Sign in to follow this  
Followers 0
jennitar

Blastokystikokemuksia

1 post in this topic

Hei

Vertaistukea ja kokemuksia kaipaisin. Meillä nyt miehen kanssa takana ensimmäinen ICSI, jossa pyynnöstäni tehtiin suoraan pitkä viljely. Lapsettomuuden syynä tällä hetkellä pidetään mieheni heikkoa siittiömäärää. Määrä vaihdellut 32 miljoonasta 12 miljoonaan, josta vain 1 prosentti normaaleja rakenteeltaan. Minusta ei toistaiseksi vikaa ole löydetty, ovuloin joka kk ja kuukautiset säännölliset. Olemme 28v molemmat. Raskautumista yritetty luomusti vuosi ilman tulosta. 

 

Pitkään viljelyyn tosiaan lähdettiin, minulta punktoitiin 16 rakkulaa, joissa kaikissa solu. Näistä kypsiä oli 10, kaikki hedelmöitettiin icsillä.9 hedelmöittyi normisti ja lähti jakaantumaan. Päivänä kolme ja neljä oli monen kehitys hidastunut ja päivänä viisi joka maanantai ja mahd siirtopäivä, sain viestin että, tällä hetkellä enää kaksi seurannassa, toinen morula asteella ja toinen varhainen blasto. Päättivät jatkaa viljjelyä päivään kuusi. Seuraavana pääivänä minulla siirrettiin stage 2 blasto eli varhainen vielä, vaikka laborantti puhuikin että oli jo täysin laajentunut? Tämä siis taisi olla tämä hieman hitaampi, koska pakkaseen lähti 3 vaiheen blasto eli hieman pidemmälle edennyt kuin tämä tuoresiirrossa ollut.

 

Koska munasolujen määrä oli yli 15, en saanut hcg pistosta tukemaan kiinnittymistä OHSS riskin vuoksi. Ja suureksi suruksemme tämä kierto ei meille raskautta tuottanut. Ei edes yritystä kiinnittyä. 

 

Onko täällä jotakuta joka ei tuoreblastosta plussannut mutta passista sitten? Meillä yksi blasto enää, jonka jälkeen julkiselle jonoihin. Muiden blastokystiviljelykokemuksia olisi myös kiva kuulla. Kuinka monta edennyt blastoksi ja onko myös päivän kuusi blastoihmisiä täällä? Blastoiksihan ajatellaan noin 30-40% kehittyvän, meillä tulos sinällään huono koska nuoria vielä ollaan, vaikka hoitaja sanoikin että ihan ns. normi määrä. Meidän kuupahduksethan tuli siinä päivien kolme ja neljä aikana, joka viittaa siihen että siittiöt eivät ottaneet jakautumista hommakseen.. :( 

 

Kokemuksia? :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0