Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

Töhö, annos oli 2 tabl kp 4-8 eli ikävä kyllä tupla-annos.. Limis tais olla jotain viiden luokkaa, en nyt ihan tarkalleen muista. Ei lääkäri ainakaan nyt vielä lähtenyt arvelemaan mitään, tai ei ainakaan mulle sanonut. Kovin yritti valaa positiivista asennetta mulle tuon gonalin toimimisen suhteen että sillä voisi follia kasvattaa ja olevan positiivista vaikutusta myös limikseen. Saas nähdä perjantaina! Painoa mun tarttis saada muutama kilo alaspäin, josko sekin auttaisi. Alkukierrosta olis pitänyt käydä labrat ottamassa, mutta sopivat päivät sattui viikonlopulle, joten ens kierrosta sitten! Josko nekin sitten selittäisi vähän tätä vasteettomuutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anelma: tsemppiä piikittelyihin! Kokemuksesta tiedän, että se helpottaa kerta kerralta! Gonal-F on onneksi aika helppokäyttöinen. Millainen annostus sulla on? Kiinnostuneena seuraan, miten yhdistelmä toimii. Mulle sellaista on harkittu kokeiluun, jos Menopur-pistokset yksin eivät auta limikseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä haluaisin ehkä joitakin muita lääkkeitä. Letroja mennyt vuosi ja ovisplussa jäänyt bongaamatta clearbluella pari kertaa. Ylipäätään joka toinen kierto toimii hyvin, joka toinen huonosti. Aloin ajatella että ehkäpä letroilla ei ole mitään vaikutusta ja tulos luomuna tämä. Lääkäri väitti että ovuloin kyllä. Toki, mutta tuskin aina ollenkaan. Paras viiva viime viikolla ja tavallaan piinapäivät. Menkat ensi viikolla/sitä seuraavalla. Niitä jo odotellessa..

 

Muilla onneksi hoidotbtuntuvst edistyvän. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö: täällä alkoi sitten menkat yön aikana. :( mulla kierto ollu epäsäännöllinen kaikkea 27-45 välillä sen jälkeen kun lopetin e-pillerit heinäkuussa 2015.

 

Hitsit ku masentaa olin niin varma että nyt onnistuu kun kerrankin oli hyvä ja kypsä folli... No olihan tää vasta eka letro kierto mutta silti on sellainen epämiellyttävä tunne ettei tulla onnistumaan.

Olikohan se limakalvo sittenkin liian ohut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Secretariat: Tuntuisivatko pistokset pahalta ajatukselta? Jos ehdottaisit niitä lääkärille? Voisi luulla, että jos Letroilla tulosta olisi tullakseen, niitä olisi vuodessa jo tullut.

 

Elämänalku: Pahoittelut kp1:stä (perässä tullaan uuteen kiertoon :( ) Onko sulla tämän uuden kierron suunnitelmat jo selvillä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosetta82 onks siulla viiva vahvistunu?

Täällä odotellaan menkkoja.edelliset kierrot oli 23 ja tänään on kp 23 et huomen pitäs edellisen kierron mukaa alkaa.

Miullehan sillon letrot määrättiin ilman seuranta ultria ja sit tuli ne kauheet verenvuodot ja loris monta viikkoo.

Roikun silti täällä vaik en oo nyt uskaltanu letroi syödäkkään.nyt kasvaa jo tukkakin takas päähän kun miul oli sitä ongelmaa.

Teroluttei meni viimekierros.täs kierros ei oo menny ku lääkkeet loppu ja reseptikin vanha.

Pitää uusii resepti ja ottaa ne ens kiertoo taas mukaan.miul oli vikas raskaudes kiinnittyminen tapahtunu kohdunsuulle aika alas et kertoo tuost miun limiksest et se on ohkanen jos en syö teroja alkukierrosta se ei myöskään paksuunnu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anelma: Peukut pystyssä perjantaille puolestasi, toivottavasti Gonal-F olisi avuksi! :) Mites pistely on sujunut, alkaako rutiini jo löytyä?

 

Secretariat: Samaa mieltä siitä, että vaihtoehtoisten hoitomuotojen kartoitus on varmastikin jo paikallaan. Johan tuossa on menty niin pitkään samalla lääkkeellä ja vieläpä ilman ultrauksia, että aikamoiselta "hakuammunnalta" alkaa jo vaikuttaa koko touhu <_< Todistetustihan mäkin sekä kypsytän folleja että ovuloin omillani - Letrot ovat vain lisäämässä ensin mainitun todennäköisyyttä - mutta siltikään raskaus ei ole tähän mennessä alkanut. Niinpä mieluusti jossain järkevässä aikataulussa haluan jo eteenpäin, tarkempiin tutkimuksiin ja tehokkaampiin hoitoihin. Tsemppiä, toivottavasti lääkärisi ottaa toiveesi vakavasti!

 

Elämänalku: Pahoittelut negasta :( Älä nyt ainakaan ensisijaisesti tuota limistä murehdi. 6,5-millinen limis kp 10 ei kuulosta ollenkaan toivottomalta ja se ehtii yleensä myös kasvaa vielä lisää ennen ovista. Onko sun kiertoa viime aikoina saatu Teroluteilla "aisoihin", asettumaan vähän tasaisempaan vaihteluväliin? Monilla Letrojen avulla tärpänneillä plussa on tullut vasta useamman yrityskierron jälkeen, joten älä luovu toivosta :) Tosin toki tuttuja fiiliksiä itsellekin nuo vaihtelevat epätoivon tunnelmat, kuuluvat valitettavasti melko vääjäämättömänä osana tähän kuvioon... monet kerrat tässä itsekin on miettinyt, että mistä ihmeestä kiikastaa, kun vaikka selvästi on kiertoja joissa ainakin teoriassa kaikki elementit ovat kohdillaan, niin tärppiä ei siltikään vain tule... :huh:

 

Mariella: Onpa sulla olleet rankat oireet Letroista :o Minkä paksuinen sun limis yleensä on oviksen lähestyessä?

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö:

Limis ollu 4.2-5.2 milliä ja terolutit kun on menny alkukierrosta ni sillon limis ollu yli 7 et siihen ne on auttaneet mut teroluttejahan pitäs syödä 15-24 kiertopäivillä mut ite oon syöny välillä kp 5-15 ja yks raskaus alkoi tässä kierrossa vuonna 2005

Ja sillon kun oli niitä kauheita vuotoja letroista niin sillon söin niitä kierron alussa ja limis oli hyvä mut kp 10 ei follia löytynyt tai se oli epämääräinen kun ultrassa kävin ja lääkäri sillon sano et ei näytä follilta kun oli röpelöinen.eikä osannut selittää miksi oli sellainen.

Letrot aiheutti hirveetä oloo ja meinas taju lähtee ja sit tukka lähti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö: Mulla vaan tulee ovis jo niin aikaisin ettei sillä limiksellä oo kovin aikaa siitä enää kasvaa. Letroilla ovuloin jo kp 11-12. Kesällä olin 3kk terolut kuurilla. Kyllähän ne terolutilla tuli hienosti ajallaan ja lopettamisen jälkeenkin tuli pari luomu kiertoa ihan säännöllisesti kunnes sitten taas rupes menee sinne 40päivän suuntaan. Nyt on letrojen kanssa ollut terolutit kans mutta vähän on mietitty vaihtoa lugesteroniin...

 

Rosetta82: Letroilla jatketaan ja kokeillaan nyt sitte ultrata pari päivää oviksen jälkeen että onko folli puhjennut ja mikä on sillon limakalvon tilanne. Folliultraa ennen ovista ei nyt kuulemma tehdä kun viime kierrossa saatiin todistetta että folli kasvaa kahdella letro tabletilla hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mariella: viiva hiipui pois, eli joko viallinen testi tai (edes toivottavasti) kiinnittymisyritys. :( Leuka rintaan ja kohti uutta kiertoa, jonka pitäisi huomenissa alkaa. Hurjat oireet sulle tullut Letroista!

 

Täällä tosiaan uuteen kiertoon käyttöön Menopur-pistokset kp 3-8 ja ultra sitten kp 8-9. Toivon kovasti, että tämä olisi nyt sitten se viisasten kivi ja ratkaisu mun limakalvo-ongelmaan...

Edited by Rosetta82

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosetta82 toivotaan et oli edes se kiinnittymis yritys :) oisin niin toivonu et plussa ois vahvistunu.

Mut lippu korkeelle ja uuteen kiertoon.

 

Täällä tänää kp 24/23-24-25 ja menkkoja ootellaan alkavaksi,

Kohta 2 vuotta takana tätä yritystä eikä tärppiä näy.

Tää kierto teki kyl hyvää kun ei oo tullu mietittyy oviksii eikä mitää muutakaa.nytsitä oottaa jo uutta kiertoo et jos nyt ois paremmat saumat edes yrittää

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosetta: mulla alotettiin tosi pienellä annoksella, 37,5 IU. Toivotaan, että näistä olisi jotain hyötyä niin olisi sulle jotakin positiivista kerrottavaa :) onks sulla ollut noi menopur-pistokset aiemmin käytössä?

 

Töhö: kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! Jotenkin tuntuu, ettei nuo pistokset aiheuta muuta kun järkyttävän päänsäryn ja pahanolon. Juu, onneksi on alkanut helpottamaan tuo piikittely, huomattavasti nopeammin ohi kun ekana päivänä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anelma: Menopuria ei ole ollut aiemmin; tässä kierrossa oli pelkästään Gonal F 50 IU:n päiväannoksella. Lääkärin mukaan Menopur voi olla parempi haastaville limakalvolle, kun siinä on LH:ta mukana eikä pelkkää FSH:ta niin kuin Gonalissa. Menopurissa on kuiva-aine ja liuotin, ja sitten pitää pelailla niiden ruiskujen kanssa, mutta eiköhän siitäkin selviä.  Mulle tuli Letroista pahaa oloa henkisesti ja fyysisesti mutta Gonalin kanssa oli pääosin hyvä olo koko ajan. Niin ne vaan vaikuttaa eri ihmisiin eri tavoin! Toivottavasti auttaa sulle kuitenkin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosetta: mulla myös oli liuotin ja kuiva-aine Gonal-F:ssä ja jouduin sekoittelemaan itse sen ruiskutettavan aineen. Kyllä senkin kanssa oppii toimimaan :)

Mulla taas letrot ei oo aiheuttanut juuri minkäänlaisia oireita. Eli on kyllä niin yksilöllistä miten kroppa reagoi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mariella: Vai on sullakin limisprobleemia :( Saattaa olla, että olet jo siitä jossain kohtaa maininnutkin, mutta kun täällä monen kanssa rupattelee, niin välillä meinaa jo mennä vähän sekaisin, että kellä meistä olikaan mikäkin tilanne... :P Onko sulla nyt sitten pitkään aikaan ollut muuta hoitomuotoa käytössä kuin Terot? Ja onko millaisia jatkosuunnitelmia hoidon suhteen?

 

Elämänalku: Aika samoilla näköjään mennään... mä ovuloin yleensä kp 12. Silti kp 9 tapahtuvissa ultrissa ei ole vielä koskaan tullut lääkäriltä huonoa palautetta yli 6-millisestä limiksestä. Ainoastaan tämä 5,3-millinen tässä kierrossa huoletti häntä hieman, mutta sitäkään hän ei ilmeisesti pitänyt täysin toivottomana. Mutta jos limisasia kovin mietityttää sua, niin ehkä kannattaa jutella siitä vielä tarkemmin gynen kanssa... ja toisaalta johan tuo tämän uuden kierron ovulaation jälkeinen ultrauskin valottaa tilannetta taas lisää :)

 

Rosetta: Voi tympeys, joko menkat ovat alkaneet? :( Toivotaan, että Menopur olisi kohdallasi kova sana!! Ethän silti jätä meitä täällä ketjussa, vaikka Letrot ovatkin kohdallasi edelleen ainakin toistaiseksi tauolla... näytti tuo julkisen puolen Menopur-ketju ainakin olevan aikalailla kuollut ja kuopattu, mitä aktiivisuuteen tulee...

 

Anelma: Tsemppiä huomiseen ultraan, toivottavasti tuot sieltä hyviä uutisia  ^_^

 

Kurjaa, että monille näköjään tulee aika karmeitakin sivuoireita näistä lääkityksistä... olisihan tässä touhussa riittämiin kestämistä ilmankin  :unsure: Itse olen siinä suhteessa varsin onnekas, että Letroista ei tule oikein mitään oireita ja Lugeistakin mahdollisesti hyvin vähän, sillä kierron loppupuolella on ilmennyt välillä mm. alavatsan nippailua, metallin makua suussa, rintojen arkuutta ja lievää ällötystä sellaisissa kierroissa, joissa en kuitenkaan ole ollut raskaana. Kaiken kaikkiaan ei kuitenkaan mitään sellaista oireilua likimainkaan, jonka kanssa ei pystyisi olemaan. Tämä toki oli jossain määrin odotettavissa ainakin sen perusteella, etteivät aiemmin myöskään e-pillerit aiheuttaneet mulle mitään oireita. Toivottavasti tämä lupaisi hyvää mahdollisiin tuleviin IVF-hoitoihin...

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö:joo ei mullekaan oo sanottu mitään että se olis liian ohut. Mutta ku rupesin asiaa enemmän tutkimaan niin muualla päin maailmaa pidetään alle 8mm limistä huonona. En kyllä enää keksi mitään muutakaan mikä vois olla vialla/esteenä raskautumiselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kääk, siinä tapauksessa ei olla vahvoilla täälläkään... riippuu tosin toki siitäkin, missä vaiheessa kiertoa limiksen pitäisi olla vähintään tuon 8 mm - jo oviksen aikoihin vaiko vasta mahdollisen alkion kiinnittymisen aikoihin? Limiksessä (ainakin tässä kierrossa varsinkin) voisi vika piillä itselläkin ja toisena vaihtoehtona omalla kohdallani olen miettinyt myös mahdollista munanjohdinten tukosta, kun oli se kohdunulkoinen raskauskin, eikä mulle ole tehty aukiolotutkimusta. Mutta molempien torvien tukkeutuminenkin on kuulemma harvinaista, joten eipä tämä mahdollisen vian etsiminen oikein ole pelkkää spekulointia pidemmälle valitettavasti ainakaan mun kohdalla johtanut...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oviksen aikoihin 8mm. Kiinnittymisen aikaan mieluiten 10mm. Muistaakseni yli 15mm oli taas liian paksu, sekin oli pahasta :D

 

Joo ei mullekaan oo aukiolotutkimusta tehty ainakaan vielä. Meillä kun on sekundaarista lapsettomuus. Ovat sitä mieltä että siinä tapauksessa on pakko olla edes yks putki auki. Eikä mulla oo tässä välissä ollu mitään tulehduksia, leikkauksia, tms mikä olis voinu vaurioittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oviksen aikoihin 8mm. Kiinnittymisen aikaan mieluiten 10mm. Muistaakseni yli 15mm oli taas liian paksu, sekin oli pahasta :D

Joo ei mullekaan oo aukiolotutkimusta tehty ainakaan vielä. Meillä kun on sekundaarista lapsettomuus. Ovat sitä mieltä että siinä tapauksessa on pakko olla edes yks putki auki. Eikä mulla oo tässä välissä ollu mitään tulehduksia, leikkauksia, tms mikä olis voinu vaurioittaa.

Paksuuntuukohan limis koko kierron? Mulla usein kp 10-11 tienoilla tainnut olla n 10mm limis. Ovisviivat n kp 12. Lääkärin mukaan ideaali, vaikka tuota vauhtia se olisi aika paksu kiinnittymisvaiheessa. Olen ollut kerran raskaana ja kävin joitakin kuukausia ennen sitä gyniksellä. Kp20 suunnilleen limis oli 7mm.

 

Rosetta ja Töhö, vousinnmielelläni kokeilla pistoksiakin vaikka en siinä kovin hyvä ole ja piikkikammo. Puudutussalvan kanssa saan pistettyä mutta operaatio kestää sen puoli tuntia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen kaikki teidän viestit lukenut kyllä, mutta nyt ei pysty muuta kommentoimaan kun sen, että nyt jännittää! Tunnin päästä on ultra ja saan tietää että toimiko tupla-annos Letroja..........  :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, ultra takana ja onneksi löytyi yksi 16mm johtofolli ja limis oli 9mm. Joten ainakin mulla letro + gonal-f - yhdistelmä näyttäisi toimivan! Tänään vielä yksi annos gonalia ja huomenna pregnyl.

 

Onpas kyllä jännä fiilis, kun periaattessa meillä on nyt vasta oikeasti ensimmäinen mahdollisuus tärppiin, vaikkakaan ei mieli halua uskoa sitä että tästä voisi edes tärpätä.. Ns.normaalia kiertoa ja varmaa ovista ei ole aiemmin ollut :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt on Noomilla jännää, toivottavasti on hyvä follitilanne! Tulkaahan myöhemmin molemmat Anelman kanssa raportoimaan, miten ultrat meni... :)

 
Elämänalku: Puskista se kohdunulkoinen tuli itsellekin: ei tulehduksia, ei leikkauksia, ei tupakointia, ei endometrioosia... ei niin kerrassaan mitään sille altistavaa tekijää taustallani. "Pelkkää huonoa tuuria" sen sijaan kyllä, kahdenkin naistentautien erikoislääkärin suusta kuultuna. Mutta nyt tietysti voi olla, että se alkio on tukkinut vasemman torven, kun ei ole kerran tutkittu asiaa. Sekään ei kuitenkaan vielä selittäisi sitä, miksi mun oikeakin torvi tuntuu ilmeisesti nukkuvan syvää Ruususen unta... :rolleyes: Joka tapauksessa harvoin munanjohdinten tukos on käsittääkseni ensisijainen syy lapsettomuuteen, joten melko epätodennäköistä, että sun ainakaan tarvitsisi sitä murehtia tilanteesi huomioiden :)

 

Secretariat: Limis kp 10-11 tienoilla n. 10-millinen...!? Voi elämä, eihän mulla ole moiseen mitään mahkuja :dash2: Alkaa tässä kyllä vähän sellainen fiilis olla, että jos noin paksu limis olisi just hyvä, niin eipä tässä itsellä ilman IVF-hoitoja taida olla mitään mahiksia haikaran visiittiin :wacko: Bongasitko muuten lopulta ikinä sitä ovista eli missä tunnelmissa siellä mennään kierron loppupuolen piinailuissa?

 

Mulla on nyt meneillään kp 26 (dpo 14) ja menkkoja odottelen viimeistään ensi viikon alkuun. Edellinen lause tiivistänee toiveikkuuteni tason konkreettisesti... :rolleyes: Aika laihat odotukset ja matalat profiilit on siis siitä huolimatta, että alavatsa kipuilee jo viidettä päivää. On nipistellyt nimittäin joissain aiemmissakin kierroissa ilman mitään sen suurempia seuraamuksia. Rintoja ei myöskään edelleenkään arista, valitettavasti. Maanantaina olisi myös se IVF:n suunnittelukäynti...

 

PS: 100 viestiä täynnä! Tää lähtee nyt luurailemaan vähän myös suljetulle foorumille... :ph34r::lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kas, ehditkin Anelma jo tänne kertoilemaan ultrakuulumiset sillä aikaa, kun paukutin tuota pitkää viestiäni... hyvä juttu, että Gonal-F toi apua tilanteeseen! :) Nyt vaan iloa talletteluun... :pupu_1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle sanoi gyne limiksestä, että on tiettyjä minimejä, joiden alle ei tehdä esimerkiksi pakastealkionsiirtoa tai muita toimenpiteitä. Suurin osa naisista kuitenkin tulee raskaaksi ilman ultraääniseurantaa (niin ihmeelliseltä kuin se alkaakin tuntua - miten joku tulee raskaaksi tuosta vain?!), eikä voida tietää, onko jotain universaalia minimiä, jonka alla kiinnittyminen on jo mahdotonta. Mulle sanottiin, että 6mm olisi jo ihan hyvä ennen ovista ja että se paksuuntuu useimmilla siitä vielä vähän. Ohuemmassa limakalvossa verisuonet ovat lähempänä pintaa, mikä voi auttaa kiinnittymisessä, kun taas paksummassa verisuonet ovat kauempana pinnasta. Siksi liian paksukaan limis ei ole hyvä.

 

Secretariat: Saisitko jonkun muun pistämään sua? Vai olisiko se vielä pahempi? :(

 

Noomi: Mitä ultrassa kerrottiin? Toivottavasti sait hyviä uutisia!

 

Anelma: Hienoa kuulla, että limis on paksuuntunut! Antaa toivetta mullekin. 

 

Töhön testaamattomuutta ihailen yhä! Eivätkös noi krampit voisi kuitenkin ihan hyvää lupaillakin...? :)

 

Täällä kp 1: ultra-aika varattu, Menopur haettu apteekista ja sekoitettu odottamaan ensimmäistä pistokertaa sunnuntaina. Tavallaan masentaa, haluaisin niin kovin jo vauvan. Tai edes varmuuden, että sellaisen saisi ns. tilaukseen viimeistään vuoden 2017 aikana. Kristallipalloa kellään? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now