Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

Töhö: Mulla on seurantaultra kp 11 eli ens maanantaina.

 

Odotukset on nyt taas vähän korkeammalla, kun julkisella puolella suostuivat heti ensikäynnillä nostamaan annostuksen kahteen tablettiin (yksityisellä ehti siis olla vain yksi kierto, 1 tabl kp:nä 3-7). Toivottavasti vaan munasarjat saataisiin näkymään, ainakin ensikäynnillä näkyi osittain!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipparallaa! Enpä ole hetkeen täällä kirjoitellut.. Tuntuupa kurjalle lukea että lääkärit eivät suostu katsomaan asioita laajemmin, vaan tuntuu, että moni lääkäri ajattelee, että kaikille sopisi sama, oppikirjan mukainen hoito. Puuttuva palanen, jännuttää jotenkin erityisesti sinun puolesta nyt kauheasti!  :pupu_1:

 

Täällä alkoi tänään uusi kierto, sain siis menkat alkamaan taas Primolutilla.. Ja tässä kierrossa on nyt sitten tarkoitus to-ma ottaa kaksi Letroa päivässä, kun yksi tabletti päivässä ei mitään tulosta tuottanut.. Aamulla soittelin polile, ja ensi perjantaina olis sitten seurantaultra.. Pidän sormia ristissä että tuo tupla-annos nyt alkaisi vaikuttaa, olisipa jännä ovuloida ensimmäistä kertaa vuuuuosiin (epäilen että olen KERRAN elämässäni onnistunut bongaamaan oviksen, siitä on monta vuotta :D)

Pitää varmaan käydä ostamassa taas greippimehua tähän alkukiertoon, jos se vaikka jotain auttaisi.....!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosetta: Bemfola aloitettiin loppukeväästä letrojen rinnalle, koska letroilla vaste vaatimaton/ei riittävä. Jonoteltiin ivf-hoitoon noin neljä kk ajan.

Sitten lyhyesti tän päivän punktiosta. Itse punktio oli siedettävä. Aluksi teki pistäminen kipeää, mutta puudutus ja suoneen saamani kipulääke kyllä tepsivät. Punktion jälkeen olo olikin sitten huono vointisempi. Nopeasti kuitenkin kotiuduttiin, noin tunnin päästä punktiosta. Saldona: Reilut kymmenkunta rakkulaa, mutta vain neljä munasolua. Nyt ei sitten voi muuta kuin toivoa että polilta ei tuu puhelua, mikäli ei puhelua tuu niin pe alkion siirto mikäli edes yksi on hedelmöitynyt ja lähtenyt jakautumaan.

Edited by puuttuva palanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peukut pystyssä yhä, että saisitte perjantaina päättäväisen alkion kyytiin! Osasiko lääkäri sanoa jotakin syytä, miksi osa follikkeleista oli tyhjiä? Nyt sitten lepoa ja toipumista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ollut siitä puhetta, mutta ymmärtääkseni se ihan melko tyypillistä ivf-hoidossa on, että kaikki rakkulat ei sisällä munarakkulaa. Hoitokierrossa olevalla lääkityksellä voi toki olla vaikutusta eli miten sopiva se on juuri käyttäjälleen tai olisko vähän toisenlainen lääke parempi. Tokihan näin voi käydä ihan muutenkin kun ivf-hoidossa, mutta sitä ei vaan voida muutoin todeta. Luin myös jostain, että naisen iällä merkitystä asiaan. Pitää pe keskustella lääkärin kans tuosta munis asiasta. Kyllähän se vähän harmittaa, että useampia munarakkuloita ei ollut, neljä vaan, mutta merkityksellisintä on sitten toki niiden laatu, hedelmöityminen ja jakautuminen.

Huominen on lepo ja palautumispäivä. Toivotaan parasta.

Edited by puuttuva palanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpas täällä paljon tapahtumia, mukava lueskella mitä kenellekin kuuluu ^_^

 

Vatukkakeitto: Onnea luomukiertoon, toivottavasti ovis osuisi kohdilleen! :)

 

Elämänalku: Mun limikset ovat yleensä olleet tuota luokkaa mitä sullakin oli, eikä lääkäri ole ainakaan kertaakaan maininnut, että olisi liian ohut. Sen sijaan tässä kierrossa limis oli tosiaan vain 5,3-millinen kp 9 ja silloin hän sanoi, että olisi hyvä jos ovulaatioon menisi vielä muutama päivä, että se ehtisi vahvistua. Ovulaatio oli kp 12, toivotaan että se riitti limiksen suhteen. Ja mitä siihen irrotuspiikkiin tulee, niin ainakin mun lääkäri on ohjeistanut, että pistän sen vain siinä tapauksessa, jollen saa ovisplussaa testipuikkoon. Sen sijaan jos bongaan ovisplussan, niin irrotuspiikkiä ei kuulemma tarvita. Tsempit piinailuun! :)

 

Anelma: Lykkyä ultraan, toivottavasti munasarja ei piilottelisi ja olisi hyvä follitilanne! :)

 

Noomi: Toivotaan, että huomenna alkava tupla-Letro-kuuri toisi toivotun tuloksen! Rosetalle oli muuten kuulemma jopa gyne suositellut greippimehua, joten sen litkiminen ei ole enää pelkkä myytti :lol:

 

Puuttuva palanen: Äsh, tietysti tuo naisen ikä taas tapetilla... jollei ikäkriisiä ole ennestään ollut, niin kyllä se tässä prosessissa varmaan viimeistään iskee :wacko: Toivotaan, että ne neljä munasolua ovat priimalaatua ja hedelmöityminen sekä jakautuminen lähtisivät hyvin käyntiin. Toipumisia ja ennen kaikkea peukut pystyyn perjantaille! :give_heart:

 

Täällä kp 17 (dpo 5), joten vielä on pitkä matka piinailua edessä  :ph34r: Tosin vähän nyt on taas epävarmat fiilikset, kun toissapäivänä ja eilen tuli jonkunlaista välivuotoa eli valkovuoto oli rusehtavaa / vaaleanpunaista. Ei voi oikein kiinnittymisvuodonkaan piikkiin pistää, kun ovulaatio oli vasta viime perjantaina. Aloitin Lugesteronit taas toissailtana, joten mahtoiko moinen "tuhruilu" tänään loppua niistä johtuen vai olisiko se loppunut muutenkin... se jäänee ikuiseksi mysteeriksi. Joka tapauksessa tuo välivuoto mietityttää, kun mulla on ennenkin joissain kierroissa ollut sitä vaivaa. Olen maininnut siitä myös lääkärilleni, mutta hän ei ole kommentoinut asiaa oikein mitenkään. Onko kellään muulla ollut vastaavaa ongelmaa ja jos on niin kiinnostaisi, että mitä lääkäri on mahdollisesti siitä sanonut?

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö: Ilmeisesti mulle ei irroituspiikkiä oo laitettu sen takia kun ovisplussan useimmiten oon saanu tikkuun.. Mutta sitten luin juttua sellaisesta tilasta missä folli ei lh-piikistä huolimatta puhkea vaan siihen tarvitaan sitten irroituspiikki. Tämä on kuulemma hankala diagnosoida koska sitä ei voi todeta mitenkään muulla tavalla kun ultraamalla oviksen jälkeen että onko folli puhjennut..

 

Täällä menossa dpo 11. Eilen mulla oli pari kertaa pyyhkiessä outoa ruskeaa tuhrua... Mitähän lie ollut.. yleensä en tuhruile ja eikös terolutin pitäisi sen tuhrun pitää poissa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, mulle tosiaan gyne sanoi, että jotkut ovat limakalvoon saaneet apua greippimehusta! Vaikuttaa jotenkin estrogeenituotantoon. Tieteellisiä tutkimuksia ei taida olla, mutta kannusti ottamaan kaikki keinot käyttöön. Sanoi myös, että ainakaan pistosten kanssa nautittuna greippimehu ei haittaa, mutta en huomannut kysyä, vaikuttaako Letrojen imeytymiseen tms. Kaikkien lääkkeiden kanssahan greippimehu ei sovi.

 

Tsemppiä kaikille! Täällä dpo 7 ja piinailut jatkuu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omaa napaa: Tänään kyytiin lähti yksi nelisoluinen luokan 1 top-alkio. <3 Pakkaseen meni yksi alkio, ei ihan niin hyvälaatuinen kun tämä siirretty, mutta kuulemma kuitenkin varsin hyvä ehdokas sekin.

Mukavaa viikonloppua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iih, ihania uutisia! :girl_in_love: Nyt toivotaan että pieni nappaa tiukasti kiinni! Varmaan erityisen pitkiltä tuntuvat piinaviikot edessä... :)

Edited by Rosetta82

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elämänalku: Mulla on päästy tarkistamaan ihan ultralla tuokin, että folli puhkeaa: Lugesteronit sekoittivat alkusyksystä kiertoa niin, että yksi folliultrista olikin vahingossa liian myöhään... kuulemma näkyi tuoreet ovulaation jäljet. Mutta nämä kun on siitäkin niin hankalia hommia, että jos yhdessä kierrossa jokin juttu luonnistuu, niin se ei vielä takaa, että kaikissa muissakin kierroissa tilanne olisi yhtä hyvä :wacko: Aika jännä, jos Teroista huolimatta tuli tuhrua... mulla ei Lugejen kanssa koskaan eli tämän kierron tuhruilukin on tosiaan loppunut nyt kun käytän niitä taas jo viidettä päivää. Toivottavasti se ei sun kohdalla ennellyt menkkoja kuitenkaan...?

 

Rosetta: Täytyykin ostaa mahdolliseen ensi kiertoon taas greippimehua... saisikohan Kela-korvauksen, lääkärin määräys... :D Mites piinailu sujuu?

 

Puuttuva palanen: Oi-joi, nyt on jännää!! Hurjasti onnenpotkuja matkaan, että tulisi kohta myös niitä pieniä (onnen)potkuja masuun! :give_heart: Jos sulla IVF-hoito onnistuisi heti kerrasta, niin johan se nostaisi lisää toivoa mahdollisten omienkin alkuvuoden hoitojen suhteen... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos kysymästä, kärsimättömästi sujuu. :) Tänään dpo 8... vielä huomenna saattaisi Pregnyl näkyä testissä (ja muutenkin toki olisi aikaista testata), mutta sunnuntaina pitäisi virallisen varoajan sen suhteen olla ohi, kun on dpo 10 eli 11 päivää pistoksesta. Hienoa olisi, jos malttaisin odottaa menkkoja tai edes keskiviikkoon, mutta vaikka varsin varma olen negasta, vähän tekisi jo mieli testata esimerkiksi sunnuntaina. :girl_prepare_fish: Oireina on ollut kaikenlaisia alavatsan tuntemuksia, mutta niitä nyt on ollut aiemminkin. Uutena on nyt toista päivää jatkuva hillitön jano: vaikka joisin kuinka paljon, suu tuntuu hiekkapaperilta. Mut varmaan jotain kaamosoiretta vaan. Mukavaa on ollut se, etten ole ollut niin kylmissäni kuin aiemmissa kierroissa, joissa oli Pregnyl luteaalivaiheen tukena. (Toisaalta palelemattomuus vaan vahvistaa oloani siitä, ettei tärppiä ole tullut.) Mitenkäs sun piinailut? 

Edited by Rosetta82

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä en ole ehtinyt "piinaantua" vielä oikein ollenkaan, sillä sekä töissä että vapaa-ajalla on nyt ollut niin kiireitä, että ajatukset ovat olleet pääsääntöisesti muualla. Ja matkaakin tosiaan vielä on, sillä mahdollisiin menkkoihin on yhä kutakuinkin puolitoista viikkoa, joten ei oikein osaa vielä täpistä senkään takia. Ehkä mun odotuksia vähän laskee nyt kans tämän kierron limistilanne sekä tuo pieni tuhruilu kierron puolivälissä... en oikein jaksa uskoa, että olisin raskaana ja tällä hetkellä katse on pikemminkin jo alkuvuoden mahdollisissa IVF-hoidoissa. Eli samoilla mennään, kumpikaan meistä ei näköjään ole kovinkaan luottavainen onnistumisen suhteen... kunpa siis kävisikin niin, että pessimistit eivät joutuisikaan pettymään ;) Mullakin on taas sitä alavatsan nippailua... olen monessa kierrossa miettinyt, että mistä ihmeestä se johtuu, kun en mä kuitenkaan todistetusti ole raskaanakaan ollut. En nimittäin muista aiemmin kärsineeni mistään alavatsakivuista juuri muulloin kuin satunnaisesti ovulaation ja yleisemmin kuukautisten aikaan. Vai onkohan vaan niin, että nyt tutkailen tuntojani tarkemmin, niin nippailukin heti korostuu / tuntuu enemmän...? :rolleyes:

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puuttuva palanen: Pidän peukkuja, toivottavasti tarraa oikein tiukasti kiinni! :)

 

 

Täällä dpo 13 ja herkkä r-testi oli ihan puhdas nega. Tuhrua ei oo enää sen dpo 10 jälkeen näkynyt. Tiedä sitte mikä se oli jos ei kiinnittymistä ollut.. No eilen meni viimeinen teroluti joten saa nähdä alkaako menkat parin päivän sisällä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tsempeistä ja myötäelämisestä ihanaiset!

Hmm...mielenkiintoista Töhö, olisko tuhruilu voinut olla ovis? Älähän vielä luovu toivosta :)

Mitäs Rosettalle?

Elämänalku toivottavasti uusi kierto alkaa sitten pikimmiten, mikäli ei plussaa piirry.

Mie oon kyllä kokeillut greippimehut ja kaikki mutta sitten kyllästynyt välillä näihin jippoihin, mutta en siis missään nimessä halua sanoa, että koittaa ei kannattais. Tällä hetkellä mulla siis menee vain Minisun multivitamin mama.

Nautinnollista, rauhaisaa viikonloppua, hyvä ruoka juuri valmistumassa :P

Edited by puuttuva palanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo10 ja menkkoja odottelen keskiviikolle-torstaille. Olen taas parkunut koko aamun pettymystäni. En ole testannut mutta en myöskään ole yhtään toiveikas eikä ole mitään jänniä oireitakaan. Masentaa ja tuntuu että tuo mieskin on luopunut toivosta: jutteli että jos kesällä lähettäisiin erääseen zika-alueella sijaitsevaan maahan reissuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosetta82 kyl siellä haamu pilkistäs.

Mikä testi tuo on?

Mitkä sul on kp päivät?mikä on kokonaiskierron pituus?

Täällä kp 21 ja tää kierto menny ihan harakoille rempan takia.ei oo ne puuhat olleet nyt mielessä.hyvää on tehny kyl aivoille ettei oo miettiny kiertopäivii tai ovista.

Ainut puuha mikä meillä oli niin kp 6 yöllä ja sehän ei plussaa tuo ollenkaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testi on Clearbluen testi - valitettavasti. Siitä kun välillä kuulee että antaa väärää positiivista. Mutta ei sentään se testi, jossa pitäisi tulla se plussa, ne on kai kaikkein pahimpia.

Tänään kp 25/27-28, dpo 11. Aamuinen testailu ei antanut selvyyttä suuntaan tai toiseen (samanlainen viiva Clearbluella, Pregcheckillä ehkä haamu) eli pitää vain odottaa ja toivoa. Ovis oli lopulta kp14. (Ne kp 7 maissa olleet ovistestien tummumiset olivat jotain vääriä hälytyksiä - ovisplussaa ei ikinä siinä vaiheessa tullut, ja follikkeliultrallakin löytyi siinä kohtaa muistaakseni noin 13 mm folli vasta).

Harmi että teillä kierto menee ohi, mutta joskus tosiaan taukokierto tekee varmasti hyvää päälle ja parisuhteelle. :)

Edited by Rosetta82

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elämänalku: Pahoittelut negasta :( Mikäs tällä hetkellä tilanne, oletko testaillut uudelleen?

 

Puutuva palanen: Nyt on tiedossa jo pariltakin lääkäriltä näkemys, jonka mukaan pieni tuhruilu kierron puolivälin paikkeilla ei olisi huolestuttavaa eli ehkä en nyt vaan enää mieti sitä :) Jos hommat menevät mäkeen, niin kyllä se sitten varmaankin jostain muusta johtuu kuin siitä. Entäs miten sä jakselet, oletko ollut ihan hyvävointinen? Peukut ja ukkovarpaatkin täällä edelleen pystyssä puolestasi! :give_heart:

 

Mariella: Toivottavasti hukkakierto on ainakin tuulettanut pääkoppaa ja tehnyt hyvää jaksamisen kannalta ^_^

 

Rosetta: Ooh, kyllä siellä ihan selvä haamu näkyy!! Toivottavasti lähtisi vahvistumaan vinhaa vauhtia! :girl_in_love: Kurja kuulla, että olet ollut itkuisissa fiilareissa... rankkoja hommia nämä, henkinen jaksaminen on kyllä pitkän päälle koetuksella. Myös mun mies on välillä visioinut kaikenlaisia sellaisia reissusuunnitelmia, että olen joutunut toppuuttelemaan häntä siitä mahiksesta, että mitäs jos olenkin silloin viimeisilläni raskaana. Mutta olen ajatellut sen niin, että kyllä hän silti yhä vahvasti toivoo, että me jossain kohtaa onnistutaan. Hän ei vaan jatkuvasti muista ajatella sitä niin konkreettisesti, koska meistä kahdesta minähän se tässä enemmän asiaa pyöritän käytännössä ympäri kuukauden: kierron laskut, Letrot, ovistikut, Luget jne.

 

Omanapailut: Täällä kp 22 (dpo 10) ja fiilikset piinailun suhteen edelleen aika rauhalliset. En vaan näköjään osaa enää uskoa omaan raskautumiseeni. Ehkä senkin takia katse on erityisesti nyt pikemminkin tulevaisuudessa, kun meillä on viikon päästä se IVF-hoitojen suunnittelukäynti. Raskaustyyppisiä oireita ei suuremmin tällä hetkellä ole, mitä nyt alamaha tosiaan välillä nippailee. Varsinkin eilen illalla tuntui paikoitellen aika kovaakin kipua. Lugeja käytän nyt kahdeksatta päivää, ylihuomisen jälkeen ne pitäisi jättää taas kelkasta ja sitten herran haltuun, jälleen kerran... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpas jännät paikat Rosetalla! Tsemppiä myös Puuttuva Palanen! :)

Töhö, toivottavasti noi alavatsan nippailut olis hyviä nippailuja! Ihan ymmärrettävää, että ajatukset on jo siirtyneet seuraaviin hoitoihin ja usko raskautumiseen kadonnut ajan myötä.. mutta ei vielä kannata menettää toivoa! :)

 

Omat kuulumiset: Tänään oli seurantaultra, kp11. Eipä tälläkään letrokuurilla saatu haluttua tulosta, limakalvo melko ohut ja yksi isompi folli (n.10mm) mutta ei selkeää johtofollia. Nyt neljäksi päiväksi määrättiin gonal-f pistokset ja perjantaina uudestaan ultraan. Eka pistos laitettu hetki sitten, kylläpä otti koville tälläiselle piikkikammoiselle :/

Edited by Anelma_11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosetta: kyllä sieltä haamu kurkkii ihan selvästi, jes! :)

 

Töhö: Täällä mennään jo dpo16 eikä menkkoja näy... :unsure: eilen ja tänään tullu niukasti ruskeaa tuhrua mutta menkka kivut puuttuu täysin... Kai se on haettava huomiselle vielä yks testi varmuudeksi... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi rähmä, Anelma... kurja kuulla, ettei vastetta taaskaan tullut :( Eikös sulla ollut tupla-annos Letroja käytössä? Osasiko lääkärisi sanoa edes suuntaa-antavasti, että mistä tuo vasteettomuus mahtaa johtua? ...Aika pitkät kierrothan sulla ainakin muistaakseni oli. Entä mikä sun limiksen paksuus oli? Mullahan oli tässä kierrossa kp 9 limiksen paksuus 5,3 mm, eikä sekään kyllä kehuja lääkäriltä kerännyt :wacko: Toivottavasti se sun 10-millinen folli kasvaisi vielä hurjasti perjantain ultraan mennessä ja oviskin viivyttelisi tarpeeksi! Ja huh muuten, täällä toinen piikkikammoinen. Ensi maanantaina täytyisi sitten mahdollisesti orientoitua tuleviin IVF-hoitoihin ja kaikkeen siihen liittyvään pistelyyn... ehkä sittenkin ulkoistan koko homman mun ukko-kullalle ja pistän itse pelkästään silmät kiinni... :girl_haha:

 

No onpa erikoinen tilanne Elämänalulla... koska sun menkkojen pitäisi / olisi pitänyt alkaa, jos tulisivat ajallaan? Mullahan Lugesteronit ovat välillä lykänneet kuukautisten alkamista, mutta en kyllä myöskään silloin ole tuhruillut yhtään etukäteen. Toivotaan tuhruilusta huolimatta, ettei huominen testi olisikaan enää nega... :)

 

Itsellä menossa edelleen menkkamaiset, polttavat kipuilut jo kolmatta päivää. Toki tuo nippailu mietityttää ja vähän toiveikkuuttakin herättelee, mutta melkolailla matalaa profiilia silti pitelen. Muistan nimittäin edelleenkin muun muassa viime helmikuun, jolloin oli kunnon juilinnat viikon ennen menkkoja ja mietin jo, että nyt olen takuulla raskaana, mutta kuinkas sitten kävikään... <_< Muita raskaustyyppisiä oireita ei edelleenkään ole - edes rinnat eivät arista, vaikka kuinka toiveikkaasti koplailisi tissejä :lol: Menossa siis kp 23 (dpo 11) ja menkat alkavat viimeistään päivälleen viikon päästä, jos ovat alkaakseen...

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now