Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

Oon ite ollut huomaavinani että mulla välttämättä ei aivan selvää plussaa tule ovulaatiotestiin mutta sanoisin kyllä että ovulaatio tapahtuu lähes joka kierrossa, sen verran olen lämpöjä seurannut että nousevat ok. Olen myös miettinyt että se vahvin viiva kun tulee testiin niin siitä menee vielä semmonen kolme päivää ennen kuin lämmöt nousee eli ovulaatio tapahtuisi vasta aika paljon myöhemmin mitä testit ennustaisivat. Eli voisiko tästä olla teilläkin kyse? Vai ootteko lämmöillä ovulaatiota varmistanut?

Meillä taas kp1 tänään mutta onneksi jo tiedossa naistenklinikan aika niin on joku valonpilkahdus tulossa. Ollaan vasta yksi kierto päästy letroja testaamaan, eikä nytkään kannata alottaa miehen työmatkan takia mutta ehkä kertaalleen ennen tota naistenklinikan aikaa ehtii vielä ne napsimaan niin voi hyvällä omallatunnolla suoraan yrittää puhua ivf hoitojen puolesta, en jaksa enää näitä kevyitä puuhasteluja, kunnon keinot käyttöön oon sitä mieltä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukava kuulla sinusta @Aurelie pitkästä aikaa! :) Pahoittelut kuitenkin kp 1:stä. :wacko: Mutta hyvä että asiat teilläkin etenevät ja aika klinikalle tulossa. Kannattaa kyllä vahvasti omia tuntemuksia ja toiveita hoitojen suhteen tuoda siellä esille. Meillä oli siis viime viikolla polilla käynti ja siitä jäi hyvä fiilis, kun lääkäri ei yhtään tuputtanut enää lisää näitä kevyitä hoitoja. Ensi kierron jälkeen mennään pistoksiin ja inseminaatioon, josta sitten  Ivf:ään. Suoraan olisi päästy jo ivf-hoitoihin, mutta yhdessä miehen kanssa päätettiin että kokeillaan nyt yksi kerta tuota inseminaatiota. Ja se mikä ilahdutti myös suuresti oli se, ettei ivf:ään tarvitse jonottaa enää erikseen. :curtsey: Luulin että joitain kuukausia menisi jonossa.

Lämpöjä en ole ovulaatiometsästyksen yhteydessä mittaillut, enkä myöskään ole käyttänyt muita testejä kuin cb:n digiä. Ehkä liuskatesteillä voisi kokeilla seuraavassa kierrossa, jos niistä paremmin pystyisi seuraamaan lh-huipun tuloa viivan vahvistumisen myötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Aurelie Mulla on tähän mennessä aina tullut selkeä plussa o-testiin joka kierrossa (ja niitä on ehtinyt tulla paaaljon), tämä on nyt joku ihmeellinen poikkeus.

Ennen raskautta letrokierroissa plussan jälkeen aina heti seuraavana päivänä tuli ovulaatiokipu. Nyt raskauden jälkeen ei ole samaa kipua tullut kertaakaan. Lääkäri sanoi, että ei se kerro mitään siitä irtoaako munasolu vai ei. 

Nyt tosiaan viime ma o-testi oli tummimmillaan tässä kierrossa vaikkakaan ei positiivinen. Tiistaina oli lievää samanlaista kipuilua kuin ennen raskautta mutta se nyt saattoi olla vaikka suolenmutka, joka oli vähän solmussa. Aloitan luget nyt kuitenkin tänään ikään kuin maanantain testi olisi ollut positiivinen, jotta tämä kierto saisi päätöksen edes suht normaaliin aikaan.

Toivottavasti @Aurelie pääsisitte järeämpiin hoitoihin ja @Kikero teille jo inseminaatio toisi avun!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kikero saanko kysyä oletteko HUS alueella vai muualla Suomea? Ihanalta onneksi kuulostaa tuo että ivf hoitoihin ei ole sitten enää omaa jonoa! Jos ei nyt luomuplussaa tosiaan ehdi tulla niin ehkä sitten ehtisi kuitenkin tämän vuoden puolella hoitojen avulla. Lohduttava ajatus :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mymmeli85 joo letrokierrossa oli kyllä todella selvät oireet mutta ehkä nekin voi vaihdella jonkin verran?

Ajattelin kysyä seuraavaan letrokiertoon myös irrotuspiikkiä niin pääsee helpommalla, tulee ainakin varmistus että irtoaa. Ja taustalla myös siis ajatus että koska mulla aika nopsaa kasvaa johtofollikkeli, monesti jo kp9-10 olis koon puolesta ns ovulaatiokypsä mutta luonnostaan ovulaatio n kp16-17 niin mietin että jos se ehtii liian isoksi/vanhaksi tuossa ajassa niin olisko irrotuspiikistä tuohon apua. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Aurelie, ei olla HUS:ssa vaan pohjoisemmassa Suomessa. Ja tuo tehty hoitosuunnitelma todella lohduttaa ja auttaa jaksamaan. :) Ivf-hoitoihin luotto on vielä kova ja vaikka niinkin ikävästi kävisi, ettei niilläkään raskautta ja lasta saisi, ainakin tietää että päätepiste tälle ajanjaksolle on tulossa (tosin saattaahan nekin hoidot viedä monia kuukausia, jos useammalle hoitokierrokselle joutuu :blink:). Ivf-hoitoihin nimittäin tiemme toisen lapsen saamiseksi loppuu, lahjasolut tai adoptio eivät varmastikaan tule kysymykseen.

Itsekin olisi pitänyt tajuta pyytää tuota irrotuspiikkiä, niin eipä olisi tarvinnut nyt arvuutella ovulaation tapahtumisen suhteen. Mutta kun lääkäri oli varma että ovis tulee, niin siihen sitten luotti. To-iltana ja eilen oli kyllä kipuilua alavatsalla ja kunnon limailua, että ehkäpä jotain tapahtuikin. Cb:n digi pysyi toisaalta negana eiliseen asti. :huh: Nyt annan jo testailun olla. Arvoituksesi siis tämäkin kierto jää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Aurelie Toki oireet voivat vaihdella varsinkin kun letrot eivät vielä ole käytössä mutta ihmetyttää se o-plussan saamattomuus kun tähän asti on joka kierrossa tullut.

Mulla on kyllä nyt sen viime tiistain lievän kipuilun jälkeen ollut iltaisin kylmä mitä mulla aina on o+ jälkeen ollut. Sen lisäkis repäisykipuja mitä mulla on aina vaan loppukierrosta. Voikohan silti olla o tapahtunut vaikkei testi plussaa näyttänytkään :huh: Nyt olisi menossa dpo 5 mikäli näin on. Luget aiheuttavat myös palelua mutta sitä mulla on ollut ennen lugejakin. No, jään odottelemaan katkeaako kierto jossain kohtaa vai mitä tässä tapahtuu.

@Kikero Siellä siis vähän samat tunnelmat kuin täälläkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mymmeli85, uskotaan sun oviksen tulleen, onhan nuo oireet ainakin lupaavat! :) Täällä olen joutunut jatkamaan oman tilanteeni ihmettelyä, sillä eilisiltana alkoi taas alavatsan jomottelu ja tänään aamupäivästä kipu äityi oikealla puolella (ultrassa johtofollikkeli oli juuri oikealla) niin kovaksi, että piti ihan kippurassa maata ja kipulääkettä ottaa. Ikinä ei ole tuollaista kipua ollut. :blink: Nyt tietenkin mietin että oliko tuo ovis vai mitä? Ja tilannetta sekoittaa vielä se, että aloitin eilisiltana luget lääkärin ohjeen mukaan (2-3 pvää oletetusta oviksesta, jonka lääkäri siis laskeskeli ke-to välille). Kyllä tää on mystistä! :ph34r::hysteric:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kasvava keltarauhanen voi kans aiheuttaa koviakin oireita :) ite en usko ollenkaan pelkkiin tuntemuksiin tai oireisiin kun niitä on ennen ja jälkeen ovulaation ihan yhtä usein ja voimakkuudet vaihtelee kierrosta toiseen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen kyllä sun kanssa ihan samoilla linjoilla @Aurelie, että noita tuntemuksia/oireita voi olla oviksen kumminkin puolin ja jossain määrin oikeastaan kierron missä tahansa vaiheessa (jottei nyt liian helpoksi kävisi tämä kierron kartoittaminen.. :blink::D) Näin ainakin itselläni. Parhaimman varmuuden saisi varmaan (jos siis viitsisi) tikuttamalla ovista pari kertaa pvässä + lämpöjen mittailulla. Turhapa tuota kipua ja ovista on enää mielessä pyöritellä, mennyt miten mennyt. Tallettelutkin jäi heikolle tolalle siipan reissun vuoksi, joten tsäänssit on kaiken kaikkiaan aika olemattomat hedelmöittymisen suhteen. Yritänpä nyt kerrankin ottaa rennommin loppukierron, eri asia on onnistunko siinä. :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

En just nyt syö Letroja, mutta tulenpahan hämmentämään soppaa :D
Joka kierrossahan ei tapahdu ovulaatiota, vaikka söisi letroja. Meille kävi 2012 niin, että söin letrot ja tein cb:n digitestin, mikä antoi klo:8.00 :) -naaman. Mentiin äkkiä inssiin (klo:12.45), mutta ultratessa lekuri totesi ettei koko ovis ollut vielä tuloillaan. Katon jos saisin tuon mun kierron tähän näkyviin.
https://www.fertilityfriend.com/ttc/chartgraph_module.php?d=2012-11-19&mode=a&ts=1516780790&u=3204682

Edited by Anastacia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka! Liityn seuraan mukaan. Oon lukenut nyt tämän ja edellisen ketjun tässä parin viikon aikana. Meillä seuraavanlainen tausta. Meillä on 7/16 syntynyt tyttö, joka sai helposti alkunsa. Toinen on ollut toiveissa alkukesästä asti. Imetyksen lopetin vasta marraskuussa, millä ilmeisesti on ollut osansa tässä. 

Kierto mulla käynnistyi toukokuussa. Ovulaatio on kuitenkin tullut joka kierrossa vasta kp 20+, kierron ollessa tasainen 31. Kävin hämmästelemässä asiaa gynellä ja hän määräsi Letrot ovulaation aikaistamiseksi. Söin yhden tabletin kp 3-7. Folliultra tehtiin kp 11, molemmilla puolin follit 18mm. Kohdun limakalvo oli heikohko 5,7mm. Ovulaatiota veikattiin viimeistään kp 14, mutta se tulikin vasta kp 16. Plussa testiin kp 15 illalla ja seuraavana päivänä todella kivulias irtoaminen. Kohdun limakalvo sai siis onneksi kasvaa pari ylimääräistä päivää, mutta luultavasti oli silti liian ohut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa @Laa-Laa, toivottavasti plussaat nopeasti ja aikasi tässä foorumissa jää lyhyeksi. :) Jos limis ennättänyt kasvaa pari ylimääräistä päivää, sehän on varmaan ollut oviksen aikaan jo 8-10mm ja sehän riittäisi vallan hyvin. Olikohan niin että 6mm jo kohtalainen lukema? :girl_smile:

Edited by Kikero

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ joo eikö 6mm pitäisi ihan riittää, vaikkakin sillä kolmikerroksisuudella taitaakin olla enemmän merkitystä kuin varsinaisesti pelkällä paksuudella. 

Edited by Aurelie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä homma :)

Ovulaatiota odotellaan, vaikka meilläkin miehen reissu osuu aika pahasti just keskelle :/ plus oon tutkiskellut lisää, että tässä vaiheessa alkaa todennäköisyydet olla aika pieniä luomukierroissa että vähän jo ärsyttää että pitää kuitenkin kokeilla. N 1-3% mahdollisuudet ei ihan hirveesti innosta :/ Toki aina voi olla kokonaan yrittämättä mutta luulen että se kuitenkin ärsyttäisi enemmän. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Laa-Laa Tervetuloa! :)

Täällä menossa dpo 9, ensi kierrosta pitäisi aloittaa Letrot. Ennestään löytyy poika (9/16). 

Nyt mä ihmettelen taas. Olen muutamana päivänä tehnyt ovulaatiotestejä (älkää kysykö miksi) ja nyt niissä on toinen viiva alkanut vahvistumaan (heikosti mutta kumminkin) Näin ei ole ennen käynyt, paitsi plussakierroissa. Mulla on 99% kierroista menkat alkanu dpo 10 (myös viime kierrossa vaikka oli Luget käytössä), eli huomiseksi niitä odottelen. Aamulla oli aivan järkyttävä hiki vaikken tehnyt mitään ihmeellistä, nyt illalla on taas kylmä. Kroppa koittaa tietysti taas saada pään ihan sekaisin, nikn kuin se ei muutenkin jo olisi. Tai sittrn kroppa on vain tyystin sekaisin.

Oli pakko avautua kun täällä ymmärretään.

Muoks. Joku karman laki sekin vissiin on, että jos toivo edes karvan verran nostaa päätään ja siitä jossain "ääneen" sanoo niin kyllä sekin pieni toivo romuttuu saman tien. Tuttua menkkajuilintaa havaittavissa. Sama kun jos erehdyksissäsi teet raskaustestin niin kuukautiset alkaa 100% varmuudella samana päivänä, oli päivä mikä hyvänsä..

Edited by mymmeli85

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mymmeli, onko teillä nyt ollut kuinka kauan yritystä luomuna? Eikä kannata heittää kirvestä kaivoon, mulla ainakin menkkakivut oli tosi pahoja ensimmäisen raskauden plussauksen aikoihin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, mymmeli85 said:

Muoks. Joku karman laki sekin vissiin on, että jos toivo edes karvan verran nostaa päätään ja siitä jossain "ääneen" sanoo niin kyllä sekin pieni toivo romuttuu saman tien. Tuttua menkkajuilintaa havaittavissa. Sama kun jos erehdyksissäsi teet raskaustestin niin kuukautiset alkaa 100% varmuudella samana päivänä, oli päivä mikä hyvänsä..

So true :D liiankin totta! Mutta toivottavasti ei tässä tapauksessa :)

Edited by Aurelie

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Laa-Laa Ei olla ehkäisyä käytetty ollenkaan esikoisen jälkeen mutta heinäkuusta alkaen ollaan vähän koitettu enemmän tähdätä oikeisiin päiviin :)

Muutama tunti sitten tein taas o-testin ja se oli melkein positiivinen vaikka edellisestä vessakäynnistä ei ollut kauaa aikaa :o Huvittavintahan tässä on se, että ovulaation aikaan en saanut ainuttakaan plussaa. Eikä tämä voi oikein olla myöhäinen ovulaatiokaan koska kaikki muut ovulaatio-oireet puuttuu mitä tähän mennessä joka kerta on ollut, jopa nyt vaikka sitä o+ ei tullutkaan.

Esikoisesta raskaus näkyi r-testissä dpo 11, eli jos huomenna yrittäisi sen testin tehdä. Vaikka mun tuurilla ne menkat alkaa sitten huomenna. Mutta katsellaan.

Edited by mymmeli85

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin kurkkimassa, hyvältä näyttää :ph34r: toivotaan parasta onnea!

Edited by Aurelie

Share this post


Link to post
Share on other sites

En kyllä käsitä miten mutta raskaustesti (ne kaikki kolme :ph34r: ) näytti tänään positiivista, haaleaa sellaista mutta kuitenkin niin ettei tarvinnut tihrustaa. Näköjään sitä ihmeitäkin voi tapahtua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now