Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

Kiitos @Kikero ja @Aurelie

En yhtään uskalla kyllä vielä luottaa tähän. Voi kunpa muutkin täällä plussaisivat pian! En ollenkaan odottanut, että mun täällä vierailu jäisi näin lyhyeksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljon onnea @mymmeli85!!

Onko teillä letroista tullut jotain oireita loppukiertoon? Mulla on nyt jostain dpo 3 asti ollut huonovointisuutta ja päänsärkyä ja lisäksi etenkin oikean munasarjan seutu särkee. Raskausoireita ei voi olla, kun eihän kiinnittyminen olisi edes tapahtunut oireiden alkuun mennessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Laa-Laa ei kuulosta ehkä ajallisesti siltä että voisi olla letrotsolista noi oireet? Sehän otetaan kuitenkin niin alkukierrossa, että suoran vaikutuksen ainakin pitäisi olla jo heikentynyt. Mutta eikö noi vois olla ihan progesteronista ja keltarauhasesta johtuvia oireita? Useimmat alkuraskauden oireet kuitenkin on ja lähes samalla tavallahan se nousee loppukierrossa oli raskaus alkanut tai ei? 

Edited by Aurelie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, sitä minäkin ihmettelin, että voiko muka vaikuttaa myös loppukiertoon, kun esim. lugeja ei ole käytössä. Mulla on vaan yleensä aivan täysin oireetonta ovulaatiosta menkkoihin, ei kipuja, pms-oireita tai mitään. Siksi tää tuntuu kummalliselta. Mikään muu kun noi letrot ei kuitenkaan ole erilailla nyt kun ennen. Aikanaan ei ollut raskaudestakaan muita oireita kun kuukautisten poisjääminen. Samat tuntemukset jatkuu edelleen ja noi kivut on välillä todella kovia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kierrot on vaan keskenään niin erilaisia.. mut en tiedä olisko mahdollista että letrotsolin estäessä estrogeeniä ja tehostaessa fsh:ta niin sit tulisi epäsuorasti ns vahvempi progesteronivaikutus? Ainakin yksi lääkäri sanoi letrotsolista että ”usein alkukierron parantaminen/tehostaminen korjaa loppukierron virheitä”.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Laa-Laa, mulla on kyllä ollut letrojen kanssa enemmän oireita luteaalivaiheessa, ja siis silloinkin kun en ole lugeja käyttänyt. Varsinkin etovaa oloa, joka ollut usein pahimmillaan muutama päivä ovulaatiosta. Ehkä se on justiinsa noin, mitä @Aurelie sanoi, että letrot voi vahvistaa progesteronivaikutusta. Plus se että on herkempi havaitsee kaikkia mahdollisia oireita kropan toimintaa kuulostellessaan. 

Täällä viimeinen letrokierto käynnistyi muutama päivä sitten. Itse asiassa tänään pitäisi aloittaa letrot, mutta tulin siihen päätökseen etten niitä otakaan. :P En näe mitään syytä käyttää niitä kun viisi kiertoa takana ja hyödyt jääneet haittoja pienimmiksi (suoraan sanottuna täysin olemattomiksi! :blink:). Myös ovistikut jätän kauppaan tästä kierrosta ja jään odottelemaan ensi kuuta, jolloin siis pitäisi alkaa pistoshoidot. Luget varmaan kuitenkin otan loppukiertoon, kun ne sentään ovat tiputteluun auttaneet. Jotenkin on sellainen kapinamieli koko raskautumista kohtaan, eikä jaksais tehdä sen eteen mitään. :skilletgirl:

Periaatteessa täällä lapsettomuusfoorumilla ei ole enää meikäläiselle sopivaa ketjua (jäsenalueellekin on matkaa vielä monta kymmentä viestiä :wacko:), joten jos ette pahaksi pistä, kirjoittelen edelleen tänne. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh @Kikero tiedän niin ton tunteen kapinamielestä! Mä kans vaan odotan klinikan ensikäyntiä, ei jaksaisi noita lääkkeitä ns turhaan enää ottaa kun ei niistä tunnu olevan apua.. Tai no oikeestaan mulla kyllästyminen koskee nimenomaan lugeja. Ne aiheuttaa mulla enemmän haittoja kuin muut lääkkeet, mutta ei kuitenkaan mitään oikeita progesteronioireita jotka edes sais vähän sellasen tunteen että ne toimii. Plus jotenkin tuntuu että ongelmat on muualla kuin pelkässä tiputtelusssa. Niillä on kuitenkin jo ollut puolisen vuotta aikaa toimia. Enkä jaksa myöskään tikuttaa, mittailla lämpöä, laskea kierron päiviä jne. Ei kiinnosta. Sen takia myös koen että en ihan tiedä mikä keskustelu olisi oikea tai sopiva, koska on kyllästynyt kaikkiin keinoihin ja niistä puhumiseen.. Tarviin kuitenkin myös selvästi vertaistukea lapsettomuuden kanssa koska vaikeat päivät on tosi vaikeita ja sillon auttaa että on muita jotka myös vähän samassa tilanteessa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo ei kiinnosta, prkl! :girl_cry2::D Nyt on näköjään tällanen maailmantuska ja -vihavaihe menossa. Viime päivinä lähipiirin raskaudet (ja niitähän riittää, tietenkin!) on sapettanu oikein urakalla. Yhtään en haluais heistä kuulla tai varsinkaan nähdä. Pitäkööt tunkkinsa, ja vauvansa! :girl_mad: Että näillä fiiliksillä tämä rouva täällä.. :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja palasitko siis @Aurelie käyttämään lugeja? Kun jos oikein muistan, etkö terojakin jossain vaiheessa loppuvuotta syönyt? Ja jos saa vielä lisää udella, mitä haittoja lugejen kanssa on ilmennyt? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo söin terojakin, mutta tiputtelut alkoi niidenkin läpi :/ ja mulla ei niitä enää ollut kotona, en jaksanut käydä apteekissa hakee. Luget on auttaneet tiputteluun parhaiten mutta tosiaan ne kaikki muut jutut ärsyttää. Eniten vaivaa se väsymys ja uupumus mikä niistä tulee, illalla alkaa ihan todella ajoissa nukuttaa. Lisäksi alakuloisuus on mun mielestä voimakkaampaa niiden kanssa, vie mielen matalaksi ja ärtyneeksi. Toki sitten just naaman ja hiusten rasvoittuminen vähän vaivaa mutta ei niin paljoa. Ja en tykkää siitä kun kierrot tulee niin pitkiksi, kun niitä vetää sen dpo3-13 niin menkat alkaa vasta joskus dpo18 tienoilla niin menee jo hermo! Monta päivää hukkaan niiden takia :lol:

Mulla kans on nyt just lähipiirissä tullut pari raskausilmoitusta. Oon aika raskaasti ne ottanut. Samaistun tosi vahvasti noihin tunteisiin mitä kuvasit! V*tuttaa ja en todellakaan just halua nähdä yhtäkään vauvavatsaa nyt. Enkä kuulla yhtään ainutta vauvoja tai raskautta liippaavaa juttua kenenkään suusta, oli se sitten tuleva äiti/isä/isovanhempi/täti jne. Epäreiluuden ja katkeruuden tunne on niiiiin pelottavan vahvana että täytyy ottaa kunnolla omaa aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenna alkaa sitten toinen letrokierto lopulta, tai siis tänään kp1 ja huomisesta letrot käyttöön. Toiveet ei kyllä valitettavasti ole kovin korkeella, vaikea jotenkin uskoa näiden toimimiseen mutta pakko kai se on yrittää kuitenkin ennen kuin ivf:ään huolitaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan toi @Aurelie turhauttavaa napsia sellaisia pillereitä, joiden tehoon ei omalla kohdalla usko. Mutta niinkuin sanoit, muuten ei tujuimpiin hoitoihin pääse tällä anamneesilla -ainakaan julkisella. Oletteko muuten miettineet yksityiselle menoa vaihtoehtona? Ja kuinkas lähellä teillä olikaan se poliaika? :)

Mähän jätin ne letrot tästä kierrosta pois ja taitaa tulla kokonaan välikierto, kun apteekista ei saanut lugeja laisinkaan, ei edes tukusta tilattua. Mut eipä haittaa, sopii tähän tän kierron "antaa olla" -mentaliteettiin. ;) Apteekista soittivat kyllä polin lääkärille korvaavasta valmisteesta, ja hän oli tehnyt reseptin teroihin, mut terot eivät mulla aiemmin ole tiputteluun toimineet. Nyt tais kyllä olla isommalla annostuksella, mut anyways, en niihin luota. Katsotaan, huvittaako niitä vkln aikana hakea. Meen ihan fiilispohjalta. :rolleyes:

Ensi viikolla olisikin sitten pistoshoitojen suunnitteluaika. Jospa sieltä saisi vähän boostausta tälle alavireiselle meiningille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko teillä siis tarkoitus tehdä vielä oi/iui pistoslääkkeillä vai edetä ivf? 

Meillä on noin kuukauden päästä toi naikkarin aika. Ollaan siis nyt yksityisellä ja ajattelin vähän kuulostella just naikkarilla tuntoja että mitä ne ajattelee ja mahdollisesti jatkaa yksityisellä niin kauan että pääsee ivf:ään, tai toivottavasti ei tarvitsisi mutta jos sinne kuitenkin päädytään. Ihan taloudellisista syistä kuitenkin noi kalliimmat hoidot mieluiten tekisi julkisella ts ainakin ne ekat kolme.

Mulla oli kans nyt tää viimenen kierto ihan ilman kaikkia lääkkeitä ja välineitä ja mittauksia, ihan periaatteessa mukava välillä jättää miettimiset ja analysoinnit vähemmälle. Ja muistuttaa mieliin millanen se oma kierto onkaan - not so good, tiputtelua viimeset kaks viikkoa tässä - mutta minkäs sille mahtaa. Yritän ottaa positiivisen asenteen kuitenkin nyt letroihin, kuitenkin nyt selvästi ehkä paremmat tsäänssit taas kuin pitkään aikaan. Ja uskon että ens viikon kontrolliultra taas buustaa fiilistä, lääkärit on kuitenkin olleet ihan mukavan kannustavia tuolla meidän nykyisellä klinikalla.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei siitä positiivisesta asenteesta ainakaan haittaa voi olla, joten anna mennä vaan sillä! :girl_smile:Ja kyllä nuo polikäynnit tosissaan aina ovat minunkin mieltä parantaneet ja toivoa tuoneet - ainakin hetkellisesti, ja ihana se on sen hetkenkin nauttia sellaisesta tunteesta. :)

Suunnitelmana meillä oli käydä kokeilee pistoshoidot+iui yhden kerran, mutta nyt ollaan miehen kanssa keskusteltu (lue: minä olen puhunut ja pohtinut ääneen, mies lähinnä myötäillyt :D), kannattaako tuohon paukkuja laittaa. Todennäköisyydet ovat aika pienet, että tuo hoitomuoto onnen meille toisi. Ja samalla rahaa tuohonkin saa kulumaan ja vaatii useamman käynnin polilla parin viikon aikana, mikä meidän välimatkoilla tarkoittaa paljon poissaoloa työpaikalta. Melkeinpä saman saa uhrata ivf:ään ja siinä kuitenkin onnistumisprosentti huomattavasti suurempi.

Mut mennään käynnille avoimin mielin ja keskustellaan sit vielä yhdessä lääkärin kanssa, mitä mieltä hän on. Viimeksi kuitenkin painotti että meidän toiveiden mukaan edetään ja haluan hyvät perustelut tuolle iuille ennenkuin siihen lähdetään. Jos skipataan iui ja edetään suoraan ivf:ään, sitä ei vielä ensi kiertoon varmastikaan saa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksityisellä on kyllä kiva kuitenkin kun on sitä joustavuutta mukana :) saa itsekin vaikuttaa enemmän hoitoihin ja aikatauluihin. Mutta tosiaan vaikeita päätöksiä, kun kuitenkin on aikaa ja rahaa paljon kiinni. Tsempit ensi viikkoon kuitenkin @Kikero! (Ja jos ymmärsin oikein niin piinapäivät on käsillä niin siihen liityen myös sormet ristissä!)

Letroihin liittyen, pakko sanoa että aivan jäätävä päänsärky. Koko päivän. Ei auta oikeen parasetamolikaan jonka taivuin nyt illalla ottamaan. Buranaa yritän vältellä tälleen yrityksen aikana vähän mutta jos tää ei kohta laannu niin pakko ottaa sellanenkin vielä. Piti peruuttaa illan juhlimisetkin kun ei kykene :/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos! :) Nykyään tuntuu jo hassulta puhua noista piinapäivistä omalla kohdalla, kun odottaa vaan, että tulis ne menkat, niin päästäs lähemmäs hoitoja. :D

Taisin kirjoittaa vähän epäselvästi, ollaan siis ihan julkisella hoidoissa. Siellähän tuolla iui:lla vs. ivf:llä ei hintaeroa kovinkaan ole, lääkkeet on ne mitkä maksaa.

Kääk tuota päänsärkyä! :( Mullakin oli ekassa letrokierrossa viiden päivän hedari, silloin en tosin tajunnut yhdistää sitä letroihin. Toivottavasti olo jo helpottanut! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah joo no mutta sehän on hyvä jos noin joustavaa on myös julkisella teillä päin! Pahoin pelkään että NKL ei ihan noin paljoa jousta. Luulen että kun oon jollain mittapuulla vielä aika nuori (30v), ja kun yritystä nyt vielä pikkasen alle 1,5v niin tuo iui tulee olemaan next step pakosti. Jos siihenkään heti suostuvat... oon tutustunut niiden hoitokaavioihin niin pahimmassa tapauksessa näistä lähtökohdista voi olla että haluavat 2v yrityksen ennen edes hoitojen aloittamista :/ no pari ässää on hihassa mutta en haluisi joutua niihin turvautumaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jumaleissoni, millähän perusteella pitäs yrittää 2 vuotta!? :huh: Ja vielä ku on jo kolkyt mittarissa. Jos noin tiukkoja ollaan, ässät pöytään ja ryminällä! :skilletgirl:;) Ton iui:n suhteen jos oon oikein ymmärtänyt, ei todellakaan ole tehokas hoitomuoto, kun on kyseessä selittämätön lapsettomuus (eikös se teilläki näin ollu?). Nykyään kun korostetaan näyttöön perustuvia hoitoja ja kustannustehokkuutta, niin luulis julkisenkin puolen välttelevän "turhia" hoitoja. Ja jos nyt vielä päästän sanaisen arkkuni valloilleen, on kyllä erityisen ikävä, jos tässä henkisessä paineessa joutuu vielä taistelee omien hoitojensa puolesta. :wacko:

No niih, tulihan taas sanottua. :P Jännä kuiteski miten voi käytännöt vaihdella eri puolella maata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sen verran vielä, että yllätyin kyllä kovasti, että täällä ei esim. ivf:ään ole sitä erillistä jonoa. Jopa on vähän semmoinen epäuskoinen olo, et oikeastiko muka päästäs sinne jo kohta puoleen??? :huh: Sen takia en nyt nuolaise ennen kuin tipahtaa ja odotan sen ensi viikon lääkäriajan ennen kuin alan oikeasti uskoa ja suunnitella, miten kaikki työ- ja muut kuviot saa järjestymään ivf-kierron ajalle.

Mut jos ennen kesää todella ivf:ään päästään, annan kyllä runsain mitoin ylistävää palautetta sairaalallemme! :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha ihana närkästyminen! Oon ihan samaa mieltä kuitenkin! Ei jaksaisi joutua tappelee mutta oon jo alustavasti alkanut miestäkin valmentamaan argumenteillä <_< jos siis itsellä menee liikaan tunnepuolelle reaktiot. Iui:n mahikset tilastojen mukaan on siinä 10% tienoilla ymmärtääkseni, siis yleisellä tasolla mutta haluun kuulla lääkärin arvion just selittämättömillä vs esim pcos potilailla tai muilla joilla on vaikka joku mahdollinen selitys löytynyt. Mulla alkaa tässä nyt kuukauden valmistautuminen, viimesimmät tieteelliset artikkelit aiheesta ja tehokkaimista hoidoista, pubmed alkaa laulaa. Haluun kuulla kunnon perustelut linjauksille. 

Teidän klinikka kuulostaa ihanan hyvältä! Inhimillisyys ja potilaslähtöisyys on näin herkässä asiassa niiiin tärkeetä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kuule, kiitos kysymästä @Aurelie ja kyllä saan nyt kehua ja suitsuttaa sairaalaa, sillä käynnillä teimme jo lääkityksineen päivineen suunnitelman ivf/icsi -kiertoa varten, joka käynnistyy huhtikuun lopulla alkavasta kierrosta. :curtsey::tender: Hullua, että voi ihminen olla innoissaan ja kiitollinen siitä, kun pääsee itseään pistämään ja punkteroitavaksi, mutta ihan täpinöissäni olen nyt ollut. 

Ensi viikolla alkavaan kiertoon sovimme vielä ovulaatio-induktion pistoshoidoin, mutta ilman IUI:ta eli kotikonstein mennään. Jos ei muuta, niin saa ainakin treenata pistämistä jo ennen ivf:ää ja ei ole niin toimeton olo. Meidän tai noh, minun toiveesta siis tämä tässä välissä ja juuri sen takia, että en jaksaisi olla "tekemättä mitään".

Hymyilyttää ja se tuntuu hyvältä. :) Jossain vaiheessa alan varmasti ahdistella sitä, että mitä jos edes ivf ei auta, mutta nyt taas nautin tästä hyvästä olosta hetken.

Mitenkäs sinun letrokiertosi tähän asti? Joko kontrolliultrassa kävit? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now