Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

^ Sulla saattaa toi pco sekoittaa, voin toki olla väärässäkin. Muistelisin lukeneeni, että pcolaiset ei välttämättä sitä plussaa saa ja viivaa näkyy melkein koko kierron ajan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hah, no tuleepa jännittävä LH-huipun bongailu tästä nyt sitten! :P Ehkäpä meidän täytyy vaan koittaa miehen kanssa asennoitua niin, että ovuloin koko ajan. Luulen, ettei tule vastaväitteitä! :pupu_1: Katsotaan mitä polilla sanotaan, kun sen aika on. Mutta siis: jos sulla Mira on vain vähän pco-tyyppistä rakkulaisuutta siellä toisessa munasarjassa, niin ovistestien pitäisi toimia ihan hyvin :)

Huomenna onkin mulla kp5 ja letrot alkaa! Liityn siis virallisesti tähän Letrojen avustuksella yrittäjien porukkaan. Taas jännittää, mutta ihan positiivisesti. Meillä alkaa nyt 8. yrityskierto, ja 6 kiertoa olen syönyt Terolutteja tätä ennen. Hämmästykseni on suuri jos näin "nopeasti" saamme raskauden alulle, mutta samalla odotan jo niin paljon, että plussa pärähtäisi tikkuun ja saisi oman nyytin syliin  :give_heart:

Edited by Phalene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olenkohan alkanut edes oikeaan aikaan tekemään testejä ,kun viimeiset menakt oli 4.3 .2017 eli kierto sen 28päivää ja nyt ti & ke koitin tehdä aamulla , illalla yhden mutta negaa näyttää. Olen aivan Uuno joten neuvokaa te viisaammat minuu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^eli jos laskin oikein, sulla on nyt kierron päivä 12 (oletin että 4.3. alkoi ne menkat, menikö oikein?)? Jatka vaan rauhassa testailua, jos sulla kierto olisi kuin oppikirjasta niin ovisplussa paukahtaa testiin huomenna eli kp13 :)

 

 

Voi myös olla, että ovuloit tosi aikaisin, jolloin plussa ehkä meni jo ohi, et ovuloi ollenkaan tässä kierrossa (lääkkeestä huolimatta), tai ovis tulee vasta myöhemmin. Joka tapauksessa nyt tulleet negat on oikeastaan ihan hyvä merkki, ei syytä huoleen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan hyvin voi tulla vielä negaa ovistestissä, mullakin luomuna huippu tuli välillä vasta kp16, vaikka kierto oli 25 vrk. Se tosin oli sitten jo ongelma kiinnittymisen kannalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ilmottaudun nyt tänne, meille määrättiin letrot alotettavaksi ens kiertoon. (Nyt kp 9). Olen käyttänyt viimeiset pari päivää siihen että luin kaikki tän ketjun viestit läpi.. ihan mahtavaa löytää tälläistä vertaistukea!! Meidän tilanne lyhyesti: yritystä noin 1,5 v. Minä 31, mies 32v. Juuri aloitettu tutkimukset, alkuvuodesta. Kaikki näyttäis olevan kunnossa (ai että vihaan kuulla tuota!!) mutta mun kierto on ollut lyhyt, pahimmillaan 20 päivää. Aikainen ovis, tiputtelua monta päivää ennen menkkoja. Luget olleet käytössä melkein 6 kk ennen tutkimuksiin menoa (yksityiseltä gyneltä) - apua tiputteluun, mutta ei plussaa. Meille tuli yk 2 plussa testiin mutta meni kesken, itse en usko että siellä mitään edes alkoi kehittymään. Kohdunulkoinen/kemiallinen epäilee lääkäri. Tämän jälkeen kierto alkoi mennä sekaisin.

Nyt tehtiin aukkari-auki olivat, ja määrättiin letrot. Ultra ekassa letrokierrossa. Itse olen jotenkin epäilevällä kannalla, auttaako ne mua kun kumminkin ovuloin?! Aukkarin tehnyt lääkäri mietti vähän että pistoshoito voisi olla mulle parempi kun siinä tuetaan kierron jokaista vaihetta, mutta päädyttiin aloittamaan näillä.

Tuiketta: mitä muistan aik viesteistä niin sulla oli vähän sama juttu kun mulla eli lyhyt kierto ja tiputtelut ja saitte avun letroista ja lugeista?

 

Tsemppiä kaikille ja plussia testeihin toivon kaikille!! Ihanaa tietää että en ole yksin tän asian kanssa. Alkanut varsinkin viime aikoina ahdistamaan ja surettamaan eikä sitä kukaan muu voi ymmärtää.. ❤

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo mulla on yks 2,5v lapsi ja sen jälkeen 2 keskeytynyttä keskenmenoa. Ennen vikaa km kierto oli OK, sen jälkeen lyheni tohon 25 päivään ja alkoi tiputtelut. Oon kyllä aina ovuloinut ja muuten ei ole mitään vikaa. Itse luulen, että mulla meni synnytyksen jälkeen kroppa sekaisin minipillereistä, mikä haittasi raskautta. Ja sitten noi keskenmenojen tyhjennyslääkkeet pisti homman vielä enemmän sekaisin...

 

Eli mun kokemuksen mukaan letrot ja luget on hyvinkin toimiva yhdistelmä, toivottavasti teilläkin tärppää pian :) Luulen että letroilla se munasolu tuli jotenkin parempilaatuiseksi, niin se ehkäisi osaltaan keskenmenoa. Ja jos oli vikaa keltarauhashormonin määrässä, niin luget auttoi siihen, että tyyppi pysyi nyt paremmin kyydissä.

 

Täytyy tähän vähän ohi aiheen kommentoida, että ollaan nyt varovaisesti iloittu ystäväpariskunnan puolesta. Ovat yli 6v yrittäneet täysillä lasta, yli 3v hoidoissa. Ainakin kolme kertaa kerätty munasoluja ja tehty ICSejä, kaksi plussaa, mutta ne ovat menneet kesken heti alkuun. Menivät nyt vielä kerran kokeilemaan ICSIä, vaikka munasolujen oli todettu olevan niin heikkolaatuisia, että tuskin omilla onnistuu ikinä. Aiemmasta poiketen nyt ei ennen hoitoa pitänyt käyttää ehkäisyä ja hoidon alkaessa (sai jo jotain lääkkeitä), ihmettelivät kun ei kuukautisia kuulu... Oli sitten luomuna tullut raskaaksi heti km jälkeen :D Nyt vielä tovi jännätään riskiviikkojen yli, mutta toistaiseksi näyttää hyvältä :) Eli kaikkea ihmeellistä voi tapahtua :)

 

Tuo odottaminen ja epävarmuus on kyllä niin kamalaa. Sen ja kaikki surkeudet kestäisi hyvin, jos joku voisi sanoa, että joo kolmen vuoden päästä kun oot nämä kaikki vaiheet käynyt, niin sitten saat 100% varmuudella vauvan. Tai jos joku voisi kertoa, että lasta ei tule vaikka mitä teet, niin voisi lopettaa yrityksen. Mutta se kun ei tiedä että onnistaako nyt vai vuoden vai viiden vuoden päästä tai ei koskaan, että kuinka kauan sitä pitää yrittää ja milloin luovuttaa... Me ei kyllä todellakaan kolmatta havitella, jos nyt toinen tässä saadaan, sen verran rankkaa oli tää reilu puolitoista vuotta. Tässä piinaviikkoina mietin, että jos tää ei menisikään ok, en ehkä enää kolmen perättäisen km:n jälkeen jaksaisi yrittää. Saisi sitten tuunata aivot siihen, että yksi lapsi on riittävästi. Sehän on kuitenkin jo tosi hyvä sekin. Toisaalta en ehkä viitsi tulevaisuudessa enää käyttää ehkäisyä, kun tuskin kovin helposti onnistaa (ja tohon kaveri sanoi, sitten tietysti heti onnistaakin).

Edited by Tuiketta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli letrot 2012, mutta ne ei tuottanut tulosta vaan luomuplussa tuli pari kuukautta letrojen lopettamisen jälkeen. Sillon mulla ei ollut mitään tukilääkitystä.

Nyt mulla on tähän kiertoon letrot ja luget. Mun kierto meni viimesimmän raskauden myötä sekaisin ja lutis lyheni. Katotaan kuin nyt käy.

 

 

Mä oon paljon miettinyt tulevaisuutta. Meidän piti tehdä vaan kaksi lasta, kun mies ei halua enempää. Viime raskaudessa kirjotin jo itelleni muistiin, etten minäkään halua kun se kestokrapula on kauheeta, mutta koska lasta ei saatu kotiin asti, niin tässä sitä ollaan.

Meillä on molemmat tärpit tullut luomusti, eli se on mahdollista mutta vie pirusti aikaa. Ekaan meni hieman alle 3v ja tokaan 2v.

Oon jo vuosia ollu sitä mieltä, etten enään pillereitä söis, mutta en mä jaksais joka kuukausi sitä oviksen tuomaa vauvakuumettakaan. Tai jännäilyä tärppääkö. Tod.näk. mies käy sitten piuhat napsasee, mutta se ei auta siihen oviksen tuomaan tunteeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuiketta: kiitos!! Ja onnea tietysti sulle, ihan mahtavaa että noinkin kevyellä hoidolla onnistuit tulemaan raskaaksi. Itse uskon kanssa että keskenmeno sekoitti mun kierron totaalisesti. Ennen sitä olin vuoden ilman ehkäisyä (ei yritetty vielä lasta) ja kierto oli unelma 25-28, ei tiputteluja tms. Ärsyttää!

Ja onpa hienoa että kuuden vuoden jälkeen onnistuivat ystäväsi tulemaan luomusti raskaaksi!! Toivoa on siis aina!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anastacia: mikä siinä onkin että kierto menee raskaudesta tms niin helposti joillain sekaisin. On hienoa että olet tullut luomusti raskaaksi kaks kertaa, vaikka odotus on ollut pitkä.. ja ymmärrän ton ovulaation aiheuttaman vauvakuumeen niin hyvin.. vaikka olen jo toivoni menettänyt niin silti sitä aina piinailee hulluna. Ja koko elämä pyörii kierron ympärillä.

Itse yritän välillä ajatella positiivisesti (kun oikein pännii), että en luultavasti ikinä tuu tarvitsemaan pillereitä enää koska meille ois ainakin 3 lasta tervetulleita ja tällä menolla ollaan onnekkaita jos saadaan yhtäkään.. mulle ei siis sopineet pillerit/muu hormonaalinen ehkäisy ollenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirsty - En tiiä, voisko olla jotain yhteyttä käynnistyksessä käytettäviin lääkkeisiin? Esikoisesta menkat pysyi poissa 6kk imetyksen takia ja sen jälkeen kierrot oli normit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ hyvin mahdollista varmaankin. Musta tuntuu että mulla jo pelkät luget sekoitti normikiertoa aikalailla (siis piti tiputtelut pois mutta aikaisti seuraavan kierron ovista joka taas jatkaa kierrettä) niin varmasti käynnistykseen käytetyt lääkkeet voi myös sekottaa kiertoa. Varsinkin jos on herkkä reagoimaan kaikille lääkeaineille yms hormoneille. Eikö käynnistykseen käytetä samaa cytotecia kun esim lääkkeelliseen tyhjennykseen vai oonko täysin väärässä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ samat lääkkeet joo.

Lugeketjussa olikin kirjotusta tuosta, kuinka luget pitkittää kiertoa -> ovis on ajoissa kun menkat alkaa liian myöhään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä uudet letroilijat, rauhallista mieltä toivottelen hoitoihin!!

 

Minäkin päivitän tilanteeni, ainakin Noomia saattaa kiinnostaa :) Pistin Gonal-F:ää 5 päivää, ja ultrassa näkyi eilen kp 11 13mm follikkeli, vieläpä sillä puolella jolla ei ole aiemmin tapahtunut Mitään. Kohdun limakalvo oli 9mm. Joten kaikki on nyt niin kuin pitääkin! Vielä tänään pistän gonalia ja sitten irrotuspiikki huomenna. Pari asia vaan ihmetyttää: mulle sanottiin, että pitää pistää 5 päivänä. Mutta ultrassa lääkäri sanoi, että olisi pitänyt kuudentenakin pistää.. Ultran ajankohta oli siis sellainen, että yksi välipäivä tuli pistoksiin. Ei näyttänyt lääkäri pitävän sitä vakavana asiana. Mutta mua harmittaa!! Lisäksi ihmetyttää se, että mulla ei oo enää kontrolliultraa ollenkaan tälle kierrolle. Joten nyt vaan toivotaan, että follikkeli jatkaa kasvamistaan odotettuun tapaan.

 

Noomi, mikäs sulla tilanne? Pidättekö välikierron, vai pääsettekö heti jatkamaan hoitoja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei taas kaikille.

 

Nii täytyyhän lääkärillä jokin tuollainen olettamus olla että munasoluja kypsyy. Mutta miettinyt juuri sitä että onko lääkkeellä vastetta. Turhaahan sitä syö jos ei annostus ole riittävä. Täytyy nyt sunnuntaihin asti piinnailla ja jos ei menkkoja näy niin sitten testailla. Nythän ei sitten taas tiedä että miten kroppa reagoi kun ei tähän kiertoon syö teroja. Toivottavasti ei ihan mee pitkälle kierrolle. Se onkin ärsyttävää kun lääkäreillä on sellainen olettamus että kun yksi lapsi on niin kyllähän se toinenkin tulee. Täytyy nyt katsoa muutama kierto letrojen kanssa ja jos ei plussaa pärähä niin vaatia hanakammin että ultrattaisiin. 

 

Mira 85, Itse olen alkanut testailemaan kp 8 tai 9 ja aamusta olen tehnyt testin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa uudet keskustelijat :) Ja toivon teille kaikille onnistunutta letroilua ja mahdollisimman lyhyttä visiittiä täällä!  :pupu_1:

 

Ankerias, kiva kun tulit päivittämään tilannetta :) Ja kiinnostaa kyllä kovasti! Mikä sulla olikaan annostuksena? Eli sulla jäi kp10 pistämättä? Ärsyttävää jos ei ollut tullut sitten selkeitä ohjeita tuosta pistämisestä, siellä on ehkä sekoiltu sitten ajanvarauksen ja kp-päivien tms kanssa.. Mutta pääasia on se että lääkäri sanoi ettei välipäivä haitannut! Ja tosi kiva kuulla että sulla oli kasvua siellä, eikä liian moni ollut lähtenyt kasvamaan! Ja limakalvokin hyvä, jes! Lääkäri varmaan sitten laski että se kasvaa sen 2mm päivässä ja laski sen perusteella irroituspiikin. Voi että, pidän peukkuja pystyssä että sulla tärppäisi!

 

Mulla on nyt välikierto menossa, mulla alkoi menkat pistoskierron päätteeksi jo kp26, eli kierto oli tosi lyhyt, mutta ei sinänsä minua haitannut, niin pääsipähän välikierto alkamaan nopeammin! Nyt menossa välikierron kp9 ja en aijo tässä kierrossa testailla oviksia tai mitään, kun se on minulla aikalailla ajanhukkaa lääkkeettömässä kierrossa :) Ensi kiertoon sitten taas täysi yritys päälle  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noomi, kiva että elät mukana! Ja teidän tilanteesta: ne välikierrot tekee välillä ihan hyvääkin, oon huomannut. :) Saa tuulettaa ajatuksia ja kroppa saa levätä. Ehkä parisuhteellekin on hyväksi.

 

Joo, kp 10 jäi pistämättä, ja 50 yksikköä päivässä pistin koko ajan. Nyt tulin ajatelleeksi, että ehkä sillä tosiaan ei ollut mitään väliä, vaikka yksi annos jäi välistä - ultrassahan näytti, että kaikki on juuri niin kuin pitikin. Onneksi näin :) Eilen sain ovulaatiotestiin hymynaaman. Yritin kyllä googlailla, että vaikuttaako ovitrelle ovulaatiotestin tulokseen, mutta en ainakaan löytänyt sellaista tietoa mistään. Nyt jo jännittää aika paljon, mikähän olo mahtaa olla viikon-parin päästä?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Ankerias ja Noomi!

En tiedä nyt kuuluuko tähän ketjuun, mutta tarvitsisin nyt vähän apua. Eli Täällä tosiaan ensi kierrossa piti aloittaa letrot, mutta tein just positiivisen raskaustestin (nyt kp 18). Mulla siis lyhyt kierto, 22-25. En pysty iloitsemaan ollenkaan sillä olen jo monta päivää vuodellut ruskeaa niukahkoa vuotoa. Tämä kierto on tosiaan se kun tehtiin aukkari ja on lähes joka päivä sen jälkeen tullut vuotoa. Nyt mietinkin että olisinko voinut olla aukkarin aikaan jo raskaana?? Testi oli nimittäin tosi selkeä plussa mutta nyt olis vasta noin dpo 9 tästä kierrosta ja en edes tuntenut ovulaatiota tässä kuussa! Eli jos olin niin varmasti menee kesken kun sorkittiin siinä tutkimuksessa kohtua. En tehnyt raskaustestiä ennen aukkaria kun menkat tulivat kuitenkin normaalisti, olivat vähän normaalia niukemmat tosin. Voi hitto tätä on odotettu mutta en ollenkaan usko että on normaali raskaus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisään vielä että aukkaria ennen olevassa kierrossa ultrattiin (eli se joka olis voinu olla tärppikierto) ja kohdun limakalvo oli 8 mm ja nyt ennen aukkaria oli 4 mm eli voisiko olla mahdollista että limakalvo olis ohentunu niin paljon ja olisin silti ollut koko ajan raskaana?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Jos sulla onkin ollut ovis ajoissa? Limiksen ohentuminen viittais menkkoihin. Varovaiset onnittelut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos. Aukkari oli kp 8 ja lääkäri sanoi että 2-3 päivän sisällä tapahtuisi ovis. Seuraavana päivänä eli kp 9 tein positiivisen ovistestin. Tein tässä kierrossa vain yhden ovistestin ja viiva oli vahvempi kuin koskaan- olisi voinut näyttää raskauden jo silloin? Nyt tein äsken myös ovistestin ja oli samannäköinen kun sillon kp 9 eli näkyy mulla myös raskaushormonin nousu ovistestissä näköjään. Siis toivon niin että olisi tässä kuussa alkanut raskaus eikä tarttis miettiä olinko raskaana kun aukkaria tehtiin. Rinnat oli kipeät vähän aikaa sitten mutta nyt ei mitään. Kun sain yli vuosi sitten keskenmenon niin se alkoi juuri näin, ruskeeta vuotoa ja rintojen arkuus hävisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kyllä mie veikkaan, että siinä ultrassa olisi näkynyt jonkinlainen möykky jos olisit aukkarin aikaan ollut raskaana. Toki voin olla väärässäkin.

Keltarauhasenkin pitäisi erotttua ja se olisi varmaan huomattu.

Minäkin viime raskaudessa testasin ovistestillä, mutta siinä vaiheesa olin jo saanut vahvan plussan raskaustestiin. Eli en tiedä missä vaiheessa ovistesti alkaa näyttää plussaa raskaudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ toivotaan näin. Kiitos avusta! Ei kai tässä auta muu kuin odotella vaikka haluaisin tietää heti..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sivusta huutelija täällä hei. Olen taas vähän seuraillut tätäkin ketjua, kun saatan aloittaa ensi kierrosta jälleen Letrot siksi väliajaksi, kun odottelen seuraavaa IVF-hoitokierrosta. Onpa Kirstyllä erikoinen tilanne :o Samaa kylläkin vahvasti epäilen kuin Anastacia, että jos viime kierrossa kohdun limakalvo oli 8-millinen ja tässä kierrossa vain 4-millinen, niin se kyllä viittaisi siihen, että välissä on olleet ihan oikeat menkat. Mainitsit myös, että tässä kierrossa aukkarissa kp 8 lääkäri sanoi, että 2-3 päivän sisällä tapahtuu ovis. Hän siis mitä ilmeisemmin näki sulla jo lähes kypsän johtofollin jommassa kummassa munasarjassa, sillä ei hän muuten tätä olisi pystynyt päättelemään. Jos olisit siinä vaiheessa ollut jo raskaana, niin ei siellä olisi pitänyt näkyä johtofollia ensinkään. Jos ovis on ollut tässä kierrossa esim. kp 10, niin kyllähän se voi raskaustestissä näkyä kp 18. Jännä tosin, jos se sun testiviiva oli jo tosi vahva vasta noilla päivillä. Mitäs jos ostaisit seuraavaksi digitestin, joka näyttää senkin, kuinka pitkällä raskaus on ;) Harmi tuota tuhrua, toivottavasti se loppuisi, eikä tulisi keskenmenoa!

 

Palaan paremmin pulisemaan mahdollisesti ensi kierrosta eli huhtikuun alussa ^_^

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now