Sign in to follow this  
Followers 0
Vilhelmiina83

Sektio ja raskausdiabetes

3 posts in this topic

Olisi kiva kuulla kokemuksia, joille on tehty suunniteltu sektio ja lisänä ollut lääkehoitoinen raskausdiabetes. 

Millä viikolla sektio tehty, onko ohjeistettu mitenkään maidon lypsämistä/pumppaamista ennen sektiota ja saitteko vauvan heti vierihoitoon heräämöön? 

Itellä siis insuliinihoitoinen radi ja joskus ohimennen sanottu, että sektio tehdään rv38-39 mutta muuta ei ole sanottu. Toki 5 viikon päästä sovitaan sektio päivä ja käydään läpi siihen liittyvät asiat. Itseäni vain mietityttää, miten herkästi vauvan saa vierihoitoon ja käykö kätilö mittaamassa vauvan sokerit heräämössä. Toki riippuen äidin ja vauvan kunnosta, että tämä on edes mahdollista. 

Myös maidon lypsämisestä haluaisin tietää sen verran, että millä viikoilla tämän voi aloittaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vilhelmiina83 Muuhun en osaa vastata, mutta maidon lypsämisen/pumppaamisen saa aloittaa rv37 eli kun vauva on täysiaikainen.

Mulla oli (ruokavaliohoitoinen) radi myös ekassa raskaudessa ja jouduin heti synnytyksen jälkeen leikkuriin istukan käsin irrotuksen ja runsaan verenvuodon takia. Vauva sai heti luovutettua lisämaitoa, koska ensi-imetys viivästyi, ettei sokerit laske. Muistaakseni sokeriarvot myös mitattiin heti, mutta en ole varma. Imettämään pääsin kyllä heräämössä noin tunti syntymästä. Nyt tuota käsinlypsyä suositeltiin, kun on taas radi ja ilmeisesti isompi riski synnytyksen jälkeisten komplikaatioiden uusimiseen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Polaris kiitos kovasti tiedosta!

Viikonloppuna tuli synnärillä pyörähdettyä ja siellä lääkärin kanssa jo hieman sektion jälkeistä aikaa puhuttiin, että hyvällä tuurilla vauvan saa jo leikkurissa hetkeksi iholle ja jos oma vuoto pysyy hyvänä, 1000-1500mll niin silloin vauvan saa myös heräämöön mukaan, toki riippuen  myös vauvan kunnosta. Harmi kun en tuolloin tajunnut kysyä noista pumppaamisesta, sokerin mittaamisesta tai muustakaan.  Mutta kyllähän nuo reilun kolmen viikon päästä selviää. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0