Sign in to follow this  
Followers 0
cloudberry

Natural Cycles -ehkäisysovellus

5 posts in this topic

Onko kenelläkään kokemusta Natural Cycles -ehkäisysovelluksesta? Se on siis kännykkään ladattava sovellus, johon syötetään joka aamu ennen sängystä nousemista suusta mitattu lämpötila tarkalla kuumemittarilla. Lämpötilahan nousee ovulaation jälkeen. Sovellus oppii muutamassa kuukaudessa tunnistamaan jopa epäsäännöllisestä kierrosta ovulaation. Parhaimmillaan sovellus näyttää kierrossa vain 6 päivää, jolloin ei voi harrastaa seksiä ilman ehkäisyä. Muut päivät ovat sitten turvallisia. Sen kerrotaan olevan oikein käytettynä yhtä tehokas ehkäisykeino kuin pillerit.

 

"Natural Cycles perustuu uniikkiin algoritmiin, joka ottaa huomioon kaikki tärkeät tekijät, kuten kehosi lämpötilan, siittiöiden selviytymisen, lämpötilanvaihtelut ja epänormaalit kierrot. Sovellus ei ainoastaan tunnista ovulaatiopäiviä ja kiertosi eri jaksoja, vaan tarjoaa myös tarkkoja ennusteita tulevista kierroista."

 

Tekisi kovasti mieli tätä kokeilla, kun en hormonaalista ehkäisyä halua käyttää, mutta hieman jännittää, kun on niin uusi ja Suomessa vähän tunnettu juttu. Meillä on lapsiluku täynnä, joten sterilisaatiokin olisi mahdollinen. Siinä kuitenkin mietityttää ongelmat, joita monille on siitä tullut. Ja toisaalta, jos tulisin vielä raskaaksi jonkun ehkäisyn pettäessä, niin lapsi pidettäisiin.

 

Tutkikaahan asiaa, ja kertokaa, mitä mieltä olette!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moni on tämän aloituksen lukenut, mutta eikö kenelläkään ole aiheesta mitään kommentoitavaa? Olisi niin mukava keskustella tästä mielenkiintoisesta aiheesta! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanha ketju, mutta tästähän oli vasta uutisointia: Ruotsissa vajaa 40 raskaudenkeskeytystä tehty tätä käyttäneille naisille neljän kuukauden aikana. Lisäksi varmaan liuta raskauksia, jotka eivät päätyneet keskeytykseen, joiden määrä tuskin on tiedossa.

https://www.mtv.fi/lifestyle/digi/artikkeli/viralliseksi-ehkaisykeinoksi-hyvaksytty-puhelinsovellus-aiheutti-kohun-neljassa-kuukaudessa-37-naista-raskaana/6731020#gs.2cZthW8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut vuoden käytössä. Oon kyllä varovainen käyttäjä ja kaikkiin ennen ovista oleviin vihreisiin päiviin en luota, lähinnä kierron ihan muutamaan ekan päivään. Oviksen on tunnistanut hyvin ja sen jälkeisiin vihreisiin päiviin oon uskaltanut luottaa. Mutta tämmöseen varovaiseen käyttöön riittäis varmaan joku muukin kierronseurantasovellus, jossa yhdistyy lämpötilojen ja ilmojen seuranta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0