tämähän ei suoranaisesti tänne kuuluu, mutta sanottakoot, että täällä alkaa jännitys nousta ke punktion tiimoilta! Olo edelleenkin ihan hyvä, tosin mahaa vähän tuikkailee (kipeästikin hetkellisesti), aristaa selkeästi ainakin oikea puoli ja olo on jotenkin täysi. Tänään myöhään illalla pregnyl ja sitten ke aamua odotellen.

Edited by puuttuva palanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläpä on ollut aktiivista keskustelua! :)

 

Secretariat: Kuulostaa kyllä ikävältä hoidon laiminlyönniltä sun kohdallasi. :( Jotenkin itsestäänselvästi pitäisi Letroihinkin kuulua seurantaultrat! Onko lääkäriä mahdollista vaihtaa tai ainakin keskustella hänen kanssaan vakavasti siitä, että tilanteelle pitää nyt tehdä jotain? 

 

Anelma: Tuttuja fiiliksiä ja ajatuksia. Toivottavasti ensi vuoden isänpäivänä on tilanne jo lohdullisempi meillä molemmilla. 

 

Puuttuva palanen: Mihin tarkoitukseen sulla määrättiin Bemfola Letrojen jatkeeksi? Omaa ohutta limakalvoani murehdin ja mietin, mitä esittäisin lääkärille seuraavaksi hoitolinjaksi. Kuinka pitkään siis jonotitte ivf-hoitoihin? Tsemppiä punktioon! Toivottavasti saat kunnon lääkkeet ja toivottavasti tulee hyvä saalis! Kohdallanne kyllä pyörät lähtivät pyörimään tosi nopeasti, kun ivf-hommat aloitettiin pitkäksi venähtäneen kierron jälkeen heti ja kohta pahin(?) on jo ohikin! Peukut pystyssä!

 

Täällä dpo4 Gonal-F + Pregnyl -kierrossa. Vähän ihmetyttää, ettei luteaalivaiheeseen annettu mitään tukea, kun limakalvo oli tosiaan taas sen vajaa 5mm pari päivää ennen ovista. Huomenna pääsee mahdollisesti uuden hoitavan lääkärin kanssa keskustelemaan hänen näkemyksistään tilanteeseen. Saatiin myös lähete julkiselle IVF-jonoon, mutta jonon pituudesta ei ole mitään tietoa.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällähän on tilannetta päällä!  :girl_crazy:

 

Luomukierto vielä päällä ja kuukautiset loppumassa juuri. Venyivät taas pitkäksi tihkuvuodon takia alusta ja lopusta. Toivotaan, että ovulaatio sattuu viikonlopulle. Täällä muutto ja työkuvioiden muutokset vievät ajatuksia hieman muualle, joten sen takiakin on sama pitää pari luomukiertoa.

 

Harmi, kun Ivf-keskusteluun ei pääse vielä mukaan, joten ihan kiva kuulla myös täältä miten Ivf-hoidot ovat alkaneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips tänne.. jäänyt vähän vähemmälle täällä käyminen ja paljon on viestiä tullut viime käynnin jälkeen... joten en nyt oikein heti osaa mitään kommentoida, täytyy lukea tarkemmin läpi viestit. :)

Oma tilanne on se että clomit vaihdettiin letroihin. Eli nyt tässä kierrossa syöty letroja 2tablettia kp3-7 ja terolutit sitten alkaen dpo3. Kävin kp10 seurantaultrassa ja sielä löytyi oikein hieno johtofolli kokoa 21mm. Sain ovisplussan kp12. Ainoa murheenkryyni on kohdunlimakalvo joka oli kp10 sen 6,5mm. Tosin gyne sanoi että se on ok. En sitten oikein tiedä kun lukenut olen että pitäisi olla vähintään 7-8mm. No nyt onkin jo dpo 8 tänään mutta en kovin usko plussaan..meinaa ei oo mitään sellaista tyypillistä oiretta... esim alakerta on ihan rutikuiva. Lisäks sain flunssan esikoiselta...

 

Osaisko joku muuten sanoa että kannattaisko mun yrittää saada tähän vielä irroituspiikkiä vai voiko olla varma että oma ovis hoitaa sen munarakkulan puhkeamisen??

Edited by elämänalku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now