pipa

KOS

220 posts in this topic

Onko kenelläkään kokemusta Kättärin perhehuoneista? Mietittiin tässä miehen kanssa että onkohan perhehuoneen saamiselle este se että meillä on eläimiä joita miehen pitää käydä päivittäin kotona hoitamassa? Asutaan 2km päässä Kättäriltä ja matka hoituu esim. polkupyörällä hujauksessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä ehkä jättäisin kertomatta noista lemmikeistä ;) Kyllähän monet tuoreet isät käyvät siinä lähistöllä hakemassa roskaruokaa tai herkkuja kaupasta ja äkkiäkös siinä vierähtää samanlainen tovi kuin että jos käy kotona äkkiä lemmikit hoitamassa. Ei ainakaan haikaranpesän puolella kytätty, että ollaanko siellä huoneessa koko ajan. Tarkoitus on toki, että siellä yhdessä hoidetaan vauvaa perhehuoneessa, mutta henk.koht. en näkisi pahana asiana jos nopeasti käy lemmikit hoitamassa :) Jos joku jotain kysyy niin voihan sanoa että mies läksi kahvioon tms. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun käly ja veli oli perhehuoneessa kättärillä, kun veljeni oli kokonaisen päivän poissa. Olin itse silloin kälyni seurana, kun ajateltiin, että jonkun pitäis olla auttamassa kälyäni (joka oli toipumassa sektiosta). Ei siitä kukaan hoitaja tullut valittamaan.

Kyllähän se isä joutuu usein käydä hakemassa esim. kotiintulovaatteita ja kaukaloa ymv. kotoa, joten katsoisin, että toi on sama asia. Kunhan mies on siellä suurimman osan ajasta, niin kyllä sitä saa käydä välillä kotona just hakemassa tavaroita tai hoitamassa jonkun asian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista! :)

Kyllä me varmaan kerrotaan tilanteestamme ihan avoimesti, toivon ettei osastolla olla kamalasti sitä vastaan jos mies on puolisen tuntia poissa päivittäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille jäi tosi positiiviset kokemukset Kättäristä!

Perhehuoneessa saimme olla rauhassa, mutta tarvittaessa apua ja tukea sai nopeasti.

 

Käytin talon tarjoamia aamutakkeja (kiva kun sai pesuun vaikka päivittäin ;), mutta omat tossut sekä varvassandaalit suihkuun olisivat olleet paikallaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me asutaan Sipoossa ja siis aikalailla sama matka Kättärille tai Porvooseen..ekassa ultrassa käytiin tänään Kättärillä ja ehkäpä sinne siis sit aikanaan synnyttämään, mutta Porvootakin vielä harkitaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, onko kenelläkään viimeaikaista tietoa tuosta Haikaranpesässä synnyttämisestä. Lähinnä siis, että joko ne kätilön kanssa kesksutelut ovat päättyneet / koska päättyvät? Millainen se korvaava "toivomuslista" tms on?

 

Entä te, ketkä ette ole käyneet Haikaranpesän valmennuskessa ja tehneet sitä synnytysuunnitelmaa niin miten teidän toiveita on tiedusteltu ja huomioitu synnytyksen yhteydessä Kättärin tavispuolella?

 

Minä nyt tässä mietin, että kannattaako enää ollenkaan hakeutua Haikaran puolelle synnyttämään (synnytys olisi helmikuun paikkeilla) vai suuntaisinko suoraan tavispuolelle... Minulla on kokemusta molemmista, mutta kun tavispuolelle "jouduin" niin silloinkin sinne seurasi mukanani Haikaran puolella kätilön kanssa tekemäni synnytyssuunnitelma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä synnytin Kättärin tavisosastolla. Multa ei kyselty ennakkoon mitään toiveita synnytyksen suhteen, tutustumiskäynnillä (joka kuuluu perhevalmennukseen) käytiin läpi erilaisia kivunlievitysvaihtoehtoja ja kerrottiin että niissä mennään yleensä miedommasta vahvempaan. Itse synnytystilanteessa ei pahemmin kyselty mitään, painotettiin että itse tiedän koska tarvitsen vahvempaa kivunlievitystä ja minun pitää sitä itse pyytää. Ponnistusasentojakaan ei etukäteen pohdiskeltu, ja menin kätilön ohjeiden mukaan koska se tuntui hyvältä. Veikkaisin että tavispuolellakin saa kuitenkin melko hyvin omat toiveensa kuuluviin sekä avautumis- että ponnistusvaiheen osalta jos vain osaa riittävän painokkaasti ne ilmaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos johannem, tuota vähän pelkäänkin kun en ole niin kovaääninen enkä osaa välttämättä tuollaisessa jännittävässä tilanteessa vaatia kaikkea mitä haluaisin. Ehkä kuitenkin siis minulle olisi parempi mennä synnyttämään Haikaran kautta niin saisin edes jonkinlaisen esitoivelomakkeen tueksi synnytykseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mischa, onko miehesi mukana synnytyksessä? Mulla kävi niin, että mies oli varsinkin viimeisimmässä synnytyksessä hyvinkin kovaääninen siinä, että piti puoliani. Tällä kertaa mies tiesi tarkkaan, mitkä minun toiveeni ovat. En itse olisi osannut olla yhtä tiukka. Tällä kertaa en esim. saanut sitä kohtua supistavaa piikkiä vauvan syntymän jälkeen jälkeisiä odottaessa, vaan mulle annettiin cytotec tabletti (pelkään piikkejä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa!

 

Minulle tehtiin suunniteltu sektio viikolla 38+3 perätilan vuoksi. Pääsin haikaranpesään suunnitellusta sektiosta ja perätilasta huolimatta. Kyseessä oli ensimmäinen lapsi. Minulle jäi hyvät tuntemukset kättäristä ja haikaranpesästä. Saimme perhehuoneen, pienen sellaisen, mutta kuitenkin oman rauhan opetella hoitamaan ensimmäistä lastamme. Kätilöt auttoivat ihan kädestä pitäen imetyksen alkuun pääsemisessä ja sitkeällä avulla imetyskin alkoi onnistua. Alkuun kävivät huoneessa tiheämmin, mutta kun kaikki hoitotoimenpiteet alkoivat sujua, niin kävivät harvemmin, mutta aina ohimennen huikkailivat ovelta, että onhan kaikki ok. Eli mikäli enemmän oltaisiin apua tarvittu, niin sitä oltaisiin saatu.

 

Puoliso oli siellä kanssani koko ajan, sektiossa mukana ja perhehuoneessa sen 4 päivää, mitä sairaalassa vietimme. Ruuat oli ok, ei mitään ala carte-pöperöä, mutta hyvin maistui :) Tuntui, että sitä ruokaa oli tarjolla koko ajan, kun oli aamupalaa ja välipalojakin lounaan ja päivällisen välissä ja tietenkin iltapalakin. Ja jääkaappi siellä oli myös omien eväiden säilyttämistä varten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselle jäi positiiviset fiilikset kätilöopistosta. Kättärillä on enemmän kahden hengen huoneita kuin naistenklinikalla mielestäni. Oli mukavampi olla 2 hengen huoneessa kuin että olisi joutunut 3-4 kanssa jakamaan huoneen kuten esikoisen kohdalla oli. Muutenkin kaikki meni hyvin ja jos vielä pääsen synnyttämään niin ajattelin suunnata Kätilöopistolle silloinkin. Ainoastaan sen yhteisen ison suihkutilan peili oli kammoksuttava, tai siis se näky miltä oma kroppa näytti synnytyksen jäljiltä: kaikki vaan roikkuu löysänä, yök. Muuta huonoa en keksi nyt heti :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisko joku kertoa onko perhehuoneissa (tavispuolen) omat suihkut/vessat? Toinen kysymys saako välipaloja muutenkin kuin ruoka-aikaan? Edellinen kokemus jorvista joten tietoa kaipaisi!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ainakaan ollut suihkuja tai vessaa huoneessa, mutta se olikin tavallinen kahden hengen huone, josta tehtiin perhehuone. En ihan päässyt selville olisko kättärillä muunlaisiakin perhehuoneita. Ja toisaaalta nyt, kun siellä on se tilojen muutos Naistenklinikan remontin takia, niin voi olla, ettei aiemmin käytössä olleet huoneet enää olekaan perhehuoneita.

 

Ainakin päivystyspuolella pahoittelivat sitä, että ovat väliaikaisiin tiloihin juuri muuttaneet ja lääkärillä ei ollut edes kunnon valoa käytettävissä, joten aikamoinen myllerrys siellä oli menossa.

 

Välipaloja en ainakaan itse sieltä löytänyt kuin niinä ruoka-aikoina. Luulisin silti, että jotain olisi pyytäessä voinut saada. Ruoka-aika tosin tuntui olevan koko ajan, mutta koko ajan rinnassa roikkuvan vauvan kanssa olisi jäänyt syömättä, jos tarjotinta ei tuotu huoneeseen (mies siis toimi apuna). Siellä tosiaan oli kuitenkin jääkaappi, jonne olisi voinut tuoda omia eväitä. Tämän havaitsin itselleni liian myöhään eli vasta lähtiessämme. Siitä olisi ollut hyötyä silloin, kun olimme valvoneet koko yön ja olisi aamupäivästä mieluummin nukkunut kuin syönyt.

 

Niin ja nämä kokemukset ovat lokakuun 2012 lopusta.

Edited by *Bella*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei te,

jotka olette käyneet tai synnyttäneet Kättärillä syksyllä 2012 tai nyt keväällä 2013.


Millaisia kokemuksia, onko Kättärillä perhehuoneita ollenkaan tai onko Haikaranpesää olemassakaan enää?

Entä saako synnytystoivesuunnitelmia täyttää ollenkaan?

Onko konkreettista tietoa remonteista?

Pääseekö vielä Haikaranpesään tai onko mahdollista saada perhehuonetta? Kuinkakohan täyteetn Kätilöopiston ja NKL:n huoneet tungetaan, kun NKL:n remontti on päällä?

 

Onko niin, että tosiaan mitään valmennuksia ei enää järjestetä Haikaranpesään tai onko sitä enää olemassakaan..? 

Omia tietoja:

- kävin ekassa ultrassa Kättärillä ja siellä oli joulukuussa eka kerros (jossa ultra normaalisti on, nyt oli 9. kerroksessa) täynnä muoveja ja tuulettimia. Osastoja en tietenkään nähnyt. 


Kiitos kaikista remontteja ja perhehuoneita koskevista tiedoista etukäteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minuakin kiinnostaisi tuo Naistenklinikan remontin vaikutus Kätilöopistoon. Meille kyllä sanottiin neuvolassa, että siitä ei ole mitään takeita, että pääsisi toivomaansa paikkaan synnyttämään, joten eihän sitä tiedä, missä pikkuinen sitten lopulta syntyy. Laitoimme kuitenkin toiveeksi Kätilöopiston. Ensimmäisen ultran saimmekin sinne, mutta toinen on jostain syystä Naistenklinikalla <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla tänään just 1.neuvolakäynnillä terkka kertoi, että Naistenklinikalla on nyt ylitarjontaa ultra-ajoista, koska sitä ei kai voi synnytyspaikaksi valita enää kuin jos kuuluu riskiryhmään. Siksi kuulemma jos valitsee Kättärin synnytyssairaalaksi niin ultra-aika voi tulla joko kättärille tai naikkarille. Mutta kättärille saa silti mennä synnyttämään tai siis ainakin yrittää mennä, nimittäin saa nähdä millaiseksi ruuhkat muodostuu ja tuleeko suluista yleisempiä :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millaisia kokemuksia, onko Kättärillä perhehuoneita ollenkaan tai onko Haikaranpesää olemassakaan enää?

 

Varsinaista Haikaranpesää ei enää ole, mutta sillä ei ole mitään merkitystä synnyttämisen kannalta. Itse olen synnyttänyt aikaisemmin tavispuolella, Haikaranpesässä ja nyt "entisessä Haikaranpesässä" , mutta kaikissa synnytyksissä oli ihan samat edellytykset paikan ja käytäntöjen suhteen. Mistään ei olisi huomannut, että "nyt ollaan Haikaranpesässä" tai "nyt ei olla Haikaranpesässä". Eli ei ole mitään syytä harmitella, että Haikaranpesää ei enää ole.

 

Entä saako synnytystoivesuunnitelmia täyttää ollenkaan?

 

Kyllä. HUS:in nettisuvuilla on tulostettavissa synnytyssuunnitelma pohja, jonka voi täyttää etukäteen ja ottaa mukaan synnytyskeen. Itse koin sen todella hyväksi!  

Onko konkreettista tietoa remonteista?

 

Pääseekö vielä Haikaranpesään tai onko mahdollista saada perhehuonetta? Kuinkakohan täyteen Kätilöopiston ja NKL:n huoneet tungetaan, kun NKL:n remontti on päällä?

 

Itse en ollut nyt perhehuoneessa omasta toiveestani, mutta vaikutti siltä, että perhehuoneita oli edelleen saman verran käytössä kuin syksyllä 2010, jolloin olin edellisen kerran synnyttäneiden osastolla. Nyt kun olin synnyttämässä niin synnyttäneiden osastolla oli kyllä ruuhkaa ja jouduin synnytyksen jälkeen viettämään tavallista enemmän aikaa synnytyssalissa odottamassa vuodepaikkojen vapautumista synnyttäneiden osastolle.

 

Onko niin, että tosiaan mitään valmennuksia ei enää järjestetä Haikaranpesään tai onko sitä enää olemassakaan..? 
Käsittääkseni ensisynnyttäjille on yhden kerran valmennusta tarjolla. Ja vapaaehtoista "äiten rentoutumisryhmä + äänen käyttö synnytyksessä" -valmennusta järjestetään. Se on yhteensä 2h, tarkoitettu vain äideille ja jälkimmäinen osio maksaa 5€. Oli IHAN HUIPPUHYVÄ ja voin todella suositella tuota lämpimästi!!! En tiedä miten tuota mainostetaan yleisesti, itse sain siitä tiedon soittamalla "Haikaranpesään" keskiviikkona, joka on ollut aiemmin Haikaranpesään ilmottautumispäivä.


 

Edited by Mischa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millaisia kokemuksia, onko Kättärillä perhehuoneita ollenkaan tai onko Haikaranpesää olemassakaan enää?

 

Varsinaista Haikaranpesää ei enää ole, mutta sillä ei ole mitään merkitystä synnyttämisen kannalta. Itse olen synnyttänyt aikaisemmin tavispuolella, Haikaranpesässä ja nyt "entisessä Haikaranpesässä" , mutta kaikissa synnytyksissä oli ihan samat edellytykset paikan ja käytäntöjen suhteen. Mistään ei olisi huomannut, että "nyt ollaan Haikaranpesässä" tai "nyt ei olla Haikaranpesässä". Eli ei ole mitään syytä harmitella, että Haikaranpesää ei enää ole.

 

Haluan olla vähän vastarannankiiski :D Mua siis harmittaa kun esikoisen synnytin Haikaranpesässä ja siellä oli tuolloin muutama kätilö, jotka osasi vaihtoehtoisia kivunlievitysmuotoja, esim. akupunktiota. Nyt tokaa odottaessa ei taida olla kovinkaan suurta mahdollisuutta osua sellaiselle osastolle Kättärillä, jossa voisi olla joku alan taituri :girl_sigh: Sain itse siis aikoinaan aivan ihanaa akupainelua ja muutenkin kohdalleni osunut kätilö oli ihanalla ei-painostavalla tavalla "vaihtoehtoinen" ♥  (Hän olikin näitä aikoinaan Tammisaaresta pois lähtemään joutuneita, joita useampikin siirtyi Haikaraan.)

 

Miten monta äitiä muuten oli per huone nyt kun olit ex-Haikaran puolella? Siellä oli ennen max. 2 äitiä per huone ja olen tässä miettinyt, että onko sinne sullottu kolmas petipaikka nykyään?

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olin kahden hengen huoneessa eikä kyllä tullut sellaista käsitystä, että kolmen hengen huoneita olisi ollut. Tuntui, että suurimmalla osalla äideistä oli miehet mukanaan ja siten suurin osa huoneista olisi perhehuoneita ja muutama vaan kahden hengen huone.

 

Ja tuohon forgetmenotin kommenttiin vielä niin on kyllä arpaonnea millaisen kätilön saa! Hienoa, että sait tuollaisen toiveittesi mukaisen "vaihtoehtoisen"! Itselläni taas oli kaikista synnytyksistäni huonoin arpaonni kätilön suhteen juuri sillä kertaa kun Haikaranpesässä synnytyin ja paras sillä kertaa kun tavispuolella synnytin. Kannattaa joka tapauksessa täyttää se HUS:in synnytystoivepaperi ja siihen laittaa toive vaikka akupunktiosta. LUULISI, että jos akupunkitiota taitava kätilö vaan olisi työvuorossa niin voisi toiselta osastoltakin tulla akupunktiota antamaan...

 

Ai niin ja nyt kun synnytyin siellä "ex Haikaranpesässä" niin siellä oli edelleen seinällä samat naamakuvat osastolla työskentelevistä kätilöistä kuin mitä oli silloin v. 2010 kun siellä edellisen kerran olin ..eli kun soittaa, että on tulossa synnyttämään niin normaalisti ohjaavat sille osastolle, missä on paremmin tilaa, mutta jos molemmilla synnytysosastoilla on tilaa niin varmasti toiveesta voivat ohjata "ex Haikaranpesään" jos siellä on todennäköisemmin töissä vaihtoehtoisia kivunlievistysmuotoja hallitsevia kätilöitä! :)

Edited by Mischa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Entisessä haikaranpesässä oli jo tammikuussa perhehuoneita selkeästi vähemmän kuin ennen, koska osasta oli tehty synnytyssaleja... Käsityksen mukaan pian osa jäljellä olleista perhehuoneista muutetaan kahden hengen huoneiksi. Siitä jääkö perhehuoneita ollenkaan en osaa sanoa :( Harmillista sinänsä koska itselle ainakin perhehuone oli tosi ihana kokemus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse kävin synnyttämässä Kätilöopistolla viikko sitten, ja voin vain kehua koko paikkaa. :give_heart: Majailin ensin synnytyksen käynnistyksen vuoksi päivystysosastolla reilun vuorokauden, ja sain siellä oman huoneen (huoneessa oli kaksi sänkyä, mutta huonekaveria ei ollut) ja erinomaista hoitoa kätilöiltä, vaikka siinä vaiheessa synnytys ei varsinaisesti ollut edes käynnissä. Synnyttämään siirryin "Haikaran" puolelle (olin alkuraskaudessa "hakenutkin" sinne, mutta nythän olisin voinut joutua mille puolelle vain kun varsinaista Haikaranpesää ei enää ole), missä sain ison, ammeellisen huoneen. Mun kohdalle osui kaksi kätilöä, molemmat tosi mukavia ja sopivat mulle. Toinen näistä kätilöistä ehdotti mulle akupunktiota, mutta sitä ei sitten koskaan ehditty tehdä. Erilaisia kivunlievityskeinoja ehdotettiin ja tarjottiin, ja kokeilinkin synnytyksen aikana mm. aqua-rakkuloita, suihkua, jumppapalloa, ammetta ja ilokaasua, lisäksi sain kipupiikkejä reiteen, kipulääkettä spinaalitilaan ja vielä epiduraalinkin. :grin:

 

Synnytyksen jälkeen siirryttiin lapsivuodeosastolle eri kerrokseen, missä olin aluksi kahden hengen huoneessa, mutta huonekaveri kotiutui jo samana päivänä, joten ekan yön sain olla yksin. Seuraaviksi öiksi huoneesta tehtiin meille perhehuone, eli mieskin pääsi yöpymään laitoksella. Meille perhehuonetta oikein tarjottiin, ja hoitajat tulivat moneen kertaan kertomaan, mikä milloinkin on tilanne perhehuoneiden suhteen ja että tekevät kaikkensa saadakseen meille sellaisen. Meidän sairaalassaoloaikana synnyttäneiden osastolla vaikutti kyllä olevan aika hiljaista, koska melkein kaikilla äideillä oli miehet mukana ja perhehuoneet käytössä. Lapsivuodeosaston henkilökunta oli aivan ihanaa ja avuliasta, varsinkin rankan ja pitkän synnytyksen jälkeen koin todella saavani tarpeeksi apua ja huolenpitoa.

 

Tosi hyvät kokemukset siis jäi Kättäristä ja koko meitä hoitaneesta henkilökunnasta. Meillä ei vielä tuo NKL:n remonttikaan näyttänyt vaikuttavan mihinkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin synnyttämässä Kätilöopistolla helmikuun lopulla ja kokemus oli kokonaisuudessaan hyvä. Remonttia kovasti tehtiin alakerrassa kun huoneita muokattiin tulevaa varten, no vauva tottui ääniin jo pienenä  :). Saatiin perhehuone, vaikka ei toiveissa erityisesti ollutkaan, varmaan mun huonon kuntoni vuoksi. En siis pystynyt hoitamaan lastani laisinkaan ensimmäisenä viikkona eli koko sairaala-ajan mies hoiteli vauvan. Yksin en olisi selvinnyt.

Henkilökunta oli ihan ok, vähän tuuristahan se on kiinni, millainen kätilö osuu kohdalle. Mulle osui synnytyksen viimeisiksi 45 minuutiksi loistava tiimi kätilöopiskelija & kätilö. Silloin vihdoin tunsin olevani "hyvissä käsissä". Sitä ennen jäin hieman paitsioon, koska viereisessä salissa synnytettiin ihan samalla tahdilla ja olin aika paljon vain mieheni kanssa tuskissani. No, tätä pahoiteltiin kyllä myöhemmin.

Lapsivuodeosastolla ehdittiin olla niin kauan, että moni naama tuli tutuksi ja homma ihan ok. Annettiin tukea, tsempattiin imetyksessä, kerrottiin jatkosta, en voi valittaa. Tosin henkilökunnan ammattaitaidossa oli kyllä aika selviä eroja. Ajan myötä oppi tietämään, keneltä saa oikeasti apua ja tietoa ja kuka ymmärtää tilanteeni.

Ruoka oli erinomaista  :lol: .

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now