Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

 

6.6.2017 Aika sairaalaa ja lähetteessä lukee että operaatio en sitten tiedä, joko se samalla poistetaan, toivottavasti.

Ei ole koepaloja tms otettu. Papa +muut on aika. Vasta otettu kyllä

Edited by Mira_83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se voi olla että 6.6. on leikkauksen suunnittelukäynti ja sillon saat tietää enemmän ja saat mahdollisesti leikkausajan tuolloin vai onkohan leikkaus jo 6.6? Leikkauksen jälkeen patologi tutkii muutoksen ja sitten vasta selviää tarkalleen mikä on kyseessä. Tsemppiä odotteluun ja toivottavasti saat pian enemmän tietoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mut ainakin nukutetaan,jotain lääkäri puhui viimeksi tähystyksessä. 5.6 oltava aamusta sairaalassa kun labraan aika, jonka jälkeen osastolle sillä jotain tapahtuu 6.6.. Varma mitä. Kunpa ne nyt samalla käynnillä poistaa sen löydöksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirsty, mulla on ollut pelkästään letrot käytössä, ellei lasketa yhtä irrotuspiikkiä.

Tämä raskaus alkoi pelkästään letroilla, ei onneksi tarvittu tällä kertaa piikkiä, ovulaatio tuli letrojen avulla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnittelut Mynnillekkin!

 

Vielä sellaista plussanneilta kysyisin, että oliko teillä mikä syynä että saitte letrot? Kuinka monella oli pco/ovuloimattomuutta takana?

 

 

Mulla on dpo13 ja testi oli nega. Ajattelin ensi kierron pitää lääkkeettömänä, kun lugeista vissiin kierrot mennyt ihan sekasin.

Meillä taustalla selittämätön lapsettomuus (diagnoosi vuonna 2012), tosin alan kallistua siihen että ehkä miehen simpoissa vois jotain häikkää olla kun sitä ei ole testattu sitten vuoden 2012. Itse kun kävin gynellä joulukuussa ja kaikki ultrassa näytti hyvältä ja nyt on ollut lääkkeetkin ovikseen ja loppu kiertoon ja silti ei tärppää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anastacia, mulla molemmat eli pcos ja ei ovulaatiota.

 

Kun lasta ei kuulunut, ja pcos todettiin, alkoi elämäntapamuutos. Opettelin uudestaan liikkumisen ilon + korjasin hieman ruokavaliota (ei mitään suurta, vähemmän punaista lihaa ja hiilareita). Uskon että tälläkin oli osansa raskautumisen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mira kyllä uskon että ne poistaa muutoksen että sen vuoksi olet menossa leikkaukseen, näin ainakin tuosta lääkärin tekstistä käsitin.

 

Ja ompa kiva kuulla että pelkät letrot auttoi teillä mynni! Ja itsekin olen nyt ruokavaliota yrittänyt parantaa ja aloitin liikunnan jälleen kun se meidän kohdunulkoinen saatiin viimein hoidettua, lääkäri kielsi liikunnan kun akuutti tilanne oli päällä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain letrot vaan ovulaatiota parantamaan, kun kierto oli lyhyt ja oli tiputtelua. Ja en tiedä onko se vaan tapana aina inseminaatioissa.

 

Ovuloin kyllä normaalisti eikä ollut mitään muuta selkeää vikaa ton kierron lyhentymisen & tiputtelun lisäksi. Mutta joku häikkä hormoneissa varmasti oli keskenmenojen takia/seurauksena. Elämäntavat ym. oli OK ja miehelläkin kaikki OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä on taas tullut niin hurjasti tekstiä, että jokunen tovi vierähtää vastailuun :gsew: Hienoa tietenkin, että löytyy interaktiivista vertaistukea :)

 

Ja vielä hienompaa on se, että porukka plussailee ^_^ Paljon onnea myös sulle, Mynni:lipsrsealed: Pitkä tie teilläkin kuljettuna tämän asian tiimoilta, oli todellakin jo teidänkin vuoro!

 

Mikäs Elämänalulla on tilanne, sielläkin ilmeisesti piinaviikot tiivistyvät loppua kohti? Oletko testannut? Pitelen sulle peukkuja pystyssä! :tender:

 

No sepäs se Sarvis: täälläkin ovulointi onnistuu joko Letroilla tai ilmankin ja siemenneste on kuulemma ensiluokkaista. Mutta kun ei niin ei. Turhauttavaa. Mites sulla ovat alkaneet piinaviikot etenemään? :ph34r:

 

Jospa Kiki25 lääkäri ei vielä aukiolotutkimuksessa huomannut tuota sactosalpinxia vasemmassa johtimessa, kun kerran läpivirtaus kuitenkin näytti olevan ihan normaali. Itselläni esimerkiksi aukiolotutkimuksessa vasen munanjohdin sattui olemaan kääntynyt sen verran taaksepäin, ettei sitä saatu ultralla kunnolla näkyviin tarkempaa tarkastelua varten. Ja toisaalta mulla on sellainenkin kokemus, että kohdunulkoisen raskauteni kohdalla neuvolalääkäri ei ultratessaan nähnyt munanjohtimissa mitään poikkeamaa ja kuitenkin jo viikon päästä polilla tehdyssä uudessa ultrassa vasemmassa johtimessa näkyi "selvä löydös". Hyvä kuitenkin, että tuo sun löydös ylipäätään löytyi ja nyt saat jatkossa siihen asianmukaista hoitoa.

 

Mira_83, valitettavasti en osaa sanoa tuohon löydökseesi oikein mitään muuta kuin että allekirjoitan samat epäilykset mitkä Kirsty jo kirjoittikin. Ja jos diagnoosia oikein tulkitsin, niin löydöksen luonne on tosiaan lääkäreillekin vielä vähän epäselvä, joten varmaankin vasta tuon puolentoista viikon päästä tehtävän leikkauksen yhteydessä/jälkeen selviää lisää. Hyvä joka tapauksessa, että pääset nopeasti eteenpäin jatkotoimenpiteisiin. Tsemppiä!

 

Pahoittelut vielä tässäkin ketjussa Anastacialle negasta :( Sulla tuo raskautumattomuus on kyllä tosiaan vielä suurempi mysteeri kuin mulla, kun olet kuitenkin tullut jo pari kertaa aiemmin raskaaksi niin, että sikiökin on sijainnut siellä missä pitääkin. Mulla kun tätä voisi periaatteessa selittää esimerkiksi munanjohtimien toimintahäiriö tai vaikkapa ongelmat alkion kiinnittymisessä, kun kerran se ainokainen raskaus on jäänyt kohdunulkoiseksi. Olen alkanut kallistua melkeinpä siihen, että kunpa ongelma olisikin munanjohtimissa: kun tuubat ohitetaan IVF-hoidoissa kokonaan, mahdollisuudet onnistumiseen voisivat sitten olla oikeinkin hyvät. Mutta pelkkää jossitteluahan tämä on kaikki. Munanjohtimien värekarvojen mahdollista toimintahäiriötä ei pystytä käsittääkseni tutkimaan mitenkään, enkä ole varma, pystytäänkö kiinnittymishäiriötäkään...? Ainakaan multa ei ikinä ole otettu kohdun limakalvosta mitään näytettä. Ainoastaan ultraamalla on todettu, että sen rakenne näyttää optimaaliselle.

 

Voimia ja pitkää pinnaa Kirsty odotteluun sen suhteen, että hoidot taas jatkuvat. Samassa veneessä ollaan, sillä täälläkin hoidot jatkuvat seuraavan kerran vasta loppukesällä/alkusyksystä, jos (kun) tässä kierrossa ei tärppää. Täytyy tämä muutaman kuukauden paussi ottaa puhtaasti lomailun ja pään tuuletuksen kannalta  ;)

 

Mä lopetin Lugesteronit tällä viikolla tiistai-illan jälkeen ja odottelen menkkoja alkavaksi huomenna. Testata en ole jaksanut, kun ei kerran ole sille mitään akuuttia tarvetta, vaan kylläpä tämä "mysteeri" aikanaan selviää muutenkin :P Testaan korkeintaan sitten, jos menkat alkavat viipymään. Viimeisen viikon varrella on ollut sekä alavatsan juilintaa että aaltomaista huonovointisuutta, mutta niitä molempia on ollut aiemmissakin loppukierroissa ilman, että se on tarkoittanut raskautta. Niinpä en tee niistä mitään erityistä numeroa, vaan lykkään oireet suvereenisti Lugesteronin sivuoireiden piikkiin.

 

Aurinkoista toukokuun viimeistä viikonloppua kaikille! B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo 12 ja puhdas nega. Menkkajomoja jo tuntuu...

Olipas multa tyhmää uskoa että vois tärpätä.. Luomuraskautumisen mahdollisuus kuitenkin 1-2% luokkaa..

 

Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Töhö! Samoin itsellesi, voimia odotteluun, se on niin turhauttavaa! Toivon sydämmestäni että nyt olis teilläkin onnistunut. Tuo oireiden kyttääminen on kyllä piinallista.. itselläni kahdesta raskaudestani (keskenmeno ja ku) varmin oire ollut rintojen kipeytyminen loppukierrosta kun yleensä ne ihan kivuttomat loppukierrosta.

 

Pahoittelut negasta Elämänalku! :(

 

Ihanat viikonloput täältäkin!

Edited by Kirsty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Töhö.En ymmärsin vain onko 100 prosentia minulla on sactosalpinix?

Edited by Kiki25

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelut negasta, Elämänalku :( Voimia pohdintoihin sen suhteen, että jatkatteko lopulta IVF-hoitoihin asti. Toivon kuitenkin, että miehen simppanäyte kesäkuussa olisi mennyt parempaan suuntaan, sillä sekin on toki hyvinkin mahdollista :)

 

Mulla Kirsty tasan sama juttu eli rinnat ovat yleensä joko täysin kivuttomat tai korkeintaan lievästi ja ohimenevästi aristavat loppukierrossa. Sen sijaan kohdunulkoisen raskauden kohdalla niitä särki loppukierrossa niin, etten pystynyt nukkumaan vatsallani. Niinpä mäkin heitän nykyään kirveen kaivoon piinailun suhteen jo sen perusteella, jollei rintakipua ilmesty loppukiertoon :P

 

En valitettavasti osaa vastata tuohon, Kiki25. Koitahan malttaa siihen asti, kun pääset sinne toimenpiteeseen, sillä sen jälkeen olet varmasti asian suhteen jälleen viisaampi.

 

Harmillisesti tämän ketjun plussapuhuri ei tälläkään kertaa kantanut mulle asti, vaan täällä tallataan samoja polkuja kuin aina ennenkin: menkat alkoivat eilen  <_< Niinpä kesäloma koitti eli me ollaan nyt sitten yritystauolla ainakin seuraavat 2-3 kuukautta - siihen asti siis, kunnes päästään/ehditään IVF-hoitojen kakkoskierrokselle. Samalla mun osalta Letrojen käyttö oli nyt sitten tässä, sillä olen mässyttänyt jo kaikki lääkekaapin pohjalle syksyltä unohtuneet tabletit. Kiitos kaikille korvaamattomasta vertaistuesta sekä voimia ja iso onnenpotku jatkoon, toivottavasti mahdollisimman moni teistä pääsisi piakkoin eteenpäin odotuspuolelle!  :lipsrsealed: Ja haastavasta elämäntilanteesta huolimatta mahdollisimman ihanaa ja rentouttavaa kesää myös!  B)

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Töhö! Hyvää kesää ja taukoilua sullekkin!

 

 

Mie pidän nyt välikierron letroista, mutta käyn välillä kurkkii jos joku plussais.

Edited by Anastacia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varattiin sitten uusi ensikäynti 26.6.. Joten mies ei sitten mene antamaan uutta simppanäytettä nyt vaan antaa sen sielä klinikalla sitten jos ovat sitä mieltä että on tarvetta. Ei toki vielä tiedetä lähdetäänkö hoitoja toteuttamaan mutta käydään nyt ainakin sielä.. Huh kyllä tämä voikin ahdistaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

No hitsi Töhö, pahoittelut! :( Toivotan oikein ihanaa kesää siitä huolimatta ja toivon totisesti että viimeistään ivf-toinen kierros toisi teille toivotun onnen! Kiitos myös itsellesi vertaistuesta, on ollut korvaamatonta miten jaksat tsempata täällä kanssasiskoja! <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suuret onnittelut Odottelevalle ja Mynnille! :) 

 

Anastacia kyseli oliko oireita ennen plussaa ja sitten että onko taustalla pco:ta/ovuloimattomuutta.. Mulla oli ennen plussaa pari päivää tosi kovaa palelua ja sitten muutama vihlaisu alavatsassa. Muuten ei liiemmin ole ollut tuntemuksia, nyt menossa 7+1, niin paha olo alkoi tossa viime viikon lopulla.. Ensi ma on varhaisultra, jolloin saadaan tietää onko masussa ketään :) Ja siis juu, minulla taustalla pco ja ovuloimattomuus, tämä tärppikierto oli ensimmäinen koko yritysaikana (2,5v) kun ovuloin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Töhö, pahoittelut negasta :( olisi se plussa voinut teillekin jo tulla. Ehkä pieni tauko hoidosta tekee hyvää, ja kroppa saa levätä :)

 

Siirryin nyt tuonne odotus-puolelle, vaikka alussa vasta ollaan (vielä ei uskalla innostua liikaa), mutta käyn täällä edelleen kyllä lukemassa teidän viestejä :)

 

Hyvää alkanutta kesää minunkin puolestani! Ja plussatuulia teille kaikille <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Töhö.Pahoitelen sinun negatestii.Toivotan,että kaikkille tulee tämä unelmia! Lääkäri sanoi minulle :Viimeisin uä-tutkimus sopi sactosalpinx-löydökseen,tämä varmistetaan tähystystutkimusella,eli voi olla, ettei sactosalpinxia olekaan,mutta jatkohoitoa ajatellen tämä pitää varmistaa.Sactosalpinx on munajohdintulehduksen jälkitila,jossa muanajohdin on venyttynyt ja ajoittain nestetäyteinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelun negasta elämänalku :(  Paljon voimia ja tsemppiä teille hoitojen suunnitteluun.

 

Anastacia Mulla oli pelkät letrot käytössä ja ne oli tarkoitettu ovuloimattomuuteen.

 

Pahoittelut Töhö negastasi. Toivon sinulle kovasti plussatuulia kun pääsette ivf-hoitoihin ja sieltä saisitte vihdoinkin sen mitä olette haaveilleet :lipsrsealed:

 Mukavaa kesää sinullekkin ja kiitos vertaistuestasi :give_heart:

 

Mynni mulla menossa nyt 5+3 Pikkusen mahassa nipistelee ja vähän rinnat arat.

 

Hyvää kesän odotusta kaikille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei vielä! Tulen nyt nopeasti vaan vastaamaan, että meillä oli pelkät Letrot käytössä kun raskauduin, kolmas kuuri ja toinen kierto (ekassa kierrossa siis ehdittiin saada kahta eri annostusta ja käydä kaksi kertaa kontrolliultrassa, ensin kun ei tapahtunut mitään). Mulla taustalla juurikin ovuloimattomuus ja pcos.

 

On jäänyt foorumi, raskaus ja kaikki muu hetkeksi ihan taka-alalle, kun perhettämme kohtasi tragedia - pienempi koiramme raadeltiin kuoliaaksi :( Perhoskoira oli 7-vuotias. Onneksi ei kärsinyt kauaa, vaan kuolema tuli nopeasti. Kotona on niin tyhjää, vaikka nuori labbiksemme edelleen pyörii jaloissa... Toisaalta, raskaus on ollut helppo unohtaa, koska juuri mitään oireita ei ole. Nyt siis rv 6+2 suurin piirtein.

 

Tsempit vielä kaikille yritykseen, kyllä se plussa sieltä tulee! Ja oikein rentouttavaa kesälomaa kaikki, erityisesti Töhö :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ma eka ultra, raskausviikkoja oli silloin kasassa 5+5. Kirjoitan tästä käynnistä paremmin tuonne odotuspuolelle, mutta oli tultava tänne kertomaan (ainakin omasta mielestäni kiinnostava) asia :)

 

Olen ollut lähes hysteerinen, kun rinnat eivät arista lainkaan. Viime raskaudessa rinnat olivat ekoista viikoista alkaen kosketusarat. Kysyin lääkäriltä ultrassa että onko normaalia? Hänen vastauksensa oli että jokainen raskaus voi olla hyvinkin erilainen, mutta tämä aristamattomuus johtuu mulla tod.näk. letrozolista. Lääke estää estrogeenin synnyn, kun taas rinnat kipeytyy kun estrogeenitaso nousee. Eli tästä syystä, kun estrogeenitaso on mulla tietysti ollut alhainen, rinnat eivät ainakaan vielä arista.

 

Toivottavasti tuli selitettyä ymmärrettävästi :) Musta tämä on aika hyödyllinen tieto, helpotti omaa oloa, ei tarvitse pelätä onko joku huonosti kun rinnat eivät arista.

Edited by Mynni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puhallan eloa tähän ketjuun foorumitauon jälkeen: aloitin tällä viikolla ekan Letro-kuurin. Annos on 2,5mg x 1 ja kp3-kp7 ajan käytän. Seurantaultra kp 11 eli ensi viikon alussa. Kiva kuulla että joillakin Letrot tehoaa! Minähän kyllä ovuloin, mutta nyt parannetaan munasolun laatua (?), gynekologin mukaan kuitenkin selittämättömässä lapsettomuudessakin toimii.

Spoilerissa meidän yrityksen taustat, voi olla kuumeilijoita lukeneille vähän toistoa.

 

Takana on plussa (noin 4kk aktiivisen yrityksen jälkeen) 8/16, syke nähtiin ultrassa 7+1, mutta keskeytynyt keskenmeno 10/16 ja ensin lääkkeellinen tyhjennys ja sen epäonnistuttua kaavinta marraskuun alussa. Nyt on 8. yrityskierto kkm:n jälkeen (9. kierto, koska piti olla yksi toipumiskierto vaikeahkon kaavinnan jäljiltä). Olen 36v, mies on vanhempi, mulla on ollut säännöllinen kierto n. 28pv ja ovulaatio joka kierrossa mitä olen tikuttanut. Toukokuussa kävin gynekologilla ovulaation tienoilla ja paljastui onneton endometriumin paksuus, vajaa 5mm. Sen vuoksi aloitettiin Femoston (hormonikorvaushoito jossa 14vrk estradioli ja 14vrk estradioli+progesteroni). Ekassa kierrossa toimi, oli kaksi isoa follia juuri ovulaation alla ja 7mm limakalvo, ovulaatio tapahtui ajallaan - mutta tärppiä vaan ei tullut. Tokassa kierrossa sen sijaan ei tullut ovulaatiota ollenkaan ja löytyi että ilmeisesti toinen follikkeli oli jäänyt puhkeamatta ja muodostanut retentiokystan. Joko se tai sitten Femoston aiheutti sen etten ovuloinut. Söin keltarauhasosion ja nyt uudesta kierrosta sitten letrot päälle. Miehen tavara testattiin, kaikkia tuloksia ei vielä ole käytössä mutta alustavasti vaikutti hyvältä määrä + liikkuvuus.

Edited by rullakatriina

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 24.5.2017 at 9:28 PM, Mira_83 said:

 

6.6.2017 Aika sairaalaa ja lähetteessä lukee että operaatio en sitten tiedä, joko se samalla poistetaan, toivottavasti.

Ei ole koepaloja tms otettu. Papa +muut on aika. Vasta otettu kyllä

Tähystyksessä käyty ja vatsaontelosta jotain kiinnikkeitä vapautettu,  sekä olikin toinen munanjohdin tukossa, joten sen huuhtelivat auki. 

Onkohan tämä ollut syynä, että en ole tullut raskaaksi hmm... 

Onko muilla ollut samanlaista, entä olet ko sitten tullut raskaaksi pian huuhtelun jälkeen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli toinen munanjohdin tukossa joten sen huutelivat. Voikohan se olla syynä miksi en ole raskaaksi aikaisemmin tullut. Onko muilla ollut samanlaista, entä oletteko huuhtelun jälkeen tulleet raskaaksi luomusti? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now