Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

Ankerias - joo, oli letrot kp3-7. Uusi kierto alkoi eilen ja tähän kiertoon sama ohje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeksi testasin liian aikaisin ja 10 päivää pregnylistä sain haamun. Täysin nega oli 11 päivää pistosta .

 

Tänään en malttanut odottaa ja tiedän riskin, että huomenna voi olla nega, mutta testiaddikti...

 

Tässä viime kierron ja tämän päivän. Tämän päiväinen 4h pidätyksestä.

 

14347009.t.jpg

14347010.t.jpg

14347011.t.jpg

 

Tässä linkit, niin näkee suurempana ja tarkempina kuvat.

http://aijaa.com/QDfGpe

http://aijaa.com/sRIYAR

http://aijaa.com/5LsO7T

Edited by SuzieL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin tonne plussa vai ei ketjuun tämän päivän viivan. Jos tämä on nyt totta, niin meillä toimi aukkari+letrot+pregnyl yhdistelmä ja lisäksi lopetin light virvoitusjuomat, kun olin ihan koukussa niihin (lueskelin makeutusaineista, ja alkoi ällöttää koko juomat).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varovaiset onnittelut Suzielille! ❤

 

Noomi, tosi harmi että jouduitte keskeyttämään hoidon. Mutta niinpä se kuulostaa monella menevän, että eka kierto on sellainen "harjoituskierto". Seuraavalla kierrolla tiedetäänkin jo enemmän sun kropan reagoimisesta lääkkeisiin.

 

Mä ehdin jo soittaa tiistaina polille, että kuukautiset eivät oo alkaneet, ja lääkäri varas mulle ultran seuraavalle aamulle. No, menkat alkoivat sitten tiistai-iltana. :D Parempi silti näin: primolutit toimivat ja toivat kunnon vuodon, eli tilanne nollautuu kohdussa nyt hyvin. Lauantaina aletaan pistelemään. Aika pahaan saumaan kylläkin töiden kannalta, ensi viikko on tosi kiireinen... Ehkä parempi, ettei niin paljon ehdi stressailemaan hoitoja. (?)

 

Hyvää mieltä kaikille tähän viikkoon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnittelut SuzieL

 

 

Miten pitkä teidän lutis on? Mulla oli viime kierrossa 12pv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

12 päivää on kai vielä virallisesti riittävä, jos oon oikein lueskellut googlesta.

 

Mulla oli ehkä just sen tai 11 päivää, jos tiputtelua ei huomioitu. Luulen että se ja tiputteluun oli mulla se isoin ongelma raskaaksi tulon suhteen. Aiemmin kun raskaaksi tulin 3 kertaa (ekasta lapsi), luteaali oli 13+ päivää ja tiputtelua max 1 päivä. Keskenmenojen ehkäisyyn ehkä noi letrot ja luget auttoi myös, tosin tiistaina vasta selviää varmuudella ollaanko ylitetty maaginen 12 viikon raja OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla siis on tässä viimeisen vuoden aikana lutis lyhentynyt ja sain siihen ensin terot, sitten letrot ja nyt vielä lisäksi luget :D

 

Musta alkaa tuntumaan, että tämä on viimeinen kierto letroja. En muista tälläistä pillitysherkkyyttä vuodelta 2012.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka!

 

Kyselisin muiden kokemuksia  & tuloksia seuraavassa asiassa elikkä :

Mulle aloitetaan seuraavan kierron aikana Letrozol Orion 2,5mg.

Munasoluja kypsyttämään eli voiko tällä lääkkeen avulla tulla raskaaksi ?

Eka kertaa antoivat lääkkeen kun meillä lapsettomuutta useamman vuoden ajan .

Miehellä kaikki hyvin ,mutta minulla sitten ei ihan olekkaan aivan kaikki kunnossa.

 

Kokemuksia kaipailen kovastikkin asiaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kyllä toiset onnistuu!

Mie söin letroja vuonna 2012 kahdeksan kierron ajan ja nyt on toinen kierto menossa. Vuonna 2012 ei Letrozolet tuottanut tulosta, ovis kyllä tapahtui mutta siinä ei ollut aijemminkaan vikaa. Lopulta tulin luomuna raskaaksi keväällä 2013 ja samoin talvella 2015. Oltiin selittämättömiä sillon 2012, eli mussa eikä miehessä pitänyt olla mitään vikaa, silti raskautumiseen meni hieman alle kolme vuotta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyselisin muiden kokemuksia  & tuloksia seuraavassa asiassa elikkä :

Mulle aloitetaan seuraavan kierron aikana Letrozol Orion 2,5mg.

Munasoluja kypsyttämään eli voiko tällä lääkkeen avulla tulla raskaaksi ?

Eka kertaa antoivat lääkkeen kun meillä lapsettomuutta useamman vuoden ajan .

Miehellä kaikki hyvin ,mutta minulla sitten ei ihan olekkaan aivan kaikki kunnossa.

 

Kokemuksia kaipailen kovastikkin asiaan.

 

 

Tässä ainakin mitä lääkäri on sanonnut seuraavat asiat :

TSH, T4V normaalit, FSH 9,7,prolaktiini 138, progesterooni 18,6, otettu kp 22.

 

Nykytila (status)

Spekulatutkimuksessa normaali fluor, portio siisti. TVUÄ:llä kohtu normaalikokoinen, endometrium ohut, oikea ovario hiukan PCO-tyyppinen, kuitenkin oikean ovarion näkökentässä selvästi alle 10 follikkelia. Aavistuksen suurentunut. Vasen ovario kummallisen pyöreä, siinä pari antraalifollikkelia näkyy, sitten semmoista pientä valkoista kaikua ja yksi tummempi tähtimäinen nesterakkula. Vasemmalle TSSG:ssä ei saada läpimenoa. Lähinnä tulee mieleen dermoidi.
  Hoidon suunnittelu

Aloitetaan kokeeksi Letrozoli seuraavaan kiertoon. Tekee jo tässä kierrossa ovulaatiotestejä kierron puolessa välissä. Seuraavassa kierrossa kp 10 - 13 UÄ-kontrolli, Letrozoli kp 3 - 7. Kierto vaikuttaa säännölliseltä, joten välttämättä anovulaatiosta ei ole kyse. Seuraavan ultran yhteydessä myös kiinnitettävä huomio oikean ovarion muutokseen, onko se hävinnyt spontaanisti, tarvittaessa lisäseuranta sen suhteen.
 

Hoidon toteutus
Diagnoosi
N97.0 Munasolun irtoamattomuuteen (anovulaatioon) liittyvä naisen hedelmättömyys




Toimenpiteet
LC2HE Kohdun ja munanjohtimien ultraäänitutkimus varjoainetta tai keittosuolaa käyttäen (HSG-ultraäänitutkimus)

Tämä toimenpide muistaakseni jo siis tehty eli kohtu ihan norm. ja munanjohtimet auki ainakin toinen ihan selvästi.

 

Onko muilla ollut samaa,kuin minulla ja silti tullut raskaaksi?????

 

Koskaan en ole tehnyt ovulaatiotestejä ,mutta nyt olen tilannut clearblue digitaaliset ,mutta koska näitä kannattaa alkaa tekemään , aamu / ilta pissasta sitten?

 

Voiko siis tuolla itse lääkkeen avulla tulla raskaaksi , onko kokemuksia muilla?

Edited by Mira_83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän letrot nopeuttavat/parantavat munasolujen kypsymistä, eli jos olisi ongelma etteivät kypsy normaalisti, niin siihen auttaa. Lisäksi usein määrätään pregnyl (tmv.), joka irrottaa riittävästi kypsyneen munasolun. Eli ovulaation tapahtuminen varmistetaan, mikäli on ollut epäilys, että ovulaatiota ei tapahdu.

 

Tossa ultrassa sitten tarkistetaan onko miten letrot tehonneet, montako ja minkä kokoista munasolua on kypsymässä. Kun on riittävän iso munasolu, voi saada sen irrotuspiikin & ohjeen puuhailla tiettyinä päivinä. Tai arvioivat parhaan ajankohdan puuhille, jos ei pregnyliä määrätä.

 

Kyllä letrot voi olla jo hyvä apu raskaaksi tuloon :)

 

Edit. Ootko aiemmin testannut ovulaatiotesteillä ja onko huippu löytynyt yleensä? Itse testailin about pari vuotta ja kaksi kertaa jäi huippu havaitsematta. Jossain tosin oli jotain keskustelua, että välttämättä huipun havaitseminen ei aina tarkoita, että munasolu kuitenkaan irtoaisi...

 

Ihana muuten kun viimein löysin mistä näitä viestejä saa muokattua :D

Edited by Tuiketta

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole vielä koskaan tehnyt ovulaatiotestiä ,mutta tänään tuli postissa ne Clearblue digitaaliset testit .

Missähän vaiheessa nämä kannattaa alkaa tekemää? Aivan uutta silleen mulle, joten sen takia kysyn ihan teiltä ketkä olette ne tehny.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siinä paketissa on aika hyvät ohjeet, testauksen aloitus riippuu kierron pituudesta. Mulla luomukierrossa aloittelin kp12, kun normaalisti ovulaatio oli kp14-16. Letrot nopeuttivat kiertoa, joten aloitin jo KP 7 ja viimeisimmässä kierrossa ovulaatio oli jo KP 9.

 

Itse aloittaisin ajoissa ekalla kerralla, niin ei ainakaan mene ohi huippu.

 

Me tultiin juuri ultrasta, viikkoja nyt 12+2 ja siellä pikkutyyppi potkiskeli ja vilkutteli pienellä kädellään :) Riskiseulastakin saatiin tosi hyvät luvut, joten nyt taidan viimein uskaltaa uskoa, että vauva on nyt tulossa :)

 

Meillä siis letrot + lugesteron tuottivat toisesta letrokierrosta tulosta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taidampa minäkin liittyä tänne nyt kunsain koko ketjun luettua läpi. Monen moista tarinaa ja aivan ihania plussia tullut monelle. Onnea siis plussanneille :give_heart:

 

Tässä vähän meidän taustaa ja tilannetta...

 

Olemme 30 vee pariskunta ja meillä yksi lapsi syntynyt 2014 joka sai alkunsa ensimmäisestä  kierosta. Toista rupesimme haaveilemann kesäkuussa 2016. Olimme sillä periaatteella että tulee kun on tullakseen. Noh lokakuussa varasin ajan gynelle kun pienokaista ei vieläkään kuulunut ja itseä rupesi jo hermostuttamaan :hysteric: Gyne tuumasi etä kierto vähän epätasainen joten kirjotti 6kk reseptin teroluteja ja käski tekemään ovulaatiotestejä jotta tiedetään ovuloinko. En ollut siis ensimmäisen kanssa näitä harrastellut. Gyne tuumasi että ressi pois ja että kyllä se lapsi sieltä tulee kun teillä jo yksi on niin ei näe mitään estettä toisen tuloon. Ei muuta kun apteekista hakemaan terot ja netistä tilamaan cb n digitaalisia testejä. Kierto tasaantui mutta kun 4 kuukaudessa ei ollut hymynaamaa pärähtänyt näyttöön niin soitin gynelle että mitäs nyt tehdään? Hetken hiljaisuuden jälkeen tuumasi etä jaa et siis ovuloi. Kirjoitain sinulle pikkureseptin letroja apteekkiin syöt niitä kp 3-7 ja tikuttelet samaten ovulaatiota kiitos ja hei. Jäin aivan monttu auki että mitä ihmettä. En kerennyt kuin asiani esittää en kysyä syönkö tässä rinnalla teroluteja 2 kuukauta kun kaapissa niitä olisi ja sainko niitäkin lisää. Ja kuinkahan pitkä tämä uuden lääkkeen kuuri mahtaa olla ja mikä se nimi nyt olikaan :dash2: Että sellainen nopen toiminen täti täällä. Marssin apteekkiin ja siellä oli 6 kuukaudeksi letrot ja ei muuta. En siis syönyt terjo rinnalla. Nyt olen ottanut ensimmäisen satsin ja kappas vaan viime lauantaina kp 14  aamulla 5 aikaan kun olin lähdössä töihin niin ruutuun pärähti ensimmäistä kertaa :) En meinannut uskoa silmiäni. Jouduin ottaa kuvan että saan sitä töissä vielä tuijottaa :pupu_1: Viikonlopun aikana onkin sitten miehen kanssa peittoja heiluteltu ihan tosissaan. Nyt siis alkaa parin viikon piinailut. Nyt menossa kp 17. Sivuvaikutuksia ei oikestaan tullut. Ehkä pientä päänsärkyä.

 

Itseäni vähän ihmetyttää kun te muut olette aika paljon käyneet seuranta ultrissa. Itselläni ei edes ekalla kerralla ultrattu vaikka sitä pyysin. Lääkäri tuumas ettei nää sitä aiheelliseksi. Ja nyt kun sain nämä letrot niin ei puhunut mitään ultrauksesta. Itseäni vähän mietityttää kun näissähän saattaa olla se monikko raskaus tarjolla ja sitten olisi kyllä kiva tietää että tulekoo niitä hyvän kokoisia folleja. Ja saattaahan tässä nyt olla myös että jos ne ei irtoakkaan ollenkaan. Miehen kanssa jo keskustelin että kuinkahan monta kiertoa näitä söisi jos tärppi ei käy. Tälläinen tarina meillä.

 

Mukavaa viikkoa kaikille ja kevään odotusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka vaan minunkin puolesta, liityn kohtapuoliin "letrokerhoon" myös (tosin ei Orion vaan Ratiopharm ;) ). Nyt kuitenkin käyn vaan äkkiä huikkaamassa kommentin tähän Odottelevalle:

 

Luultavasti lääkärisi oletus on, että sulla kypsyy yksi munasolu joka kiertoon (tai korkeintaan pari, kolme, molemmissa munasarjoissa) letrojen avustuksella. Näin hän ehkä päätteli, kun teillä on jo lapsi. Kun on mystisempiä juttuja tai - kuten meillä - PCO, ylistimulaation riski on suurempi ja siksi ultrataan. Ettei tulisi hurjia monikkoraskauksia :P

Samaan hengenvetoon täytyy sanoa, ettei ole mitään syytä, miksi sullekin ei voisi sitä ultratutkimusta tehdä. Hassua jos oikein pyysit muttet silti saanut sitä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultraus on kyllä olennainen osa ovulaatio induktiota. Vaikka letrozoli on siinä mielessä turvallisempi vaihtoehto koska kypsyttää useimmiten vain yhden johtofollin. Kun taas clomifenissä on paljon suurempi monikkoriski. Ultra olis siksi myös tärkeä koska siten voidaan tarkistaa että lääkkeelle on oikeasti vastetta. Turha niitä lääkkeitä on syödä jos ei sielä yhtään follia ole kypsymässä. Kun ultralla seurataan voidaan sitten tarvittaessa annostakin nostaa. Esim minulla clomifeni ei kasvattanut follia tarpeeksi. En olisi tiennyt jos en olisi ultrassa käynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mira - Siinä paketissa tosiaan on ohje milloin tikutus kannattaa aloittaa.

 

Odotteleva - On kyllä jännää, ettei ole kertaakaan ultrattu. Voishan takana olla vaikka pco, kun kierrotkin heittelee.

 

Mie oon huoletta syönyt Letroja pitkää ilman kontrolliultraa. Siis oli ihan ensimmäisessä kierrossa vuonna 2012 ultra, mutta sen jälkeen söin vielä seitsemän kierron ajan. Nyt aloitettiin letrot ilman kontrollia, kun näillä on niin pieni monikkoriski.

Edited by Anastacia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu kun kierto on sen 28 päivää mulla elikkä viimeiset menkat alkoi 4.3 ja kohta pitäis alkaa taasen eli koska se olis oikea aika tikuttaa testille?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä aloittaisin varmuuden vuoksi vaikka heti huomenna, kun eikö nyt oo jo sitten kp 11. Ekalla kerrallahan ainakin se kalliimpi clearblue näyttää aina ensin o, ellei ole heti huippu käsillä. Sitten vilkuttaa hymynaamaa, kun alkaa huippu lähestyä. Hymynaaman vilkkuessa voi testata vaikka aamuin illoin (muuten jos näyttää o, testata voi vaan kerran päivässä). Sitten kun tulee pysyvä hymynaama, on syytä puuhastella. Itsellä usein vilkutti hymynaamaa pari-kolme päivää, joten yritettiin puuhailla toisena vilkkupäivänä ja sitten pysyvän hymynaaman päivänä ja sitä seuraavana. Tässä raskauteen johtaneessa kierrossa aamulla vielä vilkutti, mutta illan testissä tuli pysyvä hymynaama, joten saatiin ajoituskin mahdollisimman kohdilleen.

 

Ja jos sulla on seuranta letrokierrolla kp10-13, niin sitä ennen aloittaisin jo omat tikuttelut. Kyllähän sitä sitten muutaman kierron jälkeen pääsee vähän kärryille milloin ovulaatio yleensä on.

 

Oli muuten jännä, että kaupungin ultrassa Letrot eivät olleet tuttuja, oli vaan clomifen (mikä ei kuitenkaan ole sama) listalla, kun laskettiin kromosomivirheiden riskiseulaa. Vaikka nimenomaan julkisella puolella käyttävät kait lähtökohtaisesti nykyään letroja täällä. Nyt ilmeisesti päivittävät ultrassakin tietouttaan...

Edited by Tuiketta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosiaan, sulla on nyt kp11 että vähän siinä tässä kerkiikö vielä tässä kierrossa huomata lh-huipun. Mitä cb:n testejä sulla on?

Jos sulla on tämä, niin tuo käyttää aina yhden päivän tyhjään hymiöön. Oon nimittäin testannut yhellä ylimääräisellä testillä miten se käyttäytyy, kun toinen kone antaa pysyvän hymynaaman.

Jos taas sulla on tämä, niin tolla voi jo nyt testata.

 

 

Muoks. Onnea Tuiketta hyvistä ultrakuulumisista!

Edited by Anastacia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä teen vain kerran päivässä, mutta jotkut testaa aamuin ja illoin. Taisin minäkin sillon ensimmäisessä kierrossa testata kahdesti päivässä, kun en tiennyt miten nopea mun lh-huippu on.

Ja netistä saa halvimmalla nuo testit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suurin piirtein kp 10 voi aloittaa tikuttelun :)

 

Nyt ajattelin tehdä kahdesti päivässä kun oviksen metsästys on ollut mulle suuri haaste :P tänäänkin (kp3) tein testin ihan vaan että saisin yhden varmasti negatiivisen, ihan vertailun vuoksi - ja viivat oli melkein yhtä vahvat heti! :o varmuuden vuoksi siis kaksi testiä päivässä minulle.

Edited by Phalene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now