Iridessa

Letrozol ORION 2,5 mg (vol. 2)

961 posts in this topic

Niin ja vielä täytyy todeta tästä kierrosta, jossa nyt lugejen sijaan terot lopulta otin lutisvaiheen tueksi ja ei olisi kyllä tarvinnut. Yhtä tyhjän kanssa nuo terot mulla, isollakin annostuksella. Tiputtelu/tuhru alkoi jo pari päivää sitten. :wacko: Toisaalta hyvä että vielä kokeilin, sillä lääkäri olisi ivf-kiertoon määrännyt teroja, mut nytpä tiedetään, etteivät ole mulle sopivat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, ja oon iloinen että teillä klinikalla on noin potilaslähtöiset käytännöt :) Yhdessähän ne hoitosuunnitelmat pitäisikin tehdä, pariskuntaa kuunnellen, lääketieteellisten perusteluiden, hyöty vs haitta-arvion jälkeen, samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin sairauden hoidon kanssa. 

Jännä kyllä tosiaan toi luteaalitukilääkkeiden toimiminen... mullakin luge toimii parhaiten, mutta annos on lääkärin mielestä ihan surkean pieni mutta silti toimii. Sitten just terolut vähän alkoi viimesenä päivänä tiputtaa ja esim kerran kokeilussa ollut pistosmuotoinen ovitrelle ei auttanut yhtään mitään, heti tiputtelua ovulaatiosta lähtien. 

Joo meillä oli tällä viikolla kontrolliultra.  Mulla oli nyt pienennetty letrotsoli annos, 1tabl kp 2,4 ja 6, kun viimeksi oli kaksi johtofollikkelia. Nyt olikin vaan yksi, varmaan ihan ok kokoinen, 14mm kun vasta kp8. Limakalvo mulla on aina ollut hyvä, nytkin jo 10mm. Sain irrotukseen (+loppukierron tukeen) gonapeptylin ja sitten loppukiertoon kuitenkin lisäksi vielä terolutit. Luget on niin loppu ollut apteekista että turha niitä kirjoittaa. Nyt sitten vaan ovulaatiota odotellaan, kai se on pakko alkaa tikuttaa taas... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyviä ultrakuulumisia, varsinkin limakalvon tilanne! :) Tuo gonapeptyl ei ole mulle tuttu, mut ilmeisesti sekin jokin pistettävä? Jospa se toisi tarvittavat avut kiinnittymiseen! Ja on noi lutisvaiheen tukilääkkeet kyllä tosiaan jänniä, kun lääkärin mukaan kuitenkin kaikki periaatteessa samaa kamaa. :blink: Siis luget ja terot, tuo ovitrelle taisi sisältää hcg:tä. Ensi kiertoon saan lutinukset, jos ei vieläkään lugeja pystytä toimittamaan.

Kävin vielä eilen illalla läpi kaikki paperit ja reseptit, mitä sain polilta mukaan ja monta kysymystä vielä nousi. Tuli niin hirveästi asiaa tunnissa, ettei kaikki päähän jäänyt. Mut onhan tässä aikaa kysellä noiden perään.

Muoks.

Edited by Kikero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitenkäs @Aurelien ovisbongailu sujui? :) Jäin muuten miettimään, et miksi ylipäätään tarvii ovista tikuttaa, jos sait kuitenkin irrotuspiikinkin? Vai oliko se niin, että pistät, jos ei jostain syystä tiettyyn päivään mennessä LH-huippua tule?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo tuli se plussa jotenkin yllättävän nopee, tai sit alotin tikuttelun vaan aika myöhään. Lääkäri selitti tikuttelun silleen että kuulemma toi gonapeptyl irrotuksen paras teho/hyöty loppukiertoonkin tulee jos se pistetään samoihin aikoihin kuin luonnollinen LH piikki tulee.Tästä oli ilmeisesti väitöskirja tehty. Ja käyhän se järkeenkin, kun on GnRH agonisti eikä Hcg:ta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aah, uutta ja mielenkiintoista tietoa. Oliko minkälainen pistää? Huomasin meidän ivf-suunnitelmasta että gonapeptyliä oli ajateltu irrotukseen, mutta sitä oli perusteltu jotenkin niin että ehkäisee hyperiä. Mulla kai siihen jonkinasteinen riski, kun normi letrokuuriinkin vaste oli se "kupliva". Kysyin saanko tähän oi-kiertoon myös irrotuspiikiin ja siihen lääkäri vasta ympäripyöreästi, että riippuu niin monesta asiasta(??). Mielelläni kyllä se ottaisin, varsinkin kun sitä ovisplussaa en ole viime tikutetuissa kierroissa löytänyt.

Mitenkäs, onko myönteinen vireesi yrityksen ja tämän kierron suhteen jatkunut myös oviksen jälkeen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatkanpa vielä kirjoittelua omasta navasta (varsinkin kun yritän raapia sen 100 viestiä kokoon, jotta pääsisin tonne jäsenten keskusteluihin ;)). Suurin innostus tulevia hoitoja kohtaan jo laantunut ja nyt vuorottelee lievä pakokauhu/ahdistus epäonnistumisesta sekä odottamisen vaikeus. Mitenköhän sekaisin sitä oikeasti on ifv:n aikaan, jos nytkin jo olo tällainen? :blink: Vielä en ole edes tässä kierrossa päässyt pistelee, saati lopputulosta näkee, mutta mieli ei näköjään yhtään usko että tästä voisi plussaa tulla. Niin sitä varmaan suojelee itseään, mutta toisaalta olisi hienoa osata elää hetkessä ja luottavaisena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No joo ehkä tässä taas alkaa löytää hetkeksi rauhaa ja jonkinlaista zen mieltä. En osaa nyt sanoa onko hirveän positiiviset fiilikset mutta ainakaan ei ihan surkea toivoton olo. Oon yrittänyt taas tehdä asioita mitkä on itelle tärkeitä jotka on jotenkin töiden ja muun kiireen (+ näiden vauvatoiveiden/lapsettomuuden) kanssa unohtunut. Meillä on tulossa häät ja niiden aikatauluttaminen hoitojen kanssa on vaan jotenkin tässä semmonen stressitekijä. Mut onneksi ollaan vähän miehen kanssa juteltu tästäkin ja mietitään vähän naikkarikäynnin tuloksen perusteella siirretäänkö häiden ajankohtaa vielä. Silleen vielä siis helppoa kun oikein mitään tarkkoja/peruuttamattomia valmisteluja ei olla tehty just tän takia. Että ehkä sitä vaan odottaa tota käyntiä kun sen jälkeen voi paremmin miettiä mitä tehdään, tehdä päätöksiä hoidoista, ajankohdista, yksityisellä pysymisestä, ja häistä.

Mulla on ehkä vähän naiivi luotto tohon ivf:ään mutta uskon että vaikka se onkin raastavaa kaikkine odotteluineen ja välivaiheineen niin sillä on kuitenkin niin paljon paremmat oddsit että jotain tulosta voi saada aikaseksi. Ja onhan sillä myös se diagnostinen puoli, ilman ivf ei voi juuri munasolulaatua tai hedelmöittymistä tutkia että siitä saa arvokasta lisätietoa. 

Mulle toi hyperstimulaatio on vähän vieraampi, pitäisi selvittää enempi mikä sitä aiheuttaa. Ymmärsin netistä että gonapeptyl voisi myös käyttää estämään ovulaatiota ennenaikaisesti mutta sillon se olisi varmaan pidempiaikaisemmassa käytössä. Pistos oli ihan ok, oli se ikävämpi hieman mitä ovitrelle, piikki oli pikkasen paksumpi ehkä. Mutta mä oon aika tottunut kaikenlaisiin pistoksiin ja neuloihin työn puolesta, toki enemmän toisille niin suht helposti voi suhtautua noihin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, onnea teille jo nyt! Tulipa jotenkin superhyvä tunne teidän puolesta, vaik ihan vieraita ihmisiä ootte. :wub: Kyllä parisuhdekin on tässä kaikessa koetuksella, vaik kuinka toista rakastaa ja on sitoutunut yhteiseen elämään. Sitä jos mitä ansaitsee juhlistaa ja vaalia. :)

Tuosta odottelusta ja suunnitelmien tekemisestä, tai pikemminkin vaikeudesta suunnitella mitään, valittelin just omalle ukolle, että meidän elämä on sellasella "on-hold -asennolla" ja sekin on yksi kuormitustekijä tässä.

Hassua miten sit ku ivf lähenee omalla kohdalla, tuo naiivi luotto alkaa rapistua, koska kyllä mäkin yleisesti sen toimivuuteen uskon. Joku ajatusvääristymähän ja omanapainen pessimismihän siinä on takana, kun ajattelee, ettei se muka meille antaisi parempia mahdollisuuksia kuin mitä tähän asti. Mut mitä pidemmälle tässä on menty, sitä enemmän alkanut epäillä tuota munasolujen laatupuolta, että ehkä siihen sitten ainakin saisi jotain selvyyttä.

Mua ei niinkään jännitä noissa pistoksissa se itse pistäminen, vaan sitä edeltävät toimenpiteet. Alun perin mun piti saada tähän kiertoon Bemfola-pistoskynät, mut olivat tietty loppu kokonaan, niin joudun sit sekottelee Menopuria. :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Positiivisena tossa lääkevaihdoksessa se, että Menopurissa on FSH:n lisäksi LH:ta, joka ilmeisesti stimuloi oviksen lisäksi myös keltarauhasen toimintaa ja kohdun limakalvoa. Voipi siis olla mulle parempi vaihtoehto, kun sitä tiputtelua ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kikero Voi kiitos :wub: se täytyy kyllä sanoa että ainakin tässä on tullut selväksi että aika hyvin me miehen kanssa puhalletaan yhteen hiileen vaikka on ollutkin vaikeita hetkiä. Ja tää kokemus, vaikka perseestä toki on, niin on myös hyvää testiä ollut avioliitolle :rolleyes:

Millon aloittelet pistokset? Hyvin se menee :) 

Edited by Aurelie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikkille kun minkällainen pistokset käytätte?Onko kaikkille sama hoito,sama lääkeet ?Eli lääkäri valitse ?Kiitos

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Aurelie, keskiviikkona ensimmäinen satsi massuun. Jos lääkkeet saan.. Ihme touhua ollut nyt tuolla apteekissa. <_< Meillä kun kaikki joutuu tilaamaan, kun pikku kylällä asutaan.

@Kiki25, jos oikein ymmärsin kysymyksesi, niin jokaiselle hoito ja lääkkeet suunnitellaan yksilöllisesti. Eivät siis ole samat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kikero, no onpa kurja jos apteekki ei toimita! Viime aikoina on ihan vaarallisen paljon ollut lääkkeiden toimitusten kanssa ollut ongelmia. Millanen toi teidän protokolla nyt onkaan? Menopur alkukiertoon jo ja sit luteaalituki loppuvaiheessa? Kuuluuko siihen myös sitten kontrolliultra? Annokset kuitenkin varmasti aika paljon pienempiä mitä sitten ivf:ssä? (En tiedä onko tämä nyt oikea ketju keskustella aiheesta :’D mutta niin kauan kuin kukaan ei häädä niin ehkä voi jatkaa). 

Piti myös tuohon ’on hold’ - fiilikseen sanoa että se on kans tuttu tunne täällä.. ja yks asia mistä itse asiassa joskus väännetään miehen kanssa. Mutta oon itekin nyt yrittänyt tietoisesti välttää liikaa elämän pistämistä pauselle ja tehdä just asioita ja suunnitella eteenpäin normaaliin tapaan. Toki kovin pitkälle meneviä suunnitelmia ei oikein osaa tehdä mutta puolen vuoden päähän kyllä alkaa jo sujua. Uusien töiden etsiminen, reissut ja lomat miettii omista lähtökohdista eikä niin että mitä jos olisikin raskaana. Ainut on vaan noi häät, joiden suhteen tuntuu vaikealta liikaa joutua kompromisseja tekemään mutta enköhän taivu niihinkin kun vaan ehtii tottua. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Aurelie, Menopur siis pienimmällä mahdollisella annostuksella ja vain kolmena päivänä nyt alkukierrossa kp 6-8 ja sit kontrolliultraan kp 12, josta toivottavasti saan myös irrotuspiikin. Ehkäpä kysäisen tuosta gonapeptylistä. Ja luget sitten ainakin loppukiertoon (niitä ilmeisesti taas saa..). Ja eihän nää nyt varsinaisesti tähän ketjuun kuulu, mutta eipä taida kukaan laittaa pahaksi, kun ei täällä muita ole näkynyt! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo kontrolliultra muuten tuntuu jotenkin tosi myöhäiseltä, kun useimmiten o+ tullut kuitenkin kp 13 ja jotenkin ennakoin ite, että voisi aikaistuakin lääkityksen johdosta. Näinköhän tässä joutuu peiton alla puuhasteluista pidättäytyy tohon asti, ettei käy sit niin, et Menopur oiskin kasvattanut useamman follin ja yrityskielto poksahtas, mut vanhat simpat siellä jaksais porskutella ovikseen asti kuitenkin. Noh, meidän taustalla ei kai kovinkaan todennäköistä et siellä mitään anyway tapahtuisi! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kiki25, lääkkeisiin menevä hinta riippuu ihan siitä, mikä hoito kyseessä, millä kaavalla, millä lääkkeillä ja annosmäärillä. Jos ivf-hoitoja mietit, on hyvä varata n. 600-900€ hoitokertaa kohti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Kikero.Kyllä IVF hoito teemme.Minulla ei ole munajohtimet.Varaan ja toivon,että pian aloitaan.

Edited by Kiki25

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Kikero said:

Omat lääkkeet sain muuten vihdoin, joten eikun huomista pistelyä kohti! :ph34r:

Jee, tykkäyspeukku :) !

Itsehän en niin pelkäisi monikkoja ja olisi yrittämättä but that’s just me... 

Edited by Aurelie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehheh, eipä taideta mekään pelätä tai pidättäytyä @Aurelie;) Niin kuin sanon, tsäänssit et siellä mitään tapahtuisi monenkaan solun voimin, on niin pienet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen pistos takana ja hyvin män! :P Ainoastaan nesteampullin kanssa piti hieman ihmetellä et miten tän nyt aukaisee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tuonut toinenkaan letrotsoli kierros tulosta. Ja tähän taitaa päättyä meidänkin letrotsoli-kiekat. Pistos hoitoja nyt suositeltiin vielä inssien kanssa kokeilemaan... 

Miten @Kikero sulla on mennyt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now