Santtu

Passikuva vauvasta

127 posts in this topic

Meille sanoivat liikkeessä, että noin pieneltä ei voi olettaa, että osaa olla "oikein", tärkeintä on vaan, että katsoo kameraan ja on silmät auki.
Meillä tuli 3,5kk ikäiselee kuva jossa ei katsonut kameraan!!! Olin itse tosi skeptinen kun menin kuvan kanssa passia tilaamaan, mutta eipä kuvasta mitään kommenttia tullut.

 

Olen käynyt ottamassa kahdesta vauvastani passikuvan. Molemmat kerrat olivat pääkaupunkiseudulla samaisen ison ketjun toimipisteissä ja molemmissa olen joutunut kannattelemaan pikkuista käsilläni valkoisen taustaverhon edessä jolloin niska on ollut ihan lytyssä ja kuviin on tullut mukaan iso kaksoisleuka, jollaista vauvoilla ei ole oikeasti ollut. Eli plussat niille liikkeille, joilta löytyy sitteri tai kuvan voi ottaa edes aikuisen sylissä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä otettiin pojasta tänään passikuva (Turun Kuva-Paijulassa) juurikin tuolla tavalla verhon edessä kannatellen ja ihan hyvä kuva tuli eikä yhtään sen enempää kaksoisleukaa kuin mitä herralla on normaalistikaan. Siitähän se on kiinni millä korkeudella lapsi on kameraan nähden eli jos lapsi katsoo kameraan ylhäältä alas niin tulee enemmän leukamakkaroita. Melkoisesti se kannatteleminen kyllä otti käsivarsiin kun meidänkin punkero on jo liki seitsenkiloinen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellon liikkeessä eivät enää ottaneetkaan vauvasta kuvia, joten kaivataan vinkkejä, missä saisi otettua nyt 2kk tytöstä kuvan? Jossain Jumbo-Itis-akselilla ois aika jees sijainti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin 2 viikkoa sitten Sellon Rajalassa ottamassa passikuvat 4,5 kk ikäiselle pojalle. Pojan piti vain olla hereillä, että kuvan sai otettua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pojasta (olikohan 5kk) otettiin passikuvat Tunnin kuvassa (Ateneuminkujalla) ja niillä näyttäisi olevan esim. Itiksessä liike myös. Hyvät kuvat tuli ja silloin ainakin oli tarjous, että toiset kuvat sai puoleen hintaan päälle, niin otin sitten nekin eri ilmeellä ja laitettiin sukulaisille jakoon :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitti. Sellon rajalassa käytiin tosiaan paikan päällä, eikä onnistunut. Pitää kokeilla tuota Itistä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Typylle pitäisi hankkia passi ja passikuva vaatimukset ovat tarkentuneet. Olen kuullut tarinoita kuinka ammattilaisen kuvaama passikuva vauvasta ei ole kelvannut.

 

Onko joku passikuvauttanut vauvaansa Helsingin keskustassa? Mitä asioita kannattaisi tietää, jos vaikka sattuu taidoton kuvaaja?

 

Typy on pian 4 kk ja kannattelee jo päätään, mutta hiukan vaappuvasti. Katse harhailee sinne sun tänne, joten tuo normien mukaan suoraan edestä, pää suorana ja niin että molemmat korvat näkyvät voi olla aika haastellinen, jos typyä istuttaa. Saako kuvan ottaa niin että vauva makaa lattialla ja otetaan yläpuolelta kuva?

 

Meille kävi tälläin: Lapsi oli 3 kk. Piti saada passi. Menin Forumin valokuvausliikkeeseen, ja kysyin kuvaajalta: otatteko kuvia vauvoista. Kyllä, otamme toki. Sitten aloin vauvaa riisumaan päällysvaatteista, niin kuvaaja osoitti satulatuolia ja sanoi että laita se tuohon istumaan. Minä katsoin monttu auki kuvaajaa ja sanoin: niin, tämä on 3 kk vanha vauva, eikä ihan kauheesti vielä kuule istuskele missään aikuisten satulatuolissa. No, otin vauvelista niska-takapuoli otteen ja onnistuihan se kuva - mutta olen kyllä jälkikäteen monet kerrat naureskellut että ei ihan ammattimainen kuvaaja - 3kk vauva satulatuoliin istumaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaankin mietitty, että miten sen passikuvan ottaminen vauvasta onnistuu. Mutta selkeästi onnistuu! Meillä matka edessä elokuussa, joten lähiaikoina pitäisi passi käydä vauvalle hommaamassa. Tällä hetkellä toukalla on ikää mittarissa 2,5kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän vauva oli vähän vajaa 4kk, kun otettiin passikuva. Minä istuin jakkaralla ja vauva istui minun polvella. Tuin sitä silleen selän takaa ja pidin kyljistä kiinni. Kyllähän se vähän vaappui ja pää heilui ja pyöri, mutta kuvaajalla oli hyvä liipaisinsormi ja sai täsmälleen eteenpäin katsovasta lapsesta kuvan :D. Passi on nyt haettavissa, joten kaiketi se kuva kelpasi.

 

Voisin muuten Jyväskylässä suositella tuota Minimanin yhteydessä toimivaa valokuvaamoa, passikuvat maksaa siellä vain 13 euroa ja me saatiin kaupan päälle vielä neljä kuvaa vähän isompana, että "voi sitten mummuille antaa" :).

Edited by aamuaurinko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille kävi tälläin: Lapsi oli 3 kk. Piti saada passi. Menin Forumin valokuvausliikkeeseen, ja kysyin kuvaajalta: otatteko kuvia vauvoista. Kyllä, otamme toki. Sitten aloin vauvaa riisumaan päällysvaatteista, niin kuvaaja osoitti satulatuolia ja sanoi että laita se tuohon istumaan. Minä katsoin monttu auki kuvaajaa ja sanoin: niin, tämä on 3 kk vanha vauva, eikä ihan kauheesti vielä kuule istuskele missään aikuisten satulatuolissa. No, otin vauvelista niska-takapuoli otteen ja onnistuihan se kuva - mutta olen kyllä jälkikäteen monet kerrat naureskellut että ei ihan ammattimainen kuvaaja - 3kk vauva satulatuoliin istumaan smile.gif

 

Meille kävi ihan samalla tavalla ko. paikassa, kun piti saada alle 1kk vauvasta kuva... Sitten tämä typerä kuvaaja heilutteli muovipussia ja HUUSI vauvalle. Yllättäen vauva pelästyi ja lähdin pois tosi pettyneenä ja vihaisena.Kuvaaja oli aggressiivinen ja tympääntyneen oloinen. :girl_mad:

 

Kävimme sitten Fotolafkassa kuvauksessa ja he poistivat kuvassa näkyvän käteni. Kuvaus oli paljon rauhallisempi ja ammattimaisempi. Kuvausta suorittanut nainen sanoi, kun vauva itki ja hytkytin vaunuja vimmatusti, että mene tuonne kadulle odottelemaan niin voit kävellä ja työnnellä vauvaa rauhassa. Niin tein ja 10min päästä sain kuvat käteeni liikkeen ulkopuolella. :)

Edited by JackieO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidan pojan passikuvat otettiin taalla Briteissa kun poika oli noin1,5kk. Vauva laitettiin makaamaan harmaalle sakkituolille ja kuvaaja jaksoi karsivallisesti napsia kuvia kunnes sai kunnollisen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellon Rajalassa otettiin tänään meidän 6kk:sta passikuvat. He siis kyllä kuvaavat, mutta vauvan pitää osata istua sylissä, että kuvaus heillä onnistuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kai 2kk vanhana otetut passikuvat (ja passi) kelpaa yhä yksi vuotiaana? Ettei kukaan voi väittää, että siitä ei lasta tunnista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä otatettiin kuvat Tikkurilassa siinä Tikkurissa olevassa liikkeessä ja tosi hyvin meni: toinen työntekijä otti pojan pideltäväksi (poitsu siis istui tuolin käsinojalla tuettuna) ja toinen kuvasi. Poitsusta tuli kyllä kuva suu auki, mutta passi sillä myönnettiin (se on alle nelikuista paha käskeä pitämään se suu kiinni :grin:).

Edited by Chiamaka

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 kk ikäisestä vauvasta otettiin kuva niin, että vauva makasi lattialla valkoisella alustalla, kuvaaja räpsi kuvia siinä yläpuolella, ja koitettiin kaikin keinoin saada vauvan pää pysymään edes hetken aikaa suorassa samaan aikaan, kun silmät on auki ja suu kiinni. Kaksi kolmesta onnistui, mutta suu jäi passikuvassa vähän auki. Kelpasi kuitenkin. 5 kk ikäinen osasi jo istua isänsä polvella sivuttain ja katsoa kameraan pää suorassa, silmät auki ja suu kiinni, oikein mallikkaasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kai 2kk vanhana otetut passikuvat (ja passi) kelpaa yhä yksi vuotiaana? Ettei kukaan voi väittää, että siitä ei lasta tunnista?

 

Meillä esikoinen matkusti 4kk otetulla passikuvalla nelivuotiaaksi asti. Ainakin Suomessa sanoivat, että ovat koulutettuja katsomaan kasvojen ns. muuttumattomia piirteitä, mutta kaipa nuo periaatteessa voisivat rajalta käännyttää sen perusteella etteivät tunnista.

 

 

Kävimme ottamassa kuopuksen passikuvat viikko sitten paikallisessa Tunnin kuvassa ja heillä ainakin oli sellainen takuu, että mikäli kuvat eivät jostain syystä kelpaisi, niin uudet kuvat olisi saanut ilmaiseksi.

Edited by P.L.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vantaan Jumbossa oon omat passikuvat käynyt otattamassa ihan vaan "kävelen sisään" tyylillä, ilman ajanvarausta. Teillä jotka ootte vauvoista kuvia otattanut niin ootteko päässeet samalla tyylillä vai täytyykö varata aika? Mietin, että haluavatko varata jotenkin "extra-aikaa" vauvan kuvaamiseen..

 

E: Näköjään ainakin TunninKuvan sivuilla lukee, ettei tarvitse varata aikaa.

Edited by duudeli

Share this post


Link to post
Share on other sites

duudeli, en tiedä ollaanko käyty samaisessa liikkeessä Jumbossa (en siis tiedä mitä kaikkia kuvausliikkeitä siellä on), mutta muistaakseni käytiin otattamassa juurikin Jumbon TunninKuvassa(?) meidän tytöstä passikuva, kun ikää hällä oli jokunen päivä vajaa 3kk. Tosi kivasti suhtautui kuvaaja lapsiasiakkaaseen ja otti rauhallisesti useamman kuvan. Loppuen lopuks eka otos oli paras ja varsin onnistunut. Eikä tosiaan ollu aikaa varattuna.

Mies piti neitiä istuma-asennossa sen kuvauksen ajan siinä kuvausjakkaralla. Ei kestäny montaa hetkeä, kun oli kuvat otettu.

 

 

:lipsrsealed: Anerina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin ottamassa passikuva tytön juuri täytettyä 2kk. Tosi hienosti onnistui!

Käytiin Ylöjärven Kuvakatissa, palvelu oli tosi hyvää. Minä istuin tuoliin tyttö sylissä ja väliin laitettiin valkoinen lakana. Hyvä kuva tuli melko nopeasti. Hinta oli 18 €/8 kuvaa. Suosittelen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me otimme passikuvan itse viiden kuukauden ikäisestä vauvasta. Vähän aikaa meni, että saatiin kuva, jossa suu oli kiinni. Vauvalla ilmeisesti suu saa olla raollaan, mutta halusimme kuitenkin kaikki kriteerit täyttävän kuvan. Vaiva oli suurempi näin, mutta ajattelimme tämän olevan ainakin lapsiystävällinen tapa, kun saa kotona istua omassa yksivärisessä sitterissään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meijän poika kävi Tampereella passikuvassa Suomen passikuvaamo osakeyhtiössä (http://www.passikuvaamo.fi/). Ikää tulee nyt 5kk mutta 

olis varmaan onnistunut kaikkein pienimpienkin kuvat.

 

Kuvaaja osasi työnsä ja siellä oli "tuoli" jossa pystyi olemaan makuulla ja siinä oli "turvavyö" ja pääntakana piilossa oli tuki, jolloin kuvaus 

ihan vauvankin kanssa olisi onnistunut :) Suosittelen kokeileen jos tampereella meinaatte kuvauttaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä otettiin passikuva 2kk ikäisestä tytöstä Myyrfotossa Myyrmannissa. Soitettiin etukäteen ja lupasivat että onnistuu. Mentiin ilman ajanvarausta ja ammattitaitoinen naiskuvaaja otti kuvat. Istuin itse satulatuolilla ja pidin vauvaa pyllyn alta toisella kädellä ja toisella tuin niskan takaa. Hankaluutena oli lähinnä saada unelias vauva avaamaan silmänsä ja pari kertaa oli muuten hyvä kuva mutta mun sormet näkyivät niskan takaa. Lopulta saatiin onnistunut otos (koko kuvaus kesti noin 10 min). Velottivat kai kolme euroa enemmän kuin normipassikuvasta mutta kyllähän siihen aikaakin meni enemmän ja kuvaaja joutui houkuttelemaan neitiä katsomaan kameraan. Suosittelen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now