Sign in to follow this  
Followers 0
jet

Einesruokia taaperolle?

42 posts in this topic

Meillä tyttö syö samoja ruokia kuin mekin, eli saa myös kalapuikkoja, nugetteja, lohkopottuja, pakastewokkeja yms eineksiä. Mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin ihan kotiruokaa. En mä nää noissa mitään pahaakaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aina välillä kun on kiire ja lapset kiljuu vieressä nälkäänsä niin saatan paistaa kalapuikkoja, pinaattilettuja tms. Ja silloin myös taapero niitä syö. Ei kuitenkaan kamalan usein,mutta aina välillä. Hernekeitto ei uppoa nuorimmaiselle millään, se että miksi niin en tiedä. Yleensä jos muut syövät hernekeittoa saa nuorin jotain muuta kun en viitsi rueta pakottamaan syömisen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos nopeasti pitää ruokaa saada niin silloin turvaudutaan esim. pinaattilettuihin tai makaronilaatikkoon. Molemmat ovat myös lasten herkkuruokia :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Välillä arjen helpottamiseksi kannatan eineksiin turvautumista. Hyviä ja "terveellisempiä" vaihtoehtoja ovat Vatajan lisäaineettomat ja nitriitittömät nakit (80%lihaa) ja lohifilekalapuikot ja täysjyvänuudelit. Lapsen herkkua :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan ostettu Lidlistä nugetteja, joihin poika on vallan ihastunut. Lihaa niissä on enemmän, kuin muiden kauppojen valikoimiin kuuluvissa nugeteissa. Kalapuikkoja ja lohipuikkoja on välillä, nakkeja ehkä kerran, pari kuussa ja makkaraa aina kun ollaan mummulassa (poika paistaa makkaraa takan ääressä aina saunan jälkeen, mummun tai vaarin sylissä).

 

Muuten pyrin tekemään ruoat itse ihan ravioleista lähtien. Myös salaatinkastikkeet itse, kuten leivonnaiset ja sämpylät. Koska olen "aina" välttänyt lisäaineita, saa lapsetkin suht terveellisen elämänalun, joten voin mielestäni huoletta silloin tällöin turvautua vaikka pakastepizzaan jos niikseen tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä meillä eineksiä syödään arkea helpottamaan, noin pari kertaa viikossa. Nakkejahan tuo lapsi pistelisi poskeen ihan just niin usein kun niitä tarjoaisi mutta niitä on pakko rajoittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syödään eineksiä välillä vaikka ei kiire oliskaan ;)

Laiskuus, vaivattomuus, mukavuudenhalu, mielikuvituksen puute: siinä päälimmäuset syyt einespäiville.

 

Useimmiten käytetään:

- lihapullia

- nugetteja

- pizzaakin joskus

- karjalanpiirakoita

- niitä-pahuksen-nakkeja

- lasagnettea paketista, lisää liha ja maito

 

Ja huomenna pinaattilättyjä ekaa kertaa tämän ketjun innoittamana! Olin unohtanut koko lätyt! :D

 

Eineksiä syödään pari kertaa kuussa, muuten tehdään itse aika pitkälti (lue: mies tekee 90%..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis pinaattiletut!! Miten ihmeessä mä en ole tätä aiemmin tajunnut! Seuraavan kerran kaupasta siis niitä testaukseen. Mitäs tarjoatte lettujen seurana? :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syödään eineksiä ihan jonkin verran, tai no nykyään olen taas vähän paremmin päässyt ruuanlaittoon kiinni...Välipalaksi poika saa aika usein pinaattilettuja, annan ihan sellaisenaan paloiteltuna niin saa syödä itse. Väilillä syö myös karjalanpiirakkaa mut sen kanssa menee jotenkin aina sotkemiseksi :huh: Lounaaksi/päivälliseksi meillä on aika usein valmiista sipuliperuna sekoituksesta ja kinkusta tms. tehtyjä laatikoita tai kanapyöryköitä, aika usein myös lasten purkkiruokia (siis poika syö, minähän en niihin koske :ph34r: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä painin varmaan siinä astetta huonommat äidit -sarjassa, mutta kyllä meillä aika paljon eineksiä käytetään. Eikä siis edes pelkästään kiireen takia, vaikka sekin osa syy on. Aina ei vaan jaksa tehdä päivällistä pitkän kaavan mukaan ja vaikka osittain kokkaillaankin niin toisinaan tulee käytettyä juurikin eineksiä kyljessä (esim. lasagnea lisäämällä jauheliha ja maito jne.). Eineksien käyttöä lisää myös se, että miehen kokkausvuorolla ei mitään viiden tähden illallisia tarjoilla... :D

 

Osasyy eineksien käyttöön on raha, koska ns. kunnon ruoka monasti maksaa enemmän. Toinen syy lienee, että mulla ei lapsuudessa ollut niitä pullantuoksuisia vanhempia, jotka kokkaili suomalaista perinneruokaa päivästä toiseen vaan söin lapsuudessa itsekin monesti eineksiä. En vaan näe niissä mitään pahaa ja mulla jää töiden jälkeen enemmän aikaa peuhata pojankin kanssa...

Edited by hoobi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syödään pari kertaa kuussa porkkanalättyjä ja Saarioisten maksalaatikkoa, ihan siksi kun poika tykkää niistä kuin hullu puurosta eikä kotitekoinen maistu samalta (ylipäätään hyvän jauhemaksan löytäminen on niin kiven alla että mielummin itsekin syön einesversiota). Myös Fazerin riisipiirakoita pistelee mielihalulla jos ei ole isoäidin itseleipomia saatavilla. Pääasiallisesti pyrin laittamaan ruoan alusta asti itse mutta kiirepäivinä kyllä tulee turvauduttua puolivalmisteisiin kuten broilerpyöryköihin, purkkihernekeittoon tai kalapuikkoihin - sekä niihin nakkeihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syödään välillä valmisruokia; nakkeja, pinaattikeittoa, kalapuikkoja, kasvispihvejä. Usein myös itsetehdyn ruuan lisäkkeenä saattaa olla pakastevihanneksia, pakasteperunoita ja marinaadilihoja. Käytetään myös noita lasagnettepusseja (lisää vain neste ja lihat). Silloin tällöin ostetaan valmispitsaakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syödään aika vähän eineksiä, kerran on tyttö syönyt kalapuikkoja mutta ei juuri tykännyt. Usein tulee itse syötyä lounaaksi eineksiä, mutta silloin tyttö (1v 3kk) syö joko edellisen päivän ruokaa jota on vähän jäänyt tähteeksi tai kaupan vauvanruokia, ne 15 kk tarkoitetut uppoo vielä toistaiseksi. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei syödä valmisruokia, ei edes niitä pinaattilettuja tai nakkeja/kalapuikkoja. En ole siis mikään ehdoton fanaatikkoa tämän kanssa ja jos olemme vierailemassa jossain jossa näitä tarjotaan niin en mene kieltämään :) Yhden kerran on tyttö maistanut vatajan nakkeja. Suurin osa valmisruoista maistuu mun suuhun pahoilta joten senkään vuoksi ei olla ostettu. Mutta siis en pidä pahana vaikka silloin tällöin eineksia arjen helpottamiseen tarjoaisikin.

 

Nuudelia kyllä syödään, mutta maustamattomia riisi tai täysjyvänuudeleita, koska ne on tosi tosi nopeita ja kylkeen paistuu vaikka kanasuikaleet aivan yhtä nopeasti kuin kalapuikot :)

 

hoobi mä olen kyllä vähän eri mieltä sen kanssa että einekset maksaisi vähemmän? Väitän kyllä, että itse tehnyt pinaattiletut, itse tehty makaroonilaatikko, itse tehty lasagne ja muut maksaa kyllä paljon vähemmän. Tai normaali perunat vrt uunilohko/tikkuperunat? Pakasteporkkanat vrt normiporkkanat? En siis halua loukata tai pahoittaa mieltä, mutta jotenkin olisin kyllä vähän eri linjalla tässä :)

Edited by Nattunen

Share this post


Link to post
Share on other sites

En kyllä lue karjalanpiirakkaan sen enempää einekseksi kuin ruispalaakaan :)

 

Oma poika tykkäsi taaperona just noista pinaattiletuista ja nakeista, sitten kun aikanaan jotain valmisruokaa alettiin antamaan. Alkuun aina Vatajan nitriitittömiä annettiin, sittemmin muutkin "laadukkaammat" otettiin mukaan. Nykyään tykkää mös hernekeitosta, mutta letutt ei niinkään mene. Varsinaisia valmisaterioita meillä syödään todella harvoin. Jos joskus niitä johonkin hätävaraksi jannulle ostan, niin sitten niitä Hippin sydänrasioissa olevia, vaikka poitsu on periaatteessa jo sen iän ohittanutkin. Annoskin tuntuu olevan edelleen ihan riittävä, vaikka kolmen vuoden ikä onkin jo kaukana takana :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0