Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

Täällä dpo16 menkkoja ei näy mutta testi negaa. Että tämmöstä kivaa taas...

 

Pelottaa ettei gyne anna mun kokeilla pistoshoitoja.. Kun ei nyt letroilla tule plussaa vaikka folli on kypsyny...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä jäi tämä viimeinen luomukierto 24 päiväiseksi (0+ sain kp10). Näin lyhyitä kiertoja ei ole ollut aiemmin jolloin olen raskautunut.

 

Huomenna pitäisi soittaa klinikalle ja ilmoitella kp1:stä. Apteekista hakea letrot jotka aloitan nyt ensimmäisen kerran. Sain jo varattua kp11 ultran. Mietin, että pitääkö ostaa nyt samalla tuo pregnyl, kun ohjeessa oli, että ultran jälkeen tarvittaessa pistos. Eli kerkeänkö sen myös hakea vasta ultran jälkeen jos tarve? Onko tuo pregnyl kovin kallis? Toivottavasti saataisiin tänne ketjuun uusia plussia.

 

Toivottavasti tuiketta:n tuhruilut on vain harmitonta, tsempit.

 

Noomilla kyllä todella v mäisesti ajoittunut nuo kierrot ja mennyt hukkaan. Ymmärrän kyllä hyvin turhautumisen.

 

Toivottavasti elämänalku saat testata pistoshoitoja ja kierto ei pitkity mahdottomasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mietin, että pitääkö ostaa nyt samalla tuo pregnyl, kun ohjeessa oli, että ultran jälkeen tarvittaessa pistos. Eli kerkeänkö sen myös hakea vasta ultran jälkeen jos tarve? Onko tuo pregnyl kovin kallis?

 

Pregnylin hakeminen ei mun mielestä vielä ole pakollista, ellei sulla ole todettu selkeästi munasolun irtoamishäiriötä. Mulla oli nimittäin sama ohjeistus syksyllä Letrojen kanssa eli Pregnyl-pistos määrättiin nimenomaan tarvittaessa irrotukseen. Lääkärini ohjeisti mua tikuttamaan ovista tiettyyn kiertopäivään asti ja mikäli en siihen päivään mennessä saanut plussaa ovistestiin, niin vain siinä tapauksessa piti hakea Pregnyl apteekista ja pistää se. Enkä itse tarvinnut sitä lopulta koskaan, vaan ovistesti plussasi aina siihen määrättyyn kiertopäivään mennessä. Tosin jos ehdit ostamaan Pregnylin, etkä lopulta tarvitsekaan sitä, niin ei siinäkään onneksi korkealta tipahda: hinta on kaiketi vain jotain 6-7 euroa.

 

Voimia ja onnea kaikille hoitoihin! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä jännitys jatkuu, tiistai oli vuodotta, keskiviikkona kävin kävelemässä, kun turvotti niin paljon ja sen jälkeen tuli vähän punertavaa vuotoa. Nyt olen ollut hyvin hissukseen ja vuotoa ei ole ollut... Mulla synnytyksessä tuli tosi syvä repeämä emättimeen (tunnin tikkasivat) ja se turvotteli ja kiristeli puoli vuotta. Nyt on ollut samanlaista fiilistä ja mietin, että toivottavasti johtuukin siitä nyt vuoto. Tullut joku arpi/suonikohju siihen kohtaan ja turvonneena sitten ärtyy liikaa niiltä kohdin... Mutta yhä vaan paniikissa enemmän ja vähemmän.

 

Me ostettiin pregnyl vasta ultran jälkeen, kun saatiin silloin vasta reseptikin. Mutta lääkäri suositteli soittamaan ensin apteekkiin, koska kuulemma pregnyliä ei ole ihan joka apteekissa. Kun oli vähän kiire siinä kohtaa, niin ihan hyvä ettei tarvinnut tehdä monen apteekin kierrosta. Meillä lääkäri määräsi muuten kaksi settiä pregnyliä siltä varalta, että onnistutaan ekan kanssa sössimään. Pikkuisenko jännitti ne sekoittelut! Onnistuttiin se lasipullokin rikkomaan väärin, mutta ei onneksi haitannut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko sulla SuzieL lugesteronit jo käytössä? Suosittelen, jos alkaa luteaalivaihe olla alle 12vrk. Olen lueskellut, että hedelmöittymisen jälkeisestä päivästä kunnon vuotoa edeltävään päivään olisi hyvä olla väliä 12vrk tai enemmän. Lyhyenmälläkin voi onnistua, mutta kai haittaa kiinnittymistä toi liian lyhyt luteaalivaihe. Meillä uskon osan ongelmasta olevan nimenomaan tossa luteaalivaiheen lyhyydessä & tiputtelussa, minkä luget on korjanneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole vielä nuo luget käytössä. Kysyin niistä lääkäriltä ja sanoi, että ensin koitetaan letrot ja tarvittaessa pregnyl setillä. Letrojen pitäisi saada aikaan "hyvä" ovulaatio joka voi korjata tiputtelun. Sanoi, että luget voi saada kierron jotenkin sekaisin ja ajoitus niillä on tärkeä. Toki niitäkin testataan jos ei saada toivottua tulosta näin.

 

Onko teillä muilla letrot pidentänyt kiertoa? Itsellä nämä luomukiertot ihmeellisesti lyhentyneet ja toivoisin, että palautuisi edes siihen 28 päiväiseen. Nyt ei ole kahdessa viimeisessä luomikierrossa ollut tiputtelua. Saa nähdä millainen on tämä ensimmäinen kierto lääkkeillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla letrot olisivat lyhentäneet kiertoja ilman lugeja, koska normaalisti ovulaatio on joskus KP 14-16, mutta kerroilla nyt jo KP 9-11. Eli ilman lugeja kierto olisi ollut todennäköisesti noin 22vrk.

 

Sulla olikin SuzieL ovulaatio kanssa aika aikaisin, niin voi toi luteaalivaihe ollakin vielä riittävä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mihin tosta hukkui sanoja... Ihana kännykkä... Eli mulla letrokierroilla ovulaatio oli selkeästi aiemmin, vaikka miten huomioisi lugejen vaikutuksen. Se lyhentää sitten kierron pituutta, kun ovulaation jälkeen kuukautiset tulee normaalittyypeillä kai noin parin viikon päästä.

 

Toivottavasti sulla ei käy niin kuin mulla, että ekan letrokierran jälkeen klinikalla tuli paniikki, kun ovulaatio olikin nopeammin kuin osasivat odottaa. Itse tikutin ovulaatiota varmuuden vuoksi, ettei mennyt h-hetki ohi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisipa näitä viestejä muokata, kun tulee aina lähettämisen jälkeen mieleen kaikkea.

 

Sinänsähän kai kierron lyhentymisestä ei oo haittaa, jos munasolu ja limakalvot on OK ovulaation aikaan ja kiinnittymiseen jää riittävästi aikaa. Eli jos hyvä ovulaatio on vaikka KP 10, niin 24 vrk kierto on vielä ihan ok. Mutta mulla kun oli normaalikierrossa ovulaatio esim. KP 16 ja tiputtelu alkoi jo KP 22 ja kunnolla KP 24-25, niin tiesi ettei se onnistu. Normaalikierto ennen tätä kaikkea epäonnen tuskailua kun oli 30vrk melkein sen 20 vuotta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla myös on aina vuosikaudet ollut tuo noin 30vrk kierrot ja vaikka nyt tuo ovulaatio tuleekin aiemmin ja siksi kierto lyhyempi tuntuu se itselle epänormaalilta (varsinkin, kun ennen ei ongelmia raskautua ja nyt ei mitään varsinaista vikaa ole löytynyt).

 

Minulle lääkäri määräsi tikuttamaan myös ovulaatiota ja jos tulee aikaisemmin, niin pitää yrittää saada o+ päivälle ultra. Olen muutenkin tikuttanut ovulaatiota lähes koko tämän 1v7kk ajan. Jotenkin jos en tikuta on paineet, että osuuko ajoitus oikein ja onko ovulaatio tullut. Keskimmäinen sai alkunsa silloin kierrosta jossa en saanut ovulaatiota tikutettua ja onneksi oltiin jatkettu makuuhuone hommia myöhempään. Kierto oli poikkeuksellisen pitkä ja ovulaatio oli tullut todella myöhään (minulla oli tuolloin myös ihan säännöllinen kierto ja todella poikkeavaa, että tuli yhtäkkiä tuollainen pitkä kierto).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pääsen pitkästä aikaa taas mukaan tänne letrokeskusteluun, kun polin joulutauon takia viimeksi marraskuussa käyttänyt letroja.

Nyt vaan puntaroin mitä teen letrojen suhteen. Aiemmassa kierrossa oli 5mg (?) siis 2 tabl. Päivässä kiertopäivät 3-7 tai 4-8. Nyt lääkäri oli kirjoittanut ohjeeseen, että 2,5mg kp 3-7 eli siis vain 1 tabletti päivässä. Eilen illalla huomasin sen ja nyt yövuoron jälkeen täytyisi ottaa ensimmäinen tabletti jos on tarkoitus syödä 2 päivässä. Ja nyt en pysty aamusta soittamaan polille, kiitos yötyön! No, onneksi on vielä pari tuntia aikaa pohtia mitä tekee ennen kuin menee nukkumaan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikille pitkästä aikaa, ja tervetuloa uudet tulokkaat Tuiketta ja Suziel! Oon vähän tahallanikin välttänyt olemasta liikaa tällä foorumilla, että ajatukset sais välillä tuulettua näistä jutuista.

 

Onnea hirmuisesti plussasta Tuiketta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ääh, näköjään lähetin vain pikavastauksen. Ei auta kuin kirjoittaa uudelleen.

 

Tuiketta, uskotaan ja toivotaan, että pääset kohta jo nauttimaan rauhassa raskaudesta vailla turhia huolia. ❤

 

Anelma, onko lääkäri maininnut mitään annoksen puolittamisesta? Kai siihen pitäisi jokin syy olla, jos niin päätetään. Mulla viimeksi oli unohtunut tietoihin 1 tbl / vrk, vaikka lääkärin kanssa oli puhe kahdesta. Että kyllä niitä virheitäkin sattuu :)

 

Noomi ja Anelma, todella turhauttavia nuo aikatauluasiat!! Ihan niin kuin ei muutenkin olisi haasteita..

 

Mielenkiintoista, että monella letrot näyttää lyhentävän kiertoa. Mä oon syönyt siis yhden letrokuurin silloin marraskuussa ja saanut ensimmäisen (?!) ovulaationi. Olo on toiveikas, vaikka raskautta tullutkaan. Onko teillä muilla aina välikierto kuurien välissä? Mun täytyy kuulemma pitää. No, tämä välikierto on venähtänyt niin, että nyt on kp 47. Näin pitkää kiertoa ei oo ollut kyllä vuosiin. Mietin, onkohan letrojen takia kierto venynyt..? Raskauteen en usko yhtään. En oo jaksanut edes tehdä testiä.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ainakaan ollut puhetta välikierroista letroissa. Kaipa se on aina yksilökohtaista. Meillä annostus oli se yksi tabletti KP 3-7.

 

Mulla tuli tuhrua viime viikon maanantaina, keskiviikkona ja lauantaina... Mutta nyt on ollut OK. Ainoa vaan, että nyt on tuo turvotus kaikonnut ja huolettaa, että kaikki ei ole OK. Väsymystä on, mutta se voi johtua lugesteronistakin. Toisaalta ekassa kesken menneessä oli hirveä turvotus ja väsymys siihen asti kunnes otin tyhjennyspillerit, vaikka eloa ei ollut ollut yli kuukauteen... Että eipä niistä oireista oikein voi tulkita mitään. Hetken pitäisi vielä jaksaa, että pääsee ultraan. Periaatteessa perjantaina voisi jo syke näkyä, mutta mies tuossa sanoi, että ei mennä vielä silloin. Voi tulla turha paniikki, jos ei vielä näykään ja alkuviikosta näkyykin. Toisaalta olisi hyvä nähdä onko siellä mitään... Kyllä niin fiilikset vaihtelee edestakaisin, ettei mitään rajaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ankerias: mä oon syöny letroja 3 kiertoa ja nyt olis tarkoitus pitää 1-2välikiertoa.

 

Mulla on annostus ollu 1-2tablettia, kp3-7 tai 4-8.

 

Nyt vaan odotellaan miehen siemennesteanalyysin tuloksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ankerias, ei ollut mitään puhetta eri tablettimääristä. Sillä päätinkin, että syön sen kaksi tablettia päivässä ettei mene hukkaan tämäkin kierto. Yhdellä tabletilla kun ei oikein vastetta ollut...

Mulle ei olla puhuttu että tarvis taukokiertoja pitää letroista, nyt tuli yksi taukokierto joulutauon takia.

 

Tuiketta, toivottavasti kaikki on hyvin ja pikkuinen pysyisi matkassa! Kyllä varmasti tunteet heittelee laidasta laitaan koko ajan.. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään kävin folliultrassa kp11 (ensimmäinen letro kierrossa)

 

Endometrium kolmilehtinen 7,7mm

Vas. munasarja yksi isompi folli 11x20mm

Oik. munasarja yksi iso folli joka 18x24mm =22mm

 

Soitin tulokset klinikalle (meiltä 250km matkaa joten käyn ultrassa eri paikassa) ja jos ei o+ su mennessä, niin pitää pistää pregnyl. Toisaalta lääkäri oli sitä mieltä, että jos su o+ niin voisin kuitenkin pistää su myös tuon pregnylin tueksi.

 

Nyt neljä päivää vilkkuva :) ollut testissä.

 

Miten muilla menee? Missä vaiheessa kiertoa olette nyt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä muuten viime kierrossa vilkutti pe aamuna, mutta onneksi testasin vielä illalla, kun silloin oli jo pysyvä hymynaama. Tajusin vasta pari kiertoa sitten, että kun se villitsemässä alkaa, voi testata useammin kuin kerran päivässä. Oltaisiin ehkä jätetty puuhastelematta perjantaina ja säästelty siittiöitä, kun mulla usein vilkuttaa kauan ja nyt oli vasta tyyliin päivän vilkutellut. Voi olla että kerrankin oli täydellinen ajoitus sekä perjantaina että vielä lauantaina päiväuniaikaan.

 

Tuli tuossa mieleen, etteä kun on jo yksi lapsi, niin nää petipuuhat on aika haasteellisia. Ei ehdi aamuisin, kun lapsi herää ajoissa ja muutenkin on aamulla herkkäuninen. Päivällä voi puuhailla päiväuniaikaan, onneksi mies pystyy usein liukumaan töistä tarvittaessa (jos olisin itse töissä, niin ei onnistuisi). Siinäkin on aina aika kiirettä, kun lapsen unet ovat jo aika lyhyet, maksimissaan tunti on turvallista aikaa. Kyllä on miehelläkin keskittymis- ja paineensietokyky kehittynyt :D Ja illalla sitten voi taas, mutta ei ole yksi eikä kaksikaan kertaa, kun lapsi on juuri h-hetkellä huutanut että on vessahätä tms. Onneksi lapsella on sentään oma makuuhuone, helpottaa tilannetta huomattavasti. Ja tokikin meillä on monet kyläilyt ym. suunniteltu niin, että eivät osuisi h-hetkeen :D

 

Ja taas oli ystäväni äiti udellut isältäni, että joko on lisää lapsia tulossa... Tämä rouva myös tarkkailee syömisiäni ja tarjoaa aina viiniä jollain verukkeella, kun käydään kylässä. Isäni ei ollut tietenkään sanonut mitään, vaikka vanhemmille kerroinkin raskaudesta (auttavat ettei tar. Mutta on kyllä rasittavaa. Kun on yksi lapsi, niin niin moni kyttää että koska se toinen tulee. Jotenkin on automaattinen oletus, että vähintään parin vuoden päästä pitää olla se sisarus. Ensimmäinen keskenmenoni on ihan julkista tietoa, mikä hiljensi kyselyt hetkeksi, mutta toisesta tietävät vain jotkut sopivat henkilöt. Tuntuu että kun vuosi meni keskenmenosta, niin alkoi taas puheet, että koskas toinen tulee ja tietysti jo ajat sitten kyselyt, että koska menet töihin... Ei vaan jaksa kaikille avautua, etenkin kun tietää muutamien oikein mässäilevän omalla epäonnella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arg, lähti viesti kesken lauseen... No eipä ollut mitään syvällistä. Meinasin laittaa, että kerrottiin omille vanhemmilleni ja miehen vanhemmille raskaudesta, niin avittavat vähän ettei mun tarvitse nyt rasittaa itseäni niin paljon. Pelkään että tiputtelu alkaa rasituksesta ja oon muutenkin ollut niin off jännityksen ja osin väsymyksen vuoksi. Lapsettomuushoidoista en ole kertonut muuta kuin muutamille luotettaville ystäville, kun tiedän että vanhemmat murehtisivat asiaa ihan liikaa.

 

Näin lapsellisena on kyllä iso henkinen apu "mammakerhoista", eli kerhoista joissa käyn lapsen kanssa. Se on harmi, että lapsettomille ei oikein tahdo löytyä samanlaista luontevaa tapaamispaikkaa. Onneksi on nykyään netti. Kerhoissa on monet kertoneet omista lapsensaantiongelmistaan ja keskenmenoistaan. Ovat kyllä niin yleisiä! Siitä vaan ei tule oikein muualla luontevasti puhuttua. Sitten kun itse mainitsee asiasta, niin moni avautuu omista kokemuksistaan. Meilläkin on lähipiirissä parikymmentä pariskuntaa, joilla on ollut enemmän ja vähemmän ongelmia lasten saamisen kanssa. Viime viikolla tuli taas asia puheeksi kerhossa ja yksi iäkkäämpi äiti kertoi, että hän sai myös avukseen letroja vastaavaa hormonia clomifenia. Ekasta kierrosta tärppäsi, mutta tuli keskenmeno ja toisesta kierrosta sitten syntyi poika. Toinen äiti kertoi, että viiden vuoden yrityksen jälkeen heille oli sanottu että eivät voi koskaan saada lapsia (oli molemmissa kaikenlaista vikaa), mutta pian tämän jälkeen olikin tärpännyt. Keskenmenoja oli myös, pahimmillaan kolme peräkkäin, mutta nyt lapsia on jo viisi. Eli ei kannata heittää toivoa, vaikka välillä ei millään meinaisi jaksaa. Itsekin aina vaan olen hokenut, että ensi kerralla sitten tärppää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

SuzieL, onpas tosi hyvät tulokset ultrassa! Nyt vaan ahkeraa tallettelua! ;)

 

Täällä menossa kp8 ja eilen illalla otin viimeisen letron. Tänään olisi tiedossa eka annos gonalia ja keskiviikkona ultra. Onneks letrot loppui, oli taas pienen tauon jälkeen melkoisia kuumia aaltoja! Tosin hyvä ettei ollut muita oireita niin sai tehdä yövuorot ilman päänsärkyjä ja pahaa oloa!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla myös muiden kuulumisia.

 

Tuiketta en ole vielä onnitellut plussasta joten suuret onnittelut. Meillä myös haasteita tuossa tallettelussa lasten takia ja enää ei nukuta päikkäreitä, niin ainoat mahdollisuudet on illalla.

 

Anelmalle tsempit ultran odotteluun ja follien kasvatteluun.

 

Vieläkin vilkutteli aamulla hymynaama. Itse olen testannut vain aamuisin ja luomukiertoissa olen aina oviksen saanut tikutettua. Mietin nyt, kun tuo puhelimessa saatu ohje oli sekava, niin pistänkö huomenna sen pregnyllin oli tilanne mikä hyvänsä aamulla? Ei siitä vissiin mitään haittaakaan ole?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo ei ole haittaa, kun kokokin oli jo noin hyvä perjantaina. Varmistaa vaan että munasolu irtoaa, kun kuulemma joskus voi jäädä hyväkin munasolu irtoamatta tms. Siinähän on sitten pistoksen jälkeen vielä aika pitkä aika, kun ovulaatio voi vielä tulla. Me kun laitettiin pregnyl torstaina päivällä, niin ohje oli puuhailla vielä lauantainakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now