Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

Ja tervetuloa joukkoon Mynni! Ja onnea tälle tielle :) Mulla ei ainakaan tullut letrozolista kuumeilua. Sen sijaan oon huomannu keskusteluja lukiessa, että tosi monella on ovulaation jälkeen flunssa (siis ihan normikierroissa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja Phalene kans piinailee! Ai teillä oli kans vastaava tilanne viime kierrossa, huh..! On kyllä kumma tunne: silti toivon olevani raskaana. Mutta max kax vauvaa, kiitos! :D Ovulaatio tuntui kyllä tosi selkeästi, oli enemmän kipuja kuin koskaan, mutta ei onneks tuollaisia kuin sulla :o Mites, monta päivää ennen ovulaatiota teillä oli seksiä? Meillä oli lopulta vain neljä päivää ennen, hyvinkin siellä on voinut olla sinnikkäitä uimareita odottelemassa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piinakerhossa on vipinää. :D Peukut pystyyn, Noomi, Phalene ja Ankerias! Tervetuloa Mynni! Nouseeko sulla siis ihan kuume-kuume (yli 38) vai lämpöilyäkö on? Keväisenä räkisaikana vois vielä mennä sattumankin piikkiin.

 

Mulla lienee nyt 8 DPO eikä satunnaista alamahan jomottelua lukuunottamatta sitten niin mitään tuntemuksia. Lämmöt on koholla ja kuumeinen olo, liekö flunssakin vähän pukkaa päälle, mutta lämpöilyfiilis on tuttu näin loppukierrossa, kun hormonit nostaa peruslämmön ylös.  Toistaiseksi ainoassa plussakierrossa oli poikkeavana oireena 10 DPO:n maissa alkanut tissikipu, sitä odotellessa. Sitä ei ole sen koommin siis näkynyt, kun ei kuulu mitenkään tavallisiin PMS-oireisiin mulla.

Mietin että pitäisköhän mullakin käyttää jotain lugesteronin tapaista keltarauhashormonia tukemaan mahdollista raskautta oviksen jälkeen? Ei ole koskaan moisesta puhuttu. Aiemmin luteaalivaihe oli aika lyhyt ja tiputteleva, mutta nykyään ei sellaistakaan vaivaa yleensä ole. Raskautta ei vain silti kuulu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen oli ultra; yksi "johtofolli" taas. Tosin sekin oli vielä pieni, joten syön nyt 2pv vielä letrozolia ( 2 pilleriä per päivä) jotta saadaan se yksi kasvamaan. Limakalvo oli kuulemma erittäin hyvä (paksu?), uskon että johtuu siitä että olen juonut greippimehua varmaan 10 litraa :P

 

Annostus on mulla 2 pilleriä per päivä, kierron 3.-7. Päivä

Nyt sovittiin lääkärin kanssa että kirjaan oireet ylös. Letrozolin ei pitäisi aiheuttaa kuumetta; mulla siis lämpö noussut 37-37,5 asteeseen pari päivää lääkkeen aloittamisen jälkeen. Jos 3. kierrossa lämpö taas nousee, niin sitten vaihdetaan todennäköisesti pistoksiin.

 

Tuosta greippimehusta tulikin mieleen, että onko joku muukin ottanut "poppakonsteja" käyttöön? :)

Mulla on greippimehu, sitten yritän välttää soijaa/makeutusaineita/punaistalihaa (syön kyllä joka viikko vähän, mutta enemmän yritän syödä esim. kalaa). Olen myöskin huomannut että hieron mahaa hellästi, jos vaikka rakkaus auttaisi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mynni, mulla on kunnon lisäravinnearsenaali nyt käytössä. Noloa suorastaan. Inositoli, ubikinoli ja omega-3 sekä foolihappo. Uusimpana maca ja royal jelly. Greippimehu. Vitexiäkin on pullo, en tiedä vielä rohkenenko kokeilla.

 

10 dpo eikä mitään positiivisia oireita. Kuukautisia ennakoivia mahakipuja ja aamulämpö laskussa + persikkainen vivahde valkovuodossa, joten eiköhän tää ole taas tässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ankerias, meillä oli lopulta 3-4 päivää siinä välissä. Kyllä vähän jännitti. Tuttu tunne kuitenkin tuokin, että hiukan sitä toivoo, että olisi kuitenkin raskaana riskistä huolimatta!

 

Mynni, sama annostus kuin minulla! :) toivottavasti kuume ei enää palaa.

 

Mulla on käytössä vain rautatabletti, jossa on lisäksi foolihappoa. Muuten ihan normaalit ruokatottumukset. Merilevää tulee itse asiassa syötyä enemmän kuin ennen, koska raskaana ollessa ei saa syödä sushia - sillä tulee nyt herkuteltua mahdollisen raskausajan edestä! :P

 

Täällä rinnat kipeytyneet oikein kunnolla. Viime kierrossa oli samankaltaisia oireita, joten ehkä ei tärpännyt vielä... Toisaalta testipäivä on vasta ensi viikolla, en siis menetä toivoani vaan koitan odottaa rauhassa :) toivottavasti muilla sujuu positiivisissa merkeissä tämä piinailu ❤

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on tänään viimenen letropäivä tähän kiertoon. Ja nyt ei ole ollut sitä itkuherkkyyttä, ei tässä eikä viime kierrossa.

 

Poppaskonsteja on tullut kokeiltua jos minkäkinlaista :D

Oon testannu vehnänalkioöljyä (e-vitamiini) eri muodoissa, öljynä ja kapselina eri valmistajilta. Ja ihan perusvitamiinejakin sekä omegaa on tullut vedettyä. Oon syöny Macaa (yök), juonu greippimehua, ottanu myös Ubicinoni- sekä L-arginiinikuurin, unohtamatta Gelee Royalea. Punkkua en ole pahemmin hörppinyt, mutta oon sitäkin joskus testannu. Ja oon tietty vihreää-/vadelmanlehti- ja poimunlehtiteetä juonut. Kerran testasin myös miniaspiriinin.

E-vitamiinia, greippimehua ja ubicinonia oon pisimpään käyttänyt eikä ne mulla auttanut. Tosin ennen viimesintä raskautta vedin Ubicinon-kuurin, join granaattiomenamehua sekä vihreää teetä.

Nyt käytössä monivitamiini, d-vitamiini, maitohappobakteerit ja rautaa otan n. joka toinen päivä sekä omegaa sillon kun muistan. Ja sinkkiä sekä c-vitamiinia saatan välillä ottaa lisäksi. Oon miettinyt e-vitamiinia, ubikinonia ja greippimehua taas testata, enkä kyllä tiiä edes miksi haluaisin niihin taas rahaa tuhlata :lol:
(Ja toki oon myös tikuttanut ovista ja ollut tikuttamatta sitä, tällä hetkellä ollaan onnistuttu molemmilla kerroilla ilman tikuttelua. Ollaan harrastettu useasti seksiä ja sitten viimeksi riitti ihan vaan se yksi kerta keskikierrossa.
En tiiä miks joskus tärppää ja useimmiten ei. Ekaa tahkottiin melkein kolme vuotta ja toisen kanssa aktiivista yritystä oli rapia 6kk. Meillä tää ainakin on ihan rakettitiedettä tai sit se johtuu kuun ja maan ja monen muun planeetan asennosta millon tärppää.)

Edited by Anastacia

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Niin siis onhan mullakin tietty perusvitamiinina D-vitamiini, lisäksi B-vitamiinilisä jonka aloitin metformiinin takia (voi heikentää B12-vitamiinin imeytymistä) ja vehnänalkioöljypullokin kaapissa, mutta kun niin vähän syön puuroa tai vastaavaa jossa sitä muistaisin käyttää... söin FertilityBlendiä, kun plussasin viime kerralla ja siinä on vaikka mitä (http://www.fertilityblend.com/fertilityblend-for-women/).

 

Tänä aamuna lämpö oli lupaavan korkealla, mutta johtui ties mistä huonosti nukutusta aamusta, kun kuitenkin vessapaperiin alkoi ilmestyä ennakoivia tuhruja. KP1 kolkuttelee siis ihan ovella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lukaisin jotakin artikkelia jonka mukaan kahden vuoden yrityksen jälkeen vain 5% onnistuu olemaan raskautumatta.

 

Saavutus sekin... piinapäivät menossa, muistaakseni dpo 12 ja valkoistakin valkoisempi testi eli eiköhän tämäkin kierto ole taputeltu.

 

Lyhyen aikaa ylittäneillä pitäisi kuitenkin olla hyvät mahdollisuudet. Elävästi muistan kuinka lääkäri oli niin sitä mieltä että ei syytä huoleen. Olisinpa tajunnut jo heti silloin kuinka suuri huoli oikeasti oli käsissä. Itsellä tunne että jossakin on vikaa, tietäisipä vain missä. Välillä tuntuu raskaammalta, nyt taas huonommat fiilikset vallalla pettymyksiin. Menkkoja odottelen perjantaiksi viimeistään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille :girl_crazy:

 

Tervetuloa mukaan Mynni.

 

Ompas täällä ollut super ovulaatioita. Huh huh. Se on kuitenkin mukava kuulla että lääke toimii vaikka vähän reippaammin sitten.

Paljon peukkuja piinailijoille niitä täällä nyt onkin paljon. Pahoittelut töhölle negasta. Toivottavasti nyt pääsisitte sinne hoitojaksolle ni eiköhän sieltä teille sitten se plussakin suoda :give_heart:

Itselläni ei ole noussut kuumetta lääkkeestä mutta vähän sellaista nuhan poikasta on. Lähinnä nenä on kuiva ja tukkoisen oloinen. 

 

Kävin keskiviikkona gynellä ultrassa ja kaikki näytti hyvältä. Ei mitään kystiä tai poikkeavaa. Samalla sitten ultrasi folli tilanteen ja tälläisiä tuloksia tuli  endometrium 0.6,oik. 3 foll. 1 kpl 0.8 ja 2 kpl alle 0.5,vas. 5 foll. 2 kpl n 1 cm ja suurin 1.4 Oikea puoli vaisumpi sanoinkin että tunnen ovulaation aina vasemmalla puolella. Olikos tuo endometrium se limiksen paksuus? Sekin oli kuulemma ihan hyvä kiertopäivään nähen. Kiertopäivä oli 11. Ovulaation pongasin kp 15 eli eillen. Ja hyödynnetty on reippaasti :pupu_1:  Kehotettiin heiluttelemaan peittuja viikonloppuna. Jatkona oli että syön lääkkeitä vielä 3 kuukauden ajan ja sitten pitää pitää pieni tauko ja katsotaan sitten miten jatketaan. Tuumasi että kyllä se sieltä tulee ei saa ressata. Ei eipä tietenkään saa :hysteric: Helpommin sanottu kuin tehty. Nyt alkaakin sitten se 2 viikon piinailu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa mukaan, Mynni! :) Onko sulla vielä uusi folliultra vai luottaako lääkäri siihen, että johtofolli kasvaa tarpeeksi parin päivän Letro-lisäkuurilla? Oletko tavannut tikuttaa ovista? Mullakaan ei ole ollut kuumetta Letrojen käytön yhteydessä, mutta en ole muutenkaan saanut niistä oikein mitään sivuoireita, joten sikäli olen vähän huono arvioimaan asiaa. Toisille kun tulee ihan selkeitä sivuoireita Letroista kuitenkin. Mä olen ollut aika laiska noiden poppakonstien kanssa. Greippimehua olen parissa kierrossa koittanut vähän litkiä (se on niin pahaa, että 10 litraa ei onnistuisi multa millään :D ) ja nyt olen parin kierron ajan syönyt ubikinonia kun bongasin tiedon, että joillekin oli ihan lääkärikin sitä määrännyt. Muuten olen lähinnä pitäytynyt lapsettomuuslääkärini suosituksissa: vedän raskausajan monivitamiinia sekä raskausajan kalaöljyvalmistetta, joissa on yhteensä muistaakseni 800 mikrogrammaa foolihappoa. Mutta ehkäpä kannattaisi lähteä tuolle poppakonstilinjalle, sillä eipä sitä raskautta ole ainakaan kuulunut näillä metodeilla :P

 

Tsempit Odottelevalle alkaviin piinapäiviin! :ph34r: Endometrium on tosiaan limakalvo eli se on ollut sulla kuusimillinen noin viisi päivää ennen ovista. Pitäisi tosiaan olla riittävä  ^_^ Vertailun vuoksi mulla on yleensä ollut limis jotain 6,5 millin luokkaa 3-4 päivää ennen ovista ja lääkärin mukaan paksuuden puolesta sillä pitäisi kuitenkin ihan hyvin onnistaa.

 

Phalenella on näköjään jännät paikat :ph34r: Pidän peukkuja pystyssä! ^_^ Kerroit meneväsi ylihuomenna verikokeeseen, jossa selvitetään, että miten ovulaatiolle kävi. Tarkoitatko siis, että sulta mitataan HCG-arvo vai pystyykö sen jotenkin verikokeella näkemään noin takautuvasti, että onko ovulaatio ylipäätään toteutunut?

 

Oletko Ankerias ajatellut tehdä raskaustestiä? Huh, pidellään peukkuja niille max. kahdelle vauvalle, mikäli nelipäiväiset simpat ovat olleet sitkeitä ;) Yllättävän rauhallisesti olen tosiaan pystynyt tämän lapsettomuuden kokonaisuutena ottamaan, vaikka tästä on nyt tullutkin tällainen vuosien yritysrupeama. Toki on hetkiä, jolloin tämä pännii keskimääräistä enemmän - kuten esimerkiksi vaihtelevasti silloin, kun testaan negan / menkat alkavat tai varsinkin ekan IVF-hoidon epäonnistuminen ja uudelleen hoitojonoon joutuminen turhautti tosi paljon. Mutta yleisfiilis on edelleen positiivinen ja voimavarat jatkaa tätä yrittämistä eivät ole likimainkaan lopussa. Toki jatkuvaan yrittämiseen varsinkin pitkässä juoksussa kyllästyy, joten siksi varmaan odotankin nyt malttamattomana parin kuukauden "kesälomaani" koko asiasta  :D Mulla on kuitenkin silti yhä sellainen olo kuin silloin kun tajusin, että onnistuminen saattaa kestää tai jopa osoittautua lopulta mahdottomaksi: mä yritän kaikkeni, vaikka hamoihin vaihdevuosiin asti, kiipeän vaikka persus edellä puuhun ja käännän jokaisen kiven. Jollei mulla senkään jälkeen ole sitä lasta, niin ainakin voin sen jälkeen sanoa yrittäneeni kaikkeni - enempäähän multa ei voi vaatia - ja siirtyä sen jälkeen toivottavasti tästä syystä helpommin elämässäni eteenpäin.

 

Hyvä juttu Anastacia, että tällä kertaa Letrojen kanssa pelaaminen meni ilman ylimääräisiä murheita ^_^ Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä, että raskauden alkaminen johtuu vähintäänkin kuun, maan ja muidenkin planeettojen täsmälleen oikeasta asennosta, sillä tuntuu lähinnä siltä, että millään mitä mä itse teen tai jätän tekemättä, ei tunnu olevan asiaan mitään vaikutusta :huh: No, odotellaan siis, josko tähdet pian suvaitsisivat sijaita viimeinkin suosiollisessa vinkkelissä... :gsew:

 

Mikäs Sarviksella tilanne, ovatko menkat alkaneet? <_< Jos sulla on luteaalivaihe riittävän pitkä, eikä välivuotoa tai menkkoja edeltävää tiputtelua esiinny, niin ei varmaankaan ainakaan akuuttia tarvetta ole Lugesteronille. Mulla on ollut menkkoja edeltävää välivuototuhrua, joten Luget määrättiin sitä blokkaamaan. Ja hyvin ovat siinä suhteessa toimineetkin, mutta eipä täälläkään ole raskautta kuulunut, vaikka olen käyttänyt niitä kohta jo vuoden. Eli ei sekään mikään äitiysloman portit varmuudella avaava ihmeaine valitettavasti ole :rolleyes:

 

Pahoittelut Secretariat negasta :( Mahdettiinko siinä sun lukemassa artikkelissa mainita mitään siitä, kuinka monta prosenttia onnistuu olemaan raskautumatta kolmen vuoden yrityksen jälkeen? Meinaan kun alkaa ne lukemat jo kolkutella täällä muutaman kuukauden kuluttua. Harmi, ettei tässä hommassa jaeta onnistumia sen perusteella kuin siinä Veikkauksen suht uudessa pelissä, jossa voi voittaa pääpotin silloin, jos kaikki (numerot) on pielessä - olisi niillä asetelmilla varmaan jo suurperhe kasassa :rolleyes:

 

Tämän kierron (ja ehkäpä samalla koko loppuelämäni) viimeinen Letro-kuuri on nyt naposteltu ja oviksen pitäisi osua kohdalle hetkenä minä hyvänsä (viimeistään kuitenkin perjantaina), mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. En jaksa tikuttaa ovista ollenkaan, toinen jalka on näköjään jo kesälomilla :D Peittojen heiluttelu on aloitettu ja seurailen mahdollisia ovisoireita, joiden pohjalta sitten arvon, että missä kohtaa aloitan Lugesteronit loppukiertoon. Että tähän loppuun terveisiä niille lääkäreille ja siviileille, jotka sanovat, että "kyllä se lapsi sieltä tulee, jollei stressaa": busted! :girl_crazy: Olen näiden e-pillerittömien vuosieni varrella osannut olla pitkiäkin aikoja stressaamatta tätä asiaa oikeastaan ollenkaan, enkä edelleenkään ole tästä mitenkään liian ahdistunut, joten kyllä se raskautumattomuus jostain ihan muusta syystä kiikastaa (kun vaan tietäisi, että mistä).

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apua täällähän on meillä monella piinat päällä!

 

Mä olen ihan ihmeissäni miten lungisti olen tän "ekan ovulaatiokierron" ottanut. Keskiviikko-iltana menee vika Luge ja päätin että testaan vasta su ellei menkat ole alkaneet. Tuntuu että menkkojen alku ei tunnu niin pahalle kuin negatiivinen tikussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

anastacia ja sarvis, ihana lisäravinnelitania! Itselläkin kaapillinen. :) Tiedä vaikuttavatko mitään, ehkä se fiilis että on yrittänyt.

 

Töhö, kyllä siinä taulukossa oli että 3v jälkeen 98% raskautuneet. Ei voi uskoa, kuitenkin molemmilla hedelmöittyminen takana niin missä mättää! Luin jotakin blogia jossa oli tullut tärppi yk 25. Siis 25, se on siis mahdollista.

 

http://www.womens-health.co.uk/infertility2.asp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anastacia ja Sarvis, aikamoiset listat teillä :D Unohtui itseltä mainita, että syön tosiaan myös raskausvitamiinia jossa foolihappoa, sinkkiä jne.

Pitääkin tutkia näitä lisää, täällä tulikin uusia juttuja esille :)

 

Töhö, kontrolliultra on jos en bongaa ovulaatiota. Viime kierrossa oli kontrolliultra, ja sitten samalla sain irrotuspiikin kun en ollut saanut testistä positiivista tulosta. Olisiko lääke ollut pregnyl..? Nyt toivon että saisin ovistestistä hymynaaman, ettei tarvitse taas juosta lääkäriin.

 

Phalene, tsemppiä odotukseen! :)

 

Huomenna aloitan taas ovulaatiotestit; nyt satsasin ja ostin vähän kalliimmat testit (Clearblue).

Wish me luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei.Lääkäri sanoi että, antaa minulle LETROZOL.Haluaisin kysyä onko tämä autaa raskaus tulemaan?Kiitos teille.Toivotan ,että kaikki saamme vauvat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jes!Eilen sain ekan kerran koskaan ovistestistä positiivisen tuloksen! :)

Selvästi lääke toimii.

Nyt jänskätetään seuraavat pari viikkoa (:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Mynni!Ensi viikko,jos minulla ei ole kysta saan Letrozol.Uskon,että autta tämä lääket ja tulee raskaus!Toivotan,että auta sinua myös!

Edited by Kiki25

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnittelut Mynni positiivisesta ovulaatiotestistä! Siitä se lähtee :) Kiki25, kyllä letrozolit joillakin toimivat, mutta useimmiten raskautta ei tule heti ensimmäisellä yrityskerralla. Vaikka ovulaatio tulisikin, raskaus ei välttämättä heti ala. Kannattaa varautua ainakin muutaman kuukauden odotteluun. Itselläni ne eivät toimineet, ja olemme siirtyneet pistoshoitoihin. Hyvää mieltä sulle hoitoihin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Ankerias!Toivotan.Olen tosi suurullinen.Kaikki hormoni ok.Aukiolo tukimus vasemalta on auki ja kysta,oikealla on spazmi tai tukossa.Ensi viikko, jos ei ole kysta aloitan Letrozol.En tie,jos vielä kysta mitä tapahtuu?Lääkäri ei antaa lääket kystalle.Minulla on jo 1 lapsi 18 vuotta.Ei tulee toinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, menkathan ne alkoivat ja unohdin aloittaa letrotsolin, joten pidän siis toisen välikierron ihan omilla hormoneilla. Katellan sitten kesäkuun puolella, jos tarvii letroja aloitella. Aloitin sen vitexinkin ja kuukautiskipuja ei ole ollut yhtään. Tuskin siitä johtuu, mutta mielenkiintoinen yhteensattuma! Ans kattoo, miten jatkossa.

 

Määpä kommentoin tarkemmin myöhemmin koneen äärestä, nyt kaffepaussilla kännykällä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään oli se verikoe, ilmeisesti progea mitataan eli juuri niin kuin Töhö kysyit, selvitetään oviksen olemassaolo jälkikäteen. Olen kyllä aika varma että ovis oli ihan kunnollinen, koska rinnat on arat edelleen.

 

Tänään vaaleanpunaista sävyä bongattu, voipi olla että ei ne Letrot vieläkään ihan loppuun asti auttaneet. Ei voi mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsempit Noomi loppuihin piinapäiviin :ph34r: Onko ollut mitään tuntemuksia? Toivon parasta sunnuntain testailuillesi  ^_^

 

Hah, Secretariat, kuulun siis kohtapuoliin siihen vaivaiseen kahteen prosenttiin, joka ei ole onnistunut raskautumaan kolmessa vuodessa. No, onhan sekin jo saavutus sinänsä. Ei tosin ehkä ihan CV:hen merkitsemisen arvoinen kuitenkaan :rolleyes: Jos kaikki ehkäisyttömät kierrot (myös ns. tjottailun aikaiset) lasketaan, niin mullahan olisi yrityskiertojakin takataskussa jo yli 30. Jos näillä lukemilla vielä joskus onnistun, niin taidanpa harkita itsekin blogin perustamista lohdutukseksi hiuksiaan raastaville kohtalotovereille  :girl_wink: Joko muuten on tarkempaa tietoa, koska teillä mahdollisesti alkavat IVF-hoidot?

 

Jee Mynni, onnittelut ensimmäisestä ovisbongauksesta!  :) Nyt sitten vaan peukut pystyssä piinapäiviin :ph34r:

 

Toivottavasti Kiki25 mahdollinen kysta saataisiin nopeasti hoidettua pois alta ja pääsisit pian aloittamaan Letrot. Pomminvarma raskauden taehan niidenkään syöminen ei tietenkään ole, mutta ainakin ne parantavat raskauden alkamisen todennäköisyyksiä. Onnea matkaan :)

 

No et sä ainakaan Sarvis liikaa tätä lapsiasiaa mitä ilmeisimmin stressaa, kun unohdit koko Letrojen aloituksen :D Toivotaan, että alkanut luomukierto olisi suosiollinen!

 

Aina näköjään Phalene oppii uutta, en muista kuulleeni aiemmin oviksen jälkikäteen selvittämisestä verikokeella. Koska tulos selviää? Hyvä sinänsä, että saat varmuuden ainakin sille, että tuottaako hoito tulosta, vaikkei nyt olisikaan tärpännyt. Voi mälsyys, jos nyt jo puskee pinkkiä vuotoa, alkoivatko menkat? :(

 

Mä täällä koitan "oireiden" perusteella arpoa, että mahtaakohan ovis olla jo mennyt vaiko vasta edessäpäin...? :huh: Eipä tuolla muuten niin väliä olisi, mutta kun pitäisi osata aloittaa ne Luget loppukiertoon jollain aikataululla. Ovislimailut alkoivat eilen aamulla ja vihlontoja vasemmalla puolella on esiintynyt jo alkuviikosta asti, joten johtofolli on mahtanut kehittyä tällä kertaa sille puolelle. Oikealla ei puolestaan ole nyt ollut yhtikäs mitään tuntemuksia. Kahden viimeisen kierron ovikset ovat olleet oikealla puolella, joten loogistakin toki olisi välillä vasemman puolen ottaa vetovastuuta :P No, katsellaan ja odotellaan... josko viimeistään nännien kipeytymisestä tietäisi, milloin ollaan varmasti ohitettu tämän kierron hedelmälliset päivät :gsew:

Kollektiivinen, iso tsemppipeukku vielä kaikille tällä hetkellä piinaileville! :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Töhö.Minun kysta on toimminallinen pieni.Mitä tarkoitaa,osatko sanoa?Miten voi hävitä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Töhö.Minun kysta on toimminallinen pieni.Mitä tarkoitaa,osatko sanoa?Miten voi hävitä?

Toiminnallinen kysta tarkoittaa hyvänlaatuista nesterakkulaa munasarjassa, joita voi tulla hedelmällisessä iässä oleville naisille. Munasarjakudos on "rakkulaista", siellä kehittyy munarakkuloita (follikkeleita), jotka joskus jäävät puhkeamatta ja kehittyvät nesterakkuloiksi, jotka häviävät itsekseen. Joskus ovulaation jälkeen kehittyvä keltarauhanen ei surkastu kuukautisten alettua, vaan jää nesterakkulaksi. Nämä rakkulat häviävät usein muutamassa kuukaudessa, ja niitä on tosi monella hedelmällisessä iässä olevalla naisella; oireettomilla jopa 5-10 %. Yksittäiset toiminnalliset kystat eivät vaikuta raskaaksi tulemiseen. Toivottavasti sinun kystasi häviää pian ja saat aloittaa lääkkeen.

 

Onnea Mynnille oviksen bongaamisesta! Toivotaan, että plussia ropisee parin viikon päästäkin. :)

 

Noomi, mulla on vähän sama, etten viiti testata liian aikaisin, ellei ole jotain positiiviseen viittaavia oireita, kuten tissikipua, peruslämmön nousua tai myöhässä olevia menkkoja. Mitäpä se hyvejää! :P Kyllä sen sitten huomaa, kun menkat alkaa, ettei tärpännyt...

 

Vähän ärsyttää, että unohdin letrojen aloituksen, toisaalta viime ultrakierrolla gyne antoi ymmärtää, että nyt kannattaa pitää taukoa ja antaa munasarjojen toipua alkuvuoden hormonitykityksestä. No, se juna meni jo, nyt on jo kuukautiset loppusuoralla ja kohta alkaa mahdollinen oviksen tikuttelu, jos nyt siihenkään viitsin alkaa. Aika kalliita noi digitestit, että ehkä voisin mennä ihan limojen seurailulla ja aamulämpöjen mittailulla, kun meillä peitonheilutuskautta komplisoi miehen vuorotyö ja kyläilevät appivanhemmat, eli ollaan silleen silloin kun sattuu olemaan sopiva hetki. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now