Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

Puuttuva palanen, niiiiiiiiiiiiiiiiin paljon onnea plussasta!  :give_heart: Toivottavasti pieni pysyy kyydissä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea puuttuva palanen! :)

 

Täällä dpo 3 ja ultrassa käyty. Oli outo gyne väitti ettei pysty ultrasta näkemään onko folli puhjennu. Ovisplussan sain kp11 ja nyt sielä muka oli 17mm folli vasemmalla vaikka ovisplussa jo ollu..

 

Oli vissiin vähän hukka reissu tämä.. Oon entistä enemmän sekaisin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole montaa piikkiä enää Anelman aamukammassa jäljellä, plussatuulta lauantaille! :) Mähän olen myös yleensä varsinainen "testipihtari" ja sen sijaan pääsääntöisesti odottelen menkkoja alkavaksi, kun en kestä nähdä sitä negaa tikussa (ihan kuin se kuukautisveren näkeminen vessapaperissa olisi yhtään sen helpompaa...) :rolleyes:

 

Onpa erikoista Elämänalulla :o Eikö se gyne nähnyt keltarauhastakaan? Sen kerran kun mä menin puhtaasti vahingossa (Lugesteron oli sekoittanut mun kierron) juuri oviksen jälkeen folliultraan, niin kyllä lääkäri mun kohdalla ainakin näki oviksen tapahtuneen ja mainitsi myös selkeästä keltarauhasesta oikeassa munasarjassa. Mä tosin menin sinne ultraan ilmeisesti jo heti seuraavana päivänä oviksesta, joten heikkenevätköhän ne nähtävät oviksen merkit jo muutamia päiviä oviksen jälkeen...? No mitäs nyt sitten, kommentoiko se lääkäri jotenkin tilannetta? Ja oliko se saamasi ovisplussa kp 11 tosi selvä, täysin tasavahvuiset viivat / hymiö testitikussa vai voisiko ovis tuon 17-millisen follin suhteen olla sittenkin vasta edessäpäin...?

 

Täällä kp 9 ja ovistikuttelu on tänään aloitettu (eilen unohdin, hah!). Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tikun pitäisi paukahtaa plussalle ylihuomenna ja oviksen koittaa lauantaina (tai muuten tulee kiire apteekkiin irrotuspiikin hakureissulle).

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö:eipä se kommentoinut oikeen mitään mihinkään määräs vaan lisää letroja. Sain kp11 selvän ovisplussan, testiviiva oli kontrolliviivaa vahvempi. Nyt tänään ovistesti on täysin nega.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elämänalku: Sullahan ei ollut tässä kierrossa folliultraa ennen ovista ollenkaan, vaan ainoastaan tuo oviksen jälkeinen ultra, eikös? Pohdiskelen vaan, että voisiko tilanne olla se, että sulla on silloin oviksen aikaan (kp 12) ollut nyt näkynyttä follia reippaasti isompi johtofolli, josta olet ovuloinut ja tämä nyt näkynyt folli puolestaan on ollut silloin liian pieni, mutta jatkanut vaan oviksen jälkeen edelleen kasvuaan...? En toki ole mikään asiantuntija, tämä on vain tällaista jossittelua. Tosin edelleenkin siinä tapauksessa ihmettelen, että miten se keltarauhanenkaan ei näkynyt ultrassa vai oliko gyne vain tumpelo... :huh:

 

Meikäläinen näköjään ovuloi aina vaan aikaisemmin ja aikaisemmin... tänä aamuna ovistesti oli ihan viittä vaille plussa ja nyt illalla jo selvä plussa. Koko päivän vessakäyntejäni ovat myös "sulostuttaneet" kunnon ovislimat. Ja menossa siis vasta kp 10 :blink: Vasenta munasarjaa vihlaisee vähän väliä sen verran tiukasti, että siellä ilmeisesti jotain tapahtuu. Limiksen puolesta vähän vaan taas arveluttaa... loppuja menkkatihkutteluja tuli vielä viime viikonloppuna, joten voisiko todella limis olla ehtinyt kasvaa riittäviin mittoihin näin minimaalisessa ajassa...!? :o Pohdiskelenkin nyt sitä, että mahtaako ne Lugesteronit sittenkin edelleen vähän vinouttaa mun kiertoa...? Sillä niiden käytön yhteydessä kuukautisvuoto on muutamissa viimeisissä kierroissa alkanut kp 30, kun taas luomuna menkat alkaisivat kp 28-29. Josko tuo ovis sen takia hiipii nyt pikkuhiljaa entistä varhaisempaan suuntaan. Tekisi mieli pitää taukoa Lugeista loppukierto ja katsoa, että milloin menkat luomuna tällä kertaa alkaisivat, mutta en ole varma uskallanko: JOS suunnattomalla tsäkällä olisinkin raskaana, niin se saattaisi sitten tyssätä siihen luomuna ilmenevään loppukierron ennenaikaiseen tiputteluun... :mellow: Ei ole taaskaan helppoa, ei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö: ei ollut folliultraa tässä kierrossa kun ei nähty tarvetta siihen kun edellisessä kierrossa vaste oli hyvä. Oli vaan tämä oviksen jälkeinen ultra mikä tosiaankin paljasti sen että limakalvo oli 8,9mm, ainoa positiivinen asia siinä ultrassa. :D Sitä minäkin mietin että voisko tuo 17mm "folli" olla justiinsa joku pienempi folli joka on sitten vaan jatkanu kasvua. Toinen teoria olis että tuo "folli" oliskin se keltarauhanen. Joidenkin lähteiden mukaan tietyssä vaiheessa kun folli on puhjennut se voi imasta itseensä jotain nesteitä ja siten näyttää ultrassa tavalliselta follilta. Toisen lähteen mukaan keltarauhasta ei aina pystytä näkemään ultrassa. Löytyy jotakin aiheita siitä miten raskaana 4-7rv olevaltakaan ei ultrassakaan löydetä keltarauhasta. Yleensä keltarauhanen häviää siinä rv10-12 paikkeilla kun istukka alkaa ottamaan vastuun kaikesta. Jäi kyllä aika tumpelo vaikutelma siitä gynekologista. Kun ei meinannu edes löytää vasenta munasarjaa ollenkaan. Kellään muulla gynellä ei oo ollu ongelmia heti ne on löydetty ja ultraus on menny nopeaan. Tuolla kesti kauan mutta sitten oikeaa munasarjaa vilkaisi ehkä 10sekuntia ja totes että sielä on vaan pieniä kehittymättömiä folleja. Jos sielä oliski ollu keltarauhanen tuskin se olis sitä noin pika vilkaisulla edes nähnyt.

Tämän gynekologin mielestä ovulaatiotestit on epäluotettavaa humpuukia ja loppukierron tuhruttelu ei johdu keltarauhasenvajaatoiminnasta noin nuorilla se on kuulemma vain vaihdevuosikäisten naisten ongelma. Samoin noin 7vrk ovulaation jälkeen otettava progesteroni verikoe on myös turha tutkimus.... Että näin :D

Edited by elämänalku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipa kaikenkaikkiaan sekava tuo Elämänalun gynekäynti :huh: Suostuiko se gyne nyt kuitenkin siihen, että mikäli tärppiä ei aiemmin tule, voisit jatkaa Letroilla pidempäänkin kuin vain sen kolme kiertoa? "Loppukierron tuhruttelu ei johdu keltarauhasen vajaatoiminnasta noin nuorilla, vaan se on kuulemma vain vaihdevuosi-ikäisten naisten ongelma"... no tämäpä "todella lohdullista" siihen nähden, että itse vedän nimenomaan lääkärin määräyksestä keltarauhashormonia loppukierron tuhrutteluun - olenko siis jo vaihdevuosi-ikäinen!? :D Sanoiko tämä gyne kenties, että mistä se loppukierron tuhruttelu sitten hänen mielestään johtuu?

 

Jokos Anelma on testannut? ;)

 

Täällä kivulias ovis iski perjantai-iltaan kp 11... nyt siis menossa kp 13 (dpo 2) ja piiiiitkät piinailut edessä, menkkoja saa odotella vielä jotain kaksi ja puoli viikkoa... :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeps, täällä testailtu tänään kun en halunnut vielä lauantaina nähdä sitä nega-testiä ja pilata yhteistä vapaailtaa miehen kanssa. No, puhdas negahan sieltä tänään pärähti. :(  Menkat ei ole vielä alkaneet, jomotuksia ollut silloin tällöin oikeastaan jo torstaista asti.

Vähän jo kuvittelin, että olisiko kuitenkin tärpännyt kun torstaina ja perjantaina oli lievää pahoinvointia ilmassa, hississä haistelin epämääräisiä hajuja mitä mies ei haistanut, todella itkuherkkä ollut koko vkl, turvottanut + yöllä heräillyt vessaan (mitä ei yleensä koskaan tapahdu). 

 

Tsemppiä Töhö piinapäiviin! Onneksi sulla on siinä joulukin välissä niin ehkä menee päivät nopeammin  :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anelma: pahoittelut negasta.

 

Töhö:En saanut mitään selitystä mistä se loppukierron tuhruttelu vois johtua. Sain lisää letroja. Kuulemma voi käyttää vielä vaikka 6 kiertoa lisää. Kattelen nyt vielä 1-2kiertoa letrojen kera ja sitten varailen aikaa lapsettomuuteen erikoistuneelle gynelle. Katotaan sitte mitä mieltä se on että pitäiskö siirtyä pistoshoitoihin vai mitä. Tsemppiä piinailuun! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kirkas ovisraita, hyödynnellään nyt vaikka tuskinpa tuloksia tulee. Hormonaalisesti ilmeisesti hyvä kierto menossa. Tulisipa näitä useammin. Letroja kp 2-5 unohduksen takia.

 

Töhö, meillä molemmilla alkaa piinapäivät. :) odottelussa kuitenkin toivoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anelma: Pahoittelut negasta :( Mullakin oli edellisessä kierrossa kp 27 selkeää huonovointisuutta. Omalla kohdallani pistin sen pessimistisesti Lugesteronin piikkiin ja niinhän siinä taas kävi, että menkat alkoivat kolme päivää sen jälkeen. Mikäli menkat alkavat sullakin, niin onko sulla seuraavan kierron suunnitelmat selvillä... edelleen Letrot + Gonal-F?
 

Elämänalku: Kiitos tsempeistä! Positiivista, että sulla on ainakin selvät sävelet jatkon suhteen, eikä gyne enää vastustanut, jos haluat kokeilla Letrojen kanssa vähän pidempäänkin :)

 

Secretariat: Onnittelut ovisplussasta! Tsemppiä meille molemmille, jälleen kerran... :girl_pinkglassesf:

 

Täällä kp 15 (dpo 4) ja Lugesteron aloitettu eilen illalla kymmeneksi päiväksi. Mulla toistui nyt taas tasan sama ilmiö kuin viime kierrossakin: eilen tuli niukkaa, ruskehtavaa välivuotoa ja tänäänkin valkovuoto on yhä sellaista beigen väristä eilisestä Lugejen aloituksesta huolimatta. Olen koittanut googlettaa tietoa ovisvuodoista, mutta en ole päässyt käsitykseen siitä, onko niukka vuoto normaalia juuri oviksen aikoihin vaiko edelleen näin kolme päivää oviksen jälkeenkin, kuten mun tapauksessa...? :huh: Lääkärini ei tuttuun tyyliinsä kommentoinut viime kierrossa asiaa oikein mitenkään, vaan kirjasi sen vain ylös tietoihini. Voi plaah, kyllä tämä tuhruilu aina toivoa laskee siitäkin huolimatta vaikka tiedänkin, että jotkut ovat onnistuneet plussaamaan sellaisissakin kierroissa, joissa heillä on myös ollut välivuotoa...

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, tarkoitus oli käyttää seuraavassakin kierrossa sama yhdistelmä, samalla annostuksella. Gyne laskeskeli, että ehtisin vielä ennen joulua seurantaultraan, mutta menkkoja ei näy ei kuulu vieläkään, joten eipä sitä ennen joulua mistään mitään tule.... ärsyttää kun mikään ei mene sillain kun pitäis, kaikki lääkkeet ja pistokset tuntuu toimivan juuri erilailla kun pitäisi! :'( anteeks purkautuminen, tää yövuoron jälkeinen väsymys ei auta tähän tuskastumiseen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Voi älä huoli, niin tuttuja tunteita... sitä vartenhan täällä ollaan, että saa mm. tuulettaa päätään, purkaa ahdistustaan ja kysellä neuvoja. Itselläkin se tilanne, että menkat alkavat tällä tietoa seuraavan kerran tietenkin juuri joulun välipäivinä, jolloin hoitoyksikkö on kiinni. Niinpä on erittäin epätodennäköistä, että pääsisin aloittamaan IVF-hoitoja vielä tammikuussa. Ja tämä välivuotokin taas pännii <_< Miksei edes yksi kierto voisi mennä niin, että kaikki olisi kohdallaan...! Pisteenä i:n päälle tänään kuulin ystävältäni juttua hänen ystävästään, joka jätti pillerit pois marraskuussa ja nyt hän on jo raskaana. Kaikki onni ja ilo toki hänelle suotakoon, mutta todettakoon silti, että kun toiset plussaavat tuollaisella tahdilla, niin kyllä tämä oma tilanne sitä vasten aika epäreilulta tuntuu... :girl_to_take_umbrage2:

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, oon nyt parin viikon sisään kuullut kolmet vauvauutiset ja yksi pari ei ollut oikein kunnolla edes päässeet yhteisymmärrykseen lasten hankinnasta kun rouva olikin jo raskaana. Sitten ajattelee omaa tilannettaan, kuinka jo yli vuosi sitten päätetty lasten hankinnasta ja vuoden vaihteesta asti lasta yritetty eikä mikään mene niinkuin pitäisi! :(

 

Voi sitä sun välivuotoa! Toivotaan nyt että siitäkin huolimatta olisi plussatuulia siellä suunnalla! Oliko teillä jo suunniteltu niin että tammikuussa alkaisi IVF-hoidot?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Jep, tammikuussa pitäisi IVF:t alkaa, mutta kun menkat alkavat tosiaan jo joulun välipäivinä, niin siitä syystä en välttämättä saa soitettua silloin hoitoyksikköön, että he saisivat varattua mulle hoitoajat jo heti vuoden alkuun. Mulle kun vielä tehdään hoito pitkällä kaavalla, niin siihen menee tavallaan kaksi kiertoa. Näin ollen jos hoito aloitetaan sittenkin helmikuun kierrosta, niin tositoimissa ollaan vasta maaliskuun kierrossa. Tämä lapsen saanti venyy ja venyy vain kun vanha purkka - vailla edes varmuutta, saadaanko sitä ikinä. Kyllä tässä suossa rämpiminen rautaisia hermoja vaatii, ei voi muuta sanoa... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipä hei pitkästä aikaa.

 

Tasan vuosi tulee huomenna kun aloitin lapsettomuus hoidot.

Ja nyt on pakko liputtaa gonal f puolesta.

Letroja söin 6kk ja sitten vaihdettiin gonaliin.

Kun oikea lääkeannostus vihdoin löytyi, ni tänään sain elämäni ensimmäisen plussan.

 

Eihän tätä usko todeksi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi Tivolissa, paljon onnea plussasta! Paljon tarrasukkia matkaan! ❤️

Onpa kiva kuulla gonal-f:stä tuollaisia uutisia, ja ylipäänsä aina raskausuutiset täällä on aina mukavia kuultavia! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnittelut plussasta, Tivolissa! Toivotaan, että pienellä on sitkeä ote :)

 

Välillä muuten mietin, että onko joku oikeasti onnistunut näillä Letroilla...? :o Tuntuu, että monet ovat syöneet niitä aluksi, mutta sitten hoitomuoto on vaihdettu johonkin toiseen, jonka myötä tärppi on lopulta tullut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^on monet onnistunu Letroilla! Tiedän useamman ja itse olen yksi niistä.

 

Tsemppiä kaikille ja mukavaa joulua! Toivottavasti tulee paljon plussia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Sosuli kannustuksesta ja hyvän joulun toivotuksista :) Ehkä se Letroja kyseenalaistava fiilis itselle tulee oman rämpimisen lisäksi siitäkin, kun sinä aikana ei ole tainnut kukaan plussata nimenomaan Letroilla, kun mä olen tässä ketjussa viihtynyt pulisemassa... niinpä nyt kyllä todellakin kaipailtaisiin kannusteeksi jälleen lisää onnistujia tähän porukkaan! Josko Elämänalku lähtisi nyt ekana auraamaan tietä meille muillekin kohti odotusketjuja, toivotaan että haamu alkaisi vahvistumaan!  :give_heart: Kuva on tosiaan aika epäselvä, mutta oliko toinen viiva livenä "miehen nähtävä" kuitenkin? Se on aika hyvä mittari...  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suuret onnittelut Tivolissa ja puuttuva palanen!

 

Me oltiin miehen kanssa viikko eteläasä ja ai että teki hyvää. Sain hyvin unohdettua nämä vauvajututkin hetkeksi. Meikäläisellä ei nyt sitten letro ollut ilmeisesti oikea lääke, kun kuten aiemmin kerroin, oli tupla-annoksellakin ultrassa follilöydös aika onnwton. Eikä ovisplussaakaan sitten tullut.. eipä tosin kuulu menkkojakaan.

 

Luin loman aikana tulleet viestit läpi ja täällähän puhutaan Gonalista! Soitin meinaan klinikalle tänään että mitäs nyt tehdään ja hoitaja sitten konsultoi lääkäriä ja soitteli takaisin. Nyt käynnistetään kierto taas Primolutilla ja mäkin aloitan sitten Gonalin. Letrokokeilu jäi siis kahden kierron mittaiseksi.. Tosin en nyt vielä käynnistä uutta kiertoa kun tässä tulee joulusulut ensin ja pitää ajoittaa menkat niin että pääsee kierron ihan ekoina päivinä kuulemma johonkin alku-ultraan ja pistosohjaukseen.. jännittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tein sitten pergcheck liuska testin eilen ja siihen tuli viiva hailakka mutta on jopa vähän punertava... Tein samanlaisen testin tänä aamuna ja se oli täysin negatiivinen... :/  aika törkeä viivanpaikka jos sellainen oli..vaikka eihän niissä pitäisi punaista olla... no oli miten oli.. kauhea pettymys.. kiva juttu näin just ennen joulua.. en tiedä viitsinkö seuraavaan kiertoon mitään letroja edes ottaa... ultraan ei ainakaan sillon pääsis... tuntuu kaikki niin turhalta.. 16kk yritystä takana ei ainuttakaan plussaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now